Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Skrobo είπε

Οπως ειπαν και άλλοι, μονο οι 2-3-4 χιλιάδες που το χάσαν οριακά θα μπούν. 

Για παράδειγμα, για την εποχή εξέτασης της αίτησης ειμαι άπορος με 0 εισοδημα και 0 μόρια στις άλλες κατηγορίες. Ηθελα ενα 300ρι για να αλλάξω το 15ετίας κλιματιστικό στο σπίτι που νοικίαζω για 200 ευρώ και ειναι η μόνη πηγή θέρμανσης.  Η αιτηση μου στην Αττική ειναι 99 χιλιάδες θέσεις κάτω απο το όριο έγκρισης. θα πρέπει να τριπλασιαστούν τα λεφτά και να μην εξαργηρώσουν οι μισοί για να έχω πιθανότητα να μπώ στον δεύτερο γύρο. 

36.000 μόρια είχες ?

και πόση είναι η βάση?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

36.000 μόρια είχες ?

και πόση είναι η βάση?

31450. Ειναι  "μέγιστο" που μπορεις να έχεις χωρίς αναπηρία / παιδιά / εξαρτόμενα μέλη αν έχεις τεκμήριο με σπίτι αν νοικιάζεις σπίτι (παιζει το ακριβές νούμερο γιατι ενώ είσαι στην κατηγορία 0-5000 ευρώ, μετράει και καταθέσεις, μετοχές, τόκους κτλ).

Η βάση ειναι τα 50,498 στην Αττική. 

Επεξ/σία από Skrobo

1 λεπτό πριν, Skrobo είπε

31450. Ειναι  "μέγιστο" που μπορεις να έχεις χωρίς αναπηρία / παιδιά / εξαρτόμενα μέλη αν έχεις τεκμήριο με σπίτι (παιζει το ακριβές νούμερο γιατι ενώ είσαι στην κατηγορία 0-5000 ευρώ, μετράει και καταθέσεις, μετοχές, τόκους κτλ).

Άρα, λοιπόν αν δεν είχες τουλάχιστον 1 κοινωνικό κριτήριο δηλαδή μονογονεϊκή

Πολύτεκνος η 

ΑΜΕΑ

Δεν είχε καμιά ελπίδα.

• Like 1

6 minutes ago, Skrobo said:

31450. Ειναι  "μέγιστο" που μπορεις να έχεις χωρίς αναπηρία / παιδιά / εξαρτόμενα μέλη αν έχεις τεκμήριο με σπίτι (παιζει το ακριβές νούμερο γιατι ενώ είσαι στην κατηγορία 0-5000 ευρώ, μετράει και καταθέσεις, μετοχές, τόκους κτλ).

Δεν είναι 31450 το μέγιστο σε αυτή τη περίπτωση. επίσης απ´οσο ξέρω δεν λαμβάνονται υπόψιν μετοχές, καταθέσεις κλπ αυτές καθ´αυτες (όπως στο κεα δηλαδή ότι αν έχεις Χ ποσό σου αφαιρούν μόρια η δεν είσαι επιλέξιμος) παρά μόνο όσα έχουν δηλωθεί και φαινονται ως εισόδημα στην φορολογική δήλωση (πχ τοκοι). Άρα ουσιαστικά σε επηρεάζει έμμεσα υπό την έννοια ότι αυξάνεται το εισόδημα του έτους αναφοράς που είναι η βάση για να μοριοδοτηθει η αίτηση 

1 λεπτό πριν, marmagia είπε

Δεν είναι 31450 το μέγιστο σε αυτή τη περίπτωση. επίσης απ´οσο ξέρω δεν λαμβάνονται υπόψιν μετοχές, καταθέσεις κλπ αυτές καθ´αυτες (όπως στο κεα δηλαδή ότι αν έχεις Χ ποσό σου αφαιρούν μόρια η δεν είσαι επιλέξιμος) παρά μόνο όσα έχουν δηλωθεί και φαινονται ως εισόδημα στην φορολογική δήλωση (πχ τοκοι). Άρα ουσιαστικά σε επηρεάζει έμμεσα υπό την έννοια ότι αυξάνεται το εισόδημα του έτους αναφοράς που είναι η βάση για να μοριοδοτηθει η αίτηση 

Δεν αλλάζει κάτι.

Το μέγιστο που μπορεί να πάρει κάποιος λόγω εισόδηματος είναι 36.000 μόρια και από μόνα τους ΔΕΝ φθάνουν.

• Like 3

3 minutes ago, GREGORYMO said:

Δεν αλλάζει κάτι.

Το μέγιστο που μπορεί να πάρει κάποιος λόγω εισόδηματος είναι 36.000 μόρια και από μόνα τους ΔΕΝ φθάνουν.

Ακριβως! Το θέμα είναι και μου κάνει πολύ εντύπωση γνωστή μου μεγάλη σε ηλικία γυναίκα έχει μεν χαμηλά εισοδήματα γιατί παίρνει μια σύνταξη χηρείας αλλά απο την άλλη δεν είναι ΑΜΕΑ, τα παιδιά της είναι 40+ ετών και άρα ούτε εξαρτώμενα τέκνα έχει ούτε μονογονεϊκή οικογένεια ούτε τίποτα. Ζει στην αθηνα άρα δεν τίθεται θέμα έγκρισης πχ του 96% των αιτήσεων όπως στη Μακεδονία. Πως στο καλό πήρε την επιδότηση; Δε το λέω απο κακια αλλά πραγματικά απορώ

• Like 1

3 λεπτά πριν, marmagia είπε

Ακριβως! Το θέμα είναι και μου κάνει πολύ εντύπωση γνωστή μου μεγάλη σε ηλικία γυναίκα έχει μεν χαμηλά εισοδήματα γιατί παίρνει μια σύνταξη χηρείας αλλά απο την άλλη δεν είναι ΑΜΕΑ, τα παιδιά της είναι 40+ ετών και άρα ούτε εξαρτώμενα τέκνα έχει ούτε μονογονεϊκή οικογένεια ούτε τίποτα. Ζει στην αθηνα άρα δεν τίθεται θέμα έγκρισης πχ του 96% των αιτήσεων όπως στη Μακεδονία. Πως στο καλό πήρε την επιδότηση; Δε το λέω απο κακια αλλά πραγματικά απορώ

spacer.png

2 λεπτά πριν, marmagia είπε

Και ο φίλος Αθήνα, είναι.

Άρα, έχει λιγότερα από 30.000 μόρια, έτσι δεν είναι?

Μια οικογένεια ΑΜΕΑ, παίρνει με το καλημέρα 20.000 μόρια.

Το ίδιο και μια μονογονεϊκή.

Αντίστοιχα αν υπάρχουν εξαρτομενα μέλη.

Και βέβαια, ΑΡΚΕΤΟΙ συνδυάζουν 2 κοινωνικα κριτήρια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

7 λεπτά πριν, marmagia είπε

Περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά!

• Like 1

Just now, GREGORYMO said:

Και ο φίλος Αθήνα, είναι.

Άρα, έχει λιγότερα από 30.000 μόρια, έτσι δεν είναι?

Μια οικογένεια ΑΜΕΑ, παίρνει με το καλημέρα 20.000 μόρια.

Το ίδιο και μια μονογονεϊκή.

Αντίστοιχα αν υπάρχουν εξαρτομενα μέλη.

Και βέβαια, ΑΡΚΕΤΟΙ συνδυάζουν 2 κοινωνικα κριτήρια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Δεν μου είπε ποσά μόρια συγκέντρωσε αλλά για να πήρε το voucher ήταν πάνω από 51. Είτε κάτι περιεργο παίζει με τα ποσοστά αναπηρίας εδώ είτε κάτι μου διαφεύγει από την στιγμή που δεν είναι μονογονεϊκή οικογένεια και τα παιδιά της πλέον δεν είναι εξαρτώμενα μέλη 

11 λεπτά πριν, marmagia είπε

Για αρχή, έκανα λάθος πάνω και ανέφερα "εχε τεκμήριο σπίτι" αντι για "ειναι στο ενοίκιο" που ήθελα να πω. Το διόρθωσα για να μην μπερδευόμαστε. 
Το 31450 το θεωρω το μέγιστο γιατι ετσι και αλλιώς μιλάμε για απόρους και ειναι το σκορ αν λαμβάνεις ΚΕΑ και επίδομα στέγασης, που φαντάζομαι αρκετοί πέρνουν. Μετά απο αυτό, οι μικρές διαφορες σε μονάδες έχουν να κάνουν με τους τόκους και τα μερίσματα, οπως λες, απο καταθέσεις και μετοχές. Οι λίγο μεταλύτερες διαφορές έχουν να κάνουν με το αν κάποιος παίρνει λιγότερα σε ΚΕΑ / στέγασης, και το 36000 ειναι το πραγματικό μέγιστο αν το εισόδημα σου ειναι κάτω απο 1000 τον χρόνο (ενδεικτικά, το ΚΕΑ / στεγασης πληρώνει 3240 συνολικά τον χρόνο χωρις τυχών έκτακτες πληρωμές). 

Για την απορεία σου στην αλλη απάντηση "πως στο καλο πήρε την επιδότηση" η απάντηση ειναι οτι δεν χάνεις την ιδιότητα της μονογονιακής οικογένιας οταν σταματήσεις να έχεις εξαρτώμενα μέλη. Και η μητέρα μου έτσι πήρε την επιδότηση, και η τελευταία εγκεκριμένη  αίτηση στην Αττική ειναι κάποιος με μονογονιακή, χωρίς μέλη και εισόδημα περίπου 3500. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, marmagia είπε

Δεν μου είπε ποσά μόρια συγκέντρωσε αλλά για να πήρε το voucher ήταν πάνω από 51. Είτε κάτι περιεργο παίζει με τα ποσοστά αναπηρίας εδώ είτε κάτι μου διαφεύγει από την στιγμή που δεν είναι μονογονεϊκή οικογένεια και τα παιδιά της πλέον δεν είναι εξαρτώμενα μέλη 

Είτε ΑΜΕΑ 'εγινε' είτε ΑΜΕΑ δήλωσε !!!!!

Αφού μονογονεϊκή και πολύτεκνη, είναι αργά ...

14 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Για αρχή, έκανα λάθος πάνω και ανέφερα "εχε τεκμήριο σπίτι" αντι για "ειναι στο ενοίκιο" που ήθελα να πω. Το διόρθωσα για να μην μπερδευόμαστε. 
Το 31450 το θεωρω το μέγιστο γιατι ετσι και αλλιώς μιλάμε για απόρους και ειναι το σκορ αν λαμβάνεις ΚΕΑ και επίδομα στέγασης, που φαντάζομαι αρκετοί πέρνουν. Μετά απο αυτό, οι μικρές διαφορες σε μονάδες έχουν να κάνουν με τους τόκους και τα μερίσματα, οπως λες, απο καταθέσεις και μετοχές. Οι λίγο μεταλύτερες διαφορές έχουν να κάνουν με το αν κάποιος παίρνει λιγότερα σε ΚΕΑ / στέγασης, και το 36000 ειναι το πραγματικό μέγιστο αν το εισόδημα σου ειναι κάτω απο 1000 τον χρόνο (ενδεικτικά, το ΚΕΑ / στεγασης πληρώνει 3240 συνολικά τον χρόνο χωρις τυχών έκτακτες πληρωμές). 

Για την απορεία σου στην αλλη απάντηση "πως στο καλο πήρε την επιδότηση" η απάντηση ειναι οτι δεν χάνεις την ιδιότητα της μονογονιακής οικογένιας οταν σταματήσεις να έχεις εξαρτώμενα μέλη. Και η μητέρα μου έτσι πήρε την επιδότηση, και η τελευταία εγκεκριμένη  αίτηση στην Αττική ειναι κάποιος με μονογονιακή, χωρίς μέλη και εισόδημα περίπου 3500. 

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ !!!!

Έχεις λινκ ?

Αν το δηλώσε, μιλάμε για απάτη.

20 λεπτά πριν, marmagia είπε

21 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά!

Ο ΑΜΕΑ, δεν έχει ηλικία.

Ούτε η μονογονεϊκή οικογένεια.

24 λεπτά πριν, washcloud είπε

spacer.png

Καθένας στον τομέα του.

Εσύ, στο ρεύμα.

17 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Για τα 36.000 μόρια, είσαι ενήμερωμενος. Έτσι πάει.

Αλλά, η μονογονεϊκή ιδιότητα χάνεται όταν δεν υπάρχει εξαρτημένα μέλη.

Μια πολύ μικρή εξαίρεση γίνεται όταν το μη εξαρτημένο μέλος είναι το ίδιο ΑΜΕΑ.

Αλλιώς, μιλάμε για απάτη.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Like 1

38 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αλλά, η μονογονεϊκή ιδιότητα χάνεται όταν δεν υπάρχει εξαρτημένα μέλη.

Μια πολύ μικρή εξαίρεση γίνεται όταν το μη εξαρτημένο μέλος είναι το ίδιο ΑΜΕΑ.

Αλλιώς, μιλάμε για απάτη.

Δεν έχω ιδέα τι ισχύει νομικά ή αν υπάρχει κάποια εξαίρεση για αυτόν τον διαγωνισμό. 

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δεις ανά περιφέρεια, εδώ:

https://allazosyskevi.gov.gr/apotelesmata-axiologisis/

Θα βρεις πολλούς που έχουν 100 στην κατηγορία Κ3 που είναι η μονογονεϊκές οικογένειες, και 0 στην Κ4 που είναι τα εξαρτώμενα μέλη. 

Το παράδειγμα που ανέφερα παραπάνω είναι ο τελευταίος νικητής στην περιφέρεια Αττικής. 

Το κακό με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι το παρουσίασαν ότι θα αλλάζαμε σχεδόν όλοι τις ενεργοβόρες συσκευές μας και τελικά ήταν μόνο για μια μικρή συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

Mε λίγα λόγια μας δούλευαν κανονικά και το έκαναν πιστεύω συνειδητά για να πιάσουν την επικοινωνία μόνο και μόνο.

Με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει όλη την αγορά για μήνες, να έχουν πάρει όλες οι αναφερόμενες οικιακές συσκευές 10-20% πάνω, να έχουν εξαφανιστεί σε αυτά τα είδη η εκπτώσεις και προβλέπω η αγορά να συνεχίσει να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς μέχρι τέλος του χρόνου.

Σαΐνια 

• Like 7

Με 31000 μορια για Αττικη υπαρχει ελπιδα στο μελλον για επιδοτηση συσκευης; Γιατι νομιζω το οριο ηταν 50400 αν θυμαμαι καλα που ειπε καποιος φιλος.Εμεις θεωρουμαστε επιλαχοντες δηλαδη τωρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...