Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
11 hours ago, gpapadakis said:

Ας δώσει επιδότηση για τα ηλιακά και θα τη βρει την άκρη ο πολίτης

Τι ενεργειακή απόδοση θα κερδίσεις με το να αλλάξεις έναν ηλιακό με έναν άλλο? Πέρα από το ότι μπορεί να έχει βγάλει πρόβλημα ή να μην σου φτάνει η χωρητικότητα του boiler?

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/7/2022 στις 3:32 ΜΜ, TED437343 είπε

η φάση είναι ότι μας καοροιδοευν όχι Μονό η εταιρίες αλλά και το ίδιο το κράτος 

Κράτος στην Ελλάδα = ο Αλιμπαμπά και οι 40 κλέφτες.

• Like 2

Δεν ξέρω. Πάντως τελειώνοντας οι κρύες μέρες του χειμώνα (aircondition για θέρμανση στο σπίτι με MyHome Enter) συνειδητοποίησα - με τον επόμενο λογαριασμό - ότι ένα σημαντικό κομμάτι ήταν ο η ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Θέλω να πω ότι δεν έπεσα φοβερά σε κατανάλωση ρεύματος. Τώρα περιμένω να επιβεβαιώσω με ηλιακό / το καλοκαίρι.

23 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τι ενεργειακή απόδοση θα κερδίσεις με το να αλλάξεις έναν ηλιακό με έναν άλλο? Πέρα από το ότι μπορεί να έχει βγάλει πρόβλημα ή να μην σου φτάνει η χωρητικότητα του boiler?

Ωραίο θα ήταν να έδινες τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για ανακύκλωση και να  έπαιρνες επιδότηση για ηλιακό συν εγκατάσταση έστω και 35% και για τα 2 όμως. Αυτό θα έκανε την διαφορά για πολλούς. 

Δεν φαντάζεσαι τι οικονομία είδα από τότε που πέταξα το χρεπι το boiler από το πατάρι και έβαλα ηλιακό.

• Like 1

46 λεπτά πριν, Thresh είπε

Επιδότηση για νέο όχι για αλλαγή. 

14 ώρες πριν, pinakas0 είπε

Δε κάνεις κι εσύ ένα κόπο να στείλεις μια καταγγελία από το να ψάχνεις online αυτό που θες να απαντήσεις; Ποιο χρήσιμο νομίζω για όλους.

...τζάμπα κόπους δεν κάνω. Διάβασε το online άρθρο για να καταλάβεις το γιατί, μια και όταν τα λέω με τα δικά μου λόγια δεν δείχνεις να συγκινείσαι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, washcloud είπε

...τζάμπα κόπους δεν κάνω. Διάβασε το online άρθρο για να καταλάβεις το γιατί, μια και όταν τα λέω με τα δικά μου λόγια δεν δείχνεις να συγκινείσαι...

Το σούπερ αρθρο: Αμπελοφιλοσοφιες πολιτικού περιεχομένου για ήδη γνωστές καταστάσεις εδώ και δεκαετίες. Από ίσως διαπλεκομενο συντάκτη τύπου "μπαλάκι". 

12μιση χιλιάδες ποστ στο φόρουμ 😦 αλλά αρνείσαι να αφιερώσεις ελάχιστο χρόνο μπας και βρεις το δίκιο σου από ένα εργαλείο που σου παρέχεται από το κράτος. Συμφωνείς δε συμφωνείς με την πολιτική που ασκείται. Κι εγώ διαφωνώ με πάρα πολλά δεν έχει να κάνει. 

Φιλικά τώρα, δε γίνεται να είμαστε πολίτες μόνο όταν κυβερνούν εκείνοι που ψηφίζουμε.

Επεξ/σία από pinakas0
  • Like 4

• Super Moderators
7 hours ago, pinakas0 said:

Ωραίο θα ήταν να έδινες τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για ανακύκλωση και να  έπαιρνες επιδότηση για ηλιακό συν εγκατάσταση έστω και 35% και για τα 2 όμως. Αυτό θα έκανε την διαφορά για πολλούς. 

Δεν φαντάζεσαι τι οικονομία είδα από τότε που πέταξα το χρεπι το boiler από το πατάρι και έβαλα ηλιακό.

Ναι θα πήγαινα να αγόραζα έναν των 60-70 ευρώ και μετά θα έκανα αίτηση για επιδότηση ηλιακού. 😛

Σε φάση να δώσω θερμάστρα και να πάρω κλιματιστικό.

6 hours ago, gpapadakis said:

Επιδότηση για νέο όχι για αλλαγή. 

Ναι αλλά το όλο πρόγραμμα βασίζεται στην απόσυρση. Αν ήταν έτσι να επιδοτούσαν και αντλίες θερμότητας ή κλιματιστικά από το "μηδέν".

• Sad 1

Στις 9/7/2022 στις 7:16 ΜΜ, Free Bird είπε

Κάπου διάβασα ότι έγιναν περίπου 800.000 αιτήσεις. Αν πούμε ότι έχουν πάνω κάτω από δύο συσκευές στην κάθε αίτηση πάμε σε 1.500.000 τεμάχια.

Η διορία για την εξαργύρωση των κουπονιών είναι μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Είμαστε σχεδόν μέσα Ιούλη, μεσολαβεί Αύγουστος + η απατεωνιά με τις τιμές.
Θα δείτε φιάσκο που θα πάει σύννεφο.
Θα πάρω ψυγείο με 1.100 € αντί για 700 € που το έβρισκα πριν λίγες μέρες ?
1.100 - 380 η επιδότηση μας κάνει 720 €. ενώ με την τιμή πριν 20 μέρες η διαφορά που θα έβαζα από την τσέπη μου ήταν 320 €. Τα 320 € κομμάτια να γίνει τα κάνω απόσβεση, τα 720 € #not !

Ας πάει το voucher στους επιλαχόντες.

Πως προέκυψαν τα 1.500.000 τεμάχια; τι θα επιδοτήσουν 5 ευρω στον καθενα;

22 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Ας δώσει επιδότηση για τα ηλιακά και θα τη βρει την άκρη ο πολίτης. Άκου μελέτες και περίπλοκες εγκαταστάσεις για κάτι που βάζουμε μόνοι μας εδώ και 50 χρονια.

Δεν έχει καμία δουλειά ο ηλιακός μαζί με τα κουφώματα, τις επενδύσεις και όλα τα άλλα...

Και το εξοικονομώ όπως γίνεται πετάει κόσμο έξω που δεν έχει το κασέρι να  πληρώσει τις παρεμβάσεις μπροστά.

το βαζεις μονος σου; ρε φιλε επειδη το βαζεις εσυ μονος σου που δεν ξερω καν τι εισαι δεν σημαινει οτι το βαζουν ολοι. (τι σκεφτεστε μερικοι εδω μεσα με ξεπερνάει) και 2ον ποιες παρεμβάσεις πληρωνεις μπροστα; τίποτα δεν πληρωνεις μπροστα στο εξοικονομώ. Ο μηχανικος πληρωνεται απο το προγραμμα και τα υπολοιπα τα πληρωνεις με δανειοδότηση ατοκη. Επισης το εξοικονομω εχει και φωτοβολταικα και αντλιες θερμότητας, δεν ειναι μονο κουφώματα και μονώσεις.

21 ώρες πριν, Manolo7 είπε

Ποιους ηλιακούς και πράσινα άλογα ρε παιδιά τι λέτε. Ένα πρόγραμμα πιθανότατα με χρηματοδότηση του εσπα είναι που πρώτα εφαρμόστηκε αλλού και μετά ήρθε και εδώ. Και εδώ μάλιστα σε αντίθεση με Κύπρο δεν έβαλαν τα πλυντήρια που κυριολεκτικά οι περισσότεροι δεν τα αλλάζουν αν δεν διαλυθούν εντελώς . Και μην ακούσω να πει κάποιος ότι το κονδύλι είναι μεγαλύτερο εδώ από της Κύπρου, προφανώς και θα είναι, δέκα φορές μεγαλύτερο πληθυσμό έχουμε. 

Δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να φτιάξουν μια πλατφόρμα (6 μηνες τους πήρε) και έναν οδηγό προγράμματος που κατά πάσα πιθανότητα είναι copy paste με αυτο της Κύπρου.

Μην ζητάμε πολλα, κάναμε μια αίτηση, θα πάρει επιδότηση 1 στους 4+, απο την επιδότηση θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος το κατάστημα ηλεκτρικών, θα δουλέψουν και αυτοι που βάζουν κλιματιστικά, θα γλιτώσουν και αυτοι που θα αλλάξουν τις συσκευές κάποια ευρώ το χρόνο και τέλος καλό όλα καλά.. 

καποιοι νομιζουν οτι επειδη τους πηρε 1,5 λεπτο !!! να κανουν την αιτηση οτι θα πρεπει να τους κανουν δωρο και απο ενα ac.

• Like 1

7 ώρες πριν, pinakas0 είπε

Το σούπερ αρθρο: Αμπελοφιλοσοφιες πολιτικού περιεχομένου για ήδη γνωστές καταστάσεις εδώ και δεκαετίες. Από ίσως διαπλεκομενο συντάκτη τύπου "μπαλάκι". 

12μιση χιλιάδες ποστ στο φόρουμ 😦 αλλά αρνείσαι να αφιερώσεις ελάχιστο χρόνο μπας και βρεις το δίκιο σου από ένα εργαλείο που σου παρέχεται από το κράτος. Συμφωνείς δε συμφωνείς με την πολιτική που ασκείται. Κι εγώ διαφωνώ με πάρα πολλά δεν έχει να κάνει. 

Φιλικά τώρα, δε γίνεται να είμαστε πολίτες μόνο όταν κυβερνούν εκείνοι που ψηφίζουμε.

...δεν στο λίνκαρα για να κρίνεις την "ποιότητα" ή την πρωτοτυπία του, ούτε για να κρίνεις τον συντάκτη του (ούτε που το πρόσεξα), ούτε για να επικαλεστώ την αυθεντία του, ούτε γιατί,,,δεν μπορώ να μιλήσω με δικά μου λόγια όπως εμμέσως υποστήριξες πιο πριν. Ενδεικτικά απλώς το έκανα και δεν έχω ευαγγέλιο ούτε τον αρθρογράφο, ούτε το σάιτ, ούτε το προς τα πού κλίνει πολιτικά, οικονομικά, ιδεολογικά κτλ. Σου αρέσει λοιπόν απ' ό,τι βλέπω, να δίνεις "ερμηνείες" "πίσω από τις λέξεις" (και πίσω από τους αριθμούς των ποστ). Πράγματα όχι και τόσο ωραία (διότι ενέχουν άσχετες σπόντες εν είδει προκλήσεως που δεν με αφορούν αλλά απλά ΕΣΕΝΑ δεν τιμούν) - το λιγότερο  όσον αφορά την ουσία. Και η ουσία εν προκειμένω είναι ότι ΔΕΝ θα κερδίσεις κάτι με τις καταγγελίες και τα σχετικά "κρατικά εργαλεία" (...τα έχουμε φάει αρκετά στην μάπα, ειδικά τελευταία), όταν έχει πάψει εδώ και δεκαετίες η ουσιαστική κρατική ρύθμιση/παρέμβαση/συνταγματικά κατοχυρωμένη αντιμετώπιση/ποινές πέραν των "διοικητικών". Άρα δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως επιπόλαια το έθεσες, το ότι "αρνούμαι να...."). Εάν διαφωνείς ιδεολογικά/από άποψη τακτικής με την θέση μου,  χρησιμοποίησέ τα τα συγκεκριμένα "εργαλεία". "Προώθησέ τα" κι όλας. Η άποψή σου είναι, και είναι σεβαστή (όσο κι αν θεωρώ ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα εκτός από την,,,"ηθική ικανοποίηση" του "κάτι έκανες", η οποία καταντά απενοχοποίηση των ατομικών ευθυνών που επικαλείσαι) - απλά εξέφρασα με την σειρά μου την άποψή μου πάνω σε αυτήν (για την ακρίβεια, κάπως αλλιώς άρχισε : απαντούσα σε άλλον που το τράβαγε ακόμη παραπέρα και μίλαγε περί "αγωγών"). Ότι δηλαδή τζάμπα ο κόπος, μιας και πρακτικά υπάρχουν για ξεκάρφωμα (ας μην επεκταθώ όμως). Προφανώς δεν σου λέει κάτι, αλλά ο σκοπός μου δεν είναι να πειστείς απαραίτητα εσύ (και δη με το στανιό) : διαβάζουν κι άλλοι και ίσως τους φανεί χρήσιμη. Πόσο μάλλον όταν ο τρόπος που εσύ "πουλάς" την δική σου, αφήνει μια αίσθηση "καλά χαζοί είστε; Αφού υπάρχει το 4ψήφιο". ΚΑΠΩΣ το μετρίασες στο τελευταίο ποστ με εκείνο το "μπας και", αλλά.

Περί δε "πολιτών" και "ψήφων", δεν σχολιάζω το τσιτάτο (διότι αυτό και μόνο αυτό είναι KAI αυτό), γιατί θα μας πάρει είτε το '23 κι ακόμη θα το συζητάμε απ' ότι (σε) καταλαβαίνω, ή η μπάλα του moderation. Και δεν έχω διάθεση για κανένα από τα δυο.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/392660/epidotisi-ilektrikon-syskevon-erxetai-diataksi-kata-tis-aisxrokerdeias-meta-apo-kataggelies-gia-afksiseis-timon

Αυτό που θα πονουσε πιο πολύ θα ήταν να απέκλειαν όλα τα μεγάλα καταστήματα(λίγο πολύ είναι γνωστό και αυτό το καρτέλ) και να μπορείς να αγοράσεις μόνο από συνοικιακο μαγαζι ή μικρές αλυσίδες. Εκεί να δεις πως θα πονούσαν, αλλά δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, washcloud είπε

...δεν στο λίνκαρα για να κρίνεις την "ποιότητα" ή την πρωτοτυπία του, ούτε για να κρίνεις τον συντάκτη του (ούτε που το πρόσεξα), ούτε για να επικαλεστώ την αυθεντία του, ούτε γιατί,,,δεν μπορώ να μιλήσω με δικά μου λόγια όπως εμμέσως υποστήριξες πιο πριν. Ενδεικτικά απλώς το έκανα και δεν έχω ευαγγέλιο ούτε τον αρθρογράφο, ούτε το σάιτ, ούτε το προς τα πού κλίνει πολιτικά, οικονομικά, ιδεολογικά κτλ. Σου αρέσει λοιπόν απ' ό,τι βλέπω, να δίνεις "ερμηνείες" "πίσω από τις λέξεις" (και πίσω από τους αριθμούς των ποστ). Πράγματα όχι και τόσο ωραία (διότι ενέχουν άσχετες σπόντες εν είδει προκλήσεως που δεν με αφορούν αλλά απλά ΕΣΕΝΑ δεν τιμούν) - το λιγότερο  όσον αφορά την ουσία. Και η ουσία εν προκειμένω είναι ότι ΔΕΝ θα κερδίσεις κάτι με τις καταγγελίες και τα σχετικά "κρατικά εργαλεία" (...τα έχουμε φάει αρκετά στην μάπα, ειδικά τελευταία), όταν έχει πάψει εδώ και δεκαετίες η ουσιαστική κρατική ρύθμιση/παρέμβαση/συνταγματικά κατοχυρωμένη αντιμετώπιση/ποινές πέραν των "διοικητικών". Άρα δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως επιπόλαια το έθεσες, το ότι "αρνούμαι να...."). Εάν διαφωνείς ιδεολογικά/από άποψη τακτικής με την θέση μου,  χρησιμοποίησέ τα τα συγκεκριμένα "εργαλεία". "Προώθησέ τα" κι όλας. Η άποψή σου είναι, και είναι σεβαστή (όσο κι αν θεωρώ ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα εκτός από την,,,"ηθική ικανοποίηση" του "κάτι έκανες", η οποία καταντά απενοχοποίηση των ατομικών ευθυνών που επικαλείσαι) - απλά εξέφρασα με την σειρά μου την άποψή μου πάνω σε αυτήν (για την ακρίβεια, κάπως αλλιώς άρχισε : απαντούσα σε άλλον που το τράβαγε ακόμη παραπέρα και μίλαγε περί "αγωγών"). Ότι δηλαδή τζάμπα ο κόπος, μιας και πρακτικά υπάρχουν για ξεκάρφωμα (ας μην επεκταθώ όμως). Προφανώς δεν σου λέει κάτι, αλλά ο σκοπός μου δεν είναι να πειστείς απαραίτητα εσύ (και δη με το στανιό) : διαβάζουν κι άλλοι και ίσως τους φανεί χρήσιμη. Πόσο μάλλον όταν ο τρόπος που εσύ "πουλάς" την δική σου, αφήνει μια αίσθηση "καλά χαζοί είστε; Αφού υπάρχει το 4ψήφιο". ΚΑΠΩΣ το μετρίασες στο τελευταίο ποστ με εκείνο το "μπας και", αλλά.

Περί δε "πολιτών" και "ψήφων", δεν σχολιάζω το τσιτάτο (διότι αυτό και μόνο αυτό είναι KAI αυτό), γιατί θα μας πάρει είτε το '23 κι ακόμη θα το συζητάμε απ' ότι (σε) καταλαβαίνω, ή η μπάλα του moderation. Και δεν έχω διάθεση για κανένα από τα δυο.

Σορρυ αλλά βαρέθηκα και δε το διάβασα το σεντονι. Καλή συνέχεια

Επεξ/σία από pinakas0
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...