Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, Krusty είπε

H παρακάτω ενημέρωση είναι από τον GΜod αν δεν την είδες:

https://allazosyskevi.gov.gr/anakyklosi-psygeion-kataskevis-pro-tou-1993/

Όσοι ασχολούνται με την ανακύκλωση ξέρουν ότι η επαναχρησιμοποίηση είναι η καλύτερη ανακύκλωση. Αν τελικά χαλάσει πχ το ψυγείο μετά την επαναχρησιμοποίηση, μπορεί να ανακυκλωθεί. Και φυσικά αν υπάρχουν χώρες που δέχονται να δουλεύουν τις παλιές ενεργειακές κλάσεις, είναι πιο οικολογικό να δοθούν εκεί.

Και εννοείται κάποιος πρέπει να σπαταλήσει αρκετή ενέργεια για να γίνει σωστή ανακύκλωση.

Τέλος, η πολυπλοκότητα των νέων συσκευών με τα ηλεκτρονικά τους, τις πλακέτες-εγκεφάλους και inverter αυξάνει την πιθανότητα βλάβης και ένας "εγκέφαλος" κοστίζει ακριβά μιας και δεν υπάρχει συμβατός.

Όντως πάντως δεν γράφει πουθενά στο αρχείο pdf για πρόστιμο σε περίπτωση μη αγοράς.

Ναι θα αγορασουμε σιγουρα ψυγειο η ερκοντισιον 3-4ετιας απο κωτσοβολο που ειναι 300-400ε πανω απο οτι στο σκρουτζ απο τοτε που βγηκε αλλα σου δινει και 150ε επιταγη. Καλα ελεγε καποιος πιο πανω, πιο πολυ συμφερει να αγορασεις συσκευη με καμια προσφορα 20% σε ποντους eurobank η black friday απο οτι 50% επιδοτηση και +300-400 παραπανω στις τιμες

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 27/6/2022 στις 11:42 ΜΜ, tigergreg είπε

Πρεπει  να  μπουν   τα  11   πρωτα  ψηφια   μονο   κολητα  χωρις   παυλες  και  κενα.

Τα 11 πρώτα ψηφία βάζω κολλητά και δεν γίνεται τίποτα.

1 λεπτό πριν, jeejeejee είπε

Τα 11 πρώτα ψηφία βάζω κολλητά και δεν γίνεται τίποτα.

Τοτε  ειναι  πιθανον  να   ειναι  καταχωρημενα  λαθος  στην   φορολογικη  σου  δηλωση.

16 ώρες πριν, Krusty είπε

Άρα, αφού υπάρχει μοριοδότηση και ανταγωνιζόμαστε για μια θέση είναι πολύ σημαντικό αν κάποιος πάρει το voucher και δεν το εξαργυρώσει. Στερεί μία θέση από έναν συνάνθρωπο του άδικα. Για να διορθωθεί αυτό το κράτος πρέπει να μάθει στο τέλος ποιοι και πόσοι το κάναν αυτό και να δώσει τα μη εξαργυρωμένα voucher σε επιλαχόντες βάσει μορίων

Διαβασα καπου οτι μετα τη ληξη του προγράμματος θα υπαρξει λιστα επιλαχόντων. Οπότε αν πχ εσυ πηρες ενα κουπονι και μεχρι 16 Σεπτεμβριου που λήγει δεν το χρησιμοποίησες τοτε με βαση αυτο που διαβασα λογικα θα παει στον πρωτο που θα ειχε κοπεί.

Το κουπόνι θα είναι ένα για τις 3 πχ συγκευς που θα βάλει κάποιος και θα πρέπει να το εξαργυρώσει αγοράζοντας και τις 3 την ίδια στιγμή ή μπορεί να αγοράσει τελικά μόνο πχ 2 συκευές και σε διαφορετικές στιγμές  από ιαφορετικά μαγαζιά ;

υπαρχει τροπος να κανω αιτηση για 2 κλιματιστικα σε διαφορετικες κατοικιες, ενα και ενα?

Αυτη τη στιγμη ειμαι νοικαρης σε ενα σπιτι (πρωτη κατοικια) που θελω να αλλαξω 1 κλιματιστικο, και ταυτοχρονα ειμαι ιδιοκτητης και νοικιαζω ενα διαμερισμα οπου θελω να αλλαξω παλι 1 κλιματιστικο.

Ειμαι μεσα στο συνολικο οριο των 2 και ειναι πρωτη και δευτερευουσα κατοικιες οποτε παλι τηρω την απαιτηση. Αλλα στο συστημα δε δεχεται πανω απο μια αιτησεις οποτε δε μπορω να "δειξω" τις δυο διαφορετικες διευθυνσεις...

Θα μπορουσα ισως να κανω στο ονομα μου την αιτηση για το σπιτι στο οποιο ειμαι ιδιοκτητης και νοικιαζω, και στο ονομα της γυναικας μου την αιτηση για αυτο στο οποιο μενω, αλλα φοβαμαι οτι θα απορριψει τη μια απο τις 2 αιτησεις επειδη ειμαστε ιδια οικογενεια...

καμια ιδεα?

2 ώρες πριν, DrLo είπε

Το κουπόνι θα είναι ένα για τις 3 πχ συγκευς που θα βάλει κάποιος και θα πρέπει να το εξαργυρώσει αγοράζοντας και τις 3 την ίδια στιγμή ή μπορεί να αγοράσει τελικά μόνο πχ 2 συκευές και σε διαφορετικές στιγμές  από ιαφορετικά μαγαζιά ;

Ολα εδω https://allazosyskevi.gov.gr/faq/gia-ofeloumenous/

• Like 1

11 ώρες πριν, DrLo είπε

Και για 3 συσκευές να αιτηθείς, 3 ξεχωριστά κουπόνια θα σου βγάλει, οπότε δεν είναι δεσμευτικό να αγοράσεις και τις 3 συσκευές.

• Like 2

Εντάξει έγινε μια λάθος συνεννόηση με την εταιρεία ρεύματος μας και τελικά κάναμε λάθος το τελευταίο ψηφίο. Αντί για '3' έπρεπε να γράψουμε '4΄. Ναι, κοιμόμαστε όρθιοι χαχαχα :P

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγε γνωστή μου να αγοράσει από κατάστημα που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιδότησης. Πήγε στο σπίτι της πιστοποιημένος ψυκτικός της εταιρείας, έλεγξε το παλιό κλιματιστικό της πως λειτουργεί και της έδωσε ένα χαρτί. Της είπε πως από την στιγμή που θα δωθεί το voucher θα πάει στο κατάστημα να παραγγείλει, θα της το φέρουν στο σπίτι σε μια εβδομάδα και μετά θα περιμένει αναμονή 2-3 εβδομάδες μέχρι να βρεθεί ελεύθερο ραντεβού να της το εγκαταστήσουν. Ουσιαστικά λοιπόν θα είχε το νεο κλιματιστικό αρχές Αυγούστου. Επειδή θα έφευγε διακοπές όλο τον Αύγουστο και επειδή είδε πως το ουσιαστικό κέρδος ήταν πολύ μικρό με την επιδότηση αφού ήδη οι τιμές έχουν πάρει 20% επάνω, αποφάσισε να αγοράσει κλιματιστικό νεο εκτός προγράμματος με έκπτωση από το κατάστημα και δωρεάν τοποθέτηση. Προσωπικά είχα στην κατοικία μου airwell 9000btw του 1998 λειτουργικό πληρως και πριν από 2 μήνες λόγω ανακαίνισης έβγαλα ώστε να βαφτούν επισκευαστούν οι τοίχοι. Το κλιματιστικό το αποθηκευσα με σκοπό να το δώσω για απόσυρση και να πάρω ένα νεο. Στο κατάστημα μου είπαν πως θα πρέπει να το τοποθετήσω ξανά ώστε να μπορέσει ο τεχνικός να το δει πως είναι λειτουργικό ώστε μετά να μου δώσει χαρτί για απόσυρση. Το κόστος αποξήλωσης ήταν 25 ευρώ και το κόστος τοποθέτησης 110 ευρώ. Με λίγα λόγια για να έπαιρνα την επιδότηση θα έπρεπε να πληρώσω 110 τοποθέτηση για να το δουν πως δουλεύει και άλλα 150 ώστε να βγάλουν το παλιό και να τοποθετήσουν το νεο. Αφού γέλασα καμία ώρα με την ψυχή μου έκανα αναζήτηση για προσφορές στο eshop.gr και αγόρασα 12αρι Samsung 2021 μοντέλο με 349 ευρώ. Το τοποθέτησα με δικό μου τεχνικό και αυτή την στιγμή με το ελάχιστο δυνατό κόστος έχω ένα inverter κλιματιστικό νέας τεχνολογίας χωρίς το "καπέλο" στην τιμή που έβαλαν όλοι όταν μυριστηκαν κρατικές επιδοτήσεις. 

Επεξ/σία από nikangel
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, nikangel είπε

Πήγε γνωστή μου να αγοράσει από κατάστημα που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιδότησης. Πήγε στο σπίτι της πιστοποιημένος ψυκτικός της εταιρείας, έλεγξε το παλιό κλιματιστικό της πως λειτουργεί και της έδωσε ένα χαρτί. Της είπε πως από την στιγμή που θα δωθεί το voucher θα πάει στο κατάστημα να παραγγείλει, θα της το φέρουν στο σπίτι σε μια εβδομάδα και μετά θα περιμένει αναμονή 2-3 εβδομάδες μέχρι να βρεθεί ελεύθερο ραντεβού να της το εγκαταστήσουν. Ουσιαστικά λοιπόν θα είχε το νεο κλιματιστικό αρχές Αυγούστου. Επειδή θα έφευγε διακοπές όλο τον Αύγουστο και επειδή είδε πως το ουσιαστικό κέρδος ήταν πολύ μικρό με την επιδότηση αφού ήδη οι τιμές έχουν πάρει 20% επάνω, αποφάσισε να αγοράσει κλιματιστικό νεο εκτός προγράμματος με έκπτωση από το κατάστημα και δωρεάν τοποθέτηση. Προσωπικά είχα στην κατοικία μου airwell 9000btw του 1998 λειτουργικό πληρως και πριν από 2 μήνες λόγω ανακαίνισης έβγαλα ώστε να βαφτούν επισκευαστούν οι τοίχοι. Το κλιματιστικό το αποθηκευσα με σκοπό να το δώσω για απόσυρση και να πάρω ένα νεο. Στο κατάστημα μου είπαν πως θα πρέπει να το τοποθετήσω ξανά ώστε να μπορέσει ο τεχνικός να το δει πως είναι λειτουργικό ώστε μετά να μου δώσει χαρτί για απόσυρση. Το κόστος αποξήλωσης ήταν 25 ευρώ και το κόστος τοποθέτησης 110 ευρώ. Με λίγα λόγια για να έπαιρνα την επιδότηση θα έπρεπε να πληρώσω 110 τοποθέτηση για να το δουν πως δουλεύει και άλλα 150 ώστε να βγάλουν το παλιό και να τοποθετήσουν το νεο. Αφού γέλασα καμία ώρα με την ψυχή μου έκανα αναζήτηση για προσφορές στο eshop.gr και αγόρασα 12αρι Samsung 2021 μοντέλο με 349 ευρώ. Το τοποθέτησα με δικό μου τεχνικό και αυτή την στιγμή με το ελάχιστο δυνατό κόστος έχω ένα inverter κλιματιστικό νέας τεχνολογίας χωρίς το "καπέλο" στην τιμή που έβαλαν όλοι όταν μυριστηκαν κρατικές επιδοτήσεις. 

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-xtreme-pro-series-ag2pro-12nxd0-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_3948374
κοιτα τι cop seer εχει και κοστιζει 300€ μαζι με εγκατασταση. Χανεις 50€ , τα 100€ εγκαταστασης και σε ρευμα σε σχεση με αυτο που πηρες…

ενα δικιο το εχεις αλλα μην μηδενιζεις το προγραμμα

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
  • Thanks 2

εχω επισημη απαντηση απο το υπουργείο οτι μπορεις να δωσεις πισω 9.000 btu και να παρεις επιδότηση μεχρι και 24.000 btu. Δεν ενδιαφερει η αποδοση, αρκει να δωσεις λεει ενα ac για να παρεις ενα ac.

14 ώρες πριν, Vault13 είπε

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-xtreme-pro-series-ag2pro-12nxd0-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_3948374
κοιτα τι cop seer εχει και κοστιζει 300€ μαζι με εγκατασταση. Χανεις 50€ , τα 100€ εγκαταστασης και σε ρευμα σε σχεση με αυτο που πηρες…

ενα δικιο το εχεις αλλα μην μηδενιζεις το προγραμμα

...ναι αλλά τα 150 που ΘΑ "κέρδιζε" (κι όπως λες τα χάνει), θα τα έδινε για "να εγκαταστήσει ΞΑΝΑ το παλιό κλιματιστικό, να το δει ο τεχνικός του μαγαζιού, ΚΑΙ να το,,,ξαναξηλώσει για να το πάρει μαζί του"...

ΑΝ θα κερδίζε κάτι, μπαίνοντας "στο πρόγραμμα" (κι όχι απλά αγοράζοντας από Πλαίσιο αντί για Eshop, έτσι; ), θα ήταν α) η όποια διαφορά απόδοσης μηχανήματος σε κατανάλωση, που εάν μιλάμε για μηχάνημα του '21, ε δεν νομίζω να είναι και τρελή (δεν έχω ιδέα αν καν ισχύει και πόση μπορεί να είναι - ίσως γνωρίζεις καλύτερα) β) και το ποσοστό έκπτωσης της επιδότησης,,,,,ΕΑΝ τελικά την δικαιώνονταν (πέρα από τα εισοδηματικά, παίζουν και άλλα κριτήρια, μοριοδότησης), και η δουλειά του ΘΑ γινόταν,,,,καλό Σεπτέμβρη, ίσως;

Άσε που, έτσι όπως έκανε, έχει κρατήσει και το παλιό μηχάνημα, για την περίπτωση που α) του χρειαστεί αν πάθει ζημιά εκτός εγγύησης το νέο β) πει να το βάλει κάπου αλλού (αν και το γαμησιάτικο με τα κλιματιστικά, είναι η τοποθέτηση, που κοστίζει πολύ, οπότε έτσι κι έβγαλες ένα από τον τοίχο, μάλλον το ξεχνάς, καθώς "δεν αξίζει" να το ξαναβάλεις....)

Το δε πρόγραμμα, ΑΝ αξίζει, αξίζει για κάτι ακριβό, ώστε να μην πολυσκεφτεί κανείς το κόστος εγκατάστασης....Με άλλα λόγια, η επιδότηση είναι για τους,,,,"λεφτάδες"....(ωραίο οξύμωρο, πολυεπίπεδο κι όλας, γιατί "όσοι έχουν λεφτά" να διαθέσουν, δεν περίμεναν το συγκεκριμένο πρόγραμμα/ούτε και ΘΑ το "περιμένουν", για ν' αντικαταστήσουν κάτι παλιό/ενεργοβόρο....). Με άλλα λόγια, άλλη μία "τάξη/αλφαδιά", σ' ένα πρόγραμμα που πρακτικά τρέχει "για της μπιπ τον χαβά"...: ΟΥΤΕ ο "αντικειμενικός στόχος" θα ευοδωθεί (=αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών "για το καλό της χώρας"), ούτε τα σχετικά κονδύλια από ΕΕ θ' απορροφηθούν επαρκώς, ούτε ο κοσμάκης που το 'χει ανάγκη θα βολευτεί, κάνοντας οικονομία.... 

2 ώρες πριν, vasilismf είπε

εχω επισημη απαντηση απο το υπουργείο οτι μπορεις να δωσεις πισω 9.000 btu και να παρεις επιδότηση μεχρι και 24.000 btu. Δεν ενδιαφερει η αποδοση, αρκει να δωσεις λεει ενα ac για να παρεις ενα ac.

...αυτό τους έλλειπε, ν' απαντούσαν σε στυλ "ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ...ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ - ΑΛΛΗ ΤΟ ΑΛΛΟ"...Ζούμε που ζούμε παράνοια - θα ήταν η απόλυτη...

22 λεπτά πριν, washcloud είπε

"ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ...ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ - ΑΛΛΗ ΤΟ ΑΛΛΟ"...Ζούμε που ζούμε παράνοια - θα ήταν η απόλυτη...

δεν το αναφέρουν καν, ως κατηγορια εννοούν ac ψυγειο και καταψυκτη, οποτε ηταν τελείως φλου, και δεν ξερω πως θα ερμηνευόταν απο τον καθενα, τουλάχιστον τωρα εχουμε ξεκαθαρη απάντηση.

16 ώρες πριν, nikangel είπε

Το κόστος αποξήλωσης ήταν 25 ευρώ και το κόστος τοποθέτησης 110 ευρώ. Με λίγα λόγια για να έπαιρνα την επιδότηση θα έπρεπε να πληρώσω 110 τοποθέτηση για να το δουν πως δουλεύει και άλλα 150 ώστε να βγάλουν το παλιό και να τοποθετήσουν το νεο. Αφού γέλασα καμία ώρα με την ψυχή μου έκανα αναζήτηση για προσφορές στο eshop.gr και αγόρασα 12αρι Samsung 2021 μοντέλο με 349 ευρώ. Το τοποθέτησα με δικό μου τεχνικό και αυτή την στιγμή με το ελάχιστο δυνατό κόστος έχω ένα inverter κλιματιστικό νέας τεχνολογίας χωρίς το "καπέλο" στην τιμή που έβαλαν όλοι όταν μυριστηκαν κρατικές επιδοτήσεις. 

...αφού λες 25 η αποξήλωση και 110 η τοποθέτηση, γιατί "άλλα 150"; 135 δεν είναι...;

Κατά τ' άλλα, αυτό είναι και η μόνη διαφορά : η επανατοποθέτηση του παλιού και το ξαναξήλωμά του (κι αυτό επειδή "βιάστηκες" να βγάλεις το παλιό για να βάψεις). Δεν ξέρω τί ποσοστό επιδότησης θα δικαιούσουν ("λογικά" 30%), και θα είχε να κάνει με το τί μηχάνημα θα έπαιρνες τελικά, για να πεις εάν θα σε σύμφερε η διαδικασία της "επιδότησης" ή όχι. Και είναι και στην μέση το εάν όντως τελικά θα την έπαιρνες (μπορεί να κοβόσουν στην "μοριοδότηση"), αλλά θέλω να πω, δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι όπως τα έθεσες. Αν πχ έπαιρνες ούτως ή άλλως μηχάνημα στα 350, ε ναι, δεν θα άξιζε τον κόπο η όλη διαδικασία....

Προφανώς όλο αυτό το τουρλουμπούκι δεν αξίζει "τον κόπο" (ειδικά με προοπτική να σου βάζανε κλιματιστικό κατά τον,,,,Σεπτέμβρη), άλλα είναι ταυτόχρονα πολλοί παράγοντες, για τους οποίους εσύ συγκεκριμένα, ήσουν από αυτούς "για τους οποίους ΔΕΝ έγινε το πρόγραμμα"...(κυρίως επειδή είχες ήδη βγάλει το παλιό).

Κι ένα τελευταίο για τις τιμές/τα "καπέλα" : μα ίσα-ίσα που τα καταστήματα θα μπουν σε διαδικασίες με αυτήν την ιστορία. ΔΕΝ νομίζω να αύξησαν τις τιμές (όσα αυξήσανε και σε όσα μοντέλα) "λόγω των επιδοτήσεων" : η επιδότηση άλλωστε είναι "για τον πελάτη". Το μόνο "κέρδος" που θα έχουν τα μαγαζιά, "από το πρόγραμμα", θα είναι η άνοδος της αγοραστικής κίνησης/περισσότερες πωλήσεις/περισσότερα συγκεντρωτικά κέρδη. Αν αυξήσουν τις τιμές λόγω "κίνησης", ακριβώς θα μειώσουν την "κίνηση"...Θέλω αν πω, ΟΥΤΩΣ ή άλλως θ' ανέβαζαν τιμές, όπως όλοι ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Εκτός κι αν το κάνουν "για ν' αρπάξουν ό,τι προλάβουν από τους πρώτους-πρώτους/θύματα", και μετά τις ξανακατεβάσουν (όταν θα σταματήσει να κινείται φύλλο....). Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι ο κόσμος θα έπρεπε/πρέπει απλά να περιμένει, και η "ματσακονιά" των μαγαζιών, έχει ημερομηνία λήξης....(ΑΝ ξαναλέω, το ανέβασμα τιμών είναι "αισχροκέρδεια", απλώς...).

1 λεπτό πριν, vasilismf είπε

δεν το αναφέρουν καν, ως κατηγορια εννοούν ac ψυγειο και καταψυκτη, οποτε ηταν τελείως φλου, και δεν ξερω πως θα ερμηνευόταν απο τον καθενα, τουλάχιστον τωρα εχουμε ξεκαθαρη απάντηση.

...το ξέρω και καταλαβαίνω τί λες, και καλά έκανες και ρώτησες τους,,,"υπεύθυνους" (...δεν μου πάνε τα πλήκτρα να τους χαρακτηρίσω ως τέτοιους......) για επίσημη δική τους απάντηση, και ακόμη καλύτερα που το μετέφερες εδώ "για να ησυχάσουμε" - απλά λέω, ότι, ε, ΗΤΑΝ αναμενόμενη (έως αυτονόητη, άρα και στα όρια του "αχρείαστη"), διότι, ο σκοπός τους είναι η αντικατάσταση με αποδοτικότερες - αναλογικά -  συσκευές, και όχι "ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑ'ΝΑ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΑΣ ΚΑΙΕΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ"....(...για την ώρα τουλάχιστον : σε βάθος χρόνου, δεν αποκλείεται και να...απαγορευτούν οι συσκευές,,,,,,"μεγάλου κυβισμού"... :P)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...