Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, Greengreen είπε

αν το αφήσω έτσι, θα με βρει ο τεχνικός τεχνικός και θα πάρω επιταγή αν περάσει η αίτηση μου;

...οι τεχνικοί δεν θα περνάνε για να μοιράζουν επιταγές πάντως :P

(...μέχρι να ξεκινήσει για 'σένα ο τεχνικός, θα έχεις ήδη μιλήσει καμμιά 10αριά φορές με το μαγαζί, θα έχεις δώσει την διεύθυνσή σου καμμιά 20αριά, και κινητό για επικοινωνία καμμιά 30αριά. Δεν θα βασιστούν στο τί γράφει και δεν γράφει στην αίτησή σου για να σου έρθουν. Είναι το τελευταίο που πρέπει να σ' απασχολεί, η διεύθυνση....)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 ώρες πριν, james01gr είπε

Σελίδα 5 του οδηγού αναφέρει τι δίνεις και τι μπορείς να πάρεις. Εάν δώσεις 9αρι μπορείς να πάρεις από 8αρι έως 11αρι.εαν δώσεις 12αρι μπορείς να πάρεις από 11αρι έως 16αρι. Το πρόγραμμα τρέχει για να αντικατασρησεις συσκευή που ήδη έχεις στον ίδιο χώρο. Δεν μπορείς να αλλάξεις 9αρι και να παρεις 24αρι...

κανεις λαθος αυτο που λες στην σελιδα 5 ειναι επεξήγηση του τι σημαινει 9.000 btu. 9.000 btu θεωρει ενα κλιματιστικο με αποδοση απο 8000 εως 11.000 οχι οτι αν εχεις 9αρι μπορεις να παρεις απο 8.000 εως 11.000. Μην μας τρελάνεις δεν αναφερει τιποτα τετοιο στην συγκεκριμενη σελιδα.

9 ώρες πριν, dalan2007 είπε

εγω που θελω ψυγειο και μου εβγαλε 435 ευρω δλδ παιρνω ενα απο το χ μαγαζι που κανει πχ 500(που συμμετεχει φυσικα στο προγραμμα) και δινω 65 ?

για να παρεις τα 435 θα πρεπει να επιλεξεις ενα ψυγειο που κανει 870. Αν σε επιχορηγεί με 50%

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επιδότηση μου είναι 45% (338€), το ψυγείο που θέλω να αντικαταστήσω κοστίζει 950€ το επιπλέον ποσό των 199€ μαζί με τα 413€ απο τα (338*100/45=) 751€, λογικά θα μπορώ να το πληρώσω από την τσέπη μου, σωστά ;;

Επεξ/σία από dhmak

• Super Moderators
27 minutes ago, dhmak said:

Η επιδότηση μου είναι 45% (338€), το ψυγείο που θέλω να αντικαταστήσω κοστίζει 950€ το ποσό που υπολείπεται (199€) απο τα (338*100/45=) 751€, λογικά θα μπορώ να το πληρώσω από την τσέπη μου, σωστά ;;

Θα πληρώσεις 950-338= 612 ευρώ.

2 ώρες πριν, dhmak είπε

Η επιδότηση μου είναι 45% (338€), το ψυγείο που θέλω να αντικαταστήσω κοστίζει 950€ το ποσό που υπολείπεται (199€) απο τα (338*100/45=) 751€, λογικά θα μπορώ να το πληρώσω από την τσέπη μου, σωστά ;;

Νομιζω, οτι αφου δεν εχει κλεισει ακομη η περιοδος αιτησεων, το ποσο που δειχνει το συστημα ειναι ενδεικτικο; Δεν εχει οριστικοποιηθει, ετσι δεν ειναι; Λεει κατι σαν 'ανωτατο ποσο επιδοτησης', αλλα σημαινει οτι θα ειναι αυτο, ή μαλλον λιγοτερο; Δεν εξαρταται απο την τελικη εκκαθαριση των αιτησεων/των δικαιουχων;

19 λεπτά πριν, mindreader είπε

Νομιζω, οτι αφου δεν εχει κλεισει ακομη η περιοδος αιτησεων, το ποσο που δειχνει το συστημα ειναι ενδεικτικο; Δεν εχει οριστικοποιηθει, ετσι δεν ειναι; Λεει κατι σαν 'ανωτατο ποσο επιδοτησης', αλλα σημαινει οτι θα ειναι αυτο, ή μαλλον λιγοτερο; Δεν εξαρταται απο την τελικη εκκαθαριση των αιτησεων/των δικαιουχων;

Ειναι το πραγματικο οχι ενδεικτικο και εχει και παραδειγματα, οποτε ξερεις εξαρχης ποσο θα πληρωσεις.

• Super Moderators
52 minutes ago, mindreader said:

Λεει κατι σαν 'ανωτατο ποσο επιδοτησης', αλλα σημαινει οτι θα ειναι αυτο, ή μαλλον λιγοτερο;

Το ανώτατο ποσό υπάρχει ώστε να μην επιδοτείται πχ η αγορά ενός ψυγείου 3000 ευρώ με 1500 ευρώ όταν έχεις 50% επιδότηση. 

Σου λέει μέχρι 425 ευρώ θα είναι το 50%, είτε πάρεις 850 ευρώ ψυγείο είτε 3000, πάλι 425 θα σου επιδοτήσει. Αν πάρεις κάτω από 850 ευρώ, τότε η επιδότηση θα είναι με βάση το 50%.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ό,τι διαπίστωσα, αν εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα στο ίδιο ακίνητο, πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις ποιος δικαιούται τη μεγαλύτερη επιδότηση και σε ποιου τα στοιχεία συμφέρει να κάνεις την αίτηση. Επίσης, μπορείς παράλληλα να εκμεταλλευτείς τη δυνατότητα που δίνεται στους συζύγους να κάνουν ξεχωριστές αιτήσεις για διαφορετικά ακίνητα. Πχ, εγώ έκανα αίτηση για το ακίνητο στο οποίο μένει η μητέρα μου (έχω περισσότερα μόρια και μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνη), η σύζυγος για το δικό μας, ο πεθερός για το εξοχικό του, η κόρη του (αδερφή της συζύγου μου, φιλοξενούμενη του πεθερού μου - edit: άκυρο, ψιλή κυριότητα έχει) για την κύρια κατοικία τους κλπ. Φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψιν τις συσκευές που θέλεις να αλλάξεις. Αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ 35% και 50% επιδότησης, θα βάλεις το 50% στο ακίνητο που θα κάνεις τις περισσότερες αντικαταστάσεις συσκευών.

Επεξ/σία από kirileman
  • Thanks 2

13 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Γνωρίζουμε αν το κόστος εγκατάστασης απεγκατάστασης είναι μέσα στην επιδότηση και επίσης ξέρετε αν οι μεγάλες αλυσίδες θα στέλνουν για την παραλαβή τεχνικό που θα πιστοποιεί ότι λειτουργούν συσκευές για την ανακύκλωση ή θα πρέπει να φωνάξουμε εμείς κάποιο τρίτο με δικιά μας χρέωση

Η επιδοτηση αφορα μονο το προιον αυτο καθαυτο  και οχι τα υπολοιπα.

• Like 1

43 λεπτά πριν, kirileman είπε

Από ό,τι διαπίστωσα, αν εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα στο ίδιο ακίνητο, πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις ποιος δικαιούται τη μεγαλύτερη επιδότηση και σε ποιου τα στοιχεία συμφέρει να κάνεις την αίτηση. Επίσης, μπορείς παράλληλα να εκμεταλλευτείς τη δυνατότητα που δίνεται στους συζύγους να κάνουν ξεχωριστές αιτήσεις για διαφορετικά ακίνητα. Πχ, εγώ έκανα αίτηση για το ακίνητο στο οποίο μένει η μητέρα μου (έχω περισσότερα μόρια και μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνη), η σύζυγος για το δικό μας, ο πεθερός για το εξοχικό του, η κόρη του (αδερφή της συζύγου μου, φιλοξενούμενη του πεθερού μου) για την κύρια κατοικία τους κλπ. Φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψιν τις συσκευές που θέλεις να αλλάξεις. Αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ 35% και 50% επιδότησης, θα βάλεις το 50% στο ακίνητο που θα κάνεις τις περισσότερες αντικαταστάσεις συσκευών.

Και πως γινεται αυτό? Πως έκανες αιτηση για το ακινητο της μητέρας σου? Ειναι πχ κυρια ή δευτερεύουσα δικια σου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, xraxra είπε

Και πως γινεται αυτό? Πως έκανες αιτηση για το ακινητο της μητέρας σου? Ειναι πχ κυρια ή δευτερεύουσα δικια σου?

Ναι, δευτερεύουσα δική μου. Για την κύρια κατοικία έκανε η σύζυγος. Ελπίζω να μην φάω άκυρο.

Επεξ/σία από kirileman

48 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ναι, δευτερεύουσα δική μου. Για την κύρια κατοικία έκανε η σύζυγος. Ελπίζω να μην φάω άκυρο.

Δεν νομιζω. Το λέει καθαρά για δευτερεύουσα.

Καλησπέρα σας,

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με το πρόγραμμα και με ένα post λίγο πιο επάνω. Έχω ένα κλιματιστικό 12000btu. Μπορώ να πάρω 18000btu ή πρέπει να είναι αποκλειστικά 12000btu;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...