Προς το περιεχόμενο

Isopropyl Alcoholy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. 

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Είχα αγοράσει IA από φαρμακείο για να καθαρίσω το παλιό μου pc και παρατήρησα ότι αφήνει άσπρο απάνω στην μητρική. Γιατί αυτό;

Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο για να μπορώ να καθαρίζω τα εξαρτήματα μου;

Δημοσ.

Η ισοπροπυλικη αλκοολη οπου την εχω δουλεψει δεν αφηνει τιποτα πουθενα, μηπως υπαρχει κατι αλλο που μενει; Σκονη, μακα, χνουδι απο το πανι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι η πρώτη φορά που καθαρίζω την μητρική. Την καθαρίζω με πινέλο.

s3.gy.digital_boxpharmacy_uploads_asset_data_57037_Chemco_Ισοπροπυλική_Αλκοόλη_Min_99.5__1000ml.jpeg

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ με πινέλο με τη συγκεκριμένη. Αφήνω να στεγνώσει μόνη της. Αν τη περάσω με κάποιο πανί, χαρτί, φυσήξω και στεγνώσει γρηγορότερα τότε αφήνει σημάδια.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Gunix είπε

Γεια σας. 

Είχα αγοράσει IA από φαρμακείο για να καθαρίσω το παλιό μου pc και παρατήρησα ότι αφήνει άσπρο απάνω στην μητρική. Γιατί αυτό;

Μήπως την είχες αραιώσει με νερό; 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Gunix είπε

Γεια σας. 

Είτε έχεις απλώσει πάστα που άφησε ο προηγούμενος ατζαμής και για αυτό σου αφήνει άσπρο, είτε υπάρχει οξείδωση της πλακέτας, η οποία δεν καθαρίζει με ισοπροπυλική.

Στην πρώτη περίπτωση θέλει με υπομονή και χαρτί, όχι πινέλο΄γιατί θα πρέπει να το ξανακαθαρίζεις καθε 5", να καθαρίσεις όλη τη μητρική ξεκινώντας από τα πιο καθαρά σημεία καλύτερα και αφήνοντας τα πιο βρώμικα για το τέλος. Θέλει αρκετή ισοπροπυλική και χρόνο, αλλά θα καθαρίσει τελείως.

Αν είναι από οξείδωση, θέλει με σπρέι πολλαπλών χρήσεων και πινέλο κάμποσα χέρια και πάλι μπορεί να μην καθαρίσει τελείως. Εξαρτάται από το βαθμό οξείδωσης.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Μήπως την είχες αραιώσει με νερό; 

Όχι. 

5 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Είτε έχεις απλώσει πάστα που άφησε ο προηγούμενος ατζαμής και για αυτό σου αφήνει άσπρο, είτε υπάρχει οξείδωση της πλακέτας, η οποία δεν καθαρίζει με ισοπροπυλική.

Στην πρώτη περίπτωση θέλει με υπομονή και χαρτί, όχι πινέλο΄γιατί θα πρέπει να το ξανακαθαρίζεις καθε 5", να καθαρίσεις όλη τη μητρική ξεκινώντας από τα πιο καθαρά σημεία καλύτερα και αφήνοντας τα πιο βρώμικα για το τέλος. Θέλει αρκετή ισοπροπυλική και χρόνο, αλλά θα καθαρίσει τελείως.

Αν είναι από οξείδωση, θέλει με σπρέι πολλαπλών χρήσεων και πινέλο κάμποσα χέρια και πάλι μπορεί να μην καθαρίσει τελείως. Εξαρτάται από το βαθμό οξείδωσης.

Εντάξει. 

Υπάρχει άλλο υγρο εκτός απο το IA;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gunix είπε

Όχι. 

Εντάξει. 

Υπάρχει άλλο υγρο εκτός απο το IA;

Πολλά, αλλά όλα εκτός από τις αλκοόλες μεγάλης συγκέντρωσης (>97%) θέλουν λιγότερο ή περισσότερο σούρωμα και στέγνωμα μετά.

Αν ένα σημείο δεν καθαρίζει μετά από 4-5 χέρια με ισοπροπυλική, είναι οξύδωση. Αναλώγως το είδος της οξείδωσης κρίνεται αν με κάποιο καθαριστικό θα γίνει καλύτερα ή χειρότερα. Και με ισοπροπυλική πάντως μπορεί να γίνει χειρότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2022 στις 10:51 ΜΜ, JERONIMO888 είπε

απο περιεργεια, υπαρχει καποιος λογος που καθαριζετε τα εξαρτηματα σας με οινοπνευμα?

Κατ' αρχήν δεν είναι οινόπνευμα. 

Οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν για καθαρισμό των επιφανειών πριν την επανατοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας, καθώς είναι το πιο ενδεδειγμένο.

Λιγότερo σπάνια σε σκονισμένες με μάκα επαφές εξαρτημάτων.

Και για τους επαγγελματίες, όταν κάνουν επισκευή για να καθαρίσουν την flux και λοιπά κατάλοιπα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Πόσο ασφαλές είναι ο καθαρισμός ηλεκτρονικών με ΙΑ; 

Σκεφτόμουν παλιά να καθαρίσω έτσι κάτι vintage συσκευές και ηλεκτρονικά που είχα, αλλά οι περισσότεροι που συζήτησα το θέμα εδώ και σε άλλα forum, είναι να μην το δοκιμάσω γιατί μάλλον θα υποστούν βλάβη ή να βουλώσει κανένα ολοκληρωμένο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2022 στις 11:07 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Σκεφτόμουν παλιά να καθαρίσω έτσι κάτι vintage συσκευές και ηλεκτρονικά που είχα

Μπορείτε να αναφέρετε μία-δύο; Στο ''hlektronika.gr'', που ασχολείται κυρίως με ηλεκτρονικά κυκλώματα, σε εμένα πρότειναν ασετόν.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μπορείτε να αναφέρετε μία-δύο;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σας έχει πάρει το μάτι μου και στο ''hlektronika.gr''. Σε εμένα πρότειναν ασετόν.

Κατι video vhs, Grundig vs200 και κάτι άλλα. Στερεοφωνικά που μέσα μυρίζουν κατι. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...