Προς το περιεχόμενο

Τι [οπτικό] καλώδιο πήγα και πήρα; Τι θα το κάνω;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Thresh είπε

Υποθέτω μονοκατοικία? Αν ναι, ίσως θα ήταν προτιμότερο να φτιάξεις δομημένη καλωδίωση και το rack με το patch panel να το τοποθετήσεις με "πλάτη" σε εξωτερικό τοίχο, ώστε όταν έρθει η οπτική να τρυπήσουν σε εκείνο το σημείο για να είναι κατευθείαν στο rack.

Διπλοκατοικία. Rack υπάρχει ήδη... αλλά σε σημείο άσχετο με την (πιθανή) είσοδο της ίνας. 

Λες να το αφήσω για τώρα και απλά να δω που θα φέρουν την ίνα, ώστε να κινηθώ ανάλογα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
6 minutes ago, Haldol said:

Διπλοκατοικία. Rack υπάρχει ήδη... αλλά σε σημείο άσχετο με την (πιθανή) είσοδο της ίνας. 

Λες να το αφήσω για τώρα και απλά να δω που θα φέρουν την ίνα, ώστε να κινηθώ ανάλογα;

Αν είναι να πέσει πχ βάψιμο "σύντομα" στο σπίτι, ώστε να σου βγει 2 σε 1 με τα μερεμέτια σε περίπτωση που θες να ανοίξεις κουτιά, κάνε το από τώρα, αλλιώς υπομονή.

Προσωπικά επειδή έχω κι εγώ το rack σε σημείο που έχει εξωτερικό τοίχο, απλά θα τους πω να την φέρουν από εκεί, αντί από το σημείο που είναι η είσοδος του χαλκού, μιας και πλέον δεν έχει νόημα αφού πάει κατευθείαν σε keystone η γραμμή κι όχι σε πρίζα.

Σχέδια θερινής νυκτός, μιας κι είναι άγνωστο πότε θα έρθουν εδώ οπτικές. 😛

On 22/08/2022 at 22:39, Haldol said:

Αυτό θέλω ν' αποφύγω... θέλω να "προλάβω" την κατάσταση, και να το κάνω a la χαλκό. 

Δηλαδή να πω στον άνθρωπο που θα μου "φέρει" την ίνα, "να, εδώ είναι η αναμονή (έξω απ' το σπίτι), βάλε ένα coupler".

αν ειναι πολυκατοικια δεν θα βαλουν coupler κτλ.υπαρχουν floor box κτλ. δεν κανεις οτι θες εσυ .οποτε το μονο που θα μπορουσες να κανεις αν ειναι πολυκατοικια ειναι να βγαλεις καλωδιο μεχρι εξω απο την πορτα σου.σε μονοκατοικια μπορει να τερματισεις καπου την ινα και να ειναι σε αναμονη ωστε αντιστοιχα και ο παροχος να την ενωσει μεχρι εκει που την εχεις εσυ και να μπει εκει το κουτι της οπτικης.δεν βαζεις coupler εξω χυμα.

On 22/08/2022 at 23:58, Haldol said:

αν φερουν την ινα και το κουτι μπορεις μετα εσυ να φτασεις μεχρι εκει για να στην τερματισει ο τεχνικος.αν και αμα του πεις να στην παει σε καποιο χ σημειο σε λογικα πλαισια θα το κανει.

Hijack!!

Ο πάροχος δεν βάζει το δικό του router (σε απλά ελληνικά) και σου δίνει σε ethernet;

Έχεις κάποιον άλλον τρόπο (δική σου συσκευή) για να κάνεις την δουλειά του router (και τηλεφωνικού) ;

Ή εννοείς να ρίξεις εσύ την οπτική, αντί για τον πάροχο και απλά να τερματίσει ο πάροχος σε δική σου υποδομή πάνω;

• Like 1

4 hours ago, csontheline said:

Hijack!!

Ή εννοείς να ρίξεις εσύ την οπτική, αντί για τον πάροχο και απλά να τερματίσει ο πάροχος σε δική σου υποδομή πάνω;

αυτο εννοει.δεν μπορει να βαλει δικο του ftth router ουτε δικο του ont  την παρουσα φαση

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...