Steftson Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Πρόσφατα μπήκα και γω στον μαγικό κόσμο των board games και πλέον νομίζω δεν υπάρχει επιστροφή. Η κατρακύλα μόλις ξεκίνησε. Η πρώτη μου αγορά είναι το 🦇 : με το ξετρελάθηκα και πλέον έχω βάλει στο μάτι όλα τα υπόλοιπα της συγκεκριμένης σειράς (Wrath of Ashardalon, Legend of Drizzt, Temple of Elemental Evil κλπ κλπ). Πέρα όμως της σειράς D&D κάποια τα οποία επίσης με ενθουσίασαν είναι: Zombicide: Black Plague Dungeonology The Expedition Nemesis Ankh Gods Egypt Dungeon Alliance The Refuge: Terror from the Deep Μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να προτείνει δικά του αγαπημένα board games ως προτάσεις προς τους υπόλοιπους, φωτογραφίες από στιγμές με board games ή επίσης να κάνουμε γενικότερη συζήτηση πάνω στο αγαπημένο μας hobby. 3
Kostasspil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Risk σχεδόν σε όλες του τις εκδόσεις. Ωραίο και δημοφιλές το D&D αλλά έχω καταλάβει ότι θέλει να μελετήσεις για να μπορέσεις να παίξεις δεν είναι τόσο απλό. Αυτή είναι και η ομορφιά του βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να βρεις συμπαίκτες 4
Skrobo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Ενα είναι το μοναδικό επιτραπέζιο που χρειάζεσαι: Space alert.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Για ιδέες θα προτείνω αυτό το κανάλι: Shut Up & Sit Down - YouTube Χιουμοριστικά βίντεο, καλή ανάλυση των παιχνιδιών και ποικιλία (τεράστια παιχνίδια που θες επιφάνεια + κόσμο αποφασισμένο, εύκολα της μισής ώρας/μιας βραδιάς, solitaire τράπουλες κτλ.) 2
Leleouras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 https://boardgamegeek.com/ κορυφαίο site όσον άφορα τα board games https://boardgamegeek.com/boardgame/104162/descent-journeys-dark-second-edition και η δίκη μου πρόταση σε game τύπου dnd 2
Mandurang Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επαυξάνω με τον προλαλήσαντα για το BGG, πολύ καλό resource το οποίο οφείλεις να χρησιμοποιήσεις για την ευκολία που σου παρέχει να έχεις wishlists, collections, logged plays, να βλέπεις reviews, let's plays και όλα τα διαθέσιμα add-ons για τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν, συν έχει και new or used marketplace για δυσεύρετα κομμάτια. Σαν πρόσφατος (3 χρόνια) enthusiast στο hobby, προτείνω ανεπιφύλακτα: 1. Root (για κάτι λίγο διαφορετικό, ασυμμετρικό παιχνίδι όπου ο κάθε παίχτης παίζει με διαφορετικό τρόπο στο ίδιο ταμπλώ) 2. Terraforming Mars (το έπαιξα πρόσφατα και ξετρελάθηκα, δεν είναι τυχαία top 10 από τότε που βγήκε, engine builder, card drafting, tile placement όλα σε ένα ενιαίο και ωραίο σύνολο) 3. Dune: Imperium (πρόσφατο και πολύ καλό, με θέμα το σύμπαν του Dune) 4. Gloomhaven (to κατεξοχήν campaign game, Νο. 1 με διαφορά εδώ και χρόνια στο BGG, αλλά αρκετά ακριβό) 5. Carcassonne (aka τα Κάστρα του Μυστρά στην Ελλάδα), easy to get into for your casual friends but can get complicated with expansions, φτηνούλι. Επίσης - αν ψάχνεις για συμπαίχτες στην Αθήνα... είμαι διαθέσιμος! Είναι πιο δύσκολο από όσο περιμένεις να βρεις αφοσιωμένους playing partners, ειδικά αν ο σύντροφός σου δεν είναι το ίδιο τρελαμένος με σένα. Ευτυχώς έχω βρει φίλους που είναι enthusiasts, και περισσότερο ακόμα από εμένα, και αυτή την Κυριακή κάναμε ένα καλό 12ωρο session... Επίσης έχω και αυτά που πρότεινα αν θες να τα δοκιμάσεις, είμαι all for introducing new people to new games... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από Mandurang 3
puelito Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Υπάρχουν δεκάδες καταπληκτικά επιτραπέζια. Θα πρέπει απλα να σταθείς τυχερός με τους συμπαίκτες που θα παίζεις, γενικά τον κύκλο σου. Εγω προσωπικά γνώρισα παίκτη με άνω των 100 πετυχημένων τίτλων και με μύησε αμέσως. Με έμαθε να σκέφτομαι και να γίνομαι ανταγωνιστικός. Προσωπικά λατρεύω τις "Κυκλάδες". 1
Steftson Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Συμφωνώ με πολλά που αναφέρθηκαν. Έχω ακούσει τα καλύτερα για το Gloomhaven Jaws of the Lion από γνωστό μου και επίσης για Descent, Terraforming Mars και Κυκλάδες έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια. Όσο αναφορά το https://boardgamegeek.com/ το επισκέτπομαι πλέον σχεδόν καθημερινά 😎
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Eπειδή επισημάνθηκαν ορισμένοι εξαιρετικοί τίτλοι, θα ήθελα απλά να επισημάνω πως οι μεταφορές των Carcassonne, Gloomhaven και Root στο PC είναι πάρα πολύ καλές και αξίζει να τις δείτε, καθώς διαθέτουν και online co-op/PvP modes, που στην εποχή της πανδημίας μπορούν να φέρουν τις παρέες "κοντά" μέσω των υπολογιστών. Προφανώς, άλλη η αίσθηση της αυτοπρόσωπης παρουσίας και των κουτιών με όλα τα καλούδια, απλά το αναφέρω ως εναλλακτική λύση σε μια δύσκολη περίοδο για συναντήσεις. 1
Steftson Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Επίσης βλέπω πολύς κόσμος αποθεώνει και το : για το οποίο ακόμα δεν έχω δει και πολλά πέρα των reviews... Το Gloomhaven είναι και σχετικά καινούργιο απ ότι βλέπω (release date: October 20, 2021). Σαν PC gamer εννοείται θα πρέπει να δοκιμαστεί στα κοντά και φαντάζομαι για co-op θα είναι ότι πρέπει 😉. Πάντως προσωπικά για μένα ο λόγος που με τράβηξε ο όλος κόσμος των board games είναι αυτό που αναφέρει ο @Sn00b. Το όλο package με τα καλούδια, τις κάρτες, τις μινιατούρες, το στήσιμο του χάρτη κλπ κλπ είναι για μένα έρωτας. Επειδή είμαι και συλλέκτης από video game collectors editions, statues κλπ κλπ νομίζω πως κόλλησε τέλεια η όλη φάση με τα board games καθώς έχω περίπου την ίδια αίσθηση. Ότι δηλαδή είναι κάτι premium με όλα αυτά τα αντικείμενα που περιέχονται. Και εννοείται πως η αίσθηση που αποκτάς παίζοντας και δημιουργώντας αυτούς τους φανταστικούς κόσμους στο μυαλό σου και στο board πάνω, μαζί με καλή παρέα νομίζω πως είναι το κάτι άλλο. 1
Mandurang Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ίσως αν έλεγες λίγο περισσότερα πράγματα για το τι είδους παιχνίδια σε ενδιαφέρουν, θα μπορούσαμε να σε κατατοπίσουμε καλύτερα. Σε γενικές γραμμές, τα board games διαχωρίζονται σε euro και american style. Τα πρώτα (euro games) είναι σαν στυλ λίγο πιο αφαιρετικά - αποφεύγουν κατά κανόνα απευθείας διένεξη και απλά συναγωνίζεσαι και ανταγωνίζεσαι τους άλλους παίχτες έμμεσα, με τις κινήσεις σου να ευνοούν εσένα και να περιορίζουν τους αντιπάλους σου, και συχνά βασίζονται σε στρατηγικές και mechanics που μπορεί να είναι πολύπλοκα, αλλά streamlined. Στα πιο ακραία παραδείγματα, σχεδόν ο καθένας παίζει το δικό του παιχνίδι στο ίδιο ταμπλώ, ανεβάζει κύβους σε διάφορα tracks, και στο τέλος μετράτε τους πόντους, αλλά πλέον τέτοια "βαρετά" παιχνίδια σπανίζουν. Κλασικά μοντέρνα quintessential euro games είναι τα Wingspan, Carcassonne, Ticket to Ride, Puerto Rico, Terraforming Mars, Terra Mystica, Clans of Caledonia, Agricola... και το Brass: Birmingham που ανέφερες πάνω. Αντίθετα, τα american style board games (καμιά φορά γνωστά απαξιωτικά και ως ameritrash από αυτούς που προτιμούν τα πιο "εγκεφαλικού" τύπου) είναι σαν το DnD, έχουν "δράση", πολλές φορές βασίζονται σε ζάρια (τον παράγοντα τύχη), μάχες, ξαφνικές ανατροπές, δράμα, και δάκρυα, και κανόνες που πότε ισχύουν και πότε καταρρίπτονται (π.χ. Teleport Spells, Fireballs, etc.). Σκέψου το σαν Hollywood vs. European cinema. Κλασικά μοντέρνα ameritrash games είναι το Talisman (αγαπημένο παιχνίδι που ήταν το gateway game για μένα στην εφηβεία μου), Arkham Horror, Mansions of Madness, Twilight Imperium, τα διάφορα DnD lookalikes, και το Risk, που όμως σαν στυλ ανήκει σε ένα λίγο πιο στρατηγικό genre (world domination). Τώρα μέσα σε αυτά τα ευρεία πλαίσια, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που δεν χωράνε ακριβώς ούτε στη μία κατηγορία, ούτε στην άλλη, ή δανείζονται στοιχεία και από τις δύο κατηγορίες. Όπως και στον κινηματογράφο, δηλαδή. The sky is the limit και η φαντασία του κάθε σχεδιαστή, που πολλές φορές κάνουν απίστευτα πράγματα με κομματάκια χαρτόνι. Αν σου αρέσει όλη η φάση με το packaging, μπορείς να σκεφτείς και το Quacks of Quedlinburg (https://www.skroutz.gr/s/20071480/North-Star-Games-The-Quacks-of-Quedlinburg.html), ένα εξαιρετικό μεσαίων-προς-ελαφρών βαρών παιχνίδι που έχει πολλά components, rubies, spending tokens, victory tokens... Αλλά με κάποιο τρόπο όλα λειτουργούν στην εντέλεια χωρίς η πολυπλοκότητα να αποτελεί κανένα πρόβλημα. Είναι ένα παιχνίδι που συχνά προτείνω για να εντάξω νέους παίχτες στον μαγικό κόσμο των board games, ειδικά αν έχουν παίξει κανένα Catan πρώτα για να έχουν πάρει μυρωδιά. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από Mandurang 2
Steftson Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες @Mandurang 3 ώρες πριν, Mandurang είπε Ίσως αν έλεγες λίγο περισσότερα πράγματα για το τι είδους παιχνίδια σε ενδιαφέρουν, θα μπορούσαμε να σε κατατοπίσουμε καλύτερα. όπως είπα και στην αρχή γενικά το thread δεν είναι γτ αναζητώ εγώ κάτι συγκεκριμένο αλλά Στις 10/1/2022 στις 5:37 ΠΜ, Steftson είπε μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να προτείνει δικά του αγαπημένα board games ως προτάσεις προς τους υπόλοιπους, φωτογραφίες από στιγμές με board games ή επίσης να κάνουμε γενικότερη συζήτηση πάνω στο αγαπημένο μας hobby.
Mandurang Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Είναι τεράστια η γκάμα και η ποικιλία των καλών παιχνιδιών τόσο θεματικά όσο και από άποψης playstle, γι αυτό σε ρωτάω. Αν πεις π.χ. "μου αρέσει το Star Wars", ή "μου αρέσουν τα fantasy τύπου DnD" ή "μου αρέσουν οι Ναπολεόντιοι πόλεμοι", ή "μου αρέσει να φτιάχνω πάρκα με παγώνια στην Κίνα της δυναστείας των Μινγκ", υπάρχουν τουλάχιστον δέκα με είκοσι καλά παιχνίδια για κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες.
TitanX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Από μενα 3 προτάσεις talisman - RuneScape- Arkham Horror
Steftson Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 @TitanX Arkham Horror φαίνονται ενδιαφέρονται με το όλο Lovecraftian theme τους αλλά δεν ξέρω ποιό να πρωτοδώ. Είναι πάρα πολλά νομίζω (+ το Unfathomable νομίζω π και αυτό είναι στο σύμπαν του Arkham Horror ? ) Το RuneScape είναι βασισμένο πάνω στο κλασικό video game? Το Talisman απ' όσο γνωρίζω είναι old time classic και επίσης υπάρχουν και themes τα οποία βασίζονται πάνω στο στυλ / κανόνες του Talisman όπως πχ αυτό το οποίο με ψήνει πολύ καθώς είναι Warhammer θεματολογία :
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα