eidikos33 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Ενοικιάζω ένα σπίτι 230 ευρώ και θέλω να ζητήσω αύξηση βάση νομου στον ενοικιαστή που είναι περίπου 7-8 χρόνια,τι πόσο μπορώ να ζητήσω? Μιλάμε για ένα σπίτι 58 τμ με μονοκατοικία ισόγειο με πάρκινγκ 3 θέσεων,χρονολογίας 1958 ανακαινισμένο όμως το 2002 Αν ζητήσω αύξηση και συμφωνήσει τι κάνω μετά με το τάξις? Θέλει νέο συμβόλαιο η απλά είναι προφορικη η συμφωνία? Πληρώνει παντα στην ώρα του αλλά το ποσό είναι πολύ χαμηλο που δίνει όταν όλοι ζητάνε 450+ για κάτι τρωγλες 1 1
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Ενοικιάζω ένα σπίτι 230 ευρώ και θέλω να ζητήσω αύξηση βάση νομου στον ενοικιαστή που είναι περίπου 7-8 χρόνια,τι πόσο μπορώ να ζητήσω? Μιλάμε για ένα σπίτι 58 τμ με μονοκατοικία ισόγειο με πάρκινγκ 3 θέσεων,χρονολογίας 1958 ανακαινισμένο όμως το 2002 Αν ζητήσω αύξηση και συμφωνήσει τι κάνω μετά με το τάξις? Θέλει νέο συμβόλαιο η απλά είναι προφορικη η συμφωνία? Πληρώνει παντα στην ώρα του αλλά το ποσό είναι πολύ χαμηλο που δίνει όταν όλοι ζητάνε 450+ για κάτι τρωγλες Κάνεις νέο συμβόλαιο με 3ετή διάρκεια με το ποσό που θα συμφωνήσετε. Το συμβόλαιο πλέον ειναι ηλεκτρονικό. 2
nyne Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Ενοικιάζω ένα σπίτι 230 ευρώ και θέλω να ζητήσω αύξηση βάση νομου στον ενοικιαστή που είναι περίπου 7-8 χρόνια,τι πόσο μπορώ να ζητήσω? Μιλάμε για ένα σπίτι 58 τμ με μονοκατοικία ισόγειο με πάρκινγκ 3 θέσεων,χρονολογίας 1958 ανακαινισμένο όμως το 2002 Αν ζητήσω αύξηση και συμφωνήσει τι κάνω μετά με το τάξις? Θέλει νέο συμβόλαιο η απλά είναι προφορικη η συμφωνία? Πληρώνει παντα στην ώρα του αλλά το ποσό είναι πολύ χαμηλο που δίνει όταν όλοι ζητάνε 450+ για κάτι τρωγλες Εγω θα ελεγα πρωτα απ'ολα να μιλησεις με τον ενοικιαστη σου να δεις αν μπορει και αν διατιθεται να πληρωσει παραπανω.Το οτι μπορει ο καθενας να ζηταει οτι γουσταρει για μια τρυπα δεν παει να πει οτι τα παιρνει ... 17
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Πληρώνει παντα στην ώρα του αλλά το ποσό είναι πολύ χαμηλο που δίνει όταν όλοι ζητάνε 450+ για κάτι τρωγλες Μεταξύ μας το ζητάω 450€ δεν σημαίνει ότι το παίρνω κ ολας. Άπειροι μπαίνουν σε σπίτια τρώγλες με 450€ και αφήνουν ένα κάρο λέφτα φέσι και φευγουν και δεν νιώθουν και άσχημα γιατι τους ζήταγαν 450€ για μια τρόγλη ενώ ο βασικός είναι κάτω των 600€. Καλύτερα να πληρώνει στην ώρα του, παρά να είναι υψηλό το ενοίκιο αλλά να μην το βλέπεις ποτέ και να τρέχεις συνέχεια μπας και εισπράξεις κάτι. 17 7
Nabuko Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Ενοικιάζω ένα σπίτι 230 ευρώ και θέλω να ζητήσω αύξηση βάση νομου στον ενοικιαστή που είναι περίπου 7-8 χρόνια,τι πόσο μπορώ να ζητήσω? Μιλάμε για ένα σπίτι 58 τμ με μονοκατοικία ισόγειο με πάρκινγκ 3 θέσεων,χρονολογίας 1958 ανακαινισμένο όμως το 2002 Eίναι δηλαδή ένα σπίτι ισόγειο, 54 ετών παλιό. Επαρχία? Αθήνα, περιοχή κέντρο/προάστια? Τι εννοείς ανακαινισμένο, γιατί πολλοί θεωρούν ότι με ένα βάψιμο ανακαινίστηκε. Πάρκινγκ εννοείς στην αυλή? Άλλη βαρύτητα έχει η ύπαρξη πάρκινγκ σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Αθήνα και άλλη στην επαρχία. Είσαι ευχαριστημένος απ' ότι κατάλαβα απ' τον νοικάρη σου γιατί σε πληρώνει στην ώρα του κλπ. Θέλεις να μπεις σε νέες περιπέτειες με κάποιον που ίσως δεν πληρώνει? Γιατί για να νοικιάσει κάποιος αυτό το σπίτι δε θα του τρέχουν και απ' τα μπατζάκια. Και τέλος εσύ σε τι ποσό προσανατολίζεσαι? 6
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Ενοικιάζω ένα σπίτι 230 ευρώ και θέλω να ζητήσω αύξηση βάση νομου στον ενοικιαστή που είναι περίπου 7-8 χρόνια,τι πόσο μπορώ να ζητήσω? Μιλάμε για ένα σπίτι 58 τμ με μονοκατοικία ισόγειο με πάρκινγκ 3 θέσεων,χρονολογίας 1958 ανακαινισμένο όμως το 2002 Αν ζητήσω αύξηση και συμφωνήσει τι κάνω μετά με το τάξις? Θέλει νέο συμβόλαιο η απλά είναι προφορικη η συμφωνία? Πληρώνει παντα στην ώρα του αλλά το ποσό είναι πολύ χαμηλο που δίνει όταν όλοι ζητάνε 450+ για κάτι τρωγλες https://landlord-resources.theblueground.com/el-gr/sxesi-idioktiti-enoikiasti/afxisi-enoikiou/amp/ Πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ, και μελλοντικά.
eidikos33 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, Nabuko είπε Eίναι δηλαδή ένα σπίτι ισόγειο, 54 ετών παλιό. Επαρχία? Αθήνα, περιοχή κέντρο/προάστια? Τι εννοείς ανακαινισμένο, γιατί πολλοί θεωρούν ότι με ένα βάψιμο ανακαινίστηκε. Πάρκινγκ εννοείς στην αυλή? Άλλη βαρύτητα έχει η ύπαρξη πάρκινγκ σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Αθήνα και άλλη στην επαρχία. Είσαι ευχαριστημένος απ' ότι κατάλαβα απ' τον νοικάρη σου γιατί σε πληρώνει στην ώρα του κλπ. Θέλεις να μπεις σε νέες περιπέτειες με κάποιον που ίσως δεν πληρώνει? Γιατί για να νοικιάσει κάποιος αυτό το σπίτι δε θα του τρέχουν και απ' τα μπατζάκια. Και τέλος εσύ σε τι ποσό προσανατολίζεσαι? Αθήνα ναι! Περιοχή Περιστέρι βάζει 3 αυτοκίνητα μέσα και μια μηχανη ενώ μένει ένα άτομο λογικά βάζει και ο γιος του. 230 δεν είναι λίγα? Δεν υπάρχουν σπίτι στην Αθήνα με κάτω από 350 και θα είναι σε κάνα υπόγειο στην κυψέλη
Nabuko Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, eidikos33 είπε 230 δεν είναι λίγα? Δεν ξέρω, δεν έχω δει το σπίτι. 20 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Δεν υπάρχουν σπίτι στην Αθήνα με κάτω από 350 Άρα θέλεις 350 το λιγότερο. 1
Haldol Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Το θέμα στην πραγματικότητα είναι πόσα χρήματα δίνει η αγορά για το συγκεκριμένο ακίνητο. Προφανώς, ως ιδιοκτήτης, θέλεις να βρεις μία τιμή κοντά στο μαξ που αντέχει η περιοχή, ώστε α) να 'χεις το μέγιστο κέρδος και β) να μη σου μείνει ξενοίκιαστο. Πιο ακριβά θα δυσκολευτείς να το νοικιάσεις, πιο φτηνά θα χάνεις λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την έρευνά σου. Ρώτα μεσίτες, ρώτα γνωστούς, "παίξει" και τον ενοικιαστή σε άλλους
Kostasspil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Απο 230 θες να το πας 350; Εσενα θα σου φαινοταν λογικη μια τετοια αυξηση; 4
eidikos33 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Kostasspil είπε Απο 230 θες να το πας 350; Εσενα θα σου φαινοταν λογικη μια τετοια αυξηση; 280 λέω να ζητήσω 23 λεπτά πριν, Nabuko είπε Δεν ξέρω, δεν έχω δει το σπίτι. Άρα θέλεις 350 το λιγότερο. 280 λέω να ζητήσω
Kostasspil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 55 minutes ago, eidikos33 said: Δεν υπάρχουν σπίτι στην Αθήνα με κάτω από 350 Το Περιστερι ειναι το κριτηριο, οχι ολοκληρη η Αθηνα. Και ειπες ειναι 7 χρονια μεσα ο ενοικιαστης; Προσωπικα λογικο μου φαινεται, αλλα χωρις να ξερει κανενας μας την κατασταση του σπιτιου Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από Kostasspil 1
eidikos33 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε Και ειπες ειναι 7 χρονια μεσα ο ενοικιαστης; Προσωπικα λογικο μου φαινεται, αλλα χωρις να ξερει κανενας μας την κατασταση του σπιτιου H κατάσταση είναι ικανοποιητική δεν ζητάω και πολλά και φυσικά δεν θα επιμένω στα 280,αν δεχτεί θα πρέπει να κάνω τροποποιητική σε αυτή την δήλωση που υπάρχει στο τάξις?
Nabuko Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, eidikos33 είπε 280 λέω να ζητήσω Με 3 +1 πάρκινγκ μου φαίνεται λογικό. Εξαρτάται και το σπίτι. Μόνο τα πάρκινγκ να νοίκιαζες θα τα έβγαζες τα λεφτά 😄
filip123go Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Περιστέρι με 300 ευρώ μαλλον βρίσκεις καλύτερο σπίτι από αυτό που περιγράφεις οπότε έχε και αυτό στο νου σου. Μπορεί άνετα να σκεφτεί κάποιος "γιατί να δίνω 280 για αυτό το σπίτι και να μην δώσω 300 για κάτι καλύτερο". Δεν σου λέω μην ζητήσεις αύξηση, δική σου είναι η περιουσία. Εγώ στη θέση του ενοικιαστή αυτό θα ήταν το πρωτο που θα σκεφτόμουν. Επίσης: Τι κουφώματα έχει; Έχει μόνωση; Τι ενεργειακή κλάση είναι; Έχει FTTH; Η θέρμανση με τι είναι; Τι πατώματα έχει; Είναι επιπλωμένο ή όχι; Απάντησε μας σε αυτά αν θέλεις να σου απαντήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια... 13 λεπτά πριν, Nabuko είπε Μόνο τα πάρκινγκ να νοίκιαζες θα τα έβγαζες τα λεφτά 😄 Στο Περιστέρι, αν δεν είσαι μέσα στη μέση του κέντρου, βρίσκεις εύκολα παρκινγκ. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις