Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickaras είπε

Καλησπέρα σας,

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με το πρόγραμμα και με ένα post λίγο πιο επάνω. Έχω ένα κλιματιστικό 12000btu. Μπορώ να πάρω 18000btu ή πρέπει να είναι αποκλειστικά 12000btu;

Ναι μπορείς. Δεν αναφέρεται κάποιος περιορισμός να πάρεις μεγαλύτερο/μικρότερο αρκεί να είναι inverter A++ κτλ

H δική μου απορία είναι πώς υπολογίζονται τα multi. Π.χ  θέλω να πάρω ένα 12ρι και ένα 9ρί που συνδέονται σε μια εξωτερική μονάδα με ονομαστική απόδοση 24000. Θα φαινέται σαν να παίρνω ένα 24ρι ή θα θεωρηθεί ότι αγοράζω 2 κλιματιστικά;

• Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, wakabanka είπε

Ναι μπορείς. Δεν αναφέρεται κάποιος περιορισμός να πάρεις μεγαλύτερο/μικρότερο αρκεί να είναι inverter A++ κτλ

H δική μου απορία είναι πώς υπολογίζονται τα multi. Π.χ  θέλω να πάρω ένα 12ρι και ένα 9ρί που συνδέονται σε μια εξωτερική μονάδα με ονομαστική απόδοση 24000. Θα φαινέται σαν να παίρνω ένα 24ρι ή θα θεωρηθεί ότι αγοράζω 2 κλιματιστικά;

Σε ευχαριστώ! Όντως πολύ καλή η ερώτηση σου! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickaras είπε

Καλησπέρα σας,

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με το πρόγραμμα και με ένα post λίγο πιο επάνω. Έχω ένα κλιματιστικό 12000btu. Μπορώ να πάρω 18000btu ή πρέπει να είναι αποκλειστικά 12000btu;

Μάλλον όχι. Στη σελ. 6 αναφέρει "Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη. "

Αλλά αυτό θα μας το πουν και οι έμποροι όταν αρχίσουν οι παραγγελίες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, iwoof είπε

Μάλλον όχι. Στη σελ. 6 αναφέρει "Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη. "

Αλλά αυτό θα μας το πουν και οι έμποροι όταν αρχίσουν οι παραγγελίες.

Ιδια κατηγορία αναφέρεί αμέσως μετά ότι εννοεί το είδος συσκευής, κλιματιστικο, ψυγείο κτλ. 

δλδ σου λέει ότι δεν μπορείς ν' αλλάξεις ψυγείο με κλιματιστικό, πρέπει να είναι ίδια κατηγορίας συσκευές. Δεν έχει να κάνει με τα btu (η χωρήτικότητα άν μιλάμε για ψυγεία). 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα παλαιά ψυγεία στο https://allazosyskevi.gov.gr/anakyklosi-psygeion-kataskevis-pro-tou-1993/ υπάρχει σήμερα η παρακάτω ανακοίνωση :

Επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής.

-------------------

Όλα τα νέα μοντέλα συσκευων, για αγορά, που ενώ πληρούν να κριτηρια δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αν ο κατασκευαστής ή ο αντιπρόσωπος δεν τα καταχωρίσει στο προγραμμα. 

https://allazosyskevi.gov.gr/faq/gia-kataskevastes-antiprosopous-dianomeis-kai-eisagogeis/

Επεξ/σία από Scorpios0
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Scorpios0 είπε

Για τα παλαιά ψυγεία στο https://allazosyskevi.gov.gr/anakyklosi-psygeion-kataskevis-pro-tou-1993/ υπάρχει σήμερα η παρακάτω ανακοίνωση :

Επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής.

τους πήρε κάμποσο χρόνο να το σκεφτούν

33 λεπτά πριν, Scorpios0 είπε

Όλα τα νέα μοντέλα συσκευων, για αγορά, που ενώ πληρούν να κριτηρια δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αν ο κατασκευαστής ή ο αντιπρόσωπος δεν τα καταχωρίσει στο προγραμμα. 

https://allazosyskevi.gov.gr/faq/gia-kataskevastes-antiprosopous-dianomeis-kai-eisagogeis/

τέλειο παραθυράκι που όντως θα επιτρέπει έμπορους να βάζουν ότι θέλουν για το πρόγραμμα

edit : άκυρο ,αναφέρεται για κατασκευαστή/αντιπρόσωπο

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Scorpios0 είπε

Ωραία. Καλά έκαναν και το ξεκαθάρισαν για τα ψυγεία, αλλά γιατί αναφέρουν μόνο ψυγεία; Οι καταψύκτες;

Η παράγραφος 5 του άρθρου 1 της οδηγίας 92/75/22.09.92 πάντως είναι γενική και αφορά όλες τις κατηγορίες.

«5 . Για τα μοντέλα οικιακών συσκευών των οποίων η
κατασκευή έπαψε πριν την έναρξη ισχύος της σχετικής
εκτελεστικής οδηγίας καθώς και για τις συσκευές από
δεύτερο χέρι δεν υπάρχει υποχρέωση επίθεσης ετικέτας ή
προμήθειας δελτίου.»

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GMod είπε

Ωραία. Καλά έκαναν και το ξεκαθάρισαν για τα ψυγεία, αλλά γιατί αναφέρουν μόνο ψυγεία; Οι καταψύκτες;

Λογικά το ίδιο θα ισχύει και για τους καταψύκτες. Θα αναφέρουν μόνο για ψυγεία επειδή πιθανόν οι ερωτήσεις που τους έκαναν αφορούσαν τα ψυγεια. Μην περιμένεις να σκεφτούν μόνοι τους πως και οι καταψύκτες είναι ίδια περίπτωση. 

Δημοσ.

Είχα δει στο skroutz κάποια κλιματιστικά 18.000 btu εώς 1300 Ε και πήγαν οι δικοι μου σε κατάστημα για να ρωτήσουν.

Η απάντηση που πήραν είναι ότι δε θα καλυφθεί το 50% της τιμής (στη θεωρία μπορούσαν να μου πληρώσουν 650Ε). Θα βγει λέει μια μέση τιμή για 18άρια (πχ. 1000Ε) και η αποζημίωση θα γίνει με βάση αυτή (500Ε) και όχι το κόστος αγοράς.

Πολύ βλακεία δεν ακούγεται για να ισχύει;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, korakios είπε

τους πήρε κάμποσο χρόνο να το σκεφτούν

τέλειο παραθυράκι που όντως θα επιτρέπει έμπορους να βάζουν ότι θέλουν για το πρόγραμμα

edit : άκυρο ,αναφέρεται για κατασκευαστή/αντιπρόσωπο

Το ανέφερα και χτες σε απάντησή μου αλλά διαγράφηκε, γιατί προφανώς οι mods έκριναν ότι είναι πιο χρήσιμα τα μηνύματα από trolls της δεκάρας παρά αυτό. Το ξαναβάζω:

(3) Ο ίδιος ή άλλος εγκεκριμένος προμηθευτής έχει δηλώσει εκ των προτέρων το προς πώληση προϊόν
(συγκεκριμένο μοντέλο συσκευής), το δε προϊόν έχει ελεγχθεί επιτυχώς ως προς την κάλυψη των
ελάχιστων απαιτήσεων (όροι επιλεξιμότητας) και έχει ενταχθεί στο ενιαίο μητρώο εγκεκριμένων
προϊόντων.

Άρα καθόλου άκυρο αυτό που αναφέρεις. Το ΦΕΚ φωτογραφικά τα ρυθμίζει όλα μη φοβάσαι.:P
Και οι προμηθευτές, τουλάχιστον οι μεγάλοι, μπορούν να καταχωρούν επιλέξιμες συσκευές στο μητρώο και νομίζω ότι κατά βάση αυτοί θα το κάνουν αντί για τους κατασκευαστές/αντιπροσώπους.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Το ξαναβάζω:

(3) Ο ίδιος ή άλλος εγκεκριμένος προμηθευτής έχει δηλώσει εκ των προτέρων το προς πώληση προϊόν
(συγκεκριμένο μοντέλο συσκευής), το δε προϊόν έχει ελεγχθεί επιτυχώς ως προς την κάλυψη των
ελάχιστων απαιτήσεων (όροι επιλεξιμότητας) και έχει ενταχθεί στο ενιαίο μητρώο εγκεκριμένων
προϊόντων.

Άρα καθόλου άκυρο αυτό που αναφέρεις. Το ΦΕΚ φωτογραφικά τα ρυθμίζει όλα μη φοβάσαι.:P
Και οι προμηθευτές, τουλάχιστον οι μεγάλοι, μπορούν να καταχωρούν επιλέξιμες συσκευές στο μητρώο και νομίζω ότι κατά βάση αυτοί θα το κάνουν αντί για τους κατασκευαστές/αντιπροσώπους.

δε νομίζω αν ο κατασκευαστής/αντιπρόσωπος έχει ένα μοντέλο εγκεκριμένο (μιας και θέλει να πουλήσει) , οτι μπορεί ο πωλητής να το βγάλει εκτός λίστας . Θα δούμε

Μπάχαλο πάντως , ξεκίνησαν (αργοπορημένα αντί για Μάρτιο) τις αιτήσεις χωρίς να είναι όλα έτοιμα

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, satsok2 said:

Είχα δει στο skroutz κάποια κλιματιστικά 18.000 btu εώς 1300 Ε και πήγαν οι δικοι μου σε κατάστημα για να ρωτήσουν.

Η απάντηση που πήραν είναι ότι δε θα καλυφθεί το 50% της τιμής (στη θεωρία μπορούσαν να μου πληρώσουν 650Ε). Θα βγει λέει μια μέση τιμή για 18άρια (πχ. 1000Ε) και η αποζημίωση θα γίνει με βάση αυτή (500Ε) και όχι το κόστος αγοράς.

Πολύ βλακεία δεν ακούγεται για να ισχύει;

Νομίζω ότι μόνο για 24αρι πάει μέχρι 710 ευρώ, τα 18αρια είναι πιο κάτω.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

δε νομίζω αν ο κατασκευαστής/αντιπρόσωπος έχει ένα μοντέλο εγκεκριμένο (μιας και θέλει να πουλήσει) , οτι μπορεί ο πωλητής να το βγάλει εκτός λίστας . Θα δούμε

Μπάχαλο πάντως , ξεκίνησαν (αργοπορημένα αντί για Μάρτιο) τις αιτήσεις χωρίς να είναι όλα έτοιμα

Μα δεν είπα να το βγάλει. Να το βάλει συζητάμε.:D
Οι μεγάλοι προμηθευτές έχουν ήδη συμφωνίες με τις μεγάλες εταιρίες λιανικής. Μάντεψε ποιος θα κάνει κουμάντο στο τι θα καταχωρηθεί στο μητρώο άμεσα και έμμεσα.
Τέσπα μένει να το δούμε όταν και αν συμπληρωθεί το μητρώο. Μακάρι να καταχωρηθούν όλες οι συσκευές απο όλους τους κατασκευαστές/αντιπροσώπους στην Ελλάδα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Η επιδοτηση αφορα μονο το προιον αυτο καθαυτο  και οχι τα υπολοιπα.

αμα ειναι ομως να πληρωσεις απεγκατασταση και εγκατασταση και τον τεχνικο δεν συμφερει 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...