Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, lasithi12 είπε

προφανώς θα δουλεψουμε με τη σαβουρα που θέλουν πχ τογιοτόμι

και υπόλοιπες εναλλακτικές θα ειναι στο θεό.

παντα ετσι δουλευει η αγωρά και ετσι θα δουλέψει πάλι.

δεν νομιζω να έχουν συναίτερο το κράτος και ουτε θέλουν.

Διαβάζω τόσες μέρες αυτά που γράφονται και η παραπληροφόρηση έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Δεν θα υπάρχει καμία λίστα με τα επιδοτούμενα, ότι θέλει αγοράζει ο καθένας. Πες μας με ποια επικοινώνησες ονομαστικά και ποιος σου τα είπε αυτά, να πάω εγώ ο ίδιος να κάνω καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή (και όχι πολίτη όπως λανθασμένα έγραψα από κεκτημένη ταχύτητα και με διόρθωσε ο σύντροφος - LMAO). Όχι με αερολογίες, συγκεκριμένα.

Χωρίς να αφορά εσένα προσωπικά, νομίζω μερικοί, με φόντο το πρόγραμμα, βρήκαν ευκαιρία για πολιτική σπέκουλα 😄

Επεξ/σία από pinakas0
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, korakios είπε

δε νομίζω να δουλεύει έτσι

Ετσι θα δουλεψει.Μπηκα τυχαια στο σαιτ των media και υπαρχει ξεχωριστα εικονιδιο που πατας για να δεις τα ειδη που αφορουν την επιδοτηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Ετσι θα δουλεψει.Μπηκα τυχαια στο σαιτ των media και υπαρχει ξεχωριστα εικονιδιο που πατας για να δεις τα ειδη που αφορουν την επιδοτηση.

είναι λογικό να μπορείς να αγοράσεις συγκεκριμένα προϊόντα που να ανήκουν στην κατηγορία ψυγείων,καταψυκτών,κλιματιστικών συγκεκριμένης ενεργειακής κλάσης που αφορούν το πρόγραμμα

Αλλά αν ίδιας κατηγορίας προϊόντα είναι εκτός , επειδή είναι σοβαρό  θέμα , καλό είναι να μη μιλάνε γενικά και αόριστα , δώσε λινκ

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

15 λεπτά πριν, pinakas0 είπε

Διαβάζω τόσες μέρες αυτά που γράφονται και η παραπληροφόρηση έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Δεν θα υπάρχει καμία λίστα με τα επιδοτούμενα, ότι θέλει αγοράζει ο καθένας. Πες μας με ποια επικοινώνησες ονομαστικά και ποιος σου τα είπε αυτά, να πάω εγώ ο ίδιος να κάνω καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη. Όχι με αερολογίες, συγκεκριμένα.

Χωρίς να αφορά εσένα προσωπικά, νομίζω μερικοί, με φόντο το πρόγραμμα, βρήκαν ευκαιρία για πολιτική σπέκουλα 😄

η λίστα δεν εχει βγει ακόμα. στη σελιδα εχει μια στήλη ΜΗΤΡΩΑ οπου λεει "Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμμένου Εξοπλισμού  - Η λίστα θα αναρτηθεί μετά την έγκριση των πρώτων προιόντων" Επίσης αντίστοιχα στη ψηφιακή μεριμνα 2 εχει συγκεκριμένα προϊόντα! (κακώς κατά τη γνώμη μου) όπου υποψιάζομαι ο κάθε έμπορας βάζει αυτά που θα "ρουφήξουν" το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης αρα και θα μεγιστοποίησουν το κέρδος τους......

4 λεπτά πριν, kurupakis είπε

η λίστα δεν εχει βγει ακόμα. στη σελιδα εχει μια στήλη ΜΗΤΡΩΑ οπου λεει "Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμμένου Εξοπλισμού  - Η λίστα θα αναρτηθεί μετά την έγκριση των πρώτων προιόντων" Επίσης αντίστοιχα στη ψηφιακή μεριμνα 2 εχει συγκεκριμένα προϊόντα! (κακώς κατά τη γνώμη μου) όπου υποψιάζομαι ο κάθε έμπορας βάζει αυτά που θα "ρουφήξουν" το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης αρα και θα μεγιστοποίησουν το κέρδος τους......

τότε μένει να δούμε τη λίστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση.

Τα έξοδα επιθεωρητή, απόσυρσης και εγκατάστασης τα πληρώνει ο καταναλωτής;

Εάν η επιδότηση (πχ της τάξεως του 50%) είναι max 600 για ένα air-condition 24000 btu. Για ένα νορμάλ των 12000 btu θα πάει στα 300€ επιδότηση.

Άρα, αν η συσκευή έχει ονομαστική αξία 600€, τότε πληρώνεις 300€. Το πιστοποιημένο άτομο για να ελέγξει το προς απόσυρση-μηχάνημα, το πληρώνεις εσύ (ο καταναλωτής); Άλλα 70€ μεροκάματο εκεί. Το συνεργείο εγκατάστασης; Άλλα 50 εκεί. Συνολικά λοιπόν έχουμε 300+70+50=420€. (600-420)/600=30%.

Σωστός ο συλλογισμός μου ή είμαι λάθος;

Οι τιμές είναι ενδεικτικές μπορεί και να είναι υψηλότερες οπότε το πραγματικό ποσοστό της επιδότησης να είναι ακόμα μικρότερο.

Επεξ/σία από orestis90
επιπρόσθετες πληροφορίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, kurupakis είπε

η λίστα δεν εχει βγει ακόμα. στη σελιδα εχει μια στήλη ΜΗΤΡΩΑ οπου λεει "Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμμένου Εξοπλισμού  - Η λίστα θα αναρτηθεί μετά την έγκριση των πρώτων προιόντων" Επίσης αντίστοιχα στη ψηφιακή μεριμνα 2 εχει συγκεκριμένα προϊόντα! (κακώς κατά τη γνώμη μου) όπου υποψιάζομαι ο κάθε έμπορας βάζει αυτά που θα "ρουφήξουν" το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης αρα και θα μεγιστοποίησουν το κέρδος τους......

Όταν λέει "Εγκεκριμένος εξοπλισμός" αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές. Πολύ αμφιβάλλω ότι θα υπάρχει διαχωρισμός μοντέλων με ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και κλάση, γιατί θα γίνει σάλος. Αν τώρα αυξήσουν τις τιμές για να αυτοεξαιρεθούν κάποια προϊόντα, αυτά τα τρισάθλια τα κάνουν οι αλυσίδες συνήθως, άρα γιατί να ψωνίσεις από αλυσίδα;

Και γιατί να μπει ο μικρός στην διαδικασία να βγάζει λίστες με συγκεκριμένα προϊόντα αφού ούτος ή άλλος τα λεφτά του θα τα πάρει και με το παραπάνω γιατί πολύ απλά θα έχει πλεονέκτημα έναντι των μεγάλων; Νομίζω είναι ξεκάθαρο.

Εγώ με ένα καλό γνωστό σκρουτζομάγαζο λευκών συσκευών στην Αθήνα που επικοινώνησα πριν λίγο (και ψωνίζω χρόνια) μου είπε ότι απλά κάνεις την αίτηση, πας από κει με το voucher και αγοράζεις όποιο μοντέλο κλιματιστικού και ψυγείου γουστάρεις. Ούτε λίστες ούτε τίποτα.

Όχι ανακρίβειες και σπέκουλες λοιπόν (πάει σε προηγούμενα ποστ αυτό). Και τα Σκρουτζομάγαζα είναι μέσα και οι τιμές στα περισσότερα μοντέλα ελάχιστα πήραν πάνω (μόλις τσέκαρα ιστορικό σε popular μοντέλα) και οι τιμές ίσως και να ΠΕΣΟΥΝ, γιατί όταν ξεκινήσει το πάρτυ θα φαγωθούν τα μαγαζιά εκείνη τη στιγμή να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις μέχρι το deadline. Και παρατασούλα βλέπω γιατί μετά τις διακοπές ο κόσμος συνήθως δεν έχει μία.

Επεξ/σία από pinakas0

Το ΜΌΝΟ κριτήριο που υπάρχει με το τι θα γίνει και αν θα υπάρχει λίστα με συγκεκριμένα μοντέλα που θα μπορείς να αγοράσεις είναι προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα. 

Στην ΜΌΝΗ περίπτωση που έχει προηγηθεί με voucher για αγορά προϊόντων δηλαδή τα λαπτοπ και τα ταμπλέτ, υπήρχε λίστα, δεν διάλεγες ότι ήθελες. Την βάφτισαν ότι είναι "αυτά που τηρούν τις προδιαγραφές" (και ας υπήρχαν και άλλα δεκάδες με τις προδιαγραφές αυτές). 

Για τον φίλο από πάνω που λέει ότι σιγά μην κάτσει κάποιο μικρό μαγαζί να κάνει την διαδικασία με τα συγκεκριμένα προϊόντα να του πω ότι 1ον) οι προμηθευτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον, δεν τους τραβάνε και ας κλαίνε να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα και 2ον) στο πρόγραμμα με το λαπτοπ απλώς η αντίστοιχη δικιά τους λίστα ήταν πολύ μικρότερη(4-5 μοντέλα) σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες που είχαν 50 μοντέλα στη κάθε κατηγορία. 

• Like 1

200% θα παιξει λίστα προίοντων.

όπως και στα λαπτοπ.

και ξαναλεω αυτη ηταν και η επισημη τοποθετηση απο τα μεγαλυτερα μαγαζιά.

μου ειπε ευθεια μια η αλλη τοσο θα σου βγει.

επισης για μερικους ο χρόνος ειναι χρήμα. μερικοι πιστευουν θα δροσιστουν στο δωρεάν..(οι περισσοτεροι που συαντάω και εχω μιλησει μαζί τους)

θα φευγουν τα φασόν σαν τις μύγες υπερκοστολογημενα.

• Like 1

11 λεπτά πριν, orestis90 είπε

Ερώτηση.

Τα έξοδα επιθεωρητή, απόσυρσης και εγκατάστασης τα πληρώνει ο καταναλωτής;

Εάν η επιδότηση (πχ της τάξεως του 50%) είναι max 600 για ένα air-condition 24000 btu. Για ένα νορμάλ των 12000 btu θα πάει στα 300€ επιδότηση.

Άρα, αν η συσκευή έχει ονομαστική αξία 600€, τότε πληρώνεις 300€. Το πιστοποιημένο άτομο για να ελέγξει το προς απόσυρση-μηχάνημα, το πληρώνεις εσύ (ο καταναλωτής); Άλλα 70€ μεροκάματο εκεί. Το συνεργείο εγκατάστασης; Άλλα 50 εκεί. Συνολικά λοιπόν έχουμε 300+70+50=420€. (600-420)/600=30%.

Σωστός ο συλλογισμός μου ή είμαι λάθος;

Οι τιμές είναι ενδεικτικές μπορεί και να είναι υψηλότερες οπότε το πραγματικό ποσοστό της επιδότησης να είναι ακόμα μικρότερο.

Αν υπάρχουν, ναι, τα πληρώνει ο πελάτης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ η επιδότηση αφορά μόνο στην τιμή της συσκευής, και όποιες άλλες χρεώσεις πρέπει να γράφονται αναλυτικά σε ξεχωριστή γραμμή διότι δεν επιδοτούνται.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GMod είπε

Αν υπάρχουν, ναι, τα πληρώνει ο πελάτης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ η επιδότηση αφορά μόνο στην τιμή της συσκευής, και όποιες άλλες χρεώσεις πρέπει να γράφονται αναλυτικά σε ξεχωριστή γραμμή διότι δεν επιδοτούνται.

άρα αυτόματα θα πάει η εγκατάσταση απο 80-150€ (ανάλογα τα BTU και τα κοστη της χαλκοσωλήνας)

η απόσυρση κανα 20άρι

η επιθεώτηρηση αλλα τόσα.

και ξαναλέω για οσους θελουν κλιματιστικό εγκαιρα, αυτό δεν πρώκειται να γινει μέχρι τέλη αυγουστου.

(πρωσοπικη γνώμη.)

Επεξ/σία από lasithi12
  • Thanks 1
  • Sad 1

• Super Moderators
5 minutes ago, lasithi12 said:

200% θα παιξει λίστα προίοντων.

Καταρχάς πρέπει να είναι ενεργειακή κλάση Ε κι άνω, οπότε ναι θα τρώνε πόρτα οι πιο κάτω.

Τώρα για το αν θα βάλουν όλες τις συσκευές που ανηκουν στις ενεργειακές κλάσεις που ορίζει το ΦΕΚ, θα δείξει η νεκροψία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικά τα ψυγεία πρέπει να είναι Α++ ή νέα ενεργειακή κλάση D και πάνω ?

μέσα γράφει Ε και Καλύτερη (D,C,B,A) άρα πιάνεται από E ?

Επεξ/σία από makis269

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ψυγεία πρέπει να είναι κλάσης Ε (αρα από Ε) και καλύτερη (D,C,B,A) δεν υπάρχουν πλέον Α+, ++, +++.

Επεξ/σία από shodan
  • Like 1
  • Thanks 1

ενημέρωση για τι μύγες βαράνε.... (μου εκανε τρελή εντύπωση η σβελτάδα.)

Παραγκελία σήμερα.

Παράδωση αύριο.

Εγκατάσταση Δευτέρα.

θα γίνει τρελό μακελειό ... τον αυγουστο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...