Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

το παλιό σου το ψυγείο δεν έχει καταψύκτη ? ( = ψυγειοκαταψύκτης , εν συντομία ψυγείο)

Όχι.

Έχουμε ξεχωριστό καταψύκτη.

Αλλά από την απάντησή σου, κατάλαβα.

Οπότε, τώρα περιμένουμε.

Δημοσ.
Στις 29/6/2022 στις 6:58 ΠΜ, nermain είπε

Ναι θα αγορασουμε σιγουρα ψυγειο η ερκοντισιον 3-4ετιας απο κωτσοβολο που ειναι 300-400ε πανω απο οτι στο σκρουτζ απο τοτε που βγηκε αλλα σου δινει και 150ε επιταγη. Καλα ελεγε καποιος πιο πανω, πιο πολυ συμφερει να αγορασεις συσκευη με καμια προσφορα 20% σε ποντους eurobank η black friday απο οτι 50% επιδοτηση και +300-400 παραπανω στις τιμες

Στις ειδήσεις στον ΣΚΑΙ ήδη το είπαν ότι οι πωλητές θα βγάλουν λίστα προϊόντων...

Στις 29/6/2022 στις 6:07 ΠΜ, washcloud είπε

την είδα, την είδα (θενκς)

εν τω μεταξύ εμείς οι δυο να,,,μείνουμε σ' επαφή, αν χαλάσει του ενός πιο πρώτα....(ανταλλακτικά κτλ) :P

(θα κάνουμε καλό duo με τα Tronic μας....)

(...και χαλάνε, λέει, ταυτόχρονα, με το ίδιο πρόβλημα...🤪)

Απόκρυψη περιεχομένων

a propos, στο κάτω μέρος του θαλάμου συντήρησης, δηλαδή πάνω από τις φρουτΧέρες, δίνει θερμοκρασία 1C σε ψηφιακό θερμόμετρο για ψυγεία. Στην μεσαία σχάρα γύρω στους 4-5, και στην πάνω (στα 20-25cm κάτω από το φωτάκι του), 7 μ' 8. Το μπουτόν ρύθμισης της ψύξης είναι τσίτα ("4"), και αντιθέτως της κατάψυξης στο "1" (και δίνει θερμοκρασίες,,,,-30 στην κατάψυξη. Ανάβουν 2 από τα πράσινα φωτάκι της συνήθως.

Δεν το είχα αγοράσει, και δη από παλιά,  αλλά επειδή μας χάλασε πέρσι ένα,,,BS (Π@@τσες-Blue-Sky) της σχωρεμένης της πεθερά, μου έδωσε το Μποσάκι ένας γείτονας που "το είχε και καθότανε" (που θα 'λεγε κι ο phanispal) στο μπαλκονάκι, "σα λουλούδι αθάνατο" (που θα ΄λεγε κι ο Μητροπάνος, θεός σχωρεσ' τον κι αυτόν) , και βολεύτηκα, συνεπώς δεν ξέρω τα χούγια του από παλιά. Ήταν του παππού του λέει που αυτός δεν ήταν το ίδιο αθάνατος (πολλή σχώρεση σα να έχει πέσει τελευταία...) και ούτε τεσπα κι ο ευεργέτης-γείτονας ήξερε τί έπαιζε, εκτός από κάτι που του 'χε πει λέει ο πατέρας του (πολλοί μαζεύτηκαν στην ιστορία - ας την συντομέψω), ότι "δεν έκανε καλή ψύξη αλλά από κατάψυξη ΟΚ" και ότι τεσπα ΜΑΛΛΟΝ ήθελε αλλαγή κάποια αντίσταση.....; Κάτι τέτοιο.

...σου λένε τίποτα τα παραπάνω; Λειτουργεί έτσι και το δικό σου, ή πιο νορμάλ; Ξέρεις αν παίζει να έχει για την ψύξη "αντιστάσεις πλάτης ξεχωριστές για κάθε "όροφο" της συντήρησης; 

Φίλε τα ανταλλακτικά επειδή είναι παλιά και σπάνια κοστίζουν πολύ. Πχ μια πλαστικούρα καπάκι 34 ευρώ.

https://www.eaparts.gr/parts/item/21437

Δεν ξέρω αν και  τα καινούργια επειδή είναι μονοπώλιο τα ανταλλακτικά τα βάζουν καπέλο όσο θέλουν.

Μου κάηκε το δοχείο εξάτμισης νερού με τον καιρό και πήρα ένα συμβατό που δεν κάθετε καλά γιατί δεν υπήρχε το αυθεντικό στην γειτονιά μου... (Αν δεις νερά στο πάτωμα τσέκαρε το).

https://www.eaparts.gr/models/modelitem?mid=10834

"Το μπουτόν ρύθμισης της ψύξης είναι τσίτα ("4")"

Κανονικά θέλει 2,5 τον χειμώνα και σχεδόν 3 το καλοκαίρι αλλά οι θερμοκρασίες που αναφέρεις ότι πιάνει είναι κανονικές. Δεν ξέρω αν εννοεί ο γείτονας σου ότι πρέπει να το βάλεις τσίτα στο 4 για να είσαι κανονικά. Εγώ με 2,5 δεν έχω πρόβλημα αλλά δεν έχω κάνει και μετρήσεις.

Το ψυγείο έχει δύο συμπιεστές χωρίς inverter. Έναν για την συντήρηση και έναν για την κατάψυξη.

Οι συμπιεστές και οι σχάρες ανταλλαγής θερμότητας πίσω θέλουν ξεσκόνισμα πχ με φυσητήρα, μια φορά τον χρόνο για καλή απόδοση.

Μια φορά στις τόσες δεκαετίες μου είχε χαλάσει ο ένας συμπιεστής.

Ο συμπιεστής της κατάψυξης δονείτε αρκετά και ζεσταίνεται και έτσι τα πλαστικά εκεί γύρω μπορεί να κάνουν δυνατό θόρυβο (ταλάντωση). Τα στερέωσα με θερμαινόμενη σιλικόνη και ησύχασα.

Αντίσταση στην κυριολεξία υπάρχει μόνο στην συντήρηση για την απόψυξη του πάγου.

Θερμοστάτη είχα αλλάξει μια φορά μόνος μου.

Όσο πιο χαμηλά στην συντήρηση τόσο πιο χαμηλή θερμοκρασία εκ της κατασκευής.

Περισσότερα εδώ:

https://www.howtofixit.gr/forum/archive/index.php/t-659pr703.html

(προσοχή μην κάνεις το ίδιο με το δοκιμαστικό κατσαβίδι)

Αν θες το εγχειρίδιο χρήσης:

https://www.οδηγοσ-χρησησ.gr/bosch/kgn49vi20/εγχειρίδιο

Εύχομαι να ζήσουμε αρκετές δεκαετίες περισσότερο σε σχέση με το ψυγείο μας!

6 ώρες πριν, Tony316 είπε

Ναι αλλά για θέλει να βάλεις ΑΜΚΑ είτε του αιτούντους είτε προστατευόμενου μέλους.

Επομένως πρέπει μάλλον η σύζυγος να κάνει αίτηση και να δηλωθεί η ίδια ως ΑΜΕΑ στο σύστημα.

Αν κάνεις εσύ που έχεις την παροχή νομίζω στην συνέχεια της αίτησης σου ζητάει να δηλώσεις αν υπάρχει ΑΜΕΑ στο νοικοκυριό. Μπορείς να κάνεις δοκιμαστικά να δεις πως είναι και να μην την οριστικοποιήσεις ή/και να την διαγράψεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Το σύστημα δέχεται την αίτηση αλλά δεν θα εγκριθεί..Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα...

Την αίτηση την κάνει αυτός που έχει την παροχή...Αν συμπεριλαμβάνεται και η σύζυγος, τότε θα έχετε παραπάνω μόρια

ξανα παρε και ξανα ρωτα, δεν υπαρχει ορος στον οδηγο που υποχρεώνει τον αιτουντα να εχει την παροχη στο ονομα του. Ο ορος ειναι να ειναι κυρια η δευτερευουσα κατοικια, και ο λογαριασμος χρειαζεται για την επαλήθευση της διεύθυνσης.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vasilismf είπε

ξανα παρε και ξανα ρωτα, δεν υπαρχει ορος στον οδηγο που υποχρεώνει τον αιτουντα να εχει την παροχη στο ονομα του. Ο ορος ειναι να ειναι κυρια η δευτερευουσα κατοικια, και ο λογαριασμος χρειαζεται για την επαλήθευση της διεύθυνσης.

Από τις απαντήσεις σε email που τους έστειλα για το συγκεκριμένο θέμα, απλά μου παρέθεσαν μια παράγραφο του οδηγού.   

Δλδ σαν να σου λέει, ξέρω εγώ ρε φίλε, βγάλε άκρη μόνος σου,  μην με σκοτίζεις, οπότε δεν είναι βασίζεσαι στα λεγόμενα του κάθε τηλεφωνητή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Doubt είπε

Δεν χρειάζεται να είναι τοποθετημένο στον τοίχο για να διαπιστώσει κάποιος πως λειτουργεί, έτσι μου είπε εμένα τεχνικός εγκαταστάσεων, ψυκτικός.

Ο πολυμήχανος Έλληνας της αρπαχτής και της κομπίνας βρίσκει πάντα τρόπο να βγάλει κέρδος. Ήδη υπάρχουν αγγελίες για πώληση παλιών κλιματιστικών ουσιαστικά αχρήστων που ήταν σε αποθήκες, προκειμένου να τα "εκμεταλλευτεί" κάποιος και να πάρει νεο με τις ευλογίες του κράτους. Ο σκοπός του προγράμματος δεν είναι να επιδοτήσει έναν νεο κουτοπόνηρο για αγορά κλιματιστικού ή ψυγείου στο σπιτάκι του. Σκοπός είναι αυτός που το λειτουργούσε πράγματι στο σπίτι του να το αλλάξει για να μειώσει την κατανάλωση σε μια δύσκολη συγκυριακα περίοδο ενεργειακής κρίσης για τον πλανήτη. Το είχα ένα κλιματιστικό στο εξοχικό ή ένα κλιματιστικό στην αποθήκη και το ξεθαψα γιατί θέλω ένα νεο στην Αθήνα μόνο κακή χρήση του προγράμματος δείχνει. Η διαπίστωση της αντικατάστασης της συσκευής θα έπρεπε να γίνει κατά την γνώμη μου με την χρήση του e-gov Πιστοποιημένος ψυκτικός έρχεται, φωτογραφίζει το παλιό, το ελέγχει οτι ψύχει, τοποθετεί το καινούργιο, φωτογραφίζει το νεο στην θέση του παλιού και ανεβάζει φωτογραφίες και πιστοποιητικό τοποθέτησης στην πλατφόρμα. Το πότε θα το τοποθετήσει δεν θα πρέπει να απασχολεί καθώς το παλιό κλιματιστικό θα πρέπει να λειτουργεί και έτσι θα καλύπτει τις ανάγκες του νοικοκυριού. Επειδή είμαστε όμως στην Ελλάδα που η κομπίνα είναι στο μυαλό  (Θυμίζω πως στην Αττική οδό με τα χιόνια αποκλείστηκαν πραγματικά 3500 αυτοκίνητα και έγιναν 12000 αιτήσεις για το διχιλιαρο) πάλι θα βρεθούν κάποιοι που δεν θα πληρούν τα κριτήρια για αντικατάσταση και όμως θα βρουν τρόπο να κοροϊδέψουν το σύστημα. Μέσα σε όλα αυτά οι εταιρείες εργοστάσια, μεσάζοντες και πωλητές είδαν μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεστοκαρουν παλιό εμπόρευμα αλλά και να χτυπήσουν τις τιμές με πρόσχημα πως το προηγούμενο διάστημα οι χαμηλές τιμές ήταν προσφορές για να τονώσουν την πεσμένη αγορά που είχε δημιουργήσει τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία. Κουτσοί στραβοί λοιπόν στον Αϊ Παντελεήμονα με τις αιτήσεις να είναι ήδη στις 550 χιλιάδες και με τις εκτιμήσεις να φτάνουν τις 800 χιλιάδες, όμως θα επιδοτηθούν μόνο οι 200. Όσοι διαβάζουν τέτοια forums γνωρίζουν και την διαδικασία αναζήτησης ιστορικού τιμών σε skroutz κτλ. Μπείτε, δείτε πόσο έκανε το κλιματιστικό ή το ψυγείο που θέλετε να αγοράσετε πριν από μερικούς μήνες και κάνετε τους υπολογισμούς σας. Επίσης όσοι δεν πάρουν επιδότηση καλό είναι να ψάξουν διαφορετικούς τρόπους αντικατάστασης των ενεργοβορων συσκευών τους αφού υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες με πολλές εταιρείες που δίνουν εκπτώσεις, 100 ευρώ μπόνους για την απόσυρση παλιάς συσκευής και δωρεάν τοποθέτηση.

17 ώρες πριν, Doubt είπε

17 ώρες πριν, Doubt είπε

17 ώρες πριν, Doubt είπε

Ο 

17 ώρες πριν, Doubt είπε

17 ώρες πριν, Doubt είπε

17 ώρες πριν, Doubt είπε

17 ώρες πριν, Doubt είπε

Επεξ/σία από nikangel
  • Like 4
Δημοσ.

Με προθεσμία Σεπτέμβριο λογικό να υπάρχουν ανατιμήσεις.

Θα έπρεπε να είναι ανοιχτό το voucher για 1 έτος ώστε να αποφεύγονται αυτές οι περιπτώσεις και οι εκβιασμοί των καταστημάτων.

Μέχρι να είναι έτοιμο το voucher θα φτάσουμε Αύγουστο (μήνα διακοπών)... και Σεπτέμβριο λήγει η προθεσμία.

Θα προλάβουν να κάνουν εγκατάσταση και έλεγχο εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών;

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Θα έπρεπε να είναι ανοιχτό το voucher για 1 έτος ώστε να αποφεύγονται αυτές οι περιπτώσεις και οι εκβιασμοί των καταστημάτων.

Μέχρι να είναι έτοιμο το voucher θα φτάσουμε Αύγουστο (μήνα διακοπών)... και Σεπτέμβριο λήγει η προθεσμία.

Αυτά συμβαίνουν όταν ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία και όχι η ουσία 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάρα τη παράταση, το Μητρώο προμηθευτών και το Μητρώο συσκευών παραμένει άφαντο. Μάλλον θέλουν να μας κάνουν "έκπληξη" και διαλέγουν τα καλύτερα κομμάτια.😁

Κατά τ άλλα πάλι ο Έλληνας φταίει που θέλει να του επιστραφεί μέρος των δικών του χρημάτων και όχι τα διάφορα αρπακτικά που σπεύδουν να απορροφήσουν δημόσιο χρήμα όπως άλλωστε κάνουν με κάθε ευκαιρία κερδοσκοπώντας και θέτοντας τους δικούς τους κανόνες με φωτογραφικές ρυθμίσεις σε ΦΕΚ...

8 ώρες πριν, Fotia είπε

Εκτινάχθηκαν οι τιμές ηλεκτρικών συσκευών λόγω των επιδοτήσεων – Πληθαίνουν οι καταγγελίες

https://www.enikonomia.gr/my-money/ektinachthikan-oi-times-ilektrikon-sys/391025/

Στου κουφού την πόρτα οι καταγγελίες με αυτές τις "ανεξάρτητες" αρχές και μιντιακό σύστημα... Όλο το ζουμί παρακάτω όπως άλλωστε κάνουν οι Κύπριοι:

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ πρόσθεσε ότι «με επιστολή μας είχαμε ζητήσει να επιδοτηθούν και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες καθώς κάτι τέτοιο θα συνέβαλε καθοριστικά και στην εξοικονόμηση ενέργειας και θα υπήρχε όφελος στην εγχώρια βιοτεχνία και βιομηχανία θερμοσιφώνων. Τώρα επί της ουσίας επιδοτούμε τις εισαγωγές και όχι την εγχώρια αγορά».

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, The_Judas είπε

αν δεν προλαβαινουν θα δωθει παραταση

8 ώρες πριν, grinder_ είπε

Πάρα τη παράταση, το Μητρώο προμηθευτών και το Μητρώο συσκευών παραμένει άφαντο. Μάλλον θέλουν να μας κάνουν "έκπληξη" και διαλέγουν τα καλύτερα κομμάτια.😁

Κατά τ άλλα πάλι ο Έλληνας φταίει που θέλει να του επιστραφεί μέρος των δικών του χρημάτων και όχι τα διάφορα αρπακτικά που σπεύδουν να απορροφήσουν δημόσιο χρήμα όπως άλλωστε κάνουν με κάθε ευκαιρία κερδοσκοπώντας και θέτοντας τους δικούς τους κανόνες με φωτογραφικές ρυθμίσεις σε ΦΕΚ...

Στου κουφού την πόρτα οι καταγγελίες με αυτές τις "ανεξάρτητες" αρχές και μιντιακό σύστημα... Όλο το ζουμί παρακάτω όπως άλλωστε κάνουν οι Κύπριοι:

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ πρόσθεσε ότι «με επιστολή μας είχαμε ζητήσει να επιδοτηθούν και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες καθώς κάτι τέτοιο θα συνέβαλε καθοριστικά και στην εξοικονόμηση ενέργειας και θα υπήρχε όφελος στην εγχώρια βιοτεχνία και βιομηχανία θερμοσιφώνων. Τώρα επί της ουσίας επιδοτούμε τις εισαγωγές και όχι την εγχώρια αγορά».

το προγραμμα χρηματοδοτείται απο το εσπα οποτε δεν επιστέφουν δικα μας χρηματα, και 2ον οι ηλιακοι θερμοσίφωνες εχουν ενταχθει στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οικον το οποιο επιδοτεί εως 70% και το υπόλοιπο στο δανειοδοτεί και το πληρώνεις σε δόσεις. Πολυ καλύτερο πρόγραμμα δηλαδή, οποτε δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα του ΙΝΚΑ. 

Επεξ/σία από vasilismf
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/7/2022 στις 11:39 ΜΜ, Nabuko είπε

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 550.000+ αιτήσεις με τις εκτιμήσεις να φτάνουν τις 800.000 και οι δικαιούχοι θα είναι 200.000. Οπότε μόνο ο 1 στους 4 θα είναι ο τυχερός.

Στις 4/7/2022 στις 12:05 ΠΜ, Manolo7 είπε

Βάλε και καμιά παράταση και πιάσαμε το μυριο 

Θα λέμε:-Πηρα ψυγείο στο 91' η κλιματιστικό στα πέναλτυ.

-Πήγα κουβά με το 12.000 btu, έπρεπε να ποντάρω στο 9.000 btu η να το παίξω σύστημα.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
8 ώρες πριν, grinder_ είπε

.😁

Αυτο θα ηταν ουσιωδες, δεν κανουμε τετοια εδω. Αλλωστε τι καιει μωρε ο θερμοσιφωνας? Ουτε 4kw δεν ειναι... 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δώσανε παράταση, την στιγμή που 4 στους 5 που κάνανε αίτηση, δεν θα πάρουν...για να γίνουν 6 στους 7 ;;;

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos_76 είπε

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δώσανε παράταση, την στιγμή που 4 στους 5 που κάνανε αίτηση, δεν θα πάρουν...για να γίνουν 6 στους 7 ;;;

Αυτά συμβαίνουν όταν ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία και όχι η ουσία 

• Like 5
Δημοσ.
8 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Αυτο θα ηταν ουσιωδες, δεν κανουμε τετοια εδω. Αλλωστε τι καιει μωρε ο θερμοσιφωνας? Ουτε 4kw δεν ειναι... 

εχουν ενταχθεί στο εξοικονομώ δεν θα ενταξουν τις ιδιες συσκευες σε 500 προγράμματα, και ειδικα στο συγκεκριμένο που εχει πολύ περιορισμένο budget

5 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

γιατι αν κανει τωρα ενας που θα βγαλει 200.000 μορια θα παρει, ετσι και αλλιως δεν εχει προτεραιότητα αυτος που εκανε πιο νωρις αλλα αυτος με τα πιο πολλα μορια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...