Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βλέπω "σκοτωμό" για το ποια είναι η "κανονική" τιμή, ποια τιμή προσφοράς και πως αυτά συσχετίζονται με την όποια επιδότηση. Τι σωστό. Τι λάθος. Και τι η επιτομή της ελεύθερης αγοράς.

Σε γενικές γραμμές όπου υπάρχει κάποια επιδότηση, άσχετα αν αυτό λέγεται "εξοικονομώ", "επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών", κλπ, οι τιμές "τσιμπάνε". Και πολλές φορές αρκετά. Και συνήθως, αν κάποιος έχει τα φράγκα, μπορεί να πάρει αυτό που χρειάζεται σε τιμές έως και εξωφρενικά χαμηλότερες από τις "επιδοτούμενες". Αν δε αυτή η αγορά (άνευ επιδότησης) συνδυαστεί και με "συμβολική" απόδειξη, τότε πραγματικά η επιδότηση χάνει το νόημά της.

Φυσικά αν υπάρχει οικονομική στενότητα και άρα δεν μπορεί κάποιος να μοστράρει χρήμα στον πωλητή η επιδότηση είναι προφανώς μονόδρομος. Αλλά το κέρδος, αν βάλει το κομπιουτεράκι κάτω, είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακό από τους τίτλους των ειδήσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλαρακια ......

Με  κριτήριά διαλέγουν για την επιδότηση !!!!

Η ανιψιά μου είναι ανάπηρη με 80% και φορολογική δήλωση  6000 € και έφαγε σουτ ….είναι λογικό ?

Επεξ/σία από sostos

Σε τοπικό κατάστημα  πήγα σήμερα να πάρω ψυγείο με το πρόγραμμα Αλλαζω Συσκευή.

647 ευρώ είχε ενα ετοιμοπαράδοτο στο κατάστημα. Του λέω, πες μου λίγο το μοντέλο, μπαινω επιτοπου σκρουτζ και το βλέπω στα 450ευρώ ( με τις τιμές ήδη αυξημένες τελευταια εξέλιξη τιμής), εώς 500ευρώ. Του λέω, εδω στο ιντερνετ έχει αυτές τις τιμές και είναι με τις πρόσφατες αυξήσεις, γιατι το δίνεις τοσο πολυ εσυ.

Μου λέει "Αυτή η τιμή ειναι με το πρόγραμμα"

Τον ρωτάω "Ποια είναι η τιμή χωρίς το πρόγραμμα;"

Μου λέει 15-20% πιο κάτω.

Φυσικά του απάντησα, πως δεν γίνεται να έχει άλλες τιμές με το πρόγραμμα , είπα ευχαριστώ και εφυγα.

Ευτυχώς, βρήκα αλλο κατάστημα, όχι αλυσίδα, όπου με εξυπηρετήσαν τηλεφωνικά, μου έδωσαν τιμές, συμφωνούσαν κυριολεκτικά με το Σκρουτζ (ιστορικό και τωρινές τιμές) και είναι αποδεκτές και ετοιμοπαράδοτο!

Αν θέλετε να κάνετε όντως την δουλειά σας, θέλει ψάξιμο και υπομονή!

• Like 2

4 ώρες πριν, 111111 είπε

σε τηλεφωνική επικοινωνία με ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ μου είπανε ότι δεν το υποστηρίζει το πρόγραμμα  επαρχία (χωριό , Ήπειρο), δεν μπορούν να πάρουν λέει την παλιά....ότι θέλουν...

Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

11 λεπτά πριν, sostos είπε

Φιλαρακια ......

Με  κριτήριά διαλέγουν για την επιδότηση !!!!

Η ανιψιά μου είναι ανάπηρη με 80% και φορολογική δήλωση  6000 € και έφαγε σουτ ….είναι λογικό ?

Υπάρχει ο πίνακας που είναι ορατός σε ΟΛΟΥΣ.

Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά ?

Δες αυτό που είναι 1 θέση πιο πάνω από την ανηψια σου και θα καταλάβεις.

3 ώρες πριν, Free Bird είπε

Αν θέλουμε μια σωστή αγορά σαν κοινωνία - χώρα κλπ, θα πρέπει να μάθουμε να ψηφίζουμε. Να υπάρχουν όρια, κανόνες, έλεγχοι και ποινές στους παραβάτες. 
Όσο οι πολίτες ψηφίζουν με ευχολόγια που ακούν εδώ και 40 χρόνια και με βάση το προσωπικό συμφέρον και όχι το γενικό καλό δε μπρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. 

...ναι, είναι που "οι καλοί/τίμιοι/σωστοί/υπηρέτες του λαού πολιτικοί" είναι κλεισμένοι σε μια μάντρα και το μόνο που μας μένει (και δεν κάνουμε) είναι να ψηφίσουμε αυτούς, ώστε να τους αμολύσουν και να σωθούμε και ως μονάδες, και ως χώρα....

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρουμε τελικά τί γίνεται με αυτούς που θα έρθουν να ελέγξουν αν είναι λειτουργικές οι συσκευές; Τους πληρώνεις ξεχωριστά, συνεργάζονται με τα καταστήματα;

Επεξ/σία από Silverage

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Silverage είπε

Ξέρουμε τελικά τί γίνεται με αυτούς που θα έρθουν να ελένξουν αν είναι λειτουργικές οι συσκευές; Τους πληρώνεις ξεχωριστά, συνεργάζονται με τα καταστήματα;

Την Παρασκευή θα ξέρω, καθώς περιμένω το ψυγείο. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι μεταφορείς του καταστήματος κάνουν την όλη διαδικασία. 

Πάντως κανένας δεν με ρώτησε πόσο παλιά είναι η συσκευή μου, ούτε καν αν έχω όντως συσκευή, ή αν δουλεύει. Ενώ έχω πλήρωσει τις καινούργιες συσκευές, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ερχόταν να μου παραδοθούν και να μην έχω κάποια παλιά συσκευή ή να μη δουλεύει. 

Επεξ/σία από nikotsal
  • Like 1

8 λεπτά πριν, Silverage είπε

Ξέρουμε τελικά τί γίνεται με αυτούς που θα έρθουν να ελένξουν αν είναι λειτουργικές οι συσκευές; Τους πληρώνεις ξεχωριστά, συνεργάζονται με τα καταστήματα;

Κι εμένα λογικό μου φαίνεται να τα κάνουν όλα μαζί, παίρνουμε παλιό, τοποθετούμε νέο, φεύγουμε.

Εντάξει δεν πιστεύω ότι ο 'έλεγχος ' των παλιών θα είναι και τόσο 'αυστηρός'...

5 λεπτά πριν, nikotsal είπε

Την Παρασκευή θα ξέρω, καθώς περιμένω το ψυγείο. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι μεταφορείς του καταστήματος κάνουν την όλη διαδικασία. 

Δεν ρώτησες το κατάστημα πως θα γίνει;

3 λεπτά πριν, tryfos είπε

Κι εμένα λογικό μου φαίνεται να τα κάνουν όλα μαζί, παίρνουμε παλιό, τοποθετούμε νέο, φεύγουμε.

Εντάξει δεν πιστεύω ότι ο 'έλεγχος ' των παλιών θα είναι και τόσο 'αυστηρός'...

Δεν ρώτησες το κατάστημα πως θα γίνει;

Αυτό που λέω, μου είπαν οι μεταφορείς. Αλλά περιμένω να γίνει η διαδικασία για να το δω σίγουρα. Γενικά φάνηκε ότι δεν γνωρίζουν ακόμα. 

21 λεπτά πριν, nikotsal είπε

Πάντως κανένας δεν με ρώτησε πόσο παλιά είναι η συσκευή μου, ούτε καν αν έχω όντως συσκευή, ή αν δουλεύει. Ενώ έχω πλήρωσει τις καινούργιες συσκευές, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ερχόταν να μου παραδοθούν και να μην έχω κάποια παλιά συσκευή ή να μη δουλεύει. 

Έχουν ακουστεί και ειπωθεί "χιλιάδες" φορές οι προδιαγραφές και οι υποχρεώσεις γενικώς .....
Την Παρασκευή περιμένω και γω το καινούριο ψυγείο μου.

Αν έρθει τώρα ο μεταφορέας και ΔΕΝ παραλάβει παλιό ψυγείο που να είναι στην πρίζα και να δουλεύει, κανονικά και με βάση ότι ισχύει, θα υπάρξει πρόβλημα. Σε μια σοβαρή χώρα δηλαδή.
Τώρα αν ο μεταφορέας κάνει τα στραβά μάτια γιατί
α) είναι γνωστός του αγοραστή
β) του πει ο αγοραστής: Έλα μωρέ, δεν υπάρχει παλιά συσκευή, πάρε ένα 20αρικάκικι όλα καλά ...
γ) του πει ο αγοραστής: Δεν υπάρχει παλιά συσκευή και πάρε δρόμο γιατί θα τις φας !
δ) είναι ηλίθιος και δεν ξέρει τη δουλειά του.
ε) οποιαδήποτε άλλη ιστορία μπορεί να βάλει με το μυαλό του ο καθένας .....

τότε ... no comments.

Φανταστείτε τί χώρα και τί πολίτες είμαστε ! Ενώ όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε πίσω παλιά συσκευή που να δουλεύει, όλοι περιμένουμε ότι θα βρεθούν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να "κοροϊδέψουν" το σύστημα.

2 ώρες πριν, Demie40 είπε

Να ρωτήσω αν ξερετε. Αν επιλέξουμε κτ με την επιδότηση, πληρώνουμε όλο το ποσό το επιτόπου ή μια προκαταβολή κ κατά την παραλαβή τα υπόλοιπα;

"Προκαταβολή" δεν νομίζω, αλλά (αφού συνεννοηθείς με το κατάστημα/αν τις υπσοτηρίζει) μπορείς να βάλεις δόσεις (κάποιοι ΝΟΜΙΖΩ - μεγαλοαλυσίδες κτλ - κάνουν ΚΑΙ άτοκες ΧΩΡΙΣ κάρτα....; ).

3 ώρες πριν, nikotsal είπε

...όταν ανακοινω΄θηκε το πρόγραμμα, είχα,,,τσατάρει με Κωτσό συγκεκριμένα, και μου είχαν πει τα εξής (τότε - με την "υποσημείωση" ότι "αλλάζουν τα πάντα γρήγορα, παίρνουμε νέες ενημερώσεις συχνά, οπότε μείνετε κι εσείς ενήμερος για τις εξελίξεις") :

Αυτός που θα έρθει για την συσκευή, θα της κάνει έναν "γρήγορο οπτικό έλεγχο". Κι αν είναι ΟΚ, την παίρνει (υπ' όψιν : έχεις ΠΡΩΤΑ πληρώσει...). Αν ΔΕΝ είναι ΟΚ (...του δείξεις,,,,,μισό ψυγείο ξερωγώ ή,,,ανατιναγμένο κλιματιστικό), τότε δεν θα πάρει τίποτα μαζί του και εσύ θα μπορείς να υπαναχωρήσεις της αγοράς. Όταν ρώτησα "και πώς ακριβώς θα γίνει; Θα μου δώσετε πίσω λεφτά; Θα βγάλετε,,,πιστωτικό; Και όλο αυτό το πάνε-έλα ποιος θα το ΧΡΕΩΘΕΙ τελικά; Θα αφαιρέσουν λεφτά από όσα τους πλήρωσες, για τον,,,,,τζάμπα κόπο;", απάντηση δεν πήρα (πέρα από ένα,,,λινκ για την επίσημη διαδικασία, που δεν έλεγε,,,,τίποτα....). Προφανώς είναι ανάλογα την επιχείρηση και το τί θα συνεννοηθείς μαζί τους κατά την αγορά και σίγουρα μετά από τόσο καιρό θα τα έχουν πιο ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Τους ρωτάς λοιπόν.

...κατά τ' άλλα, θυμάμαι διαβάζοντας εδώ κι εκεί, κάπου είχα δει ότι ΘΑ γίνει έλεγχος στα σημεία ανακύκλωσης. Και την ευθύνη θα την έχει αναλάβει η επειχείρηση που παρέλαβε την συσκευή. ΔΕΝ είχα βρει πουθενά τί ακριβώς θα γίνει ΜΕΤΑ, αν πχ θα την,,,φάει η επιχείριση που πήρε το voucher σου ή αν θα τρέχουν με κάποιον τρόπο εσένα, αλλά ΑΝ όντως η ευθύνη θα πέφτει στην επιχείριση, η λογική λέει 2 πράγματα : ή που θα ελέγχουν διεξοδικά τί παίρνουν πριν το δώσουν στην ανακύκλώση, ή στην ανακύκλωση θα γίνεται ο,,,κακός χαμός με λαδώματα (ώστε να "περάσουν" ακόμη και οι "μη εντός προδιαγραφών" συσκευές...Και μάλλον το 2ο θα είναι το πιθανότερο. Εκτός πια κι αν δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στην ανακύκλωση, ούτε καυγάδες ούτε λαδώματα, αλλά οι "προδιαγραφές" ήταν απλά ένας,,,μπαμπούλας που αμολύσανε οι του προγράμματος, για να "ωθήσουν" τον κόσμο να δώσει "συσκευές που όντως κάτι θα έχουν επάνω τους, άξιο για να το σκυλεύσουνε", και να μην δώσουνε σαπάκια πχ χωρίς φρέον μέσα, που δεν θ' αξίζουν τίποτα απολύτως ως υλικό προς ανακύκλωση....).

18 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Επιλαχουσα βγηκα.

Με τί "βαθμολογία" ήσουν και σε ποια περιοχή;

Στις 9/8/2022 στις 7:23 ΜΜ, makis269 είπε

διαβάζω σε άλλα φόρουμ από κάποιους που έβαλαν επιδότηση σε τρεις συσκευές και πήραν το voucher που γράφει 1.700 ευρώ ,

και νομίζουν ότι κέρδισαν το ξυστό και θα πάρουν τζάμπα 1.700 ευρώ για να αγοράσουν λευκές συσκευές .

χαρίζει λέμε το ξυστό.

Εγώ θα περιμένω το πρόγραμμα που δίνει στα 2 κλιματιστικά 1 ψυγείο δώρο.

12 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Σε τοπικό κατάστημα  πήγα σήμερα να πάρω ψυγείο με το πρόγραμμα Αλλαζω Συσκευή.

647 ευρώ είχε ενα ετοιμοπαράδοτο στο κατάστημα. Του λέω, πες μου λίγο το μοντέλο, μπαινω επιτοπου σκρουτζ και το βλέπω στα 450ευρώ ( με τις τιμές ήδη αυξημένες τελευταια εξέλιξη τιμής), εώς 500ευρώ. Του λέω, εδω στο ιντερνετ έχει αυτές τις τιμές και είναι με τις πρόσφατες αυξήσεις, γιατι το δίνεις τοσο πολυ εσυ.

Μου λέει "Αυτή η τιμή ειναι με το πρόγραμμα"

Τον ρωτάω "Ποια είναι η τιμή χωρίς το πρόγραμμα;"

Μου λέει 15-20% πιο κάτω.

Φυσικά του απάντησα, πως δεν γίνεται να έχει άλλες τιμές με το πρόγραμμα , είπα ευχαριστώ και εφυγα.

Ευτυχώς, βρήκα αλλο κατάστημα, όχι αλυσίδα, όπου με εξυπηρετήσαν τηλεφωνικά, μου έδωσαν τιμές, συμφωνούσαν κυριολεκτικά με το Σκρουτζ (ιστορικό και τωρινές τιμές) και είναι αποδεκτές και ετοιμοπαράδοτο!

Αν θέλετε να κάνετε όντως την δουλειά σας, θέλει ψάξιμο και υπομονή!

Αυτό μου θύμισε το:

"Με απόδειξη Α τιμή, χωρίς απόδειξη Β τιμή "

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...