_Teo_99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Παιδιά help. Είπα να πάρω ένα pc αλλά τιμές δεν πλησιάζεις, λες να βρεις ένα μεταχειρισμένο και σου λέει το έχω 1-2 χρονακια αλλά στο πουλάει +100-200 παραπάνω από ότι του βγήκε (άλλες φορές ξεφεύγουν πολύ). Οπότε σκέφτηκα να φτιάξω ένα pc και όταν με το καλό πέσουν οι κάρτες να την κουμπώσω. Επειδή είμαι old school λίγο στα γούστα παίζω καμία dotoula 2 κανένα l2 με τον 12600k θα έχω θέμα με αυτά χωρίς κάρτα έχει να βρω(λέω αυτό γτ στο μέλλον λέω να βάλω καμία 3060 αν ποτέ πέσουν και να παίζω κ αλλά)?? Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για ένα σετ πάνω στο 12600k όσο καλύτερο budget γίνεται και το βασικό αν αξίζει κιόλας έτσι όπως το σκέφτομαι. Ευχαριστώ.
nickol-us Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δεν χρειάζεσαι 12600k για να παίζεις dota2 και l2. Θεωρώ οτι και τα 2 παιχνίδια παίζουν σε αξιοπρεπές fps και med settings σε 1080p με τα ενσωματωμένα της Intel. Σε λίγες μέρες θα έχει κυκλοφορήσει πλήρως η 12η γενια, με μητρικές κτλ. Καλύτερα να περιμένεις να δεις τι παίζει.Τώρα, ενώ ο 12600k είναι σε πολύ καλή τιμή μεν, ωστόσο για μητρική πρέπει να δώσεις 185+ και έχεις επιπλέον κόστος το cpu cooler (+40), οπότε δε μιλάμε για τρελό value, τουλάχιστον όχι για την χρήση που χρειάζεσαι εσύ. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις αρκετά οικονομικό build (~500) με τον 5600g που θα έχει πιο καλά ενσωματωμένα γραφικά για να παίζεις πιο άνετα παιχνιδάκια ή ακόμη να δεις 11η γενιά(11400f) με κάποια οικονομική/προσωρινή λύση μιας gt 1030
_Teo_99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Έχεις πολύ δίκιο γενικά σ όλα απλά έλεγα στο μέλλον για κανένα pubg κανένα Detroit (για την γυναίκα ενθουσιάστηκε) και έλεγα να στήσω ένα καλουτσικο από την αρχή και στο μέλλον μόνο κάρτα να χρειαστει και αν μπορώ να τα παίξω αυτά άνετα. Αξίζει λες να πάω προς το 11400f και να ξεκινήσω βάση αυτό με με μια 1030 ίσα ίσα μέχρι να αλλάξω?(τι παραπάνω μπορεί να μ δώσει ο 12600 και στο μέλλον δεν είμαι και απαιτητικός φουλ). Μπορείς να μ πεις ένα καλό σύνολο που να αξίζει? Από κουτί όλα...δεν είμαι τεμπέλης στο να ψάξω απλά δεν έχω φτιάξει ποτέ μόνος μ και δεν το έχω. Γενικά ιδέες οποίος μπορεί...γιατί πλέον μόνο ιδέες μπορούμε όχι λεφτά χαχα
adtakhs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, _Teo_99 είπε Παιδιά help. Είπα να πάρω ένα pc αλλά τιμές δεν πλησιάζεις, λες να βρεις ένα μεταχειρισμένο και σου λέει το έχω 1-2 χρονακια αλλά στο πουλάει +100-200 παραπάνω από ότι του βγήκε (άλλες φορές ξεφεύγουν πολύ). Οπότε σκέφτηκα να φτιάξω ένα pc και όταν με το καλό πέσουν οι κάρτες να την κουμπώσω. Επειδή είμαι old school λίγο στα γούστα παίζω καμία dotoula 2 κανένα l2 με τον 12600k θα έχω θέμα με αυτά χωρίς κάρτα έχει να βρω(λέω αυτό γτ στο μέλλον λέω να βάλω καμία 3060 αν ποτέ πέσουν και να παίζω κ αλλά)?? Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για ένα σετ πάνω στο 12600k όσο καλύτερο budget γίνεται και το βασικό αν αξίζει κιόλας έτσι όπως το σκέφτομαι. Ευχαριστώ. Αν δεν βάλεις κάρτα γραφικών δύο είναι οι επιλογές σου. Α) O 5600G με τα ενσωματωμένα γραφικά. Β) Να περιμένεις λίγο και να αγοράσεις AMD Ryzen 6000 mobile σε κάποιο laptop. Τα ενσωματωμένα γραφικά του μαζί με την DDR5 που φορά θα είναι λες και έχεις εξωτερικη κάρτα επιδόσεων. Μιλάμε για επιδοσεις ίσως πάνω από GTX1650. Το συνδέεις και με ένα εξωτερικό monitor και είσαι άρχοντας. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs 2
_Teo_99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Από λάπτοπ ήμουν και το βαρέθηκα...μου βγήκαν τα μάτια 1
adtakhs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, _Teo_99 είπε Από λάπτοπ ήμουν και το βαρέθηκα...μου βγήκαν τα μάτια Δεν θα χρησιμοποιήσεις την οθόνη του φορητού. Θα το συνδέεις με εξωτερικό monitor. Αν η AMD τιμολογήσεις επιθετικά τους Ryzen 6000M, τότε θα είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κανείς σύστημα με gaming προσανατολισμό χωρίς να δώσει 2 περιουσίες. Η άλλη λύση είναι ο 5600G με μνήμες υψηλά χρονισμένος. 1
triplex1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, _Teo_99 είπε Έχεις πολύ δίκιο γενικά σ όλα απλά έλεγα στο μέλλον για κανένα pubg κανένα Detroit (για την γυναίκα ενθουσιάστηκε) και έλεγα να στήσω ένα καλουτσικο από την αρχή και στο μέλλον μόνο κάρτα να χρειαστει και αν μπορώ να τα παίξω αυτά άνετα. Αξίζει λες να πάω προς το 11400f και να ξεκινήσω βάση αυτό με με μια 1030 ίσα ίσα μέχρι να αλλάξω?(τι παραπάνω μπορεί να μ δώσει ο 12600 και στο μέλλον δεν είμαι και απαιτητικός φουλ). Μπορείς να μ πεις ένα καλό σύνολο που να αξίζει? Από κουτί όλα...δεν είμαι τεμπέλης στο να ψάξω απλά δεν έχω φτιάξει ποτέ μόνος μ και δεν το έχω. Γενικά ιδέες οποίος μπορεί...γιατί πλέον μόνο ιδέες μπορούμε όχι λεφτά χαχα 1030 αυτη τη στιγμη θες 150 ευρουλακια για να σε βγαλω απο την περιεργεια
nickol-us Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, _Teo_99 είπε Έχεις πολύ δίκιο γενικά σ όλα απλά έλεγα στο μέλλον για κανένα pubg κανένα Detroit (για την γυναίκα ενθουσιάστηκε) και έλεγα να στήσω ένα καλουτσικο από την αρχή και στο μέλλον μόνο κάρτα να χρειαστει και αν μπορώ να τα παίξω αυτά άνετα. Αξίζει λες να πάω προς το 11400f και να ξεκινήσω βάση αυτό με με μια 1030 ίσα ίσα μέχρι να αλλάξω?(τι παραπάνω μπορεί να μ δώσει ο 12600 και στο μέλλον δεν είμαι και απαιτητικός φουλ). Μπορείς να μ πεις ένα καλό σύνολο που να αξίζει? Από κουτί όλα...δεν είμαι τεμπέλης στο να ψάξω απλά δεν έχω φτιάξει ποτέ μόνος μ και δεν το έχω. Γενικά ιδέες οποίος μπορεί...γιατί πλέον μόνο ιδέες μπορούμε όχι λεφτά χαχα Το τι αξίζει δεν μπορώ να στο πω, είναι τόσα πολλά τα κριτήρια, πολλά εξ αυτών υποκειμενικά. Βλέπωντας τα νούμερα της τελευταίας γενιάς Intel θα μάλλον θα περίμενα να δω τι τιμές θα παίξουν οι νέες μητρικές. Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ο 12400 θα κοντράρει σχεδόν στα ίσα τον 5600x, με κόστος 200 ευρώ. Αν χτυπήσεις μητρική με 120 ευρώ μιλάμε για πολύ γερή βάση προς το μέλλον και πολύ καλό value. Αν θες να πας οικονομικά και να παίξεις άμεσα κάποια games πας για Ryzen 5600g, σε συνολικό κόστος βγαίνει σε καλή τιμή σε αυτά που προσφέρει. Βέβαια αν στο μέλλον βάλεις κάρτα γραφικών, τα πληρωμένα ενσωματωμένα θα έχεις απλά και θα κάθονται ενώ οι επιδόσεις του σε gaming θα είναι λίγο πολύ εφάμιλλές ενός 10400/11400. Με όλα τα παραπάνω απλά θέλω να πω οτι κάθε ένα έχει + και -, το θέμα είναι με ποιό σκεπτικό στήνεις το pc αλλά και ποιά είναι τα σημεία που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Σωστό ή λάθος δεν υπάρχει, το καλύτερο είναι πολλές φορές και υποκειμενικό. 5 λεπτά πριν, triplex1 είπε 1030 αυτη τη στιγμη θες 150 ευρουλακια για να σε βγαλω απο την περιεργεια https://www.skroutz.gr/s/14275598/Asus-GeForce-GT-1030-2GB-Low-Profile-90YV0AT2-M0NA00.html παράδοση 4-10 μέρες στα 100 ευρώ. Αν μιλάμε για άμεση παράδοση αλλάζουν σε όλα οι τιμές όχι μόνοστις κάρτες Spoiler Οι επιλογές είναι 2.... ή ryzen ή..........ryzen game over
triplex1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε https://www.skroutz.gr/s/14275598/Asus-GeForce-GT-1030-2GB-Low-Profile-90YV0AT2-M0NA00.html παράδοση 4-10 μέρες στα 100 ευρώ. Αν μιλάμε για άμεση παράδοση αλλάζουν σε όλα οι τιμές όχι μόνοστις κάρτες Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Οι επιλογές είναι 2.... ή ryzen ή..........ryzen game over Αυτην που βαζεις Νικολα για να την παρει καποιος που γνωριζει το καταστημα πρεπει να τον πληρωσει κιολας
jgeorgiou Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, triplex1 είπε 1030 αυτη τη στιγμη θες 150 ευρουλακια για να σε βγαλω απο την περιεργεια https://www.skroutz.gr/s/14275598/Asus-GeForce-GT-1030-2GB-Low-Profile-90YV0AT2-M0NA00.html#reviews
_Teo_99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Άρα περιμένω η αλλιώς συμβιβάζομαι με κάτι πιο απλό/εύκολο (όπως 5600g). Μάλλον παιδιά θα περιμένω να φτιάξω κάτι καλουτσικο από την αρχή και για να το έχω καιρό γτ δεν είμαι και τύπος που αλλάζω συχνά. Νικόλα αξίζει πιο πολύ ο 12400 από τον 600αρι? Μητρικές έχουν βγει αρκετά η είναι ακόμα ακόμα ακριβά? Αξίζει σαν αγορά πχ τώρα που ο 12400 είναι πιο φθηνά να αρχίσω να αγοράζω και σιγά σιγά τα άλλα...η θα είναι χαζό.(γτ ακούγεται ότι και στους επεξεργαστές θα έχουν ελλείψεις έτσι όπως πάνε)
nickol-us Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, _Teo_99 είπε Άρα περιμένω η αλλιώς συμβιβάζομαι με κάτι πιο απλό/εύκολο (όπως 5600g). Μάλλον παιδιά θα περιμένω να φτιάξω κάτι καλουτσικο από την αρχή και για να το έχω καιρό γτ δεν είμαι και τύπος που αλλάζω συχνά. Νικόλα αξίζει πιο πολύ ο 12400 από τον 600αρι? Μητρικές έχουν βγει αρκετά η είναι ακόμα ακόμα ακριβά? Αξίζει σαν αγορά πχ τώρα που ο 12400 είναι πιο φθηνά να αρχίσω να αγοράζω και σιγά σιγά τα άλλα...η θα είναι χαζό.(γτ ακούγεται ότι και στους επεξεργαστές θα έχουν ελλείψεις έτσι όπως πάνε) Πάλι θα σου απαντήσω έμμεσα...δεν υπάρχει αξίζει ή όχι. Άλλος ο 12400 και άλλος ο 12600k. Μιλάμε για δύο διαφορετικά cpu. Στην χρήση που θες εσύ να κάνεις θεωρώ πιο λογικό να κοιτάς 12400. Αυτή τη στιγμή ο 12400 κοστίζει περίπου 50 ευρώ πιο φτηνά, αν κόψεις άλλα τόσα από μητρική, με κόστος 100 ευρώ λιγότερα(και απο ψύκτρα θα γλιτώσεις λίγα χρήματα καθώς είτε θα μείνεις με στοκ είτε δεν θα χρειαστείς πολύ ακριβή) θα έχεις ένα μηχάνημα, που πρακτικά για εσένα θα κάνει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Δώσε βάση τι λέω, δεν λέω οτι ο 12400 = 12600k όμως στην χρήση που θα κάνεις πρακτικά δεν θα καταλάβεις διαφορές. Θεωρητικά ο 12600k είναι πιο δυνατός συνολικά και λογικά θα αντέξει περισσότερα χρόνια λόγω περισσότερων πυρήνων, εδώ αρχίζει και μετράει υποκειμενικά τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα και πως "μετράς" την επένδυση που κάνεις. Οι μητρικές δεν έχουν κυκλοφορήσει. Πρακτικά μόνο οι z690 είναι στην αγορά και σήμερα βρήκα μια b660. DDr5 είναι πανάκριβες και για την ώρα δεν αξίζουν την μεγάλη διαφορά που έχουν στην τιμή(πρακτικά είναι και ανύπαρκτες από την αγορά) Οι HU έχουν αναλυτικό review του 12400 (σημερινο). Πάρε να έχεις μια εικόνα
Stefanos683 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) αν αγορασεις τωρα μια καλη μητρικη 12ης στα 250 ευρω, σε λιγους μηνες ισως κανει τα μισα. αν θες 250 για μητρικη, βαζεις κατι ακομη κ παιρνεις πλειστεισον 5. οι καρτες 3060,3070 των 800,1000 ευρω ειναι κυριως για μαινερς, βγαζουν λεφτα, οποτε μαλλον μια 1650 στα 250 ευρω ή μεταχειρισμενη ειναι ενα βημα πιο φτηνες απο τις κονσολες, για αρκετο καιρο ακομη Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από Stefanos683
_Teo_99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Ναι δεν αξίζει γενικά με αυτήν την κατάσταση αλλά πιστεύω ότι οι κάρτες θα υπάρχουν περίοδοι που θα είναι κοντά στα 500-600. Άρα θα επανέλθω όταν θα έχω μια κάρτα για να μπορώ να το στήσω μια και καλή. Ευχαριστώ πολύ παιδιά βοηθάει πολύ όταν ακούς και διάφορες γνώμες.
triplex1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, _Teo_99 είπε Ναι δεν αξίζει γενικά με αυτήν την κατάσταση αλλά πιστεύω ότι οι κάρτες θα υπάρχουν περίοδοι που θα είναι κοντά στα 500-600. Άρα θα επανέλθω όταν θα έχω μια κάρτα για να μπορώ να το στήσω μια και καλή. Ευχαριστώ πολύ παιδιά βοηθάει πολύ όταν ακούς και διάφορες γνώμες. Με μητρικη του 100ρικου παρε και βαλε εναν 5600g που η τιμη του ειναι καλη αυτες τις ημερες και κανε δουλεια , ασε την 12η γενια να περπατησει , δεν χρειαζεται να σπαταλησεις λεφτα χωρις να ξερεις τι θα συμβει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα