narta Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ολα μα ολα σου τα ποστ δειχνουν οτι εχεις φτιαξει μια δικη σου πραγματικοτητα. Θα σου προτεινα να αρχισεις να ακους τι σου λενε οι γυρω σου,γιατι βλεπω οτι εχεις μια αισθηση οτι εισαι εξυπνοτερος απο ολους. Δε θα μπω στη διαδικασια να κανω υποθεσεις,αλλα εχω καταλαβει απο που προερχεσαι και κατα που βαδιζεις,με τις αναλογες στασεις στο ενδιαμεσο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης και είναι σεβαστό. Η πραγματικότητα είναι ο μοναδικός κριτης των απόψεων. Πριν από 2 χρόνια κάποιοι ονειρεύονταν πτώση ενοικίων και τιμής ακινήτων γιατί αυτό ηθελαν. Προσωπικά υποστήριζα ότι δεν θα γίνει. Όλοι ξέρουμε 2 χρόνια μετά ποιος πηγε κουβα. Αρα, ιδωμεν 1
Lazmour Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Στις 10/1/2022 στις 1:34 ΜΜ, eidikos33 είπε Ενοικιάζω ένα σπίτι 230 ευρώ και θέλω να ζητήσω αύξηση βάση νομου στον ενοικιαστή που είναι περίπου 7-8 χρόνια,τι πόσο μπορώ να ζητήσω? Μιλάμε για ένα σπίτι 58 τμ με μονοκατοικία ισόγειο με πάρκινγκ 3 θέσεων,χρονολογίας 1958 ανακαινισμένο όμως το 2002 Αν ζητήσω αύξηση και συμφωνήσει τι κάνω μετά με το τάξις? Θέλει νέο συμβόλαιο η απλά είναι προφορικη η συμφωνία? Πληρώνει παντα στην ώρα του αλλά το ποσό είναι πολύ χαμηλο που δίνει όταν όλοι ζητάνε 450+ για κάτι τρωγλες Υποχρεωτικά συμβόλαιο σε κάθε περίπτωση για να υπάρχει σύμβαση. Μην μπερδεύεις το taxis, το οποίο είναι καθαρά για φορολογικούς λόγους, δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ενοικιαστηριο. Βέβαια, εφόσον είναι ήδη μέσα, θα πρέπει να υπήρχε ρήτρα αναπροσαρμογής στο παλιό συμβόλαιο, αλλιώς δικαιούται ο ενοικιαστής να μην δεχτεί την αύξηση και μην τον είδατε 1
narta Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Lazmour είπε Βέβαια, εφόσον είναι ήδη μέσα, θα πρέπει να υπήρχε ρήτρα αναπροσαρμογής στο παλιό συμβόλαιο, αλλιώς δικαιούται ο ενοικιαστής να μην δεχτεί την αύξηση και μην τον είδατε Η ρήτρα αναπροσαρμογής ισχύει για το διάστημα του συμβολαίου. Μετά την λήξη αυτού μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί εκ του μηδενός. 1 1
efo355 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Στις 11/1/2022 στις 3:16 ΜΜ, UncleKim είπε Δυστυχώς, ο κάθε λογής wannabe εισοδηματίας με ένα σπίτι, λόγω μεγάλης ζήτησης, ζητάει όσα του λείπουν. Εκεί που έπαιρνε 300 ευρώ για ας πούμε αξιοπρεπές 3άρι (2 Υ/Δ) στο Περιστέρι, τώρα βλέπει ότι μπορεί να ζητήσει σχεδόν τον βασικό μισθό για ενοίκιο χωρίς να τρέχει κάστανο. Ακόμα και παραπάνω για μερικούς. Αυτό που λησμονούν όμως είναι, και ότι οι υποχρεώσεις προς τον ενοικιαστή πρέπει να αυξηθούν παράλληλα. Δεν μπορεί με τόσα χρήματα να μην φροντίζουν τα ακίνητα τους. Το κομμάτι που το κάνει ακόμα απάλευτο, είναι η αξίωση αμοιβής από τους μεσίτες προς τους ενοικιαστές. Τα παίρνουν από τον ιδιοκτήτη (που στην ουσία αυτός είναι ο πελάτης τους) αλλά τα παίρνουν και απο τον ενοικιαστή. Αυτό, λόγω μεγάλης ζήτησης, έχει καταντήσει στα όρια του καρτέλ. Ξέρουν οι μεσίτες, ότι δεν σε παίρνει να τους πεις όχι, ειδικά αν βρείς κάτι που καλύπτει τις ανάγκες σου. Ελεύθερη αγορά my ass. Έψαχνα εντατικά σπίτι 2 χρόνια, προς ενοικίαση. Τέτοιο casting από ιδιοκτήτες και μεσίτες ούτε στις Playmate. Και το κακό δεν είναι τόσο τα ενοίκια. Το κακό είναι ότι σαν ενοικιαστής, δεν έχεις κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης σε οτιδήποτε, μιας και κυριολεκτικά οι ενδιαφερόμενοι κάνουν ουρά. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική, και δεν πρόκειται να αλλάξει. Συμβιβάζεσαι και παίζεις με τους κανόνες για όσο αντέχεις. Αγορασε και εσύ ένα σπίτι, ανακαίνισετο κούκλα ξόδεψε 100.000 ευρώ και έρχομαι να σου δώσω 200 ευρώ ενοίκιο να βγάλεις τα λεφτά σου μαζί με έξοδα ζημιές ΕΝΦΙΑ σε 80 χρόνια. Άντε βρε μετά έρχεται το κέρδος. 2 1 1
Lazmour Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, narta είπε Η ρήτρα αναπροσαρμογής ισχύει για το διάστημα του συμβολαίου. Μετά την λήξη αυτού μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί εκ του μηδενός. Καταρχάς ναι, αλλά από ότι κατάλαβα από το αρχικό νήμα του OP πέρα από το αρχικό συμφωνητικό (πιθανόν 1-2 ετών) μετά στο βάθος της 7ετιας δεν υπήρχε κάτι, άρα η μίσθωση τράπηκε σε αορίστου χρόνου με τους ίδιους όρους της αρχικής.
UncleKim Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, efo355 είπε Αγορασε και εσύ ένα σπίτι, ανακαίνισετο κούκλα ξόδεψε 100.000 ευρώ και έρχομαι να σου δώσω 200 ευρώ ενοίκιο να βγάλεις τα λεφτά σου μαζί με έξοδα ζημιές ΕΝΦΙΑ σε 80 χρόνια. Άντε βρε μετά έρχεται το κέρδος. Εκτός θέματος πραγματικά. Αν αγοράσεις εσύ ένα σπίτι, το κάνεις κούκλα κτλ, σε περιοχή που νοικιάζονται 200 ευρώ, μάλλον πρέπει να αλλάξεις σύμβουλο επένδυσης. Οι τιμές έχουν ανέβει σε όλα τα ενοίκια, είτε παλιά είτε καινούρια, είτε χρέπια είτε κούκλες. Άρα με την λογική σου, κάποιος που κληρονόμησε το σπίτι, ή τελοσπάντων δεν έχει επενδύσει ευρώ σε αυτό, πρέπει να το νοικιάζει λιγότερο από τον άλλον αφού θεωρητικά δεν είχε τα ίδια κόστη απόκτησης κτλ. Ξαναλέω που έγκειται το άδικο της υπόθεσης. Ο λόγος της προσφοράς και ζήτησης είναι κατανοητός. Απλά εσύ (παράδειγμα), που νοίκιαζες στον κυρ Μπάμπη μέχρι εχθές 300 ευρω, τώρα ζητάς για τα ίδια πράγματα 500 plus ευρώ, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην ζωή του κυρ Μπάμπη ή στο ακίνητο που να δικαιολογεί αυτή την αύξηση. Το κάνεις γιατί απλά μπορείς και στο "επιτρέπει" η αγορά. Επίσης, δεν γίνεται σε ακίνητο που το νοικιάζεις 700+ ευρώ, να πεις στον άλλον, "Αααα εγώ δεν βάζω τέντες, αν θέλεις βάλτες με δικά σου έξοδα" . Όπως τα φέσια και οι ζημιές εκ μέρους του ενοικιαστή είναι ξεφτίλα, άλλο τόσο είναι κ αυτό και ίσως χειρότερο, γιατι βρε κουμπάρε, μάντεψε. Οι τέντες και οτιδήποτε αναβαθμίζει ο ενοικιαστής, θα μείνουν στο ακίνητο. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που νοίκιαζα, εξ αρχής μου είχε πει, κάνε ότι θέλεις, εγώ δεν βάζω φράγκο. Με το που μπαίνω μέσα, μετά από 15 ημέρες χαλάει η βρύση της κουζίνας, τον ενημερώνω και μου φέρνει μία των 10 ευρώ κυριολεκτικά. Δλδ ο ίδιος δεν σέβεται το ακίνητο που νοικιάζει και την επένδυση του. Εγώ έβαλα μία των 100 ευρώ. Και guess what. Θα την πάρω μαζί μου και θα βάλω μία των 10 ευρώ. Εν κατακλείδι, όλο το δίκιο με τους ιδιοκτήτες σε πολλά πράγματα, γούστο τους και καπέλο τους οι τιμές κτλ. Αλλά βρε σάτυροι, προσφέρετε και εσείς από την μεριά σας πρώτα σωστές υπηρεσίες, και αφού το κάνετε, τότε ζητήστε μητρώαα ενοικιαστών , ενοίκια μπροστά κτλ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις