Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, προσπαθω να κανω την απαλλαγη αλλα μου βγαζει το εξης error, αντιμετωπιζετε κατι παρομοιο? 

Εισοδο με το taxisnet εκανα και τα στοιχεια ειναι σωστα. Τωρα τι προβλημα εχουν δεν ξερω. Γενικα ειναι αχρηστοι και τετοια προβληματα δεν πρεπει να υπαρχουν. Επισης ο φορος αυτος δεν πρεπει να υπαρχει αλλα αλλη ιστορια αυτη.

image.png.7fc2d44de5ba6fa683e8d303fc163513.png

Επεξ/σία από nick_corobos
Δημοσ.

Σε τι νούμερο λήγει ο ΑΦΜ σου; Σήμερα δέχεται δηλώσεις όσων λήγει σε 0, αύριο σε 1, μεθαύριο σε 2 κλπ.

Διάβασε την σχετική ανακοίνωση, τι προβλέπει το ΦΕΚ ειδικά τις πρώτες 10 μέρες.

https://www.taxheaven.gr/news/57709/nea-hlektronikh-efarmogh-gia-thn-apallagh-apo-to-telos-syndromhtwn-kinhths-thlefwnias-kai-telos-kartokinhths-thlefwnias-apo-1012022-oi-aithseis

Όσον αφορά τον φόρο, σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ τον έχουν, απλά σε μας είναι ο μεγαλύτερος όταν εκεί κυμαίνεται 3-7%.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Σε τι νούμερο λήγει ο ΑΦΜ σου; Σήμερα δέχεται δηλώσεις όσων λήγει σε 0, αύριο σε 1, μεθαύριο σε 2 κλπ.

Διάβασε την σχετική ανακοίνωση, τι προβλέπει το ΦΕΚ ειδικά τις πρώτες 10 μέρες.

https://www.taxheaven.gr/news/57709/nea-hlektronikh-efarmogh-gia-thn-apallagh-apo-to-telos-syndromhtwn-kinhths-thlefwnias-kai-telos-kartokinhths-thlefwnias-apo-1012022-oi-aithseis

Όσον αφορά τον φόρο, σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ τον έχουν, απλά σε μας είναι ο μεγαλύτερος όταν εκεί κυμαίνεται 3-7%.

Σε ευχαριστω. 

Το βρισκω παραλογο να δεχονται αιτησεις με το τι νουμερο ληγει το ΑΦΜ σου. Πραγματικα δεν βγαζει λογικη αφου ουτε θα μειωθει ο ογκος των αιτησεων ουτε τιποτα. Ισως πονταρουν στο γεγονος οτι ορισμενοι θα πουν δεν βαριεσαι ρε αδερφε και θα το αφησουν. Εκτος αν φοβουνται μην πεσει το συστημα, που ειναι τραγικο

Επισης επειδη το κανουν στην ευρωπη δεν σημαινει οτι ειναι σωστο, αρα αυτο δεν ειναι επιχειρημα. Το ιδιο μπορω να πω και για την Αγγλια που δεν κρατανε ουτε μια πενα και δεν χρειαζεται να κανεις και δηλωση με τα στοιχεια σου οταν αγοραζεις σιμ, απλα την βαζεις στο κινητο και δουλευει.

Γενικα ειναι γελοιοι, προσωπικα χρησιμοποιω αγγλικη sim στην ελλαδα και εχω το ελληνικο νουμερο για να με βρισκουν εδω οι τοπικοι. Τωρα πως γινεται με 14λιρες και εχω 80gb internet και απεριοριστα λεπτα και sms για ελληνικα και αγγλικα νουμερα ενω στην ελλαδα θες καμια 50 - 60 - 70 € δεν ξερω.  Λαμογια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δήλωση με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ισχύει αποκλειστικά το πρώτο 10ήμερο, διότι απλά θα κατέρρεε το σύστημα όταν θα προσπαθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες να μπουν ταυτόχρονα τις πρώτες μέρες. Μετά τις 10 μέρες μπες οπότε θέλεις χωρίς περιορισμό.

Το ότι είναι μακράν φθηνότερα τα πακέτα στην Αγγλία, είναι παντελώς άσχετο με τον φόρο που παρεμπιπτόντως κι εκεί υπάρχει 3%. Απλά συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του πακέτου κατά την αγορά ή ανανέωση.

Όλοι οι φόροι είναι άδικοι για τους καταναλωτές, αλλά χρήσιμοι για τα κράτη αυξάνοντας τα έσοδα.

Τέλος μια χαρά υποχρέωση υπάρχει και στην Αγγλία δήλωση των προσωπικών στοιχείων αν είσαι κάτοικος εκεί. Αυτό είναι κανόνας παγκόσμιος μετά την επίθεση στους δίδυμους Πύργους ως ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το ότι το αγόρασες μέσω διαδικτύου (όπως κι εγώ) είναι άσχετο. Προφανώς δεν έχεις ακούσει τίποτα για τις "πακιστανικές κάρτες" που κυκλοφορούν στην χώρα μας.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Η δήλωση με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ισχύει αποκλειστικά το πρώτο 10ήμερο, διότι απλά θα κατέρρεε το σύστημα όταν θα προσπαθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες να μπουν ταυτόχρονα τις πρώτες μέρες. Μετά τις 19 μέρες μπες οπότε θέλεις χωρίς περιορισμό.

Οπως ειπα. ΤΡΑΓΙΚΟ

Το ότι είναι μακράν φθηνότερα τα πακέτα στην Αγγλία, είναι παντελώς άσχετο με τον φόρο που παρεμπιπτόντως κι εκεί υπάρχει 3%. Απλά συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του πακέτου κατά την αγορά ή ανανέωση.

Οπως ειναι ασχετο το οτι στην ευρωπη εχουν φορο αντιστοιχο με εδω. Επισης το 3% που λες εγω ξερω βαζω 10 λιρες παιρνω 10 λιρες, τωρα τα αλλα ειναι ιστοριες.

Τέλος μια χαρά υποχρέωση υπάρχει και στην Αγγλία δήλωση των προσωπικών στοιχείων αν είσαι κάτοικος εκεί. Αυτό είναι κανόνας παγκόσμιος μετά την επίθεση στους δίδυμους Πύργους ως ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το ότι το αγόρασες μέσω διαδικτύου (όπως κι εγώ) είναι άσχετο. Προφανώς δεν έχεις ακούσει τίποτα για τις "πακιστανικές κάρτες" που κυκλοφορούν στην χώρα μας.

Μια χαρα αγοραζεις σιμ χωρις να την δηλωσεις. Το ξερω γιατι εκει μενω και αγοραζω. Πας σουπερ μαρκετ αγοραζεις καρτα, την βαζεις στο κινητο δουλευει. 

Προφανώς εχω ακουσει για τις πακιστανικες

• Confused 1
Δημοσ.

Πάλι καλά που έγραψα ότι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Σε μας είναι επιπλέον και για τον λόγο αυτό αφαιρείται και σου μένουν καθαρό ποσό των μονάδων ΜΑΖΙ με τον ΦΠΑ (που και αυτός φόρος είναι, άρα όχι σωστός κατ' εσέ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Πάλι καλά που έγραψα ότι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Σε μας είναι επιπλέον και για τον λόγο αυτό αφαιρείται και σου μένουν καθαρό ποσό των μονάδων ΜΑΖΙ με τον ΦΠΑ (που και αυτός φόρος είναι, άρα όχι σωστός κατ' εσέ).

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. 10 Λιρες βαζω 10 παιρνω μοναδες.  Και τα πακετα τους ειναι πιο φθηνα.

10€ βαζω 8 και κατι παιρνω.

Μπορεις να μου εξηγησεις τι λες?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nick_corobos είπε

Γενικα ειναι αχρηστοι και τετοια προβληματα δεν πρεπει να υπαρχουν.

Μπροστά σου έχεις με κόκκινα γράμματα γιατί δεν δέχεται την αίτηση αλλά εσύ επέμενες και αναρωτιέσαι κιόλας γιατί δεν τη δέχεται. Κατά τα άλλα αυτοί είναι οι άχρηστοι. Που αν ήταν άχρηστοι δεν θα υπήρχε καν το gov για να κάνεις αίτηση. Και εν πάση περιπτώσει δε σε υποχρέωσε κανένας να την κάνεις. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. 10 Λιρες βαζω 10 παιρνω μοναδες.  Και τα πακετα τους ειναι πιο φθηνα.

10€ βαζω 8 και κατι παιρνω.

Μπορεις να μου εξηγησεις τι λες?

οταν βάζεις 10 και παίρνεις 8 και κάτι τι σημαίνει???ότι ο φόρος είναι μέσα στο 10ρικο που εδωσες...άρα δεν παίρνεις 10...........

τραγικό είναι που ζεις έξω και έρχεσαι εδώ και κανείς αίτηση για να απαλλαγείς από το  τέλος κινητής  και δε διαβάζεις το μυνημα που σου γράφει η εφαρμογή

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...