Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

διαβάζω σε άλλα φόρουμ από κάποιους που έβαλαν επιδότηση σε τρεις συσκευές και πήραν το voucher που γράφει 1.700 ευρώ ,

και νομίζουν ότι κέρδισαν το ξυστό και θα πάρουν τζάμπα 1.700 ευρώ για να αγοράσουν λευκές συσκευές .

χαρίζει λέμε το ξυστό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς?

Να ΜΗΝ χρησιμοποιείσει την ΕΚΠΤΩΣΗ 50% επειδή τσίμπησαν οι τιμές λόγω του προγράμματος και να περιμένει ΤΙ ?

Να πέσουν τόσο που θα είναι 'καλύτερα' χωρίς την ΕΚΠΤΩΣΗ 50 % ?

Πότε ? Του Αγίου...... ?

Απλα δεν θα την χρησιμοποιησει. ΠΧ αν ημουν δικαιουχος κ εβλεπα οτι το aircondition π θελω να αγορασω για να αλλαξω το παλιο (~20 χρονων) κανει 700ε παραπανω απλα δεν θα το αλλαζα φετος, ετσι κ αλλιως το καλοκαιρι σχεδον τελειωσε. 

21 ώρες πριν, Haldol είπε

Εξαρτάται τα μαγαζιά. Μη συγκρίνεις π.χ. μεγάλη αλυσίδα με μαγαζί που κάνει παραεισαγωγές. Αν μιλάς για το ίδιο προϊόν με εγγύηση αντιπροσωπείας (άρα ΌΧΙ παραεισαγωγή) τότε ναι, προφανώς και δεν αξίζει η χρήση του κουπονιού. 

Και πάλι εξαρτάται απ' το ψυγείο σου, έτσι; Αν έχεις σχετικά νέο, μπορεί να μην αξίζει έτσι κι αλλιώς.

Τώρα αν έχει κανένα του '80 που ρουφάει 4 kWh τη μέρα... αξίζει! :P

Είχα ένα indesit 8 χρόνων μικρότερο τελικά πήρα ένα μεγαλύτερο Bosch ινοξ με διαφορά μόνο 249 σε 12 άτοκες:)

Στις 7/8/2022 στις 11:18 ΠΜ, nikotsal είπε

Το λάθος είναι του συστήματος της αίτησης που κάναμε, καθώς δεν είχε επιλογή να βάλεις ΤΚ, απλά επέλεγες ακίνητο. Πχ στο Ε9 μου το ΤΚ είναι 56431 και η αίτηση πήρε το 56430.

Αύριο θα δοκιμάσω στα τηλέφωνα που λέει, μήπως βγάλω άκρη. 

Από το κατάστημα πάντως μου είπαν ότι στους μισούς πελάτες είχαν θέμα με το ΤΚ. 

Σίγουρα φταίει και το σύστημά τους που μπορείς να βάλεις ΤΚ μόνον αυτόν που έχει το σύστημά τους καταχωρημένο και ο οποίος πρέπει να συμφωνεί με αυτόν της αίτησης, αλλιώς δεν προχωράει. 

Τελικά τί έγινε με τον λάθος ΤΚ στην αίτηση και τον Κότσο; Και ο δικός μου ΤΚ στην αίτηση είναι λάθος τώρα που τον είδα.

Μπορεί κάπως να αλλαχθεί ο ΤΚ στην αίτηση;

51 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς?

Να ΜΗΝ χρησιμοποιείσει την ΕΚΠΤΩΣΗ 50% επειδή τσίμπησαν οι τιμές λόγω του προγράμματος και να περιμένει ΤΙ ?

Φίλε μου εγώ συγκεκριμένα, λόγω χώρου στην κουζίνα, ήθελα ψυγείο πολύ συγκεκριμένων διαστάσεων.  Να φανταστείς μόλις 5 μοντέλα μιας μάρκας υπάρχουν που βολεύουν χωρίς να κάνω ανακατασκευή την κουζίνα μου. Το ψυγείο που θέλω είχε μέχρι πριν μια βδομάδα  670 ευρώ  και τώρα το έχουν 930. Εκεί λοιπόν που είχα υπολογίσει να δώσω μέχρι 340-350 ευρώ, τώρα πρέπει να δώσω 930- 425=505 ευρώ . Αυτά τα επιπλέον 150 ευρώ θα δυσκολευτεί να τα βρω. Και εγώ έχω επιδότηση λόγω πολύτεκνος 50%. Αν ήμουν με μικρότερο ποσοστό πιθανόν δεν θα είχα κανένα όφελος από το voucher.  Ενώ είχα σκοπό να πάρω ψυγείο και δύο κλιματιστικά, τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα κλιματιστικό μόνο. Αυτός για εμένα είναι ο λόγος που πολλά voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα .

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/8/2022 στις 5:43 ΜΜ, nikotsal είπε

Μόλις με πήραν ότι θα περάσουν στο σύστημά τους, ό,τι έχει καταχωρηθεί στην αίτηση για να προχωρήσουμε. 

Edit :Τελικά δεν έγινε τίποτα, πρέπει να αλλάξουν οι ΤΚ στην αίτηση. 

Τί έγινε τελικά με τον ΤΚ; Κι εμένα λάθος τον βλέπω τον ΤΚ στην αίτηση.

Επεξ/σία από tryfos

18 λεπτά πριν, vali είπε

Φίλε μου εγώ συγκεκριμένα, λόγω χώρου στην κουζίνα, ήθελα ψυγείο πολύ συγκεκριμένων διαστάσεων.  Να φανταστείς μόλις 5 μοντέλα μιας μάρκας υπάρχουν που βολεύουν χωρίς να κάνω ανακατασκευή την κουζίνα μου. Το ψυγείο που θέλω είχε μέχρι πριν μια βδομάδα  670 ευρώ  και τώρα το έχουν 930. Εκεί λοιπόν που είχα υπολογίσει να δώσω μέχρι 340-350 ευρώ, τώρα πρέπει να δώσω 930- 425=505 ευρώ . Αυτά τα επιπλέον 150 ευρώ θα δυσκολευτεί να τα βρω. Και εγώ έχω επιδότηση λόγω πολύτεκνος 50%. Αν ήμουν με μικρότερο ποσοστό πιθανόν δεν θα είχα κανένα όφελος από το voucher.  Ενώ είχα σκοπό να πάρω ψυγείο και δύο κλιματιστικά, τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα κλιματιστικό μόνο. Αυτός για εμένα είναι ο λόγος που πολλά voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα .

Αυτό λέω καί εγώ !!!!!

ΤΩΡΑ θα πρέπει (λόγω της αύξησης που κάνανε) να δώσεις 500€ ενώ αλλιώς θα περίμενεις ΤΙ ? Να 'γυρίσει' η τιμή στα 670€ να να 'επιβαρυνθεις' 170€ !!!!

Για τις τιμές αν και μιλάμε για αρπαχτή λόγο του προγράμματος αλλά...

Με ένα πληθωρισμό που τρέχει κάθε μήνα από 10-11% δεν υπάρχει περίπτωση αυτός να παραμείνει στην αύξηση των τιμών μόνο των τροφίμων και να μην περάσει γενικά σε όλη την αγορά δηλαδή ηλεκτρικά είδη κτλ.

Σε ότι τιμή αγοράσει κάποιος τώρα μπορεί και να συμφέρει με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να μην αποκλιμακωθεί 

9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΤΩΡΑ θα πρέπει (λόγω της αύξησης που κάνανε) να δώσεις 500€ ενώ αλλιώς θα περίμενεις ΤΙ ? Να 'γυρίσει' η τιμή στα 670€ να να 'επιβαρυνθεις' 170€ !!!!

Δεν λέω ότι θα τα πάρω φθηνότερα στο μέλλον, αλλά αν δεν έχω τα 500, απλώς δεν θα αλλάξω συσκευή και θα πάει χαμένο το voucher. Στην δική μου περίπτωση όπως προανέφερα προυπολόγισα ένα ποσό για να αλλάξω δύο κλιματιστικά και ψυγείο. Με τις τιμές που έχουν τώρα, δεν διαθέτω τα χρήματα για το δεύτερο κλιματιστικό. 

Ένα λάθος του προγράμματος είναι ότι έδωσαν πολύ μικρό περιθώριο εξαργύρωσης των voucher, οπότε όλα τα μαγαζιά το βλέπουν σαν μια ευκαιρία να κάνουν μια αρπαχτή. Αν είχε ένα περιθώριο ενός έτους, θα ισορροπούσε η αγορά και οι τιμές θα ήταν πιο νορμάλ.

• Like 1

1 ώρα πριν, fredd0 είπε

Εμ δεν ηξερα οτι ειχες το αδιασειστο επιχειρημα "πριν δυο βδομαδες ο Βασιλοπουλος ειχε προσφορα τα Haagen Dazs 4 ευρω, αρα σημερα που τα πουλαει 7 κλεβει"

Αν μεσολαβουσε επιδότηση 4 ευρώ για haagen dazs από το κράτος θα σου φαινόταν πάλι λογικό? Επίσης έκπτωση έχει και στη πάνω εικόνα και στη κάτω. Στη κάτω έχουν εκδοθεί τα voucher. Και ξαναλέω, εμενα βρήκες? 

10 λεπτά πριν, vali είπε

Δεν λέω ότι θα τα πάρω φθηνότερα στο μέλλον, αλλά αν δεν έχω τα 500, απλώς δεν θα αλλάξω συσκευή και θα πάει χαμένο το voucher. Στην δική μου περίπτωση όπως προανέφερα προυπολόγισα ένα ποσό για να αλλάξω δύο κλιματιστικά και ψυγείο. Με τις τιμές που έχουν τώρα, δεν διαθέτω τα χρήματα για το δεύτερο κλιματιστικό. 

Ένα λάθος του προγράμματος είναι ότι έδωσαν πολύ μικρό περιθώριο εξαργύρωσης των voucher, οπότε όλα τα μαγαζιά το βλέπουν σαν μια ευκαιρία να κάνουν μια αρπαχτή. Αν είχε ένα περιθώριο ενός έτους, θα ισορροπούσε η αγορά και οι τιμές θα ήταν πιο νορμάλ.

Δίκιο έχεις.

Απλά, εκτός από την εκμετάλλευση των μαγαζιών, υπάρχει και ο πληθωρισμός.

• Super Moderators

O οποίος για κάποιο λόγο δεν έχει εμφανιστεί σε άλλες συσκευές σε τέτοιο βαθμό, μόνο σε αυτές που επιδοτούνται. 😛

• Like 7
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Τελικά τί έγινε με τον λάθος ΤΚ στην αίτηση και τον Κότσο; Και ο δικός μου ΤΚ στην αίτηση είναι λάθος τώρα που τον είδα.

Μπορεί κάπως να αλλαχθεί ο ΤΚ στην αίτηση;

Έχει λυθεί το θέμα από την πλευρά του Ανακυκλώνω. Περνάει κανονικά. Σήμερα επιτέλους πέρασαν τα voucher 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...