sphinxgr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το δικό μου ψυγείο 15 ετών καεί 350 κιλοβατώρες τον χρόνο. Καθαρά στατιστικά, το δικό μου Miele 20ετιας 2μετρο με ψυγείο καταψύκτη και ξεχωριστούς συμπιεστες καίει περίπου 500kwh. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jenny1972 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, jenny1972 είπε (πρωτη φορά στο insomnia , ελπιζω να πατησα σωστά την παραθεση απάντηση ) πριν λίγες μέρες με την αφορητη ζέστη / 8h ελειπα απ το σπιτι/ μόνο το ψυγειο στη πριζα/ (και με πολυ κακο αερισμό στη πισω μεριά , και ντουλαπι επάνω/ iq ραδικιου ο μαραγκος πριν 25 χρόνια) / λογικα και πάλι δεν δουλευε το μοτερ και τις 8 ωρες , αφου κανεις δεν ανοιγοκλεινε την πορτα / μέτρηση 29.384,95 / και μετά από 8 h μετρηση 29.386,45 = 1,5 kwh στις 8 h . μάλλον 4,5 kwh την μερα, μάλλον δηλαδη 1.642 το χρόνο. !!! μπορει λιγοτερα ... μπορει περισσότερα . Πριν χρόνια που ψαχνομουνα παλι ποιος μου κλέβει ρευμα, ναι ετσι νόμιζα, τραβηξα το ψυγειο και θυμάμαι κάτι σε 550watt και η χαζη δεν έδωσα βάση. Οταν θα πάει στην ανακύκλωση θα μαθω ακριβως . Τωρα δεν το τραβάω , είναι στα τελευταια του . καιει απο παντού. όπώς κάθε καλοκαίρι , κατι νεράκια απο κάτω χάνει που και που . αμα το τραβηξω να δω τα κιλοβατ , τετελεστε. 3 λεπτά πριν, jenny1972 είπε ...κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά πότε να πάρεις. Μια καλή πιθανότητα είναι τις "Black Friday" μέρες. Το θέμα είναι πόσο θα έχουν πάει τότε, για να κατέβουν πόσο...Γενικά μην περιμένεις πολλά από πτώσεις τιμών. Όσο @#!^@#! το θέμα "ενέργεια" (ΦΑ/πετρέλαιο), τόσο ΤΑ ΠΑΝΤΑ θ' ακριβαίνουν, δεν θα πέφτουν. Κι όσο "θα περιμένεις", ο,,,Πίτσος θ' αποδειχτεί (ξέρεις τί - μην το γράφω και φάω κα'να ban...) με την κατανάλωσή του και τί θα σου κοστίζει σε ρεύμα (το οποίο επίσης θ' ακριβαίνει με τον καιρό κτλκτλ). Γενικά πρέπει να ελέγχεις συνέχεια την αγορά. Και μέσω Σκρουτζ ας πούμε, αλλά και τα μεγαλομάγαζα που ίσως έχεις κοντά σου (μην ξεχνάς πως σε περίπτωση βλάβης, αν πάρεις από κάπου που δεν θ' αναλαμβάνει την μεταφορά, την έκατσες, αν είναι μακρυά. Άσχετα που υποτίθεται αναλαμβάνει η αντιρποσωπεία, διότι η εγγύησή της πιθανώς θα είανι διετής κτλκτλ). Βάλε στο μυαλό σου ένα χρονοδιάγραμμα "μέχρι τέλος Σεπτέμβρη (Πχ) να έχω βρει/πάρει ψυγείο", και στο μεταξύ κοίταζε παντού. Δεν ξέρω εάν συνεχίζει αν ισχύει, αλλά τα περασμένα 2-3 χρόνια το Πράκτικερ έδινε δική του 3ετή εγγύηση - έχε το υπ' όψη. Αλλά δες και στα άλλα μεγάλα όπως Leroy, Media Markt, αν τυχόν έχεις τέτοια σχετικά κοντά. Ιδανικά το πολύ να βρεις κα'να παλιότερο μοντέλο (2-3 χρόνων) που να είναι χαμηλότερης τιμής λόγω ξεστοκαρίσματος, κι ας μην είναι "τοπ" ενεργειακής κλάσης (άλλωστε μεταξύ κλάσεων δεν παίζει και ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά - εννοώ σιγά την διαφορά αν πχ το ένα καίει 220kWh τον χρόνο, και το άλλο 190...Το θέμα είναι να μην καίει τόσο ΤΟΝ ΜΗΝΑ). Το πιθανότερο πάντως για να βρεις κάτι οικονομικό "άμεσα", είναι να χρειαστεί να κάνεις η ίδια,,,,"έκπτωση" στα θέλω σου (χρώμα, σχήμα, μάρκα, εσωτερική διαρρύθμιση κτλ) πρωτ' απ' όλα. Αλλά σίγουρα όλο και κάτι θα βρεις, ψάχνοντας. Αλλά καλύτερα όχι από "σκρουτζομάγαζα", όχι τόσο "για να μην σ' εξαπατήσουν" (όπως μάλλον φοβάσαι - και καλά κάνεις, γιατί παίζει ΚΑΙ αυτό), αλλά γιατί όπως είπα, αν πάρεις κάτι από μακρυά, επειδή το βρήκες "αρκετά πιο φτηνό εκεί", παίζει να το πληρώσεις παραπάνω, αν γίνει τίποτα και χρειαστείς υποστήριξη, είτε και άμεσα, αλλά κυρίως μετά το πέρας της εγγύησης... washcloud παααρα πολύ καλές οι συμβουλές σου . Σε ευχαριστώ πάρα μα παρα πολύ. 11 λεπτά πριν, jenny1972 είπε washcloud παααρα πολύ καλές οι συμβουλές σου . Σε ευχαριστώ πάρα μα παρα πολύ. ( που θα μου παει θα καταλάβω πως δουλευει η παραθεση και η απάντηση στα forums ) για αρχη συγχωρνάτε με αν απαντάω αλλού νταλλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Για αλλαγή ψυγείου, θα πρέπει να φέρω εγώ ψυκτικό και μετά να κανονίσω νέα συσκευή; κάτι τέτοιο μου είπαν από κωτσο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Droulas13 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Το δικό μου ψυγείο 15 ετών καεί 350 κιλοβατώρες τον χρόνο. Από περιέργεια, πως μέτρησες την κατανάλωση όλου του χρόνου; Εγώ έχω ένα ψυγείο 17ετίας (siemens μεσαίου μεγέθους) και πριν λίγα χρόνια είχα βάλει έναν μετρητή τον χειμώνα για 4 μέρες, με θερμοκρασία σπιτιού περίπου στους 20 βαθμούς, και είχα μετρήσει 1,9kwh ανά ημέρα, δηλαδή τουλάχιστον 700kwh τον χρόνο, μιας και η κατανάλωση το καλοκαίρι που στο σπίτι παίζω στου 26-28 βαθμούς θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 38 λεπτά πριν, jenny1972 είπε ( που θα μου παει θα καταλάβω πως δουλευει η παραθεση και η απάντηση στα forums ) για αρχη συγχωρνάτε με αν απαντάω αλλού νταλλου ...όλα καλά ρε Τζενάκι και καλώς ήρθες - πάντως δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο : αν κλικάρεις την λέξη "Παράθεση" που υπάρχει κάτω από κάποιο post που σ' ενδιαφέρει να σχολιάσεις, α) μένεις στην ίδια σελίδα, και στο κάτω μέρος της, "στο κουτί που γράφεις" ("edit box" λέγεται ο συγκεκριμένος χώρος ή "επεξεργαστής κειμένου") δηλαδή, παρατίθεται το post στο οποίο ήθελες ν' απαντήσεις (και από κάτω του συνεχίζεις να γράφεις και τέλος κλικάρεις στο "κουμπί" "Υποβολή απάντησης") β) αν πάλι είναι πολλά τα post που θες ν' απαντήσεις, αντί για το "Παράθεση", κλικάρεις στα "+" που είναι στ' αριστερά της λέξης "Παράθεση", και αναδύεται ένα "κουμπάκι" από κάτω δεξιά γωνία αναφέροντας τον συνολικό αριθμό παραθέσεων που έχεις κάνει, χωρίς να έχει,,,παρατεθεί τίποτα στο κάτω μέρος της σελίδας "στο κουτί που γράφεις". Αν πατήσεις εκείνο το κάτω δεξιά αναδυόμενο κουμπάκι, τότε, αν δεν είσαι ήδη στην τελευταία σελίδα του νήματος ("θέματος") αλλά σε κάποια προηγούμενη, θα σε πάει στην τελευταία σελίδα (καλή ώρα τώρα είμαστε στην "85") και στο κάτω μέρος της "στο κουτί που γράφεις" και εκεί θα εμφανιστούν οι παραθέσεις που έχεις κάνει και θα μπορείς να τις απαντήσεις μία-μία. Αν έχεις αλλάξει γνώμη για μια παράθεση που έκανες, πριν πατήσεις το αναδυόμενο κουμπάκι, πας από κάτω της και ξανακλικάρεις στο "+" και θα την αφαιρέσει (θα μειωθεί ο αριθμός στο "αναδυόμενο"). γ) αν θες να "σπάσεις" ένα post και ν' απαντάς "πρόταση με πρόταση", κλίκαρε τις αντίστοιχες φορές που θες και στο κάτω μέρος θα σου εμφανίσει το ίδιο post σε παράθεση, τόσες φορές όσες κλίκαρες. Μετά διαγράφεις από κάθε παράθεση τις προτάσεις που θες και απαντάς "πρόταση με πρόταση" αυτό που ήθελες... Κάποτε υπήρχε νήμα ("thread" λέγεται αγγλιστί) για να τεστάρουν τα μέλη τις δυνατότητες που έχουν για να κάνουν παραθέσεις, μορφοποιήσεις, χρήση "spoilers" (το κουμπί στον επεξεργαστή κειμένου που είναι σαν ματάκι) κτλ χωρίς να ενοχλούν σε υπάρχοντα thread - δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα... 1 ώρα πριν, jenny1972 είπε 1,5 kwh στις 8 h . μάλλον 4,5 kwh την μερα, μάλλον δηλαδη 1.642 το χρόνο. !!! μπορει λιγοτερα ... μπορει περισσότερα . ...παίζει κι αν τυχόν το έχεις τιγκαρισμένο (τρόφιμα στην συντήρηση) ή όχι, όπως παίζει αν τυχόν έχουν "λυώσει"/σπάσει/κοπεί τα μαγνητικά του λάστιχα στην πόρτα (κι έχει τυχόν απώλειες), όπως και το ότι είναι καλοκαίρι (κι αν είναι όπως είπες χωμένο και δεν "αναπνέει") αλλά ναι, είναι πολλή. Ειδικά συγκρινόμενη με τα στάνταρ του σήμερα, που είναι δυνητικά και 10 φορές πιο κάτω (ένα παλιο ψυγείο άλλωστε σίγουρα δεν δουλεύει καν το ίδιο με τότε που ήταν καινούριο - θερμοστάτες, φρέον, σωληνώσεις, μονώσεις κλπκλπ κατά πάσα πιθανότητα έχουν φθορά, εκτός από πιθανώς τα λάστιχα). 1 ώρα πριν, jenny1972 είπε Πριν χρόνια που ψαχνομουνα παλι ποιος μου κλέβει ρευμα, ναι ετσι νόμιζα, τραβηξα το ψυγειο και θυμάμαι κάτι σε 550watt και η χαζη δεν έδωσα βάση. ...εννοείς ότι είδες στο "ταμπελάκι" του με τα χαρακτηριστικά του ν' αναφέρει ισχύ 550W...; Αν ναι, τραγικό ακούγεται (100, 200, ΑΝΤΕ 300 τρώγονται....Βέβαια δεν σημαίνει ότι τραβάει τόσα κάθε ώρα της κάθε ημέρας του κάθε χρόνου - αλλά και πάλι, έστω σαν "ονομαστική ισχύς", είναι πολλή....). ...τότε, τί βάση να έδινες...Την κιλοβατώρα την πληρώναμε, άντε 0,10€, άντε 0,20 συνολικά μαζί με τις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις"...Τώρα όμως........... (...ρεύμα για να δεις αν σου κλέβει κάποιος, κατέβασε τον γενικό του πίνακα και πάνε δες "αν γυρνάει το ρολόι", αν είναι από τα παλιά, ή περίμενε την ένδειξη 1.8.0 αν είναι ψηφιακό και περίμενε να κάνουν "έναν γύρο" οι κωδικοί, μέχρι να ξαναπάει στο 1.8.0. - θέλει 2-3 λεπτά, άρα αν υπάρχει κατανάλωση θα την δεις. Αν δεν γυρνάει/δεν αλλάζουν οι ψηφιακές ενδείξεις, δεν σου κλέβουν. Αλλά τσέκαρέ το και άλλες φορές μέσα στο 24ωρο για σιγουριά.) 1 ώρα πριν, jenny1972 είπε Τωρα δεν το τραβάω , είναι στα τελευταια του . καιει απο παντού. όπώς κάθε καλοκαίρι , κατι νεράκια απο κάτω χάνει που και που . αμα το τραβηξω να δω τα κιλοβατ , τετελεστε. Το να το τραβήξεις πάντως δεν θα του κάνει κάτι. Μόνο αν το "ρίξεις" οριζόντια (μετά θέλει, όσο χρόνο έμεινε οριζοντιωμένο, άλλο τόσο τουλάχιστον να το αφήσεις όρθιο πριν το ξαναβάλεις σε λειτουργία). Το ότι "καίει", είναι όντως ένδειξη ότι ζορίζεται ώστε να ρίχνει την θερμοκρασία εντός του (δουλεύει συνέχεια ο συμπιεστής/μοτέρ/καρμπυρατέρ - όπως θες το λες). Τα νερά που χάνει, είναι κατά πάσα πιθανότητα από κάποια βουλωμένη/προβληματική δίοδο/σωληνάκι και δεν καταλήγουν (μετά την απόψυξη) στο "δοχείο" που προβλέπεται πάνω ακριβώς από τον συμπιεστή ώστε να τον ψύχουν (με αποτέλεσμα αυτός κάποια στιγμή να καεί - ο δικός σου την έχει γλυτώσει ως τώρα). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jenny1972 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 22 λεπτά πριν, washcloud είπε ...όλα καλά ρε Τζενάκι και καλώς ήρθες - πάντως δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο : αν κλικάρεις την λέξη "Παράθεση" που υπάρχει κάτω από κάποιο post που σ' ενδιαφέρει να σχολιάσεις, α) μένεις στην ίδια σελίδα, και στο κάτω μέρος της, "στο κουτί που γράφεις" ("edit box" λέγεται ο συγκεκριμένος χώρος ή "επεξεργαστής κειμένου") δηλαδή, παρατίθεται το post στο οποίο ήθελες ν' απαντήσεις (και από κάτω του συνεχίζεις να γράφεις και τέλος κλικάρεις στο "κουμπί" "Υποβολή απάντησης") β) αν πάλι είναι πολλά τα post που θες ν' απαντήσεις, αντί για το "Παράθεση", κλικάρεις στα "+" που είναι στ' αριστερά της λέξης "Παράθεση", και αναδύεται ένα "κουμπάκι" από κάτω δεξιά γωνία αναφέροντας τον συνολικό αριθμό παραθέσεων που έχεις κάνει, χωρίς να έχει,,,παρατεθεί τίποτα στο κάτω μέρος της σελίδας "στο κουτί που γράφεις". Αν πατήσεις εκείνο το κάτω δεξιά αναδυόμενο κουμπάκι, τότε, αν δεν είσαι ήδη στην τελευταία σελίδα του νήματος ("θέματος") αλλά σε κάποια προηγούμενη, θα σε πάει στην τελευταία σελίδα (καλή ώρα τώρα είμαστε στην "85") και στο κάτω μέρος της "στο κουτί που γράφεις" και εκεί θα εμφανιστούν οι παραθέσεις που έχεις κάνει και θα μπορείς να τις απαντήσεις μία-μία. Αν έχεις αλλάξει γνώμη για μια παράθεση που έκανες, πριν πατήσεις το αναδυόμενο κουμπάκι, πας από κάτω της και ξανακλικάρεις στο "+" και θα την αφαιρέσει (θα μειωθεί ο αριθμός στο "αναδυόμενο"). γ) αν θες να "σπάσεις" ένα post και ν' απαντάς "πρόταση με πρόταση", κλίκαρε τις αντίστοιχες φορές που θες και στο κάτω μέρος θα σου εμφανίσει το ίδιο post σε παράθεση, τόσες φορές όσες κλίκαρες. Μετά διαγράφεις από κάθε παράθεση τις προτάσεις που θες και απαντάς "πρόταση με πρόταση" αυτό που ήθελες... Κάποτε υπήρχε νήμα ("thread" λέγεται αγγλιστί) για να τεστάρουν τα μέλη τις δυνατότητες που έχουν για να κάνουν παραθέσεις, μορφοποιήσεις, χρήση "spoilers" (το κουμπί στον επεξεργαστή κειμένου που είναι σαν ματάκι) κτλ χωρίς να ενοχλούν σε υπάρχοντα thread - δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα... καλως σας βρήκα , θα το εκτυπωσω αύριο το manual , να το διαβάσω σιγά σιγα... καμιά 20ρια φορές , με καθαρό μυαλό, γιατί η ram και η rom μου δεν έχουν και τόσο καλές επιδόσεις . και πάλι σε ευχαριστώ πολύ-πολύ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, jenny1972 είπε καλως σας βρήκα , θα το εκτυπωσω αύριο το manual , να το διαβάσω σιγά σιγα... καμιά 20ρια φορές , με καθαρό μυαλό, γιατί η ram και η rom μου δεν έχουν και τόσο καλές επιδόσεις . και πάλι σε ευχαριστώ πολύ-πολύ . Να 'σαι καλά. Εδώ είναι και το thread για να,,,"παίξεις" με τον επεξεργαστή κειμένου, που έλεγα : Κλίκαρε πάνω του και,,,,καλή διασκέδαση Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από washcloud 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jenny1972 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, jenny1972 είπε καλως σας βρήκα , θα το εκτυπωσω αύριο το manual , να το διαβάσω σιγά σιγα... καμιά 20ρια φορές , με καθαρό μυαλό, γιατί η ram και η rom μου δεν έχουν και τόσο καλές επιδόσεις . και πάλι σε ευχαριστώ πολύ-πολύ . ναιιιι.... απο το β και κάτω χάθηκα.... καλα λεω ... θα το εκτυπώσω σε χάρτι και θα δοκιμάζω σιγά σιγα . 42 λεπτά πριν, washcloud είπε ...όλα καλά ρε Τζενάκι και καλώς ήρθες - πάντως δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο : αν κλικάρεις την λέξη "Παράθεση" που υπάρχει κάτω από κάποιο post που σ' ενδιαφέρει να σχολιάσεις, α) μένεις στην ίδια σελίδα, και στο κάτω μέρος της, "στο κουτί που γράφεις" ("edit box" λέγεται ο συγκεκριμένος χώρος ή "επεξεργαστής κειμένου") δηλαδή, παρατίθεται το post στο οποίο ήθελες ν' απαντήσεις (και από κάτω του συνεχίζεις να γράφεις και τέλος κλικάρεις στο "κουμπί" "Υποβολή απάντησης") β) αν πάλι είναι πολλά τα post που θες ν' απαντήσεις, αντί για το "Παράθεση", κλικάρεις στα "+" που είναι στ' αριστερά της λέξης "Παράθεση", και αναδύεται ένα "κουμπάκι" από κάτω δεξιά γωνία αναφέροντας τον συνολικό αριθμό παραθέσεων που έχεις κάνει, χωρίς να έχει,,,παρατεθεί τίποτα στο κάτω μέρος της σελίδας "στο κουτί που γράφεις". Αν πατήσεις εκείνο το κάτω δεξιά αναδυόμενο κουμπάκι, τότε, αν δεν είσαι ήδη στην τελευταία σελίδα του νήματος ("θέματος") αλλά σε κάποια προηγούμενη, θα σε πάει στην τελευταία σελίδα (καλή ώρα τώρα είμαστε στην "85") και στο κάτω μέρος της "στο κουτί που γράφεις" και εκεί θα εμφανιστούν οι παραθέσεις που έχεις κάνει και θα μπορείς να τις απαντήσεις μία-μία. Αν έχεις αλλάξει γνώμη για μια παράθεση που έκανες, πριν πατήσεις το αναδυόμενο κουμπάκι, πας από κάτω της και ξανακλικάρεις στο "+" και θα την αφαιρέσει (θα μειωθεί ο αριθμός στο "αναδυόμενο"). γ) αν θες να "σπάσεις" ένα post και ν' απαντάς "πρόταση με πρόταση", κλίκαρε τις αντίστοιχες φορές που θες και στο κάτω μέρος θα σου εμφανίσει το ίδιο post σε παράθεση, τόσες φορές όσες κλίκαρες. Μετά διαγράφεις από κάθε παράθεση τις προτάσεις που θες και απαντάς "πρόταση με πρόταση" αυτό που ήθελες... Κάποτε υπήρχε νήμα ("thread" λέγεται αγγλιστί) για να τεστάρουν τα μέλη τις δυνατότητες που έχουν για να κάνουν παραθέσεις, μορφοποιήσεις, χρήση "spoilers" (το κουμπί στον επεξεργαστή κειμένου που είναι σαν ματάκι) κτλ χωρίς να ενοχλούν σε υπάρχοντα thread - δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα... ...παίζει κι αν τυχόν το έχεις τιγκαρισμένο (τρόφιμα στην συντήρηση) ή όχι, όπως παίζει αν τυχόν έχουν "λυώσει"/σπάσει/κοπεί τα μαγνητικά του λάστιχα στην πόρτα (κι έχει τυχόν απώλειες), όπως και το ότι είναι καλοκαίρι (κι αν είναι όπως είπες χωμένο και δεν "αναπνέει") αλλά ναι, είναι πολλή. Ειδικά συγκρινόμενη με τα στάνταρ του σήμερα, που είναι δυνητικά και 10 φορές πιο κάτω (ένα παλιο ψυγείο άλλωστε σίγουρα δεν δουλεύει καν το ίδιο με τότε που ήταν καινούριο - θερμοστάτες, φρέον, σωληνώσεις, μονώσεις κλπκλπ κατά πάσα πιθανότητα έχουν φθορά, εκτός από πιθανώς τα λάστιχα). ...εννοείς ότι είδες στο "ταμπελάκι" του με τα χαρακτηριστικά του ν' αναφέρει ισχύ 550W...; Αν ναι, τραγικό ακούγεται (100, 200, ΑΝΤΕ 300 τρώγονται....Βέβαια δεν σημαίνει ότι τραβάει τόσα κάθε ώρα της κάθε ημέρας του κάθε χρόνου - αλλά και πάλι, έστω σαν "ονομαστική ισχύς", είναι πολλή....). ...τότε, τί βάση να έδινες...Την κιλοβατώρα την πληρώναμε, άντε 0,10€, άντε 0,20 συνολικά μαζί με τις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις"...Τώρα όμως........... (...ρεύμα για να δεις αν σου κλέβει κάποιος, κατέβασε τον γενικό του πίνακα και πάνε δες "αν γυρνάει το ρολόι", αν είναι από τα παλιά, ή περίμενε την ένδειξη 1.8.0 αν είναι ψηφιακό και περίμενε να κάνουν "έναν γύρο" οι κωδικοί, μέχρι να ξαναπάει στο 1.8.0. - θέλει 2-3 λεπτά, άρα αν υπάρχει κατανάλωση θα την δεις. Αν δεν γυρνάει/δεν αλλάζουν οι ψηφιακές ενδείξεις, δεν σου κλέβουν. Αλλά τσέκαρέ το και άλλες φορές μέσα στο 24ωρο για σιγουριά.) Το να το τραβήξεις πάντως δεν θα του κάνει κάτι. Μόνο αν το "ρίξεις" οριζόντια (μετά θέλει, όσο χρόνο έμεινε οριζοντιωμένο, άλλο τόσο τουλάχιστον να το αφήσεις όρθιο πριν το ξαναβάλεις σε λειτουργία). Το ότι "καίει", είναι όντως ένδειξη ότι ζορίζεται ώστε να ρίχνει την θερμοκρασία εντός του (δουλεύει συνέχεια ο συμπιεστής/μοτέρ/καρμπυρατέρ - όπως θες το λες). Τα νερά που χάνει, είναι κατά πάσα πιθανότητα από κάποια βουλωμένη/προβληματική δίοδο/σωληνάκι και δεν καταλήγουν (μετά την απόψυξη) στο "δοχείο" που προβλέπεται πάνω ακριβώς από τον συμπιεστή ώστε να τον ψύχουν (με αποτέλεσμα αυτός κάποια στιγμή να καεί - ο δικός σου την έχει γλυτώσει ως τώρα). .....και τα λάστιχα εχουν διαλυθεί στην καταψυξη γιατί η οικογένεια όταν εκλεινε τη καταψυξη προσπαθουσε να την ξαναανοιξει κατευθειαν κ αυτο εχει να σύστημα που δεν ανοιγει για καποια δευτερολεπτα , οποτε τραβα τραβα τα διαλύσανε ....σε μια αποψυξη που έκανα πριν λιγες μέρες εκανα κατι πατέντες με καλαμάκια πλαστικά , ταινία διπλης όψεως, συν πιστολι θερμόκολας, και τωρα δεν πιανει παγο στη καταψυξη. και στο κατω μερος της πορτας κρεμασε ξαφνικα ενα λάστιχο , μου εμεινε ενας μαγνητης στο χέρι , ο μαγνητης κάθετε στο παγκο , ενα μετρο μακρια απ το ψυγειο ....το λαστιχο ξαναμπηκε στη θεση του δεν ξερω πως εχει σταθει. το σπρωξα στη θεση του και εκατσε . ο μαγνητης αλλου ... δεν ειμαι και σε αθλητικη κατασταση να πέσω κατω απ το ψυγειο να δω . όταν ρωτησα για λαστιχα , μου λεγανε κατι τιμες υπερβολικες εργασια και λαστιχα 150 ευρω... και τελευταιο όροφο σε αρχαια πολυκατοικια ειμαι και βραζει η πλακα απο πάνω η αμονωτη .... βραζει και το ψυγειο... σαουνα η κουζινα ...και εγω εδω και ενα μηνα κανω τρελη ερευνα αγορας ιντερνετική και επισκεψεις σε κωτσοβολους, στα μιντια στριδια κλπ μπας και εκμαιευσω κ αλλες πληροφορίες, κ οπως καταλαβες πολυ καλα πριν... πολυ το ψιριζω, το ενα μου ξυνιζει το αλλο μου βρωμαει , θελω και wifi , θελω και ενδειξεις στη πορτα, θέλω και τοταλ νο φροστ, θέλω κ βρυσακη , αλλα ειναι μόνο Ε ... καλο κοιταζω και Β και c μη σου πω και Α κατηγορια . θελω και ασπρο αλλα δεν βγαζουν πια πολλα ασπρα και αυτα που δεν μου ξυνίζουν πρεπει να πουλησω το νεφρο μου για να τα πάρω. με λιγα λόγια ... ψεμματα με πολλά λόγια... η ζωη μου όλη μια απελπισια... και μετα έχουν σειρα τα carrier 25 χρονων πρεπει να ναι κ αυτά... αλλη πονεμενη ιστορία ...αυτά θα ναι πιο ευκολα... εχω γνωστό που έχει δικό του μαγαζι με απειρα a/c. η ζωη μου όλη μια περιπετεια . να το ξερετε , αν αρχισουν τα black out η δεη ... εξαιτίας μου θα ναι . εγω τους καιω ολο το ρευμα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, jenny1972 είπε σε μια αποψυξη που έκανα πριν λιγες μέρες εκανα κατι πατέντες με καλαμάκια πλαστικά , ταινία διπλης όψεως, συν πιστολι θερμόκολας, και τωρα δεν πιανει παγο στη καταψυξη. ....ειλικρινά ενδιαφέροντα αυτά (πόσο μάλλον όταν τις πατέντες τις κάνει γυναίκα!), αλλά επειδή υπάρχει και κάτι ακόμη στα φόρουμ, και είναι η έννοια του "εντός θέματος" (ή εκτός) : ε εμείς εδώ και ώρα έχουμε βγει πολύ εκτός και θα μας,,,δείρουνε Οπότε για περαιτέρω που αφορούν τον,,,Πίτσο σου, ή θα πρέπει ν' ανοίξεις νέο θέμα, ή να βρεις κάτι σχετικό μέσα από την λειτουργία "αναζήτηση" του φόρουμ (εναλλακτικά γκουκλάρεις πχ για "ψυγείο Πίτσος insomnia.gr), ή αν θες να τα πεις σ' εμένα συγκεκριμένα, μου στέλνεις pm (προσωπικό μήνυμα). Ή απλά σταματάμε τα "εκτός θέματος" εδώ Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από washcloud 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 54 λεπτά πριν, jenny1972 είπε θελω και wifi , θελω και ενδειξεις στη πορτα, θέλω και τοταλ νο φροστ, θέλω κ βρυσακη . να το κανεις τι το wifi και τις ενδειξεις στη πορτα? Θα καθεσαι παραλια να τσεκαρεις τι θερμοκρασια εχει το ψυγειο απο το κινητο? Εγω εχω ψυγεια που τα πληρωσα τιμη μικρου διαμερισματος, μου κανανε "δωρο" τα wifi module ουτε τα εβαλα ποτε. για το βρυσακι εχεις εγκατασταση (νερο) να πεις θα χω παγακια οσα θελω η θα παρεις ψυγειο με παγουρι κι αντι ν'αδειαζεις νερο απο το μπουκαλι στο ποτηρι θα καθεσαι στο βρυσακι να τραβας νερο απο το παγουρι? Εχω την εντυπωση οτι μερικες φορες ορισμενοι ποστερ αυτοπαγιδευονται σε χαζομαρες ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 ...γυναίκα είναι ρε μπαγλά, θέλει την βολή της, τα γκατζετάκια της, τα ψιψιψόνια και τα μπιχλιμπίδια της - την "διασκεδάσή" της (ακόμη και με το ψυγείο) γενικά (και φυσικά ως γυναίκα έχει τα "θέλω" της.....). Μόλις μπήκε άλλωστε, μην την παίρνεις κι απ' τα μούτρα (γυναίκα είπαμε), άσε να νιώσει άνετα...(άμα λέει "η ζωή μου μια περιπέτεια" και καλαμάκια για απόψυξη και αρχαίες πολυκατοικίες και γενικά "ξέδωσε" με την ευκαιρία λίγο με το να λέει "τα δικά της", πα' να πει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τελικά κα'να United ή κα'να Budget τώρα που την κόψανε στην επιδότηση, χωρίς γουάι-φάγια και τα κρύα τα νερά....Ε άσε να τα "ονειρεύεται" τουλάχιστον - Dreaming Is Free που λέει και το άσμα....) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το δικό μου ψυγείο 15 ετών καεί 350 κιλοβατώρες τον χρόνο. Καλα εισαι, τοσο περιπου ετων ειναι και το δικο μου αλλα καιει 500 3 ώρες πριν, Droulas13 είπε Από περιέργεια, πως μέτρησες την κατανάλωση όλου του χρόνου; Σε εμενα το γραφει ενα αυτοκολλητο στη πορτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peet Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Το δικό μου περίπου 35 ετών καίει από 2 εως 2.2 kwh ημερησίως το καλοκαίρι και κάτι λιγότερο το χειμώνα . Περίμενα μήπως και μπώ στο πρόγραμμα ,αλλά απ ότι βλέπω δεν υπάρχει περίπτωση λόγω του ότι είμαι "μικρομόριος" για να το πω κομψά .... Οπότε πρέπει να το πάρω απόφαση να τα σκάσω τα χρήματα ,μαζί με την εξωτερική μόνωση του σπιτιού . 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 το δικό μου το ψυγείο καίει περισσότερο !!! κέρδισα ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmak Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 100 * 24 * 365 = 876.000 απο το 2004 Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από dhmak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από elgrec0,
Προσωρινά αποτελέσματα!
Έχει προταθεί από Thresh
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα