giorgos_76 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Είμαι φιλοξενούμενος...Η παροχή δεν είναι στο όνομα μου..Μπορώ να κάνω αίτηση αντί του πατέρα μου που είναι ιδιοκτήτης ;;;..Ένα ναί ή ένα όχι παρακαλώ.. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από giorgos_76
korakios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giorgos_76 είπε Είμαι φιλοξενούμενος...Η παροχή δεν είναι στο όνομα μου..Μπορώ να κάνω αίτηση αντί του πατέρα μου που είναι ιδιοκτήτης ;;;..Ένα ναί ή ένα όχι παρακαλώ.. δεν υπάρχει σαφής απάντηση , ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει , μόνο απο υπουργείο αν ασχοληθεί κάποιος θα πάρει σαφής απάντηση Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από korakios
nikangel Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, washcloud είπε ...αφού λες 25 η αποξήλωση και 110 η τοποθέτηση, γιατί "άλλα 150"; 135 δεν είναι...; Κατά τ' άλλα, αυτό είναι και η μόνη διαφορά : η επανατοποθέτηση του παλιού και το ξαναξήλωμά του (κι αυτό επειδή "βιάστηκες" να βγάλεις το παλιό για να βάψεις). Δεν ξέρω τί ποσοστό επιδότησης θα δικαιούσουν ("λογικά" 30%), και θα είχε να κάνει με το τί μηχάνημα θα έπαιρνες τελικά, για να πεις εάν θα σε σύμφερε η διαδικασία της "επιδότησης" ή όχι. Και είναι και στην μέση το εάν όντως τελικά θα την έπαιρνες (μπορεί να κοβόσουν στην "μοριοδότηση"), αλλά θέλω να πω, δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι όπως τα έθεσες. Αν πχ έπαιρνες ούτως ή άλλως μηχάνημα στα 350, ε ναι, δεν θα άξιζε τον κόπο η όλη διαδικασία.... Προφανώς όλο αυτό το τουρλουμπούκι δεν αξίζει "τον κόπο" (ειδικά με προοπτική να σου βάζανε κλιματιστικό κατά τον,,,,Σεπτέμβρη), άλλα είναι ταυτόχρονα πολλοί παράγοντες, για τους οποίους εσύ συγκεκριμένα, ήσουν από αυτούς "για τους οποίους ΔΕΝ έγινε το πρόγραμμα"...(κυρίως επειδή είχες ήδη βγάλει το παλιό). Κι ένα τελευταίο για τις τιμές/τα "καπέλα" : μα ίσα-ίσα που τα καταστήματα θα μπουν σε διαδικασίες με αυτήν την ιστορία. ΔΕΝ νομίζω να αύξησαν τις τιμές (όσα αυξήσανε και σε όσα μοντέλα) "λόγω των επιδοτήσεων" : η επιδότηση άλλωστε είναι "για τον πελάτη". Το μόνο "κέρδος" που θα έχουν τα μαγαζιά, "από το πρόγραμμα", θα είναι η άνοδος της αγοραστικής κίνησης/περισσότερες πωλήσεις/περισσότερα συγκεντρωτικά κέρδη. Αν αυξήσουν τις τιμές λόγω "κίνησης", ακριβώς θα μειώσουν την "κίνηση"...Θέλω αν πω, ΟΥΤΩΣ ή άλλως θ' ανέβαζαν τιμές, όπως όλοι ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Εκτός κι αν το κάνουν "για ν' αρπάξουν ό,τι προλάβουν από τους πρώτους-πρώτους/θύματα", και μετά τις ξανακατεβάσουν (όταν θα σταματήσει να κινείται φύλλο....). Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι ο κόσμος θα έπρεπε/πρέπει απλά να περιμένει, και η "ματσακονιά" των μαγαζιών, έχει ημερομηνία λήξης....(ΑΝ ξαναλέω, το ανέβασμα τιμών είναι "αισχροκέρδεια", απλώς...). ...το ξέρω και καταλαβαίνω τί λες, και καλά έκανες και ρώτησες τους,,,"υπεύθυνους" (...δεν μου πάνε τα πλήκτρα να τους χαρακτηρίσω ως τέτοιους......) για επίσημη δική τους απάντηση, και ακόμη καλύτερα που το μετέφερες εδώ "για να ησυχάσουμε" - απλά λέω, ότι, ε, ΗΤΑΝ αναμενόμενη (έως αυτονόητη, άρα και στα όρια του "αχρείαστη"), διότι, ο σκοπός τους είναι η αντικατάσταση με αποδοτικότερες - αναλογικά - συσκευές, και όχι "ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑ'ΝΑ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΑΣ ΚΑΙΕΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ"....(...για την ώρα τουλάχιστον : σε βάθος χρόνου, δεν αποκλείεται και να...απαγορευτούν οι συσκευές,,,,,,"μεγάλου κυβισμού"... ) Μερικά points που θα λύσουν σχετικές απορίες. Όταν έβγαλα το κλιματιστικό ήξερα πως θα τρέξει επιδότηση για αυτό δεν το επανατοποθέτησα. Δεν ήξερα ότι θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος κτλ Το κλιματιστικό που είχα βάλει στο μάτι ήταν της lg και μέχρι να ανακοινωθεί το πρόγραμμα είχε 499 και με του που ανακοινώθηκε πήγε μαγικά σε όλα τα μαγαζιά 699 Το κάθε μαγαζί χρεώνει διαφορετικές τιμές για αποξήλωση και τοποθέτηση. Οι στάνταρ τιμές 110 ευρώ ισχύου για μέχρι 3 μέτρα χαλκοσωλήνα. Κάθε επιπλέον μέτρο χρεώνεται +20 ευρώ Το προηγούμενο κλιματιστικό μου 9000btw έπαιρνε ρεύμα από πρίζα σε τοίχο ενώ τα 12αρια θέλουν δική τους ασφάλεια από τον πίνακα που με ηλεκτρολόγο και μερεμετια στοιχίζει+ 70 ευρώ (εργασία, καλώδιο χοντρό και ασφάλεια) Επιδότηση έπαιρνα έτσι και αλλιώς γιατί έχω τα μόρια με φιλοξενούμενο ΑΜΕΑ στο σπίτι Το κέρδος από την επιδότηση το καρπώνονται οι εταιρίες και οι μεταπωλητές γιατί είναι διαφορετικό να σου επιδοτούν το 30% στα 499 ευρώ και άλλο στα 699ευρω Το κλιματιστικό που πήρα έχει τα εξής χαρακτηριστικά Συντελεστής απόδοσης ψύξης (SEER): 6.1. • Συντελεστής απόδοσης θέρμανσης (SCOP) W/W: 3.9. • Κλάση ενεργειακής απόδοσης σε λειτουργία ψύξης (Βαθμός): A++. • Κλάση ενεργειακής απόδοσης σε λειτουργία θέρμανσης (Βαθμός): A. • Στάθμη Ηχητικής πίεση (Εσωτερικής μονάδας σε υψηλή / χαμηλή λειτουργία, dBA): 37 / 22 dBA. • Στάθμη Ηχητικής πίεση (Εξωτερικής μονάδας σε υψηλή / χαμηλή λειτουργία, dBA): 55 dBA. • Κατανάλωση ρεύματος (Ψύξη): 211 kWh. • Κατανάλωση ρεύματος (Θέρμανση): 969 kWh. • Ψυκτικό υγρό: R32. • Χρώμα: Λευκό. Σε σχέση με το παλιό 9000αρι του 1998 είναι η μέρα με την νύχτα σε κατανάλωση σίγουρα και θεωρώ πως έκανα μια έξυπνη αγορά. Για την ιστορία η τοποθέτηση του νέου κλιματιστικού έγινε δωρεάν όχι από το μαγαζί αλλά από φίλο ψυκτικό και ως αντάλλαγμα του δόθηκε το παλιό κλιματιστικό ώστε να το χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Συμπερασματικά με 349 + 25 αποξήλωση παλιού πήρα 12αρι κλιματιστικό επώνυμο την στιγμή που το φθηνότερο επώνυμο 12αρι στα μαγαζιά τώρα πια έχει άνω των 600 ευρώ + 150 πάνω κάτω η τοποθέτηση μείον το οποίο πόσο της επιδότησης.
washcloud Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nikangel είπε θεωρώ πως έκανα μια έξυπνη αγορά ...κοίτα, κακή δεν ήταν, αλλά το κύριο κέρδος σου ήταν το ότι "δεν θ' ασχοληθείς με την ιστορία των επιδοτήσεων". Καθαρά οικονομικά όμως, στην ουσία γλύτωσες τα 25 της αποξήλωσης, καθώς (με 30% επιδότησης), θα έπαιρνες πίσω περίπου τα λεφτά της εγκατάστασης, ΑΝ έπαιρνες το συγκεκριμένο κλιματιστικό (που ήδη πήρες), μέσω του "Αλλάζω" (εκτός κι αν δεν επιδοτείται το το συγκεκριμένο μοντέλο) και αν δεν είχες βγάλει ήδη το παλιό (...αλλά είπες ότι ήξερες τότε για το πρόγραμμα, οπότε θα μπορούσες να μην το είχες βγάλει κτλ). Και σίγουρα, είτε με 25 κέρδος, είτε με 25 χασούρα, η δική σου περίπτωση είναι "πολύ συγκεκριμένη" και δεν έχει εφαρμογή σε όλους (...εκτός κι αν "έχουν φίλο τεχνικό που,,,,- κτλ"). Καλά έκανες και το πήγες όπως το πήγες : έκανες το βάψιμό σου όταν ήθελες, πήρες μηχάνημα που σε ικανοποιεί, γλύτωσες όλη την μανούρα του προγράμματος, έμεινε ευχαριστημένος κι ο φίλος σου - απλώς δεν γλύτωσες απαραίτητα και τόσα πολλά λεφτά... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2022 από washcloud
nas91 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, giorgos_76 είπε Είμαι φιλοξενούμενος...Η παροχή δεν είναι στο όνομα μου..Μπορώ να κάνω αίτηση αντί του πατέρα μου που είναι ιδιοκτήτης ;;;..Ένα ναί ή ένα όχι παρακαλώ.. Μπορεις.Εγω το εκανα και το δεχτηκε.
therock Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Υπαρχει ψυγειο που να μην εχει μεσα καταψυκτη? Αν θες να αντικαταστησεις ψυγειοκαταψυκτη, πρεπει να μαρκαρεις και το κουτακι του ψυγειου και του καταψυκτη?
washcloud Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 ^...υπάρχουν, υπάρχουν... Οι "ψυγειοκαταψύκτες" θεωρούνται "απλώς ψυγεία" βέβαια, ενώ οι σκέτοι καταψύκτες,,,,,καταψύκτες ;ρ
Dimitris156 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Προσπάθησε να το κάνει η μάνα μου αλλά έκανε κάπου λάθος, (στην ταυτοποίηση μέσω κινητού δε προλαβαινε να βάλει το otp 😤😥), θέλω να μπω εγώ τώρα να κάνω την αίτηση αλλά μου βγάζει error 404. Δε γίνεται να μπεις δεύτερη φορά στην εφαρμογή;
teodgeor Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Αν ακυρώσω την αίτηση και την ξανακάνω για να προσθέσω συσκευή, χάνω κατι σε σειρά προτεραιότητας ή καμία σχέση.Ρωταω επειδή την έκανα την πρώτη μέρα.
korakios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 27 λεπτά πριν, teodgeor είπε Αν ακυρώσω την αίτηση και την ξανακάνω για να προσθέσω συσκευή, χάνω κατι σε σειρά προτεραιότητας ή καμία σχέση.Ρωταω επειδή την έκανα την πρώτη μέρα. ναι , χάνεις σε περίπτωση ισοβαθμίας μορίων
teodgeor Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, korakios είπε ναι , χάνεις σε περίπτωση ισοβαθμίας μορίων Δεν το ήξερα , νόμισα οτι θα πάει με μόρια και όχι με σειρά προτεραιότητας.Αρα η πεθερά μου που της έκανα σήμερα έχει λίγες πιθανότητες λογικά;
sakks80 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 1/7/2022 στις 6:15 ΜΜ, giorgos_76 είπε Είμαι φιλοξενούμενος...Η παροχή δεν είναι στο όνομα μου..Μπορώ να κάνω αίτηση αντί του πατέρα μου που είναι ιδιοκτήτης ;;;..Ένα ναί ή ένα όχι παρακαλώ.. Όχι δεν μπορείς. Εγώ έχω την παροχή ρεύματος στο σπίτι που νοικιάζω στο όνομα μου και είχα περάσει και την παροχή των δικών μου στο πατρικό στο όνομα μου για να πληρώνω εγώ ηλεκτρονικά τον λογαριασμό και να τα διαχειρίζομαι. Έκανα αίτηση για εμένα και όταν πήγα να κάνω για τους δικούς μου με τους λογαριασμούς τους στο taxis όταν έβαζα αριθμό παροχής μου βγάζει ότι δεν αντιστοιχεί στο άτομο ο αριθμός αυτός και δεν γινόταν. Πήρα τηλέφωνο ρώτησα και μου παν αυτός που κάνει πρέπει να έχει αριθμό παροχής στο όνομα του. Οπότε εγώ που έχω 2 η θα κάνω για μένα η πρέπει να ακυρώσω την δικιά μου και να κάνω για τον άλλο αριθμό παροχής για το σπίτι των δικών μου. Δεν μπορώ να κάνω και για τους 2. Κάθε άτομο για έναν αριθμό παροχής έχει δικαίωμα να κάνει. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2022 από sakks80
korakios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 51 λεπτά πριν, teodgeor είπε νόμισα οτι θα πάει με μόρια δεν είπα το αντίθετο (περίπτωση ισοβαθμίας = περίπτωση να έχουν τον ίδιο αριθμό μορίων) τότε και μόνο σε αυτή την περίπτωση πάει χρονικά η προτεραιότητα
xraxra Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Στις 1/7/2022 στις 10:07 ΜΜ, nikangel είπε Συντελεστής απόδοσης ψύξης (SEER): 6.1. • Συντελεστής απόδοσης θέρμανσης (SCOP) W/W: 3.9. • Κλάση ενεργειακής απόδοσης σε λειτουργία ψύξης (Βαθμός): A++. • Κλάση ενεργειακής απόδοσης σε λειτουργία θέρμανσης (Βαθμός): A. • Στάθμη Ηχητικής πίεση (Εσωτερικής μονάδας σε υψηλή / χαμηλή λειτουργία, dBA): 37 / 22 dBA. • Στάθμη Ηχητικής πίεση (Εξωτερικής μονάδας σε υψηλή / χαμηλή λειτουργία, dBA): 55 dBA. • Κατανάλωση ρεύματος (Ψύξη): 211 kWh. • Κατανάλωση ρεύματος (Θέρμανση): 969 kWh. • Ψυκτικό υγρό: R32. • Χρώμα: Λευκό. Μια απάντηση αν θές.Επι των χαρακτηριστικών. Κατανάλωση ψυξης 211 και θέρμανσης 969 kw Τα kw σε τι αναφέρονται? Πχ σε ετησια βάση? Και με πόση λειτουργία? Πχ 24ωρη? Και με ποια θερμοκρασια λειτουργίας.? Καποια προτεινόμενη ? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά εσένα ή οποιο ξέρει να μου πεί
infini Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Συμφέρει καλύτερα το πρόγραμμα για αντικατάσταση ψυγείου σε σχέση με αντικατάσταση κλιματιστικού; Ρωτάω επειδή το ψύγειο δεν έχει κόστος για την απεγκατάσταση και εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από elgrec0,
Προσωρινά αποτελέσματα!
Έχει προταθεί από Thresh
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα