filarhos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Είναι πρόβλημα όταν στη βόλτα σου με ή χωρίς σκύλο συναντιέσαι με κάποιον που "πάει" βόλτα τον σκύλο του χωρίς λουρί. Μέχρι στιγμής κάναμε απλώς παρατήρηση και τις περισσότερες φορές του έβαζαν ή έφευγαν κρατώντας το. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας κατά την διάρκεια βόλτας με τον σκύλο μου, μας επιτέθηκε σκυλί που το "πήγαιναν" βόλτα χωρίς λουρί. Από τύχη δεν είχαμε κάποιο σοβαρό ατύχημα, αν και εγώ στην προσπάθεια μου να διώξω τον "αδέσποτο" τραυμάτισα την μέση μου. Βέβαια παρά τις φωνές μου κανείς δεν εμφανίστηκε. Δύο μέρες μετά βρήκα τυχαία τον ιδιοκτήτη, δεν φορούσε πάλι λουρί, και του τα έψαλα. Μάλιστα δεν ζήτησε ούτε συγνώμη, παρόλο που του είπα τι έγινε. Κι εκεί που λέω ότι κάτι έκανα και συνετίστηκε, σήμερα συναντηθήκαμε και ήταν πάλι χωρίς λουρί. Δικαιολογήθηκε ότι του έφυγε και του έβαλε λουρί. Αλλά δεν με έπεισε... Το πρόβλημα είναι ότι ο σκοπός του σκύλου του είναι να επιτεθεί στον δικό μου. Στην επίθεση το "αδέσποτο" σκυλί ευτυχώς δεν ασχολήθηκε με εμένα, οπότε κατάφερα να τον κρατήσω μακριά από τον δικό μου. Την επόμενη φορά για να το διώξω λέω να πάρω μια κόρνα σαν αυτές στα γήπεδα, οπότε όταν έρθει κοντά να τον τρομάξει και να φύγει. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν επιτρέπει τη βόλτα του σκύλου χωρίς λουρί σε εξωτερικούς/δημόσιους χώρους (εκτός από ειδικά πάρκα για σκύλους κλπ). Το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση είναι 300 ευρώ. 5
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Πόσο μου την σπάνε κάτι τέτοιοι ιδιοκτήτες σκύλων. Στο πεδίον του Άρεως αν κυκλοφορείς μια φορά κάθε ΣΚ δεν παίζει να μην δεις διαπληκτισμους μεταξύ ιδιοκτητών σκύλων για αυτό το θέμα μια στις τόσες φορές. Και δεν φτάνει μόνο λουρί, θέλει πολύ στενό λουρί για να μπορείς να ελέγξεις τον σκύλο αν πάει να επιτεθεί κάπου ή να του επιτεθούν, όχι κάτι λουριά 4-5 μέτρα και παραπανω. Πριν 3 χρόνια μου επιτέθηκε και με δάγκωσε σκύλος που ήταν του ιδιοκτήτη μιας καφετέριας. Περνούσα χρόνια από εκεί και ο σκύλος συχνά πυκνά όταν περνάς μόνος η με άλλα ζώα αγριευε, ο ιδιοκτήτης ήταν ένας γέρος που καθόταν εκεί συνέχεια, ο σκύλος δεν είχε λουρί, μου έσκισε το παντελόνι. Τελικα περνούσα από το απέναντι πεζοδρόμιο μέχρι να κλείσει τελείως η καφετέρια εκεί. Μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα και από το απέναντι πεζοδρόμιο να περνούσα ο σκύλος με αντιλαμβανοταν και φώναζε. Σκύλος γνωστης μου που δεν το είχε με λουρί το πάτησε αυτοκίνητο. Ο σκύλος δεν ήταν άγριος αλλά οπότε έβλεπε άνθρωπο ερχόταν κατά επάνω του για παιχνίδι και χάδια, μια φορά που βγήκαν από το αμάξι ο σκύλος έφυγε τρέχοντας στον δρόμο από μέσα και το χτύπησε αυτοκίνητο.
filarhos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Το θέμα είναι ότι και να καλέσω την αστυνομία δεν πιστεύω ότι θα γίνει και τίποτα. Ακόμα και να έρθει η αστυνομία, θα έχει φύγει... Για δική μου χρήση έχω φωτογραφία του σκύλου και του ιδιοκτήτη... Και την ημέρα τους συμβάντος να την καλούσα, στην ερώτηση αν τραυματίστηκα σιγά μην με πίστευαν ότι έχω θέμα με την μέση μου. Η οποία με ταλαιπωρεί εδώ και μια εβδομάδα...
filip123go Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Καλό θα είναι να κάνεις έστω ένα τηλέφωνο και να αναφέρεις το περιστατικό στο τοπικό A/T. Σκέψου απλά ότι την επόμενη φορά, μπορεί να είναι παιδάκι. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Κρίμα τα σκυλιά που έχουν τέτοιους μαλ@κες ιδιοκτήτες.Τα δικά μου ποτέ δεν τα βγάζω χωρίς λουρί βόλτα.Μονο στον κήπο που είναι κλειστός και κλειδωμενος απο παντού κυκλοφορούν χωρίς λουρί. Βγάλε τον φωτό και πες του ότι θα την στείλεις στην αστυνομία. 1
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Αν δεν του κόψει εκείνη την ώρα η αστυνομία πρόστιμο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι ο λόγος σου ενάντια στον δικό του. Οι φωτογραφίες δεν είναι πειστήρια (και σωστά δεν ειναι) ούτε οι καταγγελίες απο τη στιγμή που δεν μπορεί να βεβαιώσει Live την παράβαση η αστυνομια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις