Gunix Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Γεια σας. Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ. Είχα αγοράσει IA από φαρμακείο για να καθαρίσω το παλιό μου pc και παρατήρησα ότι αφήνει άσπρο απάνω στην μητρική. Γιατί αυτό; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο για να μπορώ να καθαρίζω τα εξαρτήματα μου;
lector Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Η ισοπροπυλικη αλκοολη οπου την εχω δουλεψει δεν αφηνει τιποτα πουθενα, μηπως υπαρχει κατι αλλο που μενει; Σκονη, μακα, χνουδι απο το πανι;
Gunix Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είναι η πρώτη φορά που καθαρίζω την μητρική. Την καθαρίζω με πινέλο. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από Gunix
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κι εγώ με πινέλο με τη συγκεκριμένη. Αφήνω να στεγνώσει μόνη της. Αν τη περάσω με κάποιο πανί, χαρτί, φυσήξω και στεγνώσει γρηγορότερα τότε αφήνει σημάδια. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
thanasisxask Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, Gunix είπε Γεια σας. Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ. Είχα αγοράσει IA από φαρμακείο για να καθαρίσω το παλιό μου pc και παρατήρησα ότι αφήνει άσπρο απάνω στην μητρική. Γιατί αυτό; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο για να μπορώ να καθαρίζω τα εξαρτήματα μου; Μήπως την είχες αραιώσει με νερό;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, Gunix είπε Γεια σας. Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ. Είχα αγοράσει IA από φαρμακείο για να καθαρίσω το παλιό μου pc και παρατήρησα ότι αφήνει άσπρο απάνω στην μητρική. Γιατί αυτό; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο για να μπορώ να καθαρίζω τα εξαρτήματα μου; Είτε έχεις απλώσει πάστα που άφησε ο προηγούμενος ατζαμής και για αυτό σου αφήνει άσπρο, είτε υπάρχει οξείδωση της πλακέτας, η οποία δεν καθαρίζει με ισοπροπυλική. Στην πρώτη περίπτωση θέλει με υπομονή και χαρτί, όχι πινέλο΄γιατί θα πρέπει να το ξανακαθαρίζεις καθε 5", να καθαρίσεις όλη τη μητρική ξεκινώντας από τα πιο καθαρά σημεία καλύτερα και αφήνοντας τα πιο βρώμικα για το τέλος. Θέλει αρκετή ισοπροπυλική και χρόνο, αλλά θα καθαρίσει τελείως. Αν είναι από οξείδωση, θέλει με σπρέι πολλαπλών χρήσεων και πινέλο κάμποσα χέρια και πάλι μπορεί να μην καθαρίσει τελείως. Εξαρτάται από το βαθμό οξείδωσης. 1
Gunix Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Μήπως την είχες αραιώσει με νερό; Όχι. 5 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Είτε έχεις απλώσει πάστα που άφησε ο προηγούμενος ατζαμής και για αυτό σου αφήνει άσπρο, είτε υπάρχει οξείδωση της πλακέτας, η οποία δεν καθαρίζει με ισοπροπυλική. Στην πρώτη περίπτωση θέλει με υπομονή και χαρτί, όχι πινέλο΄γιατί θα πρέπει να το ξανακαθαρίζεις καθε 5", να καθαρίσεις όλη τη μητρική ξεκινώντας από τα πιο καθαρά σημεία καλύτερα και αφήνοντας τα πιο βρώμικα για το τέλος. Θέλει αρκετή ισοπροπυλική και χρόνο, αλλά θα καθαρίσει τελείως. Αν είναι από οξείδωση, θέλει με σπρέι πολλαπλών χρήσεων και πινέλο κάμποσα χέρια και πάλι μπορεί να μην καθαρίσει τελείως. Εξαρτάται από το βαθμό οξείδωσης. Εντάξει. Υπάρχει άλλο υγρο εκτός απο το IA;
ELTASSOS1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Εμεις στο εργαδτηριο χρησιμοποιουμε gif μια χαρα καθαριζει με πανακι μικροινων
JERONIMO888 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 απο περιεργεια, υπαρχει καποιος λογος που καθαριζετε τα εξαρτηματα σας με οινοπνευμα?
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Gunix είπε Όχι. Εντάξει. Υπάρχει άλλο υγρο εκτός απο το IA; Πολλά, αλλά όλα εκτός από τις αλκοόλες μεγάλης συγκέντρωσης (>97%) θέλουν λιγότερο ή περισσότερο σούρωμα και στέγνωμα μετά. Αν ένα σημείο δεν καθαρίζει μετά από 4-5 χέρια με ισοπροπυλική, είναι οξύδωση. Αναλώγως το είδος της οξείδωσης κρίνεται αν με κάποιο καθαριστικό θα γίνει καλύτερα ή χειρότερα. Και με ισοπροπυλική πάντως μπορεί να γίνει χειρότερα.
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2022 στις 10:51 ΜΜ, JERONIMO888 είπε απο περιεργεια, υπαρχει καποιος λογος που καθαριζετε τα εξαρτηματα σας με οινοπνευμα? Κατ' αρχήν δεν είναι οινόπνευμα. Οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν για καθαρισμό των επιφανειών πριν την επανατοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας, καθώς είναι το πιο ενδεδειγμένο. Λιγότερo σπάνια σε σκονισμένες με μάκα επαφές εξαρτημάτων. Και για τους επαγγελματίες, όταν κάνουν επισκευή για να καθαρίσουν την flux και λοιπά κατάλοιπα. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Πόσο ασφαλές είναι ο καθαρισμός ηλεκτρονικών με ΙΑ; Σκεφτόμουν παλιά να καθαρίσω έτσι κάτι vintage συσκευές και ηλεκτρονικά που είχα, αλλά οι περισσότεροι που συζήτησα το θέμα εδώ και σε άλλα forum, είναι να μην το δοκιμάσω γιατί μάλλον θα υποστούν βλάβη ή να βουλώσει κανένα ολοκληρωμένο.
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2022 στις 11:07 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Σκεφτόμουν παλιά να καθαρίσω έτσι κάτι vintage συσκευές και ηλεκτρονικά που είχα Μπορείτε να αναφέρετε μία-δύο; Στο ''hlektronika.gr'', που ασχολείται κυρίως με ηλεκτρονικά κυκλώματα, σε εμένα πρότειναν ασετόν. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μπορείτε να αναφέρετε μία-δύο; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σας έχει πάρει το μάτι μου και στο ''hlektronika.gr''. Σε εμένα πρότειναν ασετόν. Κατι video vhs, Grundig vs200 και κάτι άλλα. Στερεοφωνικά που μέσα μυρίζουν κατι. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
csontheline Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Ελπίζω να βοηθήσει. https://www.chemtronics.com/ultimate-guide-to-cleaning-electronics#t6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα