Dr_Pepper Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, rus είπε Μαλλον διοτι οπως ειπα μεσω του καθρεφτη μειωνεται η ακτινοβολια που θα δεχτει και θα κουρασει τον παιχτη. Ο καθρεφτης υπηρχε, τον εβλεπα, δηλ. αμφισβητεις την υπαρξη του? Ρε φίλε κάνεις 100 ποστ γύρω απο ένα θέμα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Τι δεν καταλαβαίνεις ; Καταρχήν παραβλέπω το γεγονός ότι θεωρείς οι γιαπωνέζοι/Κινέζοι του 80 να συμβουλευόταν επιστημονικές μελέτες για να κάνουν καμπίνες για πακμαν για τα παιδάκια όταν κολοσσοί στην Αμερική όπως η hasbro την εποχή εκείνη βγάζανε πλαστικά φουρνάκια (easybakeoven κάπως έτσι) για μικρά παιδιά (κοριτσάκια κυρίως) που ανεβάζανε τρελές θερμοκρασίες και πέρα ότι καιγόταν τα παιδιά έλιωνε και το φουρνάκι (φυσικά και έχει καταργηθεί έκτοτε αλλά λέω για να καταλάβεις πόσο μηδενικός έλεγχος υπήρχε τότε για θέματα υγείας και ασφαλείας) .... Η ίδια η βάση σου δεν υφίστασται μιας και η πλειοψηφία των καμπινών arcade δεν είχε καθρέφτη παρα μόνο κάποια με μεγάλη οθόνη (ενδεχομένως, και αυτό το λέω για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, δηλαδή τον δικό σου και κάποιες ανακατασκευές πχ κάποιος που να ήθελε να φέρει τέτοιες καμπίνες στην ελλάδα που να έχουν μεγάλη οθόνη και καθρέφτη να τα παρήγγειλε χωρίς οθόνη για να μειώσει τα μεταφορικά και το κόστος γενικότερα και να έβαζε πιο μικρές και άρα φθηνότερες οθόνες μόνος του όταν τα παραλάμβανε, αλλά και πάλι δεν θυμάμαι εγώ πολλές καμπίνες με καθρέφτη και έχω περάσει ώρες σε διάφορα arcade μαγαζιά εδώ στην ελλάδα και στην γερμανία) Τέλος αν υπήρχε κάποια επίσημη οδηγία ή ανάγκη η υπόνοια γιατί καμία τηλεόραση απο τοτε που ανακαλύφθηκε η τηλεόραση (1927) έως σήμερα δεν έβγαινε με καθρέφτη; Ούτε κανένα CCTV CRT μόνιτορ; (το λέω αυτό γιατί ο securitας που καλύπτεται απο ασφάλεια υγείας με ότι κόστος σημαίνει αυτό για τον εργοδότη σε περίπτωση που πάθει κάτι λόγω εργασίας κοιτούσε τέτοιες οθόνες σε πολύ μικρή απόσταση για πολλές ώρες συνεχόμενα) . Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από Dr_Pepper
rus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/1/2022 στις 7:52 ΜΜ, Retromaniac είπε Του καθρέπτη; Όχι, άλλα υπάρχει για άλλο λόγο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις φάει κόλλημα ότι ήταν για την ακτινοβολία. Ψάξε όσο θες το ίντερνετ, το Wikipedia που σου παρέθεσα κτλ και θα δεις ότι πουθενά δεν αναφέρεται σαν λόγος η ακτινοβολία. Το έχεις διαβάσει κάπου και το στηρίζεις ή έτσι απλά το πιστεύεις; Γιατί στην αρχη είπες ότι δεν ξέρεις απλά ρωτάς. Άρα αν δεν ξέρεις και απλά θες να μάθεις μου φαίνεται περίεργο που επιμένεις σαν να ξέρεις. Οπότε ρωτάω με την σειρά μου, που το στηριζεις αυτό που λες; Εγώ μπορώ να σου παραθέσω πολλά άρθρα. Δεν εχω... φαει καποιο κολλημα, απλα εξηγω πως ηταν τα πραγματα σε μια εποχη που εζησα απο πρωτο χερι. Το να ψαχνετε καποιοι κατοπιν εορτης/εποχης και να βγαζετε κατα το δοκουν τα συμπερασματα σας δεν ειναι και πολυ σοφο. Το οτι σε ρωτησα δε σημαινει οτι δε το ηξερα. Παντως για να υποστηριζει καποιος οτι οι παλιες crt οβαλ οθονες με τη θαμπαδα τους και τη κακη αναλυση δεν ειχαν καμια ακτινοβολια ειναι σα να λεει οτι η γη ειναι επιπεδη. Σα να πηγαινεις στο γιατρο και να του λες "ασε, μπαρμπα, να σου δειξω εγω πως γινεται η θεραπεια μου" 😀 15 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Ρε φίλε κάνεις 100 ποστ γύρω απο ένα θέμα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Τι δεν καταλαβαίνεις ; ..................... 100 ποστ κανω? εσυ ποσα κανεις, 250? Απλα απανταω σε αυτα που απευθυνονται σε μενα. Αν παψεις λοιπον να μου κανει quotes δε θα σου απανταω. Τωρα οι κωμικες ατακες τυπου "τι δε καταλαβαινεις" δεν εχουν θεση σε μια πολιτισμενη συζητηση. Τα υπολοιπα που εγραψες εχουν απαντηθει, και για να μη λεμε ολα τα ιδια(κι εσυ αλλα νταλλων) ξαναδιαβασε τα προηγουμενα μου. Στις 12/1/2022 στις 8:16 ΜΜ, Thresh είπε Καπως ετσι αισθανομαι κι εγω με τον απο πανω φιλο 😆 Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από rus
Retromaniac Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, rus είπε Δεν εχω... φαει καποιο κολλημα, απλα εξηγω πως ηταν τα πραγματα σε μια εποχη που εζησα απο πρωτο χερι. Το να ψαχνετε καποιοι κατοπιν εορτης/εποχης και να βγαζετε κατα το δοκουν τα συμπερασματα σας δεν ειναι και πολυ σοφο. Το οτι σε ρωτησα δε σημαινει οτι δε το ηξερα. Παντως για να υποστηριζει καποιος οτι οι παλιες crt οβαλ οθονες με τη θαμπαδα τους και τη κακη αναλυση δεν ειχαν καμια ακτινοβολια ειναι σα να λεει οτι η γη ειναι επιπεδη. Σα να πηγαινεις στο γιατρο και να του λες "ασε, μπαρμπα, να σου δειξω εγω πως γινεται η θεραπεια μου" 😀 Καταρχάς εσύ είπες "δεν λέω κάτι, ερώτημα κάνω". Αυτό για το θέμα του καθρέπτη, που σημαίνει ότι θες μάθεις. Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα εγώ. Επίσης κάτα το δοκούν δεν βγάζω γιατί σου παρέθεσα το wikipedia και μπορώ να σου βάλω και άλλα. Και ΔΕΝ υποστήριξα ότι δεν είχαν ακτινοβολία (το αν ήταν επιβλαβής ή όχι και κατα πόσο, είναι άλλο θέμα). Υποστήριξα ότι ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ δεν ηταν εκεί για να μειώσει την ακτινοβολία. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από Retromaniac
rus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, Retromaniac είπε Καταρχάς εσύ είπες "δεν λέω κάτι, ερώτημα κάνω". Αυτό για το θέμα του καθρέπτη, που σημαίνει ότι θες μάθεις. Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα εγώ. Επίσης κάτα το δοκούν δεν βγάζω γιατί σου παρέθεσα το wikipedia και μπορώ να σου βάλω και άλλα. Και ΔΕΝ υποστήριξα ότι δεν είχαν ακτινοβολία (το αν ήταν επιβλαβής ή όχι και κατα πόσο, είναι άλλο θέμα). Υποστήριξα ότι ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ δεν ηταν εκεί για να μειώσει την ακτινοβολία. Oταν κανει κανεις μια ερωτηση δε σημαινει αναγκαστικα οτι την κανει γιατι θελει να μαθει. Μπορει να θελει να δει τι γνωριζει ο αλλος. Για το θεμα του καθρεφτη στα coinops ειναι φανερο οτι διαφωνουμε.
Retromaniac Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, rus είπε Oταν κανει κανεις μια ερωτηση δε σημαινει αναγκαστικα οτι την κανει γιατι θελει να μαθει. Μπορει να θελει να δει τι γνωριζει ο αλλος. Για το θεμα του καθρεφτη στα coinops ειναι φανερο οτι διαφωνουμε. Μα λες κιόλας ότι δεν θες να πεις κάτι απλά ρωτάς. Το κάνεις ξεκάθαρο δηλαδή ότι θες μάθεις. Επίσης ΑΚΟΜΗ περιμένω έστω και μια αναφορά κάπου ότι ο καθρέπτης έμπαινε για τον λόγο που λες. Μπορείς να μου στείλεις;
rus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Retromaniac είπε Μα λες κιόλας ότι δεν θες να πεις κάτι απλά ρωτάς. Το κάνεις ξεκάθαρο δηλαδή ότι θες μάθεις. Επίσης ΑΚΟΜΗ περιμένω έστω και μια αναφορά κάπου ότι ο καθρέπτης έμπαινε για τον λόγο που λες. Μπορείς να μου στείλεις; Eιπαμε, οταν κανει κανεις μια ερωτηση δε σημαινει αναγκαστικα οτι θελει να μαθει, μπορει να θελει να δει τι γνωριζει ο αλλος. Στην εξελιξη της συζητησης μας τι καταλαβες, οτι ηθελα να μαθω ή μηπως οτι ειχα ηδη κρυσταλλωμενη πεποιθηση? Τι αναφορα περα απο τα επιχειρηματα? Εσυ εχεις αναφορες δηλαδη? απο ποιον? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από rus
Retromaniac Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, rus είπε Eιπαμε, οταν κανει κανεις μια ερωτηση δε σημαινει αναγκαστικα οτι θελει να μαθει, μπορει να θελει να δει τι γνωριζει ο αλλος. Στην εξελιξη της συζητησης μας τι καταλαβες, οτι ηθελα να μαθω ή μηπως οτι ειχα ηδη κρυσταλλωμενη πεποιθηση? Τι αναφορα περα απο τα επιχειρηματα? Εσυ εχεις αναφορες δηλαδη? απο ποιον? Σου έβαλα το λινκ από το Wikipedia που αναφέρει για ποιο λόγο έβαζαν καθρέπτη. Εσύ έχεις κάποιο;
rus Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Στις 15/1/2022 στις 11:25 ΜΜ, Retromaniac είπε Σου έβαλα το λινκ από το Wikipedia που αναφέρει για ποιο λόγο έβαζαν καθρέπτη. Εσύ έχεις κάποιο; Για να μη διαβαζω ολη τη σελιδα, μπορει να μου υποδειξεις το ακριβες χωρίο? Και μiα ασχετη ερωτηση για τον Thresh σαν mod, μιας και μας παρακολουθει. Πως προκυπτει αυτη η νεα καταταξη? Εγω με μολις 1,3χιλ ποστς ειμαι ανωτερος (collaborator) του φιλου Retromaniac(enthusiast) με τα 9,9χιλ ??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Spoiler Δεν έχει postάρει ακόμα κάτι μετά το update, για να πάρει 3 διακρίσεις που θα του δώσουν άλλο ένα rank. 1
Retromaniac Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, rus είπε Για να μη διαβαζω ολη τη σελιδα, μπορει να μου υποδειξεις το ακριβες χωρίο? Και μiα ασχετη ερωτηση για τον Thresh σαν mod, μιας και μας παρακολουθει. Πως προκυπτει αυτη η νεα καταταξη? Εγω με μολις 1,3χιλ ποστς ειμαι ανωτερος (collaborator) του φιλου Retromaniac(enthusiast) με τα 9,9χιλ ?? In Computer Space, Pong and other early arcade games, the CRT was mounted 90 degrees from the ground, facing directly outward. Arcade game manufacturers began incorporating design principles from older electro-magnetic games by using CRTs mounted at a 45-degree angle, facing upward and away from the player but towards a one-way mirror that reflected the display to the player. Additional transparent overlays could be added between the mirror and the player's view to include additional images and colorize the black-and-white CRT output, such as the case in Boot Hill. Other games like Warrior used a one-sided mirror and had included an illuminated background behind the mirror, so that the on-screen characters would appear to the players as if they were on that background.[6] As both raster and vector CRT displays improved to where they could display color directly, the need for the mirror was eliminated, and the CRT was subsequently positioned at an outward-facing angle but off the 90-degree axis as from Pong so that an adult player would be looking nearly perpendicular at the screen. 12 ώρες πριν, Thresh είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν έχει postάρει ακόμα κάτι μετά το update, για να πάρει 3 διακρίσεις που θα του δώσουν άλλο ένα rank. Έπρεπε να βάλετε επεξηγηματικά βίντεο όπως τα σήματα για την καταλληλότητα στην τηλεόραση Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από Retromaniac
rus Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 14 ώρες πριν, Retromaniac είπε In Computer Space, Pong and other early arcade games, the CRT was mounted 90 degrees from the ground, facing directly outward. Arcade game manufacturers began incorporating design principles from older electro-magnetic games by using CRTs mounted at a 45-degree angle, facing upward and away from the player but towards a one-way mirror that reflected the display to the player. Additional transparent overlays could be added between the mirror and the player's view to include additional images and colorize the black-and-white CRT output, such as the case in Boot Hill. Other games like Warrior used a one-sided mirror and had included an illuminated background behind the mirror, so that the on-screen characters would appear to the players as if they were on that background.[6] As both raster and vector CRT displays improved to where they could display color directly, the need for the mirror was eliminated, and the CRT was subsequently positioned at an outward-facing angle but off the 90-degree axis as from Pong so that an adult player would be looking nearly perpendicular at the screen. Αυτο το κειμενο αν καταλαβα καλα μιλαει για βελτιωση του χρωματος. Ενα φιλτρο το κανει και αυτο. Τα older electro-magnetic games που λεει στη δευτερη σειρα, ποια ειναι?
Retromaniac Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, rus είπε Αυτο το κειμενο αν καταλαβα καλα μιλαει για βελτιωση του χρωματος. Ενα φιλτρο το κανει και αυτο. Τα older electro-magnetic games που λεει στη δευτερη σειρα, ποια ειναι? Δεν μιλάει ακριβώς για βελτίωση αλλά για πρόσθεση χρώματος με μια διαφάνεια από μπροστά. Electromagnetic games είναι πχ τα pinball games που έχουν μαγνήτες και φωτάκια... Περιμένω την δικιά σου παράθεση ότι το χρησιμοποιούσαν για να μειώσουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από Retromaniac
rus Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, Retromaniac είπε Δεν μιλάει ακριβώς για βελτίωση αλλά για πρόσθεση χρώματος με μια διαφάνεια από μπροστά. Electromagnetic games είναι πχ τα pinball games που έχουν μαγνήτες και φωτάκια... Περιμένω την δικιά σου παράθεση ότι το χρησιμοποιούσαν για να μειώσουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ειπαμε ακτινοβολια γενικα, οχι απαραιτητα ηλεκτρομαγνητικη. Το φιλτρο-καθρεφτης βοηθαει ωστε να εξαλειφεται καθε τετοια και να διευκολυνει τον πελατη στο συνεχες παιξιμο. Προσθεση=βελτιωση και προφανως μειωση θαμπαδας. Ελπιζω να μην μιλας για ασπρομαυρη οθονη που την κανουν "εγχρωμη". Προτιμω να μιλαω με επιχειρηματα, οχι με παραθεσεις απο το τι εχει γραψει κανεις στο ιντερνετ. Τα pinballs(φλιπερακια) ειναι αλλη κατηγορια.
Retromaniac Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, rus είπε Ειπαμε ακτινοβολια γενικα, οχι απαραιτητα ηλεκτρομαγνητικη. Το φιλτρο-καθρεφτης βοηθαει ωστε να εξαλειφεται καθε τετοια και να διευκολυνει τον πελατη στο συνεχες παιξιμο. Προσθεση=βελτιωση και προφανως μειωση θαμπαδας. Ελπιζω να μην μιλας για ασπρομαυρη οθονη που την κανουν "εγχρωμη". Προτιμω να μιλαω με επιχειρηματα, οχι με παραθεσεις απο το τι εχει γραψει κανεις στο ιντερνετ. Τα pinballs(φλιπερακια) ειναι αλλη κατηγορια. Μα ποια επιχειρήματα; Απλά είπες ότι ήταν για αυτό χωρίς επιχειρήματα. Δεν μιλάς καν για ποιο είδος ακτινοβλίας θες να πεις. Δεν έκαναν την οθόνη έχρωμη αλλά μπορούσαν να την κάνουνε όλη καφέ πχ. ή μπορούσαν να βάλουν διαβαθμίσεις στατικές ή να βάλουν χρώμα σε κάτι που είναι σταθερό στην οθόνη. Τα pinball τα αναφέρει γιατί τα χρησιμοποιούσαν και εκεί, και συνεχίστηκε απο εκεί. Και δεν έχω βάλει πάραθεση τον κυρ νίκο τον σουβλατζή αλλά ένα καλογραμμένο άρθρο που το έχουν επιμεληθεί πολλοί, από το wikipedia. Δώσε κάτι βρε αδερφέ να στηρίξεις την άποψή σου, εσύ απλά υποθέσεις κάνεις χωρίς καν επιχειρήματα. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από Retromaniac
rus Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Retromaniac είπε Μα ποια επιχειρήματα; Απλά είπες ότι ήταν για αυτό χωρίς επιχειρήματα. Δεν μιλάς καν για ποιο είδος ακτινοβλίας θες να πεις. Δεν έκανα την οθόνη έχρωμη αλλά μπορούσαν να την κάνουνε όλη καφέ πχ. ή μπορούσαν να βάλουν διαβαθμίσεις στατικές ή να βάλουν χρώμα σε κάτι που είναι σταθερό στην οθόνη. Τα pinball τα αναφέρει γιατί τα χρησιμοποιούσαν και εκεί, και συνεχίστηκε απο εκεί. Και δεν βάλει πάραθεση τον κυρ νίκο τον σουβλατζή αλλά ένα καλογραμμένο άρθρο που το έχουν επιμεληθεί πολλοί, από το wikipedia. Δώσε κάτι βρε αδερφέ να στηρίξεις την άποψή σου. Συνεχιζεις ενα θεμα που εξαντληθηκε, απλα για να το συνεχισεις. Που ακριβως θες να καταληξεις? η wiki της οποιας το αρθρο επιμελως επικαλεισαι θα ελεγα οτι περισσοτερο συμφωνει με εμενα. Η αποψη μου δε χρειαζεται στηριξη απο λινκς γιατι ειναι αυταποδεικτη. Eιναι δυνατον οι εταιριες που εκμεταλλευονταν αυτα τα παιχνιδια να εκαναν επιζημιες ή περιττες κινησεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα