Προς το περιεχόμενο

Intel: Οι νέοι Core i9 CPU για laptops είναι ταχύτεροι από το M1 Max της Apple

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δηλαδή αν κάνω επεξεργασία βίντεο με software που εκμεταλλεύεται και τη gpu, πιστεύεις ότι ο Μ1 max θα τελειώσει ποιο γρήγορα απέναντι σε έναν Ryzen 9/Intel i9 με 3080;

Προφανώς ακόμα δεν έχουν εκμεταλευτεί το Metal στο βαθμό που μπορούν, τα μηχανάκια είναι 1.5 χρόνο στην αγορά, τα συγκεκριμένα, είναι 3 μήνες νομίζω(?)

Το έχουμε πει ξανά και ξανά. 

(1) Αν το software σου είναι optimized για μια συγκεκριμένη πλατφόρμα και αν

(2) εσύ νιώθεις άνεση/οικεία μαζί της,

εκεί θα μείνεις, Αν λέγεται Mac ή Windows ή Linux δεν έχει σημασία γιατί είναι η δουλειά σου. Πολύ πιθανό να μην ισχύει το πρώτο αλλά εσύ να μείνεις στην οικειότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, amav είπε

Βοήθησε με λίγο. Πες σου σε παρακαλώ που κάνω λάθος.

-Ο i9-12900HK δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, μόλις παρουσιάστηκε στην CES 2022

-Παρουσιάστηκε=ΔΕΝ τον είδαμε, το μόνο που έχουμε είναι το παραπάνω graph της Intel

-H Intel που σε benchmark του alder lake τον σύγκρινε με AMD σε Windows 11 που είχαν "θέμα". Λες και δεν είχε LInux kernel, λες και δεν γνώριζε από την MS, λες και η Intel είναι μαγαζάκι της γειτονιάς

-Δεν έχουμε δει ακόμα υλοποιήσεις του επεξεργαστή σε μηχανήματα και θερμικές ανοχές

-Δεν έχουμε δει ανεξάρτητα benchmarks αυτών των μηχανιμάτων

Πες μου σε παρακαλώ αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, πως εσύ βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;

Το άρθρο μιλάει για τον 12900HK με τις μετρήσεις της Intel. Αυτό σχολιάζουμε.

Όντως δεν τον είδαμε ακόμα, αλλά είναι πολύ κοντά. Οι desktop εκδόσεις, ίδιας αρχιτεκτονικής, κυκλοφορούν από το Νοέμβριο 21 νομίζω. Υπήρξαν leaks για geekbench: 

https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i9-12900HK-14-core-and-20-thread-processor-pulls-no-punches-with-the-Apple-M1-Max-in-leaked-Geekbench-listing.574868.0.html

να θυμίσω ότι ο M1 max παρουσιάστηκε σε event 18 Οκτωβρίου 2021.

Δεν το ήξερα αυτό με τους AMD. Αν το έκανε, ντροπή της. Παρόλα αυτά δε σημαίνει ότι κάνει το ίδιο και με τις ανακοινώσεις της για τον M1.

Να ξεκαθαρίσω κάτι: αύριο να κλείσει, να πέσει, να ψοφήσει η intel δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου. Το ίδιο ισχύει και για κάθε πολυεθνική σου έρχεται στο μυαλό. Περισσότερο είμαι υπέρ του "κάτω στο μονοπώλιο Intel-AMD". Θα ήθελα να υπήρχαν άλλοι 7-8 κατασκευαστές μπας και δούμε πραγματικό ανταγωνισμό. Τώρα, πιστεύω, με κατάλαβες. Δεν είμαι οπαδός ΚΑΜΙΑΣ εταιρείας. Έχω αγοράσει iphones και android κινητά. Έχω laptop με AMD και desktop, όπως και με Intel. Κάθε φορά επιλέγω ανάλογα με τις ανάγκες μου και τη δουλειά μου.

44 λεπτά πριν, atheatos είπε

Έλα εντάξει. Μην βάλεις τα κλάματα τώρα. Ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος της λογικής. Σε λίγο θα απαγορευτούν τα dislike γιατί δείχνουν οπαδισμο….τι άλλο θα διαβάσουμε εδω μέσα?

Δε στεναχωριέμαι καθόλου. Δεν γράφω για να πάρω likes. Αν ήθελα likes, θα έμπαινα σε ένα θέμα, θα μετρούσα πόσοι είναι οι οπαδοί της μίας ή της άλλης άποψης και θα υποστήριζα την γνώμη των πολλών.

Δεν δείχνουν τα dislike τον οπαδισμό. Οπαδισμό δείχνει η έλλειψη επιχειρημάτων στο λόγο του καθενός και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον συνομιλητή του. Πχ από όλο το παραπάνω ποστ που έκανα δεν έγραψες κάποιο αντεπιχείρημα που να στηρίζει την άποψή σου, αλλά γύρισες τη συζήτηση σε επίπεδο καφενείου... Αυτό είναι οπαδισμός... 

33 λεπτά πριν, amav είπε

Προφανώς ακόμα δεν έχουν εκμεταλευτεί το Metal στο βαθμό που μπορούν, τα μηχανάκια είναι 1.5 χρόνο στην αγορά, τα συγκεκριμένα, είναι 3 μήνες νομίζω(?)

Το έχουμε πει ξανά και ξανά. 

(1) Αν το software σου είναι optimized για μια συγκεκριμένη πλατφόρμα και αν

(2) εσύ νιώθεις άνεση/οικεία μαζί της,

εκεί θα μείνεις, Αν λέγεται Mac ή Windows ή Linux δεν έχει σημασία γιατί είναι η δουλειά σου. Πολύ πιθανό να μην ισχύει το πρώτο αλλά εσύ να μείνεις στην οικειότητα.

Όσο και να το εκμεταλλευτεί θα πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει πολύ κακό software και από τον ανταγωνισμό γιατί η διαφορά σε επιδόσεις Ryzen 9/ i9 με 3080 είναι χαοτική σε σχέση με τον M1 max με την ενσωματωμένη gpu του.

1) Σε κάποιες περιπτώσεις το software δεν υπάρχει ακόμα γι αυτή την πλατφόρμα, όπως πχ τα λογιστικά προγράμματα και ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα στηρίζω τη δουλειά μου σε emulators. Τα πρόστιμα στην Ελλάδα δεν το επιτρέπουν...

2) Η οικειότητα δε με νοιάζει τόσο. Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες πλατφόρμες. Ακόμα κι αν δε με βολεύει το Macbook θα κοιτάξω να προμηθευτώ ένα μόνο και μόνο για να το δοκιμάσω σαν σύνολο με το Μ1. Ίσως σε κάποιο μελλοντικό πρόγραμμα επιδότησης ψηφιακής αναβάθμισης επιχειρήσεων...

Συνοπτικά: το πρώτο δυστυχώς ισχύει και όπως σου είπα δεν μένω στην οικειότητα. Μένω εκεί που ξέρω ότι δουλεύει σωστά (σε επαγγελματικό επίπεδο). Σε προσωπικό επίπεδο είχα κινητά με: Nokia series 60, Windows mobile, Android, iOS, sailfish OS, Ubuntu touch, Windows Phone και ΒΒ os... Σε laptop και desktop έχω δουλέψει με Windows και κάμποσες εκδόσεις linux (Debian, Ubuntu, Mint και Manjaro κυρίως). Τόσο πολύ μου αρέσει η οικειότητα...:D

Επεξ/σία από Tlykog

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Το άρθρο μιλάει για τον 12900HK με τις μετρήσεις της Intel. Αυτό σχολιάζουμε.

Όντως δεν τον είδαμε ακόμα, αλλά είναι πολύ κοντά. Οι desktop εκδόσεις, ίδιας αρχιτεκτονικής, κυκλοφορούν από το Νοέμβριο 21 νομίζω. Υπήρξαν leaks για geekbench: 

https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i9-12900HK-14-core-and-20-thread-processor-pulls-no-punches-with-the-Apple-M1-Max-in-leaked-Geekbench-listing.574868.0.html

Συμφωνείς λοιπόν ότι μιλάμε για έναν επεξεργαστή που δεν έχει δει κανείς, δεν υπάρχουν μηχανήματα, δεν τα έχουμε τεστάρει εμείς και όχι η Intel, δεν ξέρουμε πότε throtλάρουν, δεν ξέρουμε τι σύστημα ψύξης έχουν και πόσο αυτό μπορεί να φτάσει τη reference υλοποίηση που δίνει η εταιρία.

Παρόλα αυτά, τίποτα δε σε σταματάει να γράψεις το παρακάτω:

Αναφορά σε κείμενο

Η δύναμη της Apple είναι η ωμή επεξεργαστική ισχύ  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και τη θερμοκρασία και η πολύ καλή εκμετάλλευση του hardware από το software. Σε ωμή, συνολική, ισχύ χάνει κατά κράτος. 

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Δεν το ήξερα αυτό με τους AMD. Αν το έκανε, ντροπή της. Παρόλα αυτά δε σημαίνει ότι κάνει το ίδιο και με τις ανακοινώσεις της για τον M1.

Εγώ δεν ξέρω αν το κάνει, φαντάζομαι ούτε εσύ ξέρεις. Καλό είναι να περιμένουμε. Μπορεί πράγματι να είναι έτσι τα πράγματα και φυσικά όλοι θα χαρούμε γιατί πάει μπροστά η τεχνολογία, αλλά ας περιμένουμε πρώτα. 

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Δεν δείχνουν τα dislike τον οπαδισμό. Οπαδισμό δείχνει η έλλειψη επιχειρημάτων στο λόγο του καθενός και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον συνομιλητή του. Πχ από όλο το παραπάνω ποστ που έκανα δεν έγραψες κάποιο αντεπιχείρημα που να στηρίζει την άποψή σου, αλλά γύρισες τη συζήτηση σε επίπεδο καφενείου... Αυτό είναι οπαδισμός... 

Μου λες ότι εγώ δεν φέρνω αντεπιχειρήματα και γυρνάω την συζήτηση σε επιπέδου καφενείου; Αλήθεια τώρα; 

• Like 2

14 λεπτά πριν, amav είπε

Συμφωνείς λοιπόν ότι μιλάμε για έναν επεξεργαστή που δεν έχει δει κανείς, δεν υπάρχουν μηχανήματα, δεν τα έχουμε τεστάρει εμείς και όχι η Intel, δεν ξέρουμε πότε throtλάρουν, δεν ξέρουμε τι σύστημα ψύξης έχουν και πόσο αυτό μπορεί να φτάσει τη reference υλοποίηση που δίνει η εταιρία.

Παρόλα αυτά, τίποτα δε σε σταματάει να γράψεις το παρακάτω:

Εγώ δεν ξέρω αν το κάνει, φαντάζομαι ούτε εσύ ξέρεις. Καλό είναι να περιμένουμε. Μπορεί πράγματι να είναι έτσι τα πράγματα και φυσικά όλοι θα χαρούμε γιατί πάει μπροστά η τεχνολογία, αλλά ας περιμένουμε πρώτα. 

Μου λες ότι εγώ δεν φέρνω αντεπιχειρήματα και γυρνάω την συζήτηση σε επιπέδου καφενείου; Αλήθεια τώρα; 

Χαράς το κουράγιο σου που κάθεσαι και του απαντάς. Τα περί οπαδισμού τα αναφέρει για μένα που βαριέμαι να ασχοληθώ με αυτά που γράφει και απλά κάνω dislike…..

4 ώρες πριν, Dmspolys είπε

Πίστεψε με αγόρι μου έχουμε περάσει και εμείς που έχουμε μήλο από όλες τις εταιρείες πριν από αυτό και καταλήξαμε σε αυτήν γιατί είναι το ένα μηχάνημα  που μας δίνει πραγματικά αυτά που θέλουμε και όχι αυτά που νομίζουμε ότι θέλουμε.  επίσης με μία πολύ καλή εικονική machine έχουμε και τα Windows που έχετε εσείς και σίγουρα δεν έχουμε ανάγκη την πρίζα συνέχεια για μία συσκευή που είναι φτιαγμένη για να είναι φορητοί οπότε καλύτερα να κοιτάξετε το σπίτι σας που όχι για κρέμασμα δεν είναι ο επεξεργαστής Intel αλλά μάλιστα είναι και κάρβουνο τελείως με μονίμως προβλήματα υπερθέρμανσης κατανάλωσης χωρίς πραγματικά να προσφέρει και κάτι το ουσιώδες στο τέλος και μη μιλήσω φυσικά για την τιμή εννοείται ότι είναι πάρα πολύ ακριβός.

Αγορι μου να λες τους φιλους σου

Απο εκει και περα κανε οτι σου αρεσει.

• 2 μήνες μετά...
On 11/01/2022 at 10:39, decentintocerberon said:

Battery care το ονομαζε ,με 50 %-70%-80% φορτιση.

Εχω Tablet sony απο το 2014 και η μπαταρία στο 50 % απ την αρχη . Δεν εχει αισθητη μειωση στην αποδοση και δεν εχει φουσκωσει οπως σε 3 Lenovo στο ιδιο μεσοδιαστημα 2014-2022 :-)

σωστα και η sony σε αφηνε να την πας μεχρι 50 τις 100.απλα της lenovo οριζες εσυ που θες το ποσοστο.

On 10/01/2022 at 23:37, kabamaru80 said:

Τι μου θύμισες τώρα. Τα Thinkpad ήταν τα καλύτερα (πριν πάνε στα χέρια της Lenovo). Αλλά έχει παρέλθει αυτή η εποχή. Αλήθεια, για ποια εποχή μιλάς;

πριν καμια 10 χρονια αν θυμαμαι σωστα ειχα αυτο το think pad.αλλα το ειχα δει και σε καποια μοντελα πιο μετα.σε ενα πιο καινουριο ειχα κατεβασει το παλιο προγραμμα και νομιζω επαιζε.

On 10/01/2022 at 19:04, markos9 said:

Σ' ευχαριστω πολυ, δεν το γνωριζα αυτο.

:) πλεον και σε κινητα το κανουν.στο samsung πχ σου λεει να γεμισει την μπαταρια μεχρι το 85 τις 100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...