Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 ώρες πριν, korakios είπε

σε ισοψηφία είχε σιρά προτεραιότητα όποιος έκανε πρώτος αίτηση

αφού δεν άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ μαζί , το βρίσκεις δίκιο η πρώτη αίτηση ?

• Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, infini είπε

Ο κωδικός μου δεν υπάρχει στα προσωρινά αποτελέσματα. Πρέπει να κάνω ένσταση;

Είναι λίγο ασαφές όπως το γράφεις, εννοείς ότι δε μπορείς/δε γνωρίζεις πώς να το βρεις κάνοντας αναζήτηση, ή ότι έχει απορριφθεί η αίτησή σου; 

Γενικά η ένσταση έχει νόημα/αξία σε απορριφθείσες αιτήσεις στις οποίες δεν έχουν προσμετρηθεί μόρια, πχ τέκνων, ΑΜΕΑ. 

33 λεπτά πριν, makis269 είπε

Σε ισοψηφία κριτήριο είναι η κατηγορία της μοριοδότησης, υπάρχει άλλη βαρύτητα ανάλογα τον τύπο/κατηγορία των μορίων. 

• Like 2

το θέμα είναι ότι όσοι δεν πήραν voucher κατά κύριο λόγο δεν θα κάνουν τώρα αγορά και θα περιμένουν από τέλη Σεπτεμβρίου μήπως και δώσουν ξανά τα μη ενεργά voucher και να πέσουν και οι τιμές φυσικά ,

με λίγα λόγια θα πατώσει η αγορά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων .

• Like 3

59 λεπτά πριν, makis269 είπε

Αναφορά σε κείμενο

Σε περίπτωση αιτήσεων που
ισοβαθμούν, η κατάταξη γίνεται με βάση την βαθμολογία σε επιμέρους κριτήρια, και σύμφωνα με την
ακόλουθη σειρά προτεραιότητας: Κ1 / Κ4 / Κ2 / Κ3.
Δηλαδή, αν 2 αιτήσεις ισοβαθμούν στην συνολική βαθμολογία, τότε η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την
βαθμολογία του κριτηρίου Κ1.
Αν υπάρχει και εκεί ισοβαθμία, τότε η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την βαθμολογία του κριτηρίου Κ4, κ.ο.κ.
Αν υπάρχει ισοβαθμία τόσο στην συνολική βαθμολογία όσο και στην βαθμολογία όλων των επιμέρους
κριτηρίων, τότε οι αιτήσεις αυτές λαμβάνουν την ίδια κατάταξη.

https://allazosyskevi.gov.gr/wp-content/uploads/2022/07/Διευκρηνίσεις-επί-των-προσωρινών-πινάκων.pdf

(διευκρινίσεις είναι το σωστό)

Το νέο κλιματιστικό πρέπει να τοποθετηθεί ντε και καλά από τον τεχνικό; Δεν μπορώ να του πω "Άστο κάτω φιλαράκι, θα το βάλω εγώ."; (Για να το πάω στο εξοχικό, γι'αυτό.)

• Like 1

10 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το νέο κλιματιστικό πρέπει να τοποθετηθεί ντε και καλά από τον τεχνικό; Δεν μπορώ να του πω "Άστο κάτω φιλαράκι, θα το βάλω εγώ."; (Για να το πάω στο εξοχικό, γι'αυτό.)

Δε νομίζω (και ούτε έχει πέσει το μάτι μου) ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός επ'αυτού. Πχ περιορισμός για να ελεγχθεί το κλιματιστικό για τη βεβαίωση της καλής του λειτουργίας αυτό είναι γνωστό, αλλά υποχρέωση να στο εγκαταστήσουν κιόλας για να είσαι τυπικός στο πρόγραμμα, δε νομίζω ότι ισχύει. 

4 λεπτά πριν, Cool-J είπε

Μπορει κάποιος να εξηγήσει πως βγαίνουν τα ΜΟΡΙΑ?  Κ1 κλπ.

image.png.d7f62136ae780e0092b33a5ae8d18b87.png

Κ1 είναι είναι η εισοδηματική κατηγορία, Κ2 είναι η μοριοδότηση λόγω ΑΜΕΑ, Κ3 είναι η μοριοδότηση λόγω μονογονεϊκής οικογένειας, και Κ4 ο αριθμός των εξαρτωμένων μελών. Αυτά μεταξύ τους (Κ1, Κ2 κλπ) έχουν βαρύτητα σε περιπτώσεις ισοψηφιών. 

8 ώρες πριν, Vasileios26 είπε

Έχει ειπωθεί και σε προγενέστερα posts φίλων εδώ, ότι είναι απορίας άξιον το πώς άτομα που επιλέχθηκαν, τα οποία είχαν δεδομένα (βάση μοριοδότησης) χαμηλό εισόδημα, θα καταφέρουν να πληρώσουν έστω και με δόσεις, διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για την αγορά των επιδοτούμενών τους συσκευών, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους εγκατάστασης και απεγκατάστασης στη περίπτωση των κλιματιστικών, όταν για να κληρωθεί κάποιος, πλην βέβαια των λοιπών κοινωνικών κριτηρίων, θα πρέπει να έχει και ετήσιο εισόδημα κάτω των 5000€. Πώς λοιπόν με ένα τέτοιο ετήσιο εισόδημα, θα ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο κόστος, ακόμη και το κόστος της μηνιαίας δόσης με ένα τέτοιο χαμηλό εισόδημα, είναι δυσβαστακτο. 

Κρίνω προσωπικά λοιπόν, ότι πραγματικά πολλά vouchers θα μείνουν ανενεργά/αχρησιμοποίητα, και σε κάνα 6-8μηνο θα γίνει εκ νέου αναδιανομή των vouchers και του κονδυλίου που θα περισσέψει ή/και θα επαυξηθεί, το θεωρώ δεδομένο. 25000 δοθέντα vouchers στην Αττική, δε γεμίζουν ούτε γήπεδο ποδοσφαίρου. 

Αυτοί που πήραν το κουπόνι είναι κυρίως (για να μην πω αποκλειστικά) άτομα με ΑΜΕΑ ή μονογονεϊκές οικογένειες. Αν δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία ήταν αδύνατον να τους ξεπεράσεις σε μόρια. Το εισόδημα είχε 2ο ρόλο. Παράδειγμα γνωστός μου με 6500 εισόδημα, ελεύθερος κόπηκε. Φίλος με >20.000 εισόδημα (30% επιδότηση) αλλά με ΑΜΕΑ πήρε vouchers. 

• Like 1

7 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Αυτοί που πήραν το κουπόνι είναι κυρίως (για να μην πω αποκλειστικά) άτομα με ΑΜΕΑ ή μονογονεϊκές οικογένειες. Αν δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία ήταν αδύνατον να τους ξεπεράσεις σε μόρια. Το εισόδημα είχε 2ο ρόλο. Παράδειγμα γνωστός μου με 6500 εισόδημα, ελεύθερος κόπηκε. Φίλος με >20.000 εισόδημα (30% επιδότηση) αλλά με ΑΜΕΑ πήρε vouchers. 

Πιστευω οτι θα δοθουν και αλλα χρηματα... Υπομονη... Εχει κανει πολυ κοσμος αιτηση...Αφου μπηκαν τα μορια... Ισως μερικα φανταζομαι  να ειναι ψευτικα (ρομα)...

2 ώρες πριν, Cool-J είπε

Μπορει κάποιος να εξηγήσει πως βγαίνουν τα ΜΟΡΙΑ?  Κ1 κλπ.

image.png.d7f62136ae780e0092b33a5ae8d18b87.png

https://www.imerisia.gr/oikonomia/45983_antikatastasi-syskeyon-pos-ypologizetai-eisodimatiko-kritirio-gia-tin-epidotisi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αιτήσεις της Αττικής είναι 5242 σελίδες, μετά την 438 σελίδα, όλες είναι ΟΧΙ, η δικιά μου, βρίσκεται στην 2339 σελίδα.

Άντε γειά. 

Screenshot_20220723-141728_Drive.jpg

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 1

32 λεπτά πριν, dhmak είπε

Οι αιτήσεις της Αττικής είναι 5242 σελίδες, μετά την 438 σελίδα, όλες είναι ΟΧΙ, η δικιά μου, βρίσκεται στην 2339 σελίδα.

Άντε γειά. 

Screenshot_20220723-141728_Drive.jpg

0f864581edab8811dcc8541b9e232804.gif

5 ώρες πριν, Vasileios26 είπε

Είναι λίγο ασαφές όπως το γράφεις, εννοείς ότι δε μπορείς/δε γνωρίζεις πώς να το βρεις κάνοντας αναζήτηση, ή ότι έχει απορριφθεί η αίτησή σου; 

Γενικά η ένσταση έχει νόημα/αξία σε απορριφθείσες αιτήσεις στις οποίες δεν έχουν προσμετρηθεί μόρια, πχ τέκνων, ΑΜΕΑ. 

Σε ισοψηφία κριτήριο είναι η κατηγορία της μοριοδότησης, υπάρχει άλλη βαρύτητα ανάλογα τον τύπο/κατηγορία των μορίων. 

Άνοιξα το pdf με τα προσωρινά αποτελέσματα, έκανα αναζήτηση τον κωδικό που μου έδωσαν όταν έγινε η αίτηση και δεν τον βρίσκει.. Δηλαδή σα να μην έχω κάνει αίτηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...