SofosChoriou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 16 ώρες πριν, SofosChoriou είπε 11 ψηφία είναι ο αριθμός παροχής. Έκανα αίτηση για ένα ψυγείο. Δεν την έχω οριστικοποιήσει ακόμη. Μου λέει ποσοστό επιδότησης 45,00% και ανώτατη ονομαστική αξία επιδότησης 383,00€. Αυτό αν κατάλαβα σημαίνει ότι μου δίνουν μέχρι 383€ το οποίο αντιστοιχεί στο 45% της αξίας της συσκευής που θα αγοράσω, δηλαδή αν θέλω εγώ να αξιοποιήσω όλο το ποσό, πρέπει η τιμή να είναι 851€, αν διαλέξω ψυγείο 600€, θα μου επιδοτήσουν (600x45%=) 270€. Σωστά; Επίσης κάτι ακόμη. Πιστεύω να μην είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσω την επιταγή; Πχ αν κάτι δεν με βολέψει, πχ από Βόλο να μην δεχτούν τα καταστήματα να παραλάβουν τις παλιές συσκευές από τα νησιά των Σποράδων, όπως εγώ που είμαι Σκόπελο. Κάποιος να απαντήσει και σε εμένα, παρακαλώ, αν κατάλαβα σωστά... Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louben Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε Δηλαδή εμείς που μετακομίζουμε δεν μπορούμε να κάνουμε αίτηση ; Η αιτηση σχετίζεται με τον αριθμο παροχής και την διεύθυνση που δηλώθηκε το 20. Θεωρητικά δε γίνεται αφου αυτος που θα ελθει να ελέγξει την παλία συσκευή θα πρέπει να την τακτοποιήσει μ ε την δηλωθείσα διεύθυνση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Christos21417 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Παιδιά σε οικία που έχει Γ21 ρεύμα υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nas91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Σε μια μονοκατοικια με 3 μελη(πατερας,μητερα και γιος φιλοξενουμενος),ποιος θα ηταν καλυτερο να κανει την αιτηση?Η μητερα δεν εργαζεται και ειναι ασφαλισμενη στο πατερα για αρκετα χρονια(0 εισοδημα),ο γιος γυρω στα 5000 εισοδημα,ο πατερας θεωρω πανω απο 15.000.Απο οτι βλεπω,δεν εχει σημασια σε ποιανου το ονομα ειναι το ρευμα,αλλα οποιος εχει το χαμηλοτερο εισοδημα ανα κατοικια(στη περιπτωση μας,η μητερα),δικαιουται μεγαλυτερη εκπτωση.Οποτε αν καταλαβαινω σωστα,να προχωρησει την αιτηση η μητερα?Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nas91 είπε Σε μια μονοκατοικια με 3 μελη(πατερας,μητερα και γιος φιλοξενουμενος),ποιος θα ηταν καλυτερο να κανει την αιτηση?Η μητερα δεν εργαζεται και ειναι ασφαλισμενη στο πατερα για αρκετα χρονια(0 εισοδημα),ο γιος γυρω στα 5000 εισοδημα,ο πατερας θεωρω πανω απο 15.000.Απο οτι βλεπω,δεν εχει σημασια σε ποιανου το ονομα ειναι το ρευμα,αλλα οποιος εχει το χαμηλοτερο εισοδημα ανα κατοικια(στη περιπτωση μας,η μητερα),δικαιουται μεγαλυτερη εκπτωση.Οποτε αν καταλαβαινω σωστα,να προχωρησει την αιτηση η μητερα?Ευχαριστω. εκ του ασφαλούς ο μη φιλοξενούμενος , είναι θολό τοπίο το συγκεκριμένο μιας (edit τους φιλοξενούμενους) και δεν τους κόβει το σύστημα εξ´αρχής αλλά άγνωστο αν θα μπουν 4 ώρες πριν, Christos21417 είπε Παιδιά σε οικία που έχει Γ21 ρεύμα υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών; κάνε και αν μπεις οκ, αν όχι δεν έγινε τίποτα Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από korakios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, nas91 είπε Σε μια μονοκατοικια με 3 μελη(πατερας,μητερα και γιος φιλοξενουμενος),ποιος θα ηταν καλυτερο να κανει την αιτηση?Η μητερα δεν εργαζεται και ειναι ασφαλισμενη στο πατερα για αρκετα χρονια(0 εισοδημα),ο γιος γυρω στα 5000 εισοδημα,ο πατερας θεωρω πανω απο 15.000.Απο οτι βλεπω,δεν εχει σημασια σε ποιανου το ονομα ειναι το ρευμα,αλλα οποιος εχει το χαμηλοτερο εισοδημα ανα κατοικια(στη περιπτωση μας,η μητερα),δικαιουται μεγαλυτερη εκπτωση.Οποτε αν καταλαβαινω σωστα,να προχωρησει την αιτηση η μητερα?Ευχαριστω. Μπορείς να μπεις με τους κωδικούς και των τριών και να δοκιμάσεις πόσο πάει η μοριοδοτηση στον καθένα. Αν βαριέσαι καντο στο κομπιουτερακι ένας απλός τύπος είναι για τη μοριοδοτηση. Επίσης δεν έχει σημασία στο αντρογυνο, πιάνονται σαν δύο μέλη και από οποία μεριά και αν κάνεις την αίτηση το ισοδύναμο εισόδημα θα βγαίνει το ίδιο (εισόδημα/2) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Μερικές ερωτήσεις για όσους το έχουν ψάξει περισσότερο: Υπάρχει κάποιος λόγος να μη δηλώσει και κλιματιστικά (2) και ψυγείο πχ? δηλαδή αν βάλω 2 κλιματιστικά και 1 ψυγείο πρέπει να αγοράστουν πακέτο και τα 3? μπορώ μετά να αποφασίσω ότι θα αγοράσω μόνο πχ 1 κλιματιστικό και 1 ψυγείο? και μπορώ να το κάνω διαφορετικές στιγμές ή/και αποδιαφορετικά μαγαζιά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 23/6/2022 στις 5:41 ΠΜ, washcloud είπε ...αν είναι αυτό, πού διάλο το έχει το στίκερ με το s/n την "ενεργαιακή σήμανση" κτλ; Duotronic έχω κι εγώ και δεν βλέπω κάπου στον θάλαμο στίκερ. Μήπως είναι κάπου πίσω στην πλάτη ψηλά ή κάτω προς τον συμπιεστή; Ρωτάω γιατί θα είναι μανίκι να το βγάλω εκεί που το 'χω χωμένο και δεν φαίνεται η πλάτη του, κι αν είναι να μην το βρω εκεί το στίκερ, να μην κάνω καν την κίνηση... Αυτό είναι. Με τον σειριακό αριθμό μπορείς να ψάξεις πότε παράχθηκε. Υπάρχει στο διαδίκτυο ο τρόπος που αποκωδικοποιεί τα γράμματα και τους αριθμούς. Το αυτοκόλλητο υπάρχει στην συντήρηση. Αν βγάλεις την αριστερή πλαστική φρουτιέρα κάτω-κάτω θα το δεις αριστερά. Αφού είναι παραγωγής 1992 είναι αδύνατον να έχει μία πιστοποίηση που την φτιάξαν το 1993. Γράφει κάτι στα Γερμανικά για ενεργειακή κλάσεν (κλάση!): D. Καμία σχέση δεν έχει προφανώς αυτό με τις σημερινές ενεργειακές κλάσεις. Πλέον δεν υπάρχουν και οι κλάσεις Α+, Α++ και Α+++. Ίσως όμως θα μπορούσε αυτή η σήμανση που έχει να πληρεί την μεταγενέστερη νόρμα του 1993. Όλο αυτό είναι παράλογο αφού εμείς με τα παλιότερα ψυγεία κάνουμε μεγαλύτερο καλό στο περιβάλλον και στην τσέπη μας αν τα αποσύρουμε λόγω απόδοσης. Εκτός αν επειδή λειτουργούν σκοπεύουν να τα δώσουν κάπου να λειτουργήσουν... Αν τρέξει το πρόγραμμα και από τους καταστηματάρχες θα τους πω το μοντέλο και αν είναι σίγουροι ας έρθουν να το πάρουν για απόσυρση. Στις 22/6/2022 στις 10:03 ΜΜ, nermain είπε Φιλε παιζει να εχουμε το ιδιο ακριβως, παιζει να ξερεις ποσο καταναλωνει η καταψυξη + το ιδιο το ψυγειο; Η ετικέτα του 1992 γράφει στα Γερμανικά για ενεργειακή κλάση D της Γερμανίας του 1992. Τώρα προφανώς δεν έχουν inverter οι δύο συμπιεστές του και άρα +30% με 50% η κατανάλωση του σε σχέση με inverter. H ετικέτα γράφει και τα λίτρα όλου του ψυγείου και της κατάψυξη σε l(itre). Επίσης δεν έχει αντιπαγωτικό σύστημα στην κατάψυξη και αν πιάσει πάγο και κάποιος το αμελήσει σημαίνει +20% η κατανάλωση. Κάπου είχα διαβάσει για 100 ευρώ τον χρόνο διαφορά χονδρικά. Στις 22/6/2022 στις 11:18 ΜΜ, Manolo7 είπε Το σύστημα ΔΕΝ βγάζει αυτόματα αν είσαι δικαιούχος. Δεν θα είχε νόημα η μοριοδοτηση αλλιώς. Βγάζει ότι ΑΝ τελικά είσαι στους δικαιούχους θα δικαιούσαι 45% πχ μέχρι 500 ευρώ. Τα αποτελέσματα και οι δικαιούχοι θα εξαρτηθούν από τις αιτήσεις.. Για να μην έχουμε αλαλούμ το λέω 😂 H μοριοδότηση πιστεύω είναι το ποσοστό που δικαιούται κάποιος στην επιδότηση και όχι για ανταγωνισμό μεταξί των πιθανών δικαιούχων. Δηλαδή ανάλογα με τα μόρια σου μπορεί να πάρεις και μικρότερη από 45% επιδότηση. Προφανώς υπάρχει και ανώτατο πλαφόν στο 45% περίπου για ένα ψυγείο. Άρα αν ένα ψυγείο πχ κάνει πάνω από 800 ευρώ δεν κάνουμε 45% επί 1000 ευρώ πχ. Έτσι πιστεύω το σύστημα σου βγάζει αυτόματα αν είσαι δικαιούχος, παίρνοντας στοιχεία από το taxisnet και από το αν είσαι ΑΜΕΑ, το νοικοκυριό κά. Εγώ έκανα την αίτηση, με έβγαλε δικαιούζο με μοριοδότηση 45%, αλλά στο τέλος δεν πάτησα οριστικοποίηση για να βγάλω το voucher. Στις 22/6/2022 στις 10:22 ΜΜ, nermain είπε Οταν το εβαλαν οι γονεις μου πριν 20+ χρονια το εκαναν εντοιχισμενο, για να παει κανεις απο πισω να βαλει μετρητη πρεπει να ερθει ο επιπλοποιος Kαι εμένα εντοιχισμένο είναι και χωράει ίσα-ίσα. Υπάρχουν τυποποιήσεις πλάτους στα ψυγεία 59 - 59,5 και 60. Στα 59,5 και 60 μάλλον θα έχω πρόβλημα . Έτσι μπορεί να χρειαστεί να ξηλώσω το πλαϊνό ξύλο σε περίπτωση πλάτους νέου ψυγείου >59,5 για να κερδίσω 1,5 εκατοστά. Την ξύλινη βάση την ξήλωσα ήδη με σκεπάρνι επειδή σάπισε και τον πλαστική γρίλια εξαερισμού κάτω την έχω βγάλει για καλύτερο αερισμό και εύκολο καθάρισμα. https://www.skroutz.gr/c/404/psigeia.html Στις 22/6/2022 στις 10:44 ΜΜ, kirileman είπε Βρήκα τις απαντήσεις οκ. Δεν είχα σκοπό να κάνω αίτηση, την έκανα και έχω 50% έκπτωση! Οπότε τελικά θα αλλάξω τα 2 κλιμαστικά B/A που έχω με ό,τι καλύτερο μπορώ να πάρω, Α++ τουλάχιστον. Θα άλλαζα και το ψυγείο 12ετίας, αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλει η σύζυγος. Go figure... Νέα ενεργειακή ετικέτα: Τι άλλαξε; https://www.skroutz.gr/blog/posts/487-to-ixeres-oti-i-energeiaki-etiketa-allazei Στις 23/6/2022 στις 3:50 ΜΜ, dalan2007 είπε εγω που θελω ψυγειο και μου εβγαλε 435 ευρω δλδ παιρνω ενα απο το χ μαγαζι που κανει πχ 500(που συμμετεχει φυσικα στο προγραμμα) και δινω 65 ? Ψάξε να δεις το ποσοστό της επιδότησης που έπιασες πχ 50%. Δίπλα από αυτό το ποσό βάζουν και το ανώτατο πλαφόν σε χρήμα. Δηλαδή αν σου έβγαλε αυτό το πλαφόν στα 435 ευρώ αποκλείεται να σου δώσουν παραπάνω ακόμα και αν πάρεις ένα ψυγείο πχ 1100 ευρώ. Στις 27/6/2022 στις 2:56 ΜΜ, SofosChoriou είπε 11 ψηφία είναι ο αριθμός παροχής. Έκανα αίτηση για ένα ψυγείο. Δεν την έχω οριστικοποιήσει ακόμη. Μου λέει ποσοστό επιδότησης 45,00% και ανώτατη ονομαστική αξία επιδότησης 383,00€. Αυτό αν κατάλαβα σημαίνει ότι μου δίνουν μέχρι 383€ το οποίο αντιστοιχεί στο 45% της αξίας της συσκευής που θα αγοράσω, δηλαδή αν θέλω εγώ να αξιοποιήσω όλο το ποσό, πρέπει η τιμή να είναι 851€, αν διαλέξω ψυγείο 600€, θα μου επιδοτήσουν (600x45%=) 270€. Σωστά; Επίσης κάτι ακόμη. Πιστεύω να μην είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσω την επιταγή; Πχ αν κάτι δεν με βολέψει, πχ από Βόλο να μην δεχτούν τα καταστήματα να παραλάβουν τις παλιές συσκευές από τα νησιά των Σποράδων, όπως εγώ που είμαι Σκόπελο. Στην πρώτη σου ερώτηση η απάντηση είναι σωστά. Στην δεύτερη εγώ είχα πάρει voucher τουρισμού πριν 1-2 χρόνια , εγκρίθηκε και δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Δεν είχα καμιά ποινή. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 49 λεπτά πριν, Krusty είπε Αφού είναι παραγωγής 1992 είναι αδύνατον να έχει μία πιστοποίηση που την φτιάξαν το 1993. Γράφει κάτι στα Γερμανικά για ενεργειακή κλάσεν ...οπότε, βρώμα η δουλειά μάλλον, ε (...κρίιιιιμα τη χαράααααα, που θα σχολίαζε κι ο Κώστας Μακεδόνας - αν είχε κι αυτός Ντουοπουστρόνικ...Τέσπα, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία - οπότε προκαταβολικά να πω ένα θεός σχωρεσ' την Μπέσυ Αργυράκη και τον Πασχάλη Αρβανιτίδη :ρ - όλα επαφίενται στο τί θα πούνε κι απ' τα αποσυρσομάγαζα, όταν έρθει η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα...(...ΑΝ δεν έχουμε πόλεμο με τους Τούρκοι μέχρι τότε, ή δεν ρίξει πυρηνικά ο Βραδύμοιρος, ή δεν πατήσει το κουμπί ο Κιμάρας, ή δεν ξαναγυρίσει ο Γαμούαμουα, ή δεν γίνει κα'νας Σασμός 10 Πρήχτερ......) Btw, θενκς φορ δη ίνφο, μαν 😊 τρέχω να φρουτιεροτσεκάρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilismf Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 26/6/2022 στις 2:06 ΠΜ, Specs είπε Εγω το βλεπω και απο αλλη σκοπια...δηλαδη ο φιλοξενουμενος εγινε αποδεκτος και επομενως μοριοποιηθηκε κατα τον @vasilismf . Πως λοιπον θα του πουν οχι εκ των υστερων? ειναι δυνατον να μην το εχουν εξετασει?(ρητορικο το ερωτημα!)εκτος αν δεν εχουν τροπο απο πριν να μπλοκαρουν την εισοδο στο συστημα της αιτησης και αξιολογησουν μετα με τους αφμ και αποκλεισουν οσους δηλωνουν φιλοξενουμενοι. μα ετσι και αλλιώς και ως φιλοξενούμενος αυτη ειναι η κυρια κατοικια μου, αυτη δηλώνω στην εφορία, εδω μένω. Οι προϋποθέσεις λενε να ειναι κυρια ή δευτερευουσα κατοικια, και να δωσεις και τον αριθμο παροχης δεν τους νοιαζει αν εισαι ο ιδιοκτητης ο ενοικιαστής η οποιος αλλος ή αν το ρευμα ειναι στο ονομα σου, η σε οποιον αλλο. Και απο την στιγμη που δεν υπαρχει ελαχιστο εισοδηματικό κριτήριο τοτε εχει λογικη να μπορει να υποβαλει και ενας ανεργος που μπορει να ειναι φιλοξενουμενος. Στις 26/6/2022 στις 11:22 ΠΜ, iwoof είπε Ένα νήμα με 35+ σελίδες δεν είναι δυνατό να διαβαστεί διεξοδικά, χαλαρή συζήτηση γίνεται (και όχι εξέταση). Δεν προσθέτεις κάτι απαντώντας με νουθεσίες σε κάτι που έχει μόλις απαντηθεί από άλλο χρήστη (wakabanka). Το νήμα δεν είναι δικό σου, mod δεν είσαι, οι νουθεσίες δεν βοηθούν στη διατήρηση της συζήτησης πάνω στο θέμα. σε πρωτη φαση θα σου πρότεινα να μαθεις τι σημαίνει η λεξη "νουθεσίες" , σε 2η φαση ουτε εσυ εισαι mod να μου υποδείξεις τι και ποτε και πως θα το πω. Συζητηση κανουμε, δεν νομιζω να εχω ενοχλήσει κανέναν αλλο εκτος απο σενα. (περαστικά) Και αφου λοιπον δεν μπορει ενα νημα 35 σελιδεων να διαβαστει οπως μονος σου ειπες, μερικα πραγματα θα τα απαντήσουμε 2-3 φορες. Αν σε ενοχλει επισης περαστικα δεν ειμαι ο μονος εδω μεσα που εχω απαντησει κατι δυο και τρεις φορες, ουτε καθε ερωτηση που γινεται εχει ερωτηθει μονο μια φορα, για να σε πειράξει η δικια μου η απαντηση. Και εκτος αν ο wakabanka ειναι το αλτερ εγκο του Σκρεκα και ξερει κατι παραπανω, οσα απανταμε οι υπολοιποι κοινοί θνητοί ειναι με βαση τον οδηγο και πιθανολογουμε για οσα δεν αναφερει ο οδηγος. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από vasilismf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosefs Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) καλησπέρα παιδιά, εγώ ως φιλοξενούμενος έκανα αίτηση μιας και με πιάνει το 50% αλλιώς νομίζω με 35% πού είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν συμφέρει και τόσο (για 1 ψυγείο και 2 air condition) αλλά θέλω να ρωτήσω,αν είναι να φάω άκυρο θα προλαβαίναμε να κάνουμε αίτηση με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς ή θα το μάθουμε αφού σταματήσουν να δέχονται αιτήσεις? Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από nikosefs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, nikosefs είπε αλλά θέλω να ρωτήσω,αν είναι να φάω άκυρο θα προλαβαίναμε να κάνουμε αίτηση με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς ή θα το μάθουμε αφού σταματήσουν να δέχονται αιτήσεις? αρκετά αργότερα απο το κλείσιμο της πλατφόρμας . Ουσιαστικά όταν βγουν τα αποτελέσματα των δικαιούχων στείλε στο υπουργείο ερώτημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Krusty είπε Αυτό είναι. Με τον σειριακό αριθμό μπορείς να ψάξεις πότε παράχθηκε. Υπάρχει στο διαδίκτυο ο τρόπος που αποκωδικοποιεί τα γράμματα και τους αριθμούς. Το αυτοκόλλητο υπάρχει στην συντήρηση. Αν βγάλεις την αριστερή πλαστική φρουτιέρα κάτω-κάτω θα το δεις αριστερά. Αφού είναι παραγωγής 1992 είναι αδύνατον να έχει μία πιστοποίηση που την φτιάξαν το 1993. Γράφει κάτι στα Γερμανικά για ενεργειακή κλάσεν (κλάση!): D. Καμία σχέση δεν έχει προφανώς αυτό με τις σημερινές ενεργειακές κλάσεις. Πλέον δεν υπάρχουν και οι κλάσεις Α+, Α++ και Α+++. Ίσως όμως θα μπορούσε αυτή η σήμανση που έχει να πληρεί την μεταγενέστερη νόρμα του 1993. Όλο αυτό είναι παράλογο αφού εμείς με τα παλιότερα ψυγεία κάνουμε μεγαλύτερο καλό στο περιβάλλον και στην τσέπη μας αν τα αποσύρουμε λόγω απόδοσης. Εκτός αν επειδή λειτουργούν σκοπεύουν να τα δώσουν κάπου να λειτουργήσουν... Αν τρέξει το πρόγραμμα και από τους καταστηματάρχες θα τους πω το μοντέλο και αν είναι σίγουροι ας έρθουν να το πάρουν για απόσυρση. Η ετικέτα του 1992 γράφει στα Γερμανικά για ενεργειακή κλάση D της Γερμανίας του 1992. Τώρα προφανώς δεν έχουν inverter οι δύο συμπιεστές του και άρα +30% με 50% η κατανάλωση του σε σχέση με inverter. H ετικέτα γράφει και τα λίτρα όλου του ψυγείου και της κατάψυξη σε l(itre). Επίσης δεν έχει αντιπαγωτικό σύστημα στην κατάψυξη και αν πιάσει πάγο και κάποιος το αμελήσει σημαίνει +20% η κατανάλωση. Κάπου είχα διαβάσει για 100 ευρώ τον χρόνο διαφορά χονδρικά. H μοριοδότηση πιστεύω είναι το ποσοστό που δικαιούται κάποιος στην επιδότηση και όχι για ανταγωνισμό μεταξί των πιθανών δικαιούχων. Δηλαδή ανάλογα με τα μόρια σου μπορεί να πάρεις και μικρότερη από 45% επιδότηση. Προφανώς υπάρχει και ανώτατο πλαφόν στο 45% περίπου για ένα ψυγείο. Άρα αν ένα ψυγείο πχ κάνει πάνω από 800 ευρώ δεν κάνουμε 45% επί 1000 ευρώ πχ. Έτσι πιστεύω το σύστημα σου βγάζει αυτόματα αν είσαι δικαιούχος, παίρνοντας στοιχεία από το taxisnet και από το αν είσαι ΑΜΕΑ, το νοικοκυριό κά. Εγώ έκανα την αίτηση, με έβγαλε δικαιούζο με μοριοδότηση 45%, αλλά στο τέλος δεν πάτησα οριστικοποίηση για να βγάλω το voucher. Το εισόδημα σε κατατάσσει σε συγκεκριμένη έκπτωση (πχ 5000-10000 είσαι στο 45%, 0-5000 50% κλπ). Τα μόρια σε κατατάσσουν στη λίστα μεταξύ των υπολοίπων στην ίδια κατηγορία εισοδήματος. Δεν θα πάρουν όλοι την επιδότηση. Ενας με εισόδημά 5000-10000 με εξαρτώμενο τέκνο και ένας χωρίς και οι δύο είναι στη κατηγορία 45% έκπτωσης αλλά αυτός με το εξαρτώμενο ειναι πιο πιθανο να είναι δικαιούχος τελικώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GMod Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Krusty είπε Όλο αυτό είναι παράλογο αφού εμείς με τα παλιότερα ψυγεία κάνουμε μεγαλύτερο καλό στο περιβάλλον και στην τσέπη μας αν τα αποσύρουμε λόγω απόδοσης. Εκτός αν επειδή λειτουργούν σκοπεύουν να τα δώσουν κάπου να λειτουργήσουν... Αν τρέξει το πρόγραμμα και από τους καταστηματάρχες θα τους πω το μοντέλο και αν είναι σίγουροι ας έρθουν να το πάρουν για απόσυρση. 6 ώρες πριν, washcloud είπε ...οπότε, βρώμα η δουλειά μάλλον, ε (...κρίιιιιμα τη χαράααααα, που θα σχολίαζε κι ο Κώστας Μακεδόνας - αν είχε κι αυτός Ντουοπουστρόνικ...Τέσπα, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία - οπότε προκαταβολικά να πω ένα θεός σχωρεσ' την Μπέσυ Αργυράκη και τον Πασχάλη Αρβανιτίδη :ρ - όλα επαφίενται στο τί θα πούνε κι απ' τα αποσυρσομάγαζα, όταν έρθει η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα...(...ΑΝ δεν έχουμε πόλεμο με τους Τούρκοι μέχρι τότε, ή δεν ρίξει πυρηνικά ο Βραδύμοιρος, ή δεν πατήσει το κουμπί ο Κιμάρας, ή δεν ξαναγυρίσει ο Γαμούαμουα, ή δεν γίνει κα'νας Σασμός 10 Πρήχτερ......) Btw, θενκς φορ δη ίνφο, μαν 😊 τρέχω να φρουτιεροτσεκάρω! Από ότι καταλαβαίνω δεν έχετε δει ότι έχει βγει ανακοίνωση ειδικά για τα ψυγεία προ του '93 ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Λογικά το ίδιο ισχύει για όλες τις συσκευές και δεν υπάρχει όριο παλαιότητας. 8 ώρες πριν, Krusty είπε H μοριοδότηση πιστεύω είναι το ποσοστό που δικαιούται κάποιος στην επιδότηση και όχι για ανταγωνισμό μεταξί των πιθανών δικαιούχων. Δηλαδή ανάλογα με τα μόρια σου μπορεί να πάρεις και μικρότερη από 45% επιδότηση. Προφανώς υπάρχει και ανώτατο πλαφόν στο 45% περίπου για ένα ψυγείο. Άρα αν ένα ψυγείο πχ κάνει πάνω από 800 ευρώ δεν κάνουμε 45% επί 1000 ευρώ πχ. Έτσι πιστεύω το σύστημα σου βγάζει αυτόματα αν είσαι δικαιούχος, παίρνοντας στοιχεία από το taxisnet και από το αν είσαι ΑΜΕΑ, το νοικοκυριό κά. Εγώ έκανα την αίτηση, με έβγαλε δικαιούζο με μοριοδότηση 45%, αλλά στο τέλος δεν πάτησα οριστικοποίηση για να βγάλω το voucher. Η μοριοδότηση είναι άλλο, και το ποσοστό επιδότησης άλλο. Δεν έχουν καμία σχέση. Το ποσοστό επιδότησης βγαίνει από την εισοδηματική κατηγορία που σε κατατάσσει και δηλώνει το ποσοστό της επιδότησης. Τα μοριοδότηση βγαίνει από εισόδημα, εξαρτώμενα παιδιά, αν είναι ΑΜΕΑ και αν είναι μονογονεϊκή οικογένεια και είναι αυτό που μετράει για την τελική κατάταξη των δικαιούχων ανά περιφέρεια. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από GMod typo 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geodimis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Επειδή δε γίνονται με τον ίδιο ρυθμό αιτήσεις σε όλες τις περιφέρειες τα ποσά που θα μείνουν αδιάθετα από κάποιες περιφέρειες θα διατεθούν στις υπόλοιπες για να καλύψουν τη ζήτηση. Το ζήτημα είναι με τι κριτήρια θα μοιραστούν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από elgrec0,
Προσωρινά αποτελέσματα!
Έχει προταθεί από Thresh
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα