davarisx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η μεγαλύτερη καταστροφή ήρθε με τα airbnb και αυτό τα λέει όλα,δεν χρειάζεται να το ψάξουμε παραπάνω. Πριν λίγες μέρες νοίκιασα ένα πλήρως ανακαινισμένο σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει. Δεν πρόλαβα να το βάλω αγγελία και δέχτηκα 15 τηλεφωνήματα μόνο την πρώτη μέρα. Σε ερώτηση μου σε φίλους που έχω εκεί μου είπαν δεν υπάρχει σπίτι ούτε για δείγμα στο Ηράκλειο είναι όλα airbnb. Οι μεσίτες/κοράκια που πέρασαν από εκεί μου έλεγαν χαλαρά το δίνεις 800 ευρώ,άρα υπάρχει εκμετάλλευση. Φυσικά δεν το έδωσα σε μεσίτες αλλά προτίμησα να βρω μόνος μου τον κατάλληλο και σε μια σωστή τιμή για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από davarisx 1
AristidisZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 15 ώρες πριν, gpapadakis είπε Προσφορα και ζήτηση. Εφόσον δε βλέπετε ενοικιαστηρια στους δρόμους σημαίνει ότι κάποιοι τα νοικιάζουν. Και το γεγονός ότι πλέον ξέρεις οτι αν πιστολιασεις και σε πετάξουν έξω, δε θα βρεις εύκολα σπίτι, λειτουργεί αποτρεπτικά (κανονικά έπρεπε να υπάρχει μητρώο κακών ενοικιαστών). Εμένα πάντως ο κουμπάρος μου που είναι λογιστής, μου λέει ότι η πιστόλα πέφτει σύννεφο Αυτό δεν πάει να πει ότι αν τα ενοίκια ήταν πιο χαμηλά δεν θα πιστολιάζανε κάποιοι, αλλά η λογική λέει ότι όταν φτάνεις να ζητάς 500 και 600 ευρώ για σπίτια του 70 και του 80 στα Ταμπούρια και την Αγιά Σοφιά του Πειραιά, η πιθανότητα να φας φέσι αρχίζει και αυξάνει (είτε γραμμικά είτε εκθετικά, εσείς αποφασίζετε ) 2
Dante80 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nyne είπε Το τι πιστευω ασε με να το ξερω εγω...Οχι δε ξερω τι γινεται στο Σουριναμ ουτε στη Νεα Υορκη πχ,ξερω τι γινεται στη χωρα μου συστηματικα.Τωρα εαν θεωρεις οτι ειναι θετικο το να καταληξουμε στο να μην μπορεις να αγοραασεις ενα σπιτι η στο να μενεις με αλλα 3-4 ατομα τοτε παω πασο.Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο μια οικογενεια με 2 παιδια να μενει σε 90m2,οπως επισης αν νομιζεις οτι η μεση οικογενεια στην ελλαδα μενει σε αυτα τα τετραγωνικα μαλλον κανεις λαθος η μαλλον εισαι σε λαθος κυκλο... Μα δεν νομίζω πως σου γράφει ότι είναι θετικό. Απλά αυτό βλέπει να έρχεται και σε εμάς. Δλδ με λίγα λόγια, δεν μιλάμε για "φούσκα" αλλά για τάση που εδραιώνεται. Το ξαναγράφω, μην περιμένεις να πέσουν τα ενοίκια σύντομα στα αστικά κέντρα. Τώρα που θα πάρει μπρος ξανά και το airbnb, περιμένουμε περαιτέρω αυξήσεις. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από Dante80 1
narta Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Εμένα πάντως ο κουμπάρος μου που είναι λογιστής, μου λέει ότι η πιστόλα πέφτει σύννεφο Με ενα σωστό συμβολαιο δεν μυριζει καν μπαρουτι οχι δεν πεφτει πιστολι. 6 ενοικια μπροστα ή 2 ενοικια και εγγυητης με Ε9. Οποιος δεν θελει μπορει να βρει αλλου. Αν το κανανε ολοι, οι μπαταχτσιδες θα μεναν στα χαρτοκουτα του τους αρμοζουν. 1
NTC Labs Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Στις 10/1/2022 στις 4:43 ΜΜ, Nabuko είπε Με 3 +1 πάρκινγκ μου φαίνεται λογικό. Εξαρτάται και το σπίτι. Μόνο τα πάρκινγκ να νοίκιαζες θα τα έβγαζες τα λεφτά 😄 Μονο που δεν μπορει να τα νοικιασει. Στις 10/1/2022 στις 3:37 ΜΜ, eidikos33 είπε Αθήνα ναι! Περιοχή Περιστέρι βάζει 3 αυτοκίνητα μέσα και μια μηχανη ενώ μένει ένα άτομο λογικά βάζει και ο γιος του. 230 δεν είναι λίγα? Δεν υπάρχουν σπίτι στην Αθήνα με κάτω από 350 και θα είναι σε κάνα υπόγειο στην κυψέλη Το γνωρίζετε πιστευω και οι 2 σας οτι το το να το παρκαρει μεσα και ο γιος του που δεν κατοικει εκει ειναι παρανομο. οποτε εγω στην θεση σου η θα δεχοταν την αυξηση η αν δεν την δεχοταν ας εβρισκε αλλου που να το επιτρεπουνε 1
Doubt Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 57 λεπτά πριν, narta είπε 2 ενοικια και εγγυητης με Ε9. Αυτό τι φάση είναι; Πώς εμπλέκεται ο εγγυητής;
narta Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Αυτό τι φάση είναι; Πώς εμπλέκεται ο εγγυητής; Τι εννοεις;
Doubt Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 46 λεπτά πριν, narta είπε Τι εννοεις; Που "φαίνεται"; Μπαίνει το όνομα του στη σύμβαση; Η εγγύηση τι είναι, δικό του ακίνητο;
narta Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, Doubt είπε Που "φαίνεται"; Μπαίνει το όνομα του στη σύμβαση; Η εγγύηση τι είναι, δικό του ακίνητο; Φυσικα και μπαινει το ονομα του στο συμβολαιο και οταν ο μισθωτής αθετήσει την συμφωνια πληρωμής, το δημιουργηθεν χρεος επιβαρυνει τον εγγυητη και το τυχον ακινητο που εχει στην κυριοτητα του αν δεν μπορει να εξοφλησει με χρηματα. 1
haralabosg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, narta είπε Φυσικα και μπαινει το ονομα του στο συμβολαιο και οταν ο μισθωτής αθετήσει την συμφωνια πληρωμής, το δημιουργηθεν χρεος επιβαρυνει τον εγγυητη και το τυχον ακινητο που εχει στην κυριοτητα του αν δεν μπορει να εξοφλησει με χρηματα. Πρωτη φορα το ακουω και εγω (κατι μαθαμε).Εχεις καποιο κειμενο σαν παραδειγμα ...?
AristidisZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Tριτεγγυητής σε συμβόλαιο μίσθωσης κατιοκίας, 6 νοίκια προκαταβολή, ίσως και ιδιωτικό συμφωνητικό για δέσμευση καταθέσεων ; Σίγουρα απέχουν κατά πολύ από τις κοινές πρακτικές (για να μη πω τίποτα άλλο), και δυσκολεύομαι να βρω γιατί υποψήφιος ενοικιαστής θα έμπαινε στη διαδικασία για τα παραπάνω, εκτός αν είχε να αποκομίσει σημαντικό όφελος (ήτοι σημαντικά χαμηλότερη τιμή ενοικίου) Άσε που όσο και τίμιος να είναι ο άλλος, μπορεί καν να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προϋποθέσεις... 2
tasep Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, narta είπε Με ενα σωστό συμβολαιο δεν μυριζει καν μπαρουτι οχι δεν πεφτει πιστολι. 6 ενοικια μπροστα ή 2 ενοικια και εγγυητης με Ε9. Οποιος δεν θελει μπορει να βρει αλλου. Αν το κανανε ολοι, οι μπαταχτσιδες θα μεναν στα χαρτοκουτα του τους αρμοζουν. Τι λες παλικάρι μου; Σύνελθε ρε, καθόλου ήρεμα δεν το λέω.. 8
narta Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tasep είπε Τι λες παλικάρι μου; Σύνελθε ρε, καθόλου ήρεμα δεν το λέω.. Καλα παρε ηρεμιστικο. Μπαμπας σου ναι, παλικαρι σου οχι. Αμα εχεις προβλημα με αυτα που λεω προσπερνα ή χτυπα το κεφαλι στον τοιχο να εχεις κατι αλλο να ασχοληθεις. 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Σίγουρα απέχουν κατά πολύ από τις κοινές πρακτικές (για να μη πω τίποτα άλλο), και δυσκολεύομαι να βρω γιατί υποψήφιος ενοικιαστής θα έμπαινε στη διαδικασία για τα παραπάνω, εκτός αν είχε να αποκομίσει σημαντικό όφελος (ήτοι σημαντικά χαμηλότερη τιμή ενοικίου) Αν το εκαναν ολοι οι εκμισθωτες, θα ειχαμε μια κανονικη πολιτισμενη αγορα μισθωσεων και οχι τον καθε μπαταχτση που ενα πρωι σηκωνεται απο το κρεβατι και αποφασιζει να μην πληρωσει ενοικιο. Αν και πλεον στις 15 μερες εξωδικο και στις 30 αποδοση μισθιου και δρομο. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από narta 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Tριτεγγυητής σε συμβόλαιο μίσθωσης κατιοκίας, 6 νοίκια προκαταβολή, ίσως και ιδιωτικό συμφωνητικό για δέσμευση καταθέσεων ; Σίγουρα απέχουν κατά πολύ από τις κοινές πρακτικές (για να μη πω τίποτα άλλο), και δυσκολεύομαι να βρω γιατί υποψήφιος ενοικιαστής θα έμπαινε στη διαδικασία για τα παραπάνω, εκτός αν είχε να αποκομίσει σημαντικό όφελος (ήτοι σημαντικά χαμηλότερη τιμή ενοικίου) Άσε που όσο και τίμιος να είναι ο άλλος, μπορεί καν να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προϋποθέσεις... Προφανώς για να μπορέσει να το μισθώσει, εφόσον σε μια συγκεκριμένη περιοχή η ζήτηση είναι τεράστια και η προσφορά σχεδόν μηδενική τότε όχι μόνο οι τιμές ανεβαίνουν αλλά σίγουρα πολλοί θα μπουν στη διαδικασία για τα παραπάνω. Τώρα αν ο άλλος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προϋποθέσεις, εννοείται πως ΔΕΝ τον θέλει ο ιδιοκτήτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις