Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβως αυτό γίνεται στην πολυκατοικία μου που είμαστε όλοι συγγενείς. Εγώ δε συμμετέχω στην παράνοια. Η θεία μου με την οποία η μάνα μου δεν ήθελε παρε δώσε κάνει το εξής και ντρέπομαι. Έχει ένα παλιό τζιπ αμετακίνητο. Κονους σε όλες τις πλευρές. Αν παρκάρει κάποιος βάζει τη γιαγιά μου ότι δε μπορεί την καπνα που ισχύει αλλά με το γαμπρό της Κλάιν. Έναν που έβγαλε το Κολωνάκι τον πήρε πίσω να δει που μένει. Στον πατέρα φίλου μου που έχει μεν πάρκινγκ αλλά έχουν για ένα αμάξι ενώ έχουν 3 του έβαλε αυτοκόλλητο χαρτί που τον έβρισε. Του έχει σκάσει το λάστιχο. Πάρκαρε ένα ραδιοταξί κάποτε και επειδή την ενοχλούσε στο 2ο το μπλιν μπλιν από.τον ασύρματο επειδή πήρε την καρέκλα για να παρκάρει ο ταξιτζής τον έβρεξε με το λάστιχο. Εδώ τσακώνονται μεταξύ τους αμα κάποιος παρκάρει ενώ είχαν συνεννοηθεί να κάνουν κενό για δικό τους. Εδώ έβγαλα μια μέρα το κολωνακι και ρώτησαν γιατί έβγαλα.

Κάπως έτσι λειτουργεί η χουντικια απέναντι. Η κόρη μια απέναντι παρκάρει ανάποδα διαγώνια στη στροφή και όπως βρει ακόμα και αν μπροστά στο σπίτι σου λέει πάρκινγκ. Εκείνη δε λογαριάζει τίποτα. 

Έχουμε και μια κομμώτρια από τον πιο κάτω δρόμο που πιάνει επίτηδες δύο θέσεις.

Πριν από κάποιο διάστημα μας παράτησαν και ένα κλεμμένο mg μάλλον από ληστεία για μήνες και πρόσφατα ένα παρατημένο μηχανάκι ήδη 2-3 μήνες.

Και μια φορά που ήρθε η αστυνομία εγώ τους είπα τι γίνεται και μου λένε: τα ξέρουμε τα ξέρουμε.

Εδώ είχα εγώ τρακάρει το αμάξι μου και δεν κουνιόταν και πήραν το δήμο και καλά εγκαταλελειμμένο τα άκουγα από απάνω και βγήκα να κάνω χαμό.

Ποια αστυνομία θελετε να δώσει λύση και ποιοι νομοθέτες ?

Οι ίδιοι που είναι πρώτοι στις παρανομίες ?

Ελλάς παράνοια.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Ακριβως αυτό γίνεται στην πολυκατοικία μου που είμαστε όλοι συγγενείς. Εγώ δε συμμετέχω στην παράνοια. Η θεία μου με την οποία η μάνα μου δεν ήθελε παρε δώσε κάνει το εξής και ντρέπομαι. Έχει ένα παλιό τζιπ αμετακίνητο. Κονους σε όλες τις πλευρές. Αν παρκάρει κάποιος βάζει τη γιαγιά μου ότι δε μπορεί την καπνα που ισχύει αλλά με το γαμπρό της Κλάιν. Έναν που έβγαλε το Κολωνάκι τον πήρε πίσω να δει που μένει. Στον πατέρα φίλου μου που έχει μεν πάρκινγκ αλλά έχουν για ένα αμάξι ενώ έχουν 3 του έβαλε αυτοκόλλητο χαρτί που τον έβρισε. Του έχει σκάσει το λάστιχο. Πάρκαρε ένα ραδιοταξί κάποτε και επειδή την ενοχλούσε στο 2ο το μπλιν μπλιν από.τον ασύρματο επειδή πήρε την καρέκλα για να παρκάρει ο ταξιτζής τον έβρεξε με το λάστιχο. Εδώ τσακώνονται μεταξύ τους αμα κάποιος παρκάρει ενώ είχαν συνεννοηθεί να κάνουν κενό για δικό τους. Εδώ έβγαλα μια μέρα το κολωνακι και ρώτησαν γιατί έβγαλα.

Κάπως έτσι λειτουργεί η χουντικια απέναντι. Η κόρη μια απέναντι παρκάρει ανάποδα διαγώνια στη στροφή και όπως βρει ακόμα και αν μπροστά στο σπίτι σου λέει πάρκινγκ. Εκείνη δε λογαριάζει τίποτα. 

Έχουμε και μια κομμώτρια από τον πιο κάτω δρόμο που πιάνει επίτηδες δύο θέσεις.

Πριν από κάποιο διάστημα μας παράτησαν και ένα κλεμμένο mg μάλλον από ληστεία για μήνες και πρόσφατα ένα παρατημένο μηχανάκι ήδη 2-3 μήνες.

Και μια φορά που ήρθε η αστυνομία εγώ τους είπα τι γίνεται και μου λένε: τα ξέρουμε τα ξέρουμε.

Εδώ είχα εγώ τρακάρει το αμάξι μου και δεν κουνιόταν και πήραν το δήμο και καλά εγκαταλελειμμένο τα άκουγα από απάνω και βγήκα να κάνω χαμό.

Ποια αστυνομία θελετε να δώσει λύση και ποιοι νομοθέτες ?

Οι ίδιοι που είναι πρώτοι στις παρανομίες ?

Ελλάς παράνοια.

Εσύ έχεις λύση. Χτύπα τους τα κουδούνια και πες τους για το void linux και για το systemd, θα αγανακτήσουν και θα σε αφήσουν στην ησυχία σου :)

• Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Εσύ έχεις λύση. Χτύπα τους τα κουδούνια και πες τους για το void linux και για το systemd, θα αγανακτήσουν και θα σε αφήσουν στην ησυχία σου :)

Να τους πω να βάλουν ubuntu και μόλις σπάσει από κάποιο p.p.a που ο άλλος είχε βάλει μέσα ότι θες και να τους χαλάσει το σκληρό και να χάσουν τα δεδομένα τους και να πέσουν σε κατάθλιψη.

Καλή ιδέα. Αν όμως βαλουν void το pc και δε θα σπάει και θα πετάει.

Και τότε τι κάνουμε συναγωνιστή;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Να τους πω να βάλουν ubuntu και μόλις σπάσει από κάποιο p.p.a που ο άλλος είχε βάλει μέσα ότι θες και να τους χαλάσει το σκληρό και να χάσουν τα δεδομένα τους και να πέσουν σε κατάθλιψη.

Καλή ιδέα. Αν όμως βαλουν void το pc και δε θα σπάει και θα πετάει.

Και τότε τι κάνουμε συναγωνιστή;

2 εκδοχές...ή θα βαρεθούν να ακούνε κάθε μέρα για void οπότε θα σε αφήσουν στην ησυχία σου...

ή θα ΒΑΛΟΥΝ void θα τους σπάσουν τα νεύρα θα θέλουν υποστήριξη γιατί δεν θα κάθεται τίποτα καλά, θα είσαι εσύ το παιδί που θα κάνει αυτές τις δουλειές οπότε θα θέλουν να τα έχουν καλά μαζί σου, οπότε θα σε έχουν στα ώπα ώπα...

Δημοσ.
20 ώρες πριν, aplosxristis είπε

Έχω πρόβλημα με 2 γείτονες που τα έχουν κάνει τσαλιμάκια τελευταία και δεν θέλουν να παρκάρω στο στενό που είναι μπροστά στο σπίτι τους (και μπροστά στο δικό μου επίσης) γιατί από όσο έχω καταλάβει..στη δικιά τους λογική, εγώ νοικιάζω και αυτοί είναι..μόνιμοι κάτοικοι, άρα τους ανήκει..

Ο ένας λοιπόν όποτε πάρκαρα σε σημείο που θεωρούσε "δικό του" (εννοείται μιλάμε για παρκάρισμα στο δρόμο..ούτε για μπροστά στην πόρτα του..ούτε μπροστά σε πάρκινγκ του) ξεκίνησε να μου κολλάει σε απόσταση λιγότερη του μισού μέτρου στο δικό μου ώστε να μην μπορώ να βγω...εγώ επειδή είναι περίεργη φάση ο τύπος και γενικά θέλω την ησυχία μου..δεν παρκάρω ποτέ εκεί που θεωρεί δικό του μέρος και το βάζω πιο πέρα στο ίδιο στενό.

Τώρα όμως άρχισε και ο άλλος γείτονας (με τον οποίο έχουν κάνει κόμμα αυτοί οι δύο "παλαιοί" στη γειτονιά) να κάνει το ίδιο πράγμα... Η πλάκα εδώ είναι ότι έχουν μια πολυκατοικία και 3-4 αμάξια γιατί είναι όλο το σόι εκεί..και ΔΙΚΟ τους πάρκινγκ... αλλά δεν θέλουν κανένας άλλος να παρκάρει στο στενό.. για να μην έχουν μπες βγες στο πάρκινγκ φαντάζομαι.. ούτε θέλουν να παρκάρουν μπροστά σε αυτό.. Οπότε η λύση που έχουν βρει είναι να μου σπάσουν τα νεύρα ώστε να μην παρκάρω καθόλου εκεί και να έχουν το στενό για πάρτυ τους..

Έχω σκεφτεί να πάω στην αστυνομία για το ζήτημα..αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα ασχοληθούν καν..

ειλικρινα και χωρις διαθεση ειρωνιας...νομιζω πως τα γραφω εγω :)

υπερβολικα πολλες ομοιοτητες με τη δική μου περίπτωση

Αστυνομία, δημοτική αστυνομία,δήμος Αθηναίων, τσιφλικάδες ιδιοκτήτες, μονοκατοικίες με δικαιώματα πάνω στο οδόστρωμα και εννοείται όλες οι λούμπεν φυλές της Ελλάδας που λυμαίνονται από πεζοδρόμιο και δρόμο, μέχρι κάδους σκουπιδιών κλπ

Είναι οι γνωστοί που εκεί που τρώνε, χ€ζουν, μόνο και μονο για να σου δείξουν ότι μπορούν να τη σκαπουλάρουν με αυτό..

Κοινώς, σε μία γειτονιά με εκατοντάδες κατοίκους, ξεχωρίζουν από τη βλαχιά και τη #$% που τους δέρνει

Πάτησες νεύρο,φίλε ts

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, archer100 είπε

Εχεις μπλεξει με μαλακες, απλα παρκαρε το ενα στενο παραδιπλα, σιγα τα ωα. Τα σκατα καλυτερα να τα αποφευγεις παρα να τα πατας. 

Αφησατε ολοι τα πανεμορφα χωρια σας, με τις σπιταρονες-μονοκατοικιες με αυλες, κηπους, μπαξεδες, δεντρα, παρκινγκ για 3 αυτοκινητα και αλλα 2 τρακτερ και πηγατε στοιβαχτηκατε σε πολυκατοικιες των 30 διαμερισματων και καθεστε και τσακωνεστε με τον καθε ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ για 3 μετρα παρκινγκ, πληρωνοντας μαλιστα τριπλασια ενοικια.

Δεν το λεω για σενα προσωπικα, το λεω για ολους μας που εχουμε συμβαλλει σε αυτο το απεραντο χαλι των μεγαλουπολεων που εχουν μετατραπει σε απροσωπες τσιμεντουπολεις-αυτοκινητοπολεις

Σίγουρα δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα στα χωριά, σαφώς και καλύτερα από την Αθήνα είναι η ποιότητα της ζωής σε μικρότερες επαρχιακές ελληνικές πόλεις!
Τα σκηνικά που περιγράφονται σε αυτό το νήμα είναι λες και βγήκαν από πειράματα που σχεδιάζονται να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι έχουν πέσει σε Behavioral sink!!!

Επεξ/σία από me00016
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, archer100 είπε

Εχεις μπλεξει με μαλακες, απλα παρκαρε το ενα στενο παραδιπλα, σιγα τα ωα. Τα σκατα καλυτερα να τα αποφευγεις παρα να τα πατας. 

Αφησατε ολοι τα πανεμορφα χωρια σας

Έχεις πολύ δίκιο στο πρώτο κομμάτι, αλλά μερικές φορές είναι αναγκαίο κακό, ειδικά όταν δεν υπάρχει το στενό παραδίπλα. Γενικά το πρόβλημα είναι τεράστιο σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, όχι σε όλες. 

Για το κομμάτι του χωριού (και της επαρχίας γενικότερα), για πολλά χρόνια το χωριό δεν είχε να προσφέρει τίποτα πέραν της ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και της επαφής με τη φύση. Δεν μπορούν να γίνουν όλοι γαλατάδες και τυρέμποροι, ούτε να καλλιεργούν όλοι καρπούζια και ντομάτες. Στο χωριό ως χωριό μπορεί να ζήσει και να εργάζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού, και αυτό με ΣΟΒΑΡΕΣ ελλείψεις σε αυτό που λέμε "νορμάλ" ζωή.. Γνώμη μου, μιας και δε ζούμε στο 1980 πλέον. 

Αν αναφέρεσαι στην επαρχία γενικότερα, το θέμα φυσικά αλλάζει, και προφανώς μεγαλούτσικες πόλεις προσφέρουν σαφέστατα καλύτερη ποιότητα ζωής από Αθήνα και Θεσ/νίκη. Βόλος, Ηράκλειο, Πάτρα, Καβάλα, Λάρισα, αλλά και πιο μικρές πόλεις, είναι πάρα πολύ καλές επιλογές ειδικά εάν κάποιος ΗΔΗ ζει εκεί. 

Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο κάποιος που μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα να πει σηκώνομαι και φεύγω και πάω πχ Πάτρα. Αν δεν έχεις συγγενείς ή μερικούς φίλους εκεί, δε σηκώνεσαι εύκολα στα 25 ή στα 30 ή στα 35 σου να φύγεις μόνος σου!

Προσωπικά αν και γεννήθηκα Ηράκλειο Κρήτης, ήρθαμε Αθήνα όταν ήμουν 10 χρονών. Θεωρητικά θα μπορούσα πιο εύκολα να φύγω. Όμως όταν έχεις φτιάξει ένα κύκλο επαφών εδώ, το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά να φύγεις. 

Ωραία κουβέντα, αλλά δεν ξέρω αν λύνεται εύκολα με μία προτροπή "πήγαινε επαρχία". Σίγουρα βέβαια θα βρίσκεις πιο εύκολα πάρκινγκ, αυτή είναι η αλήθεια! :D

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, polaki είπε

Έχεις πολύ δίκιο στο πρώτο κομμάτι, αλλά μερικές φορές είναι αναγκαίο κακό, ειδικά όταν δεν υπάρχει το στενό παραδίπλα. Γενικά το πρόβλημα είναι τεράστιο σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, όχι σε όλες. 

Για το κομμάτι του χωριού (και της επαρχίας γενικότερα), για πολλά χρόνια το χωριό δεν είχε να προσφέρει τίποτα πέραν της ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και της επαφής με τη φύση. Δεν μπορούν να γίνουν όλοι γαλατάδες και τυρέμποροι, ούτε να καλλιεργούν όλοι καρπούζια και ντομάτες. Στο χωριό ως χωριό μπορεί να ζήσει και να εργάζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού, και αυτό με ΣΟΒΑΡΕΣ ελλείψεις σε αυτό που λέμε "νορμάλ" ζωή.. Γνώμη μου, μιας και δε ζούμε στο 1980 πλέον. 

Αν αναφέρεσαι στην επαρχία γενικότερα, το θέμα φυσικά αλλάζει, και προφανώς μεγαλούτσικες πόλεις προσφέρουν σαφέστατα καλύτερη ποιότητα ζωής από Αθήνα και Θεσ/νίκη. Βόλος, Ηράκλειο, Πάτρα, Καβάλα, Λάρισα, αλλά και πιο μικρές πόλεις, είναι πάρα πολύ καλές επιλογές ειδικά εάν κάποιος ΗΔΗ ζει εκεί. 

Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο κάποιος που μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα να πει σηκώνομαι και φεύγω και πάω πχ Πάτρα. Αν δεν έχεις συγγενείς ή μερικούς φίλους εκεί, δε σηκώνεσαι εύκολα στα 25 ή στα 30 ή στα 35 σου να φύγεις μόνος σου!

Προσωπικά αν και γεννήθηκα Ηράκλειο Κρήτης, ήρθαμε Αθήνα όταν ήμουν 10 χρονών. Θεωρητικά θα μπορούσα πιο εύκολα να φύγω. Όμως όταν έχεις φτιάξει ένα κύκλο επαφών εδώ, το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά να φύγεις. 

Ωραία κουβέντα, αλλά δεν ξέρω αν λύνεται εύκολα με μία προτροπή "πήγαινε επαρχία". Σίγουρα βέβαια θα βρίσκεις πιο εύκολα πάρκινγκ, αυτή είναι η αλήθεια! :D

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ξεκολλήσει κάποιος από το μπ...λο που λέγεται λεκανοπέδιο είναι το 'ξεβόλεμα'. Πολλές φορές δεν το χωράει το μυαλό του ανθρώπου ότι υπάρχει και αυτή η εναλλακτική. Έχω μείνει άναυδος με γνωστούς ή και συγγενείς μου που επιλέγουν την μίζερη δουλειά τους στο μίζερο μοναχικό και νοικιασμένο διαμέρισμά τους, ή ακόμα και άλλους, που προτιμούν την ανεργία (!), από την επιλογή μιας σαφώς καλύτερης εργασίας και κατοικίας στην επαρχία! Αυτό πάλι με τον κύκλο γνωριμιών, ή τις παροχές της μεγαλούπολης επίσης το βλέπω ως μια ακόμα πρόφαση. Στην μικρομεσαία τάξη θεωρώ ότι η κοινωνική ζωή, τολμώ να πω πολλές φορές ΚΑΙ η πολιτιστική ζωή στην επαρχία είναι εντονότερη. Υπάρχουν στερεότυπα για την ζωή στην ύπαιθρο, τον πρωτογενή αγροτικό ή κτηνοτροφικό τομέα (έλα μωρέ, πρόβατα θα πάω να βόσκω;)... Μας φαίνεται ότι δεν μπορούν όλοι να καλλιεργήσουν φασόλια και ας εισάγουμε όλα τα φασόλια που τρώμε, αλλά ένας ακόμα εκ των 4500 υπαλλήλων του υπουργείου εσωτερικών στο κέντρο δεν είναι περισσευούμενος... Στην Αθήνα νιώθω τους ανθρώπους πιο αποξενωμένους, δύσθυμους, δέσμιους της κίνησης, των μεγάλων αποστάσεων, της σπατάλης πολύτιμου χρόνου για μια καλή θέση παρκαρίσματος...

Επεξ/σία από me00016
Δημοσ.
23 ώρες πριν, aplosxristis είπε

Εννοείς να μπω εγώ τέρμα μπρος ή τέρμα πίσω; Αν μπορώ αυτό κάνω..αλλά αν βρουν ευκαιρία που κάποιος άσχετος έχει μπει σχετικά κοντά από τη μια πλευρά, αυτοί πάνε και κολλάνε από την άλλη.. Να σημειώσω πως έχουν τέτοια ψύχωση με το θέμα που παρακολουθούν από όσο έχω καταλάβει όλη μέρα το στενό, για το πότε θα αλλάξει κάτι..πχ πότε θα φύγω για να πάνε να αλλάξουν την κατανομή των αμαξιών τους και να πιάσουν κενές θέσεις όπως τους βολεύει (αυτό το κάνει το σόι με τα 3-4 αμάξια)..ο άλλος ο περίεργος απλά κάθεται κάπου που πιάνει χώρο 2 αμαξιών και κάθεται στη μέση ώστε να μην χωράει κανείς πίσω ή μπροστά του..

Συνταξιούχοι είναι όλοι ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makis269 είπε

ακόμα να κλειδώσει ........ μωρέ μπράβο κουράγιο !!!

Δεν υπάρχει λόγος να κλειδώσει,τουλάχιστον πριν τεθεί κτο θέμα του τζοκοβιτς μόλις βέβαια καλυφθεί

επαρκώς η κοινωνιολογική/οικονομική  ανάλυση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...