Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τον ψυγειοκαταψυκτη που ειναι να παρετε, μπειτε στο σκρουτζ να δειτε το ιστορικο τιμων.

Επιδοτηση καταστηματων ηλεκτρικων επρεπε να λεγεται...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σας. Θέλω να αλλάξω το ψυγείο μου αλλά δεν εχω κρατήσει τίποτα ώστε να δω το μοντέλο ούτε έχει αυτοκόλλητο επάνω με την κλάση. Θα εχω πρόβλημα; 

Ελπιζω να μη γινουν απατεωνιες απο τις εταιριες με αυξησεις τιμων και λοιπα κολπα. Θυμαμαι ειχα παρει ενα καροτσακι για ηλικωμενο και η κοπελα στο μαγαζι μου ειπε πως κοστιζει 160 ευρω και οταν της εδωσα αποδεικτικο απο το ΙΚΑ (λογω αναπηριας) για εκπτωση 70 ευρω, μου ειπε πως μεσω επιδοτησης η τιμη ηταν 230 ευρω! Δεν εκανα φασαρια λογω επιγουσης αναγκης, αλλα το σηκωνε η γουνα τους ενα ξεχεσμα

Παντου ρεμουλα, απατη και αρπαχτη 

• Like 5
  • Confused 1

Αφού έχουν ανεβάσει τις τιμές και φαντάζομαι θα τις ανεβάσουν κι άλλο σε σημείο να έρχεται μία η άλλη με το να παίρνατε πριν λίγους μήνες κλιματιστικό/ψυγείο, τι κόβεστε και γίνεται ένας χαμός εδώ και στο ραδιόφωνο που ακούω στη δουλειά που στέλνουν σωρηδόν μυνήματα για ερωτήσεις;

• Super Moderators
48 minutes ago, kostakiss said:

εγω που τα εχω αλλαξει ολα τα ηλεκτρικα , μπορω καπως να επωφεληθω της επιδοτησης ? αξιζει να το δω καπως?

Αφού τα έχεις αλλάξει όλα, γιατί να δώσεις πάλι λεφτά? Δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ απόσβεση τα χρήματα αν τα τωρινά είναι ήδη σε καλή ενεργειακή κλάση.

48 minutes ago, Donmitsos10 said:

Καλησπέρα σας. Θέλω να αλλάξω το ψυγείο μου αλλά δεν εχω κρατήσει τίποτα ώστε να δω το μοντέλο ούτε έχει αυτοκόλλητο επάνω με την κλάση. Θα εχω πρόβλημα; 

Θα έρθει έτσι κι αλλιώς τεχνικός να το δει πρώτα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τεχνικός που θα κάνει τον έλεγχο θα είναι απο το ίδιο το κατάστημα ? αν ναι αλλάζουν πολλά.

Μια ακόμα ερώτηση :

Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης (όχι φιλοξενία) , γίνεται αίτηση?

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

2 λεπτά πριν, korakios είπε

Ο τεχνικός που θα κάνει τον έλεγχο θα είναι απο το ίδιο το κατάστημα ? αν ναι αλλάζουν πολλά.

Μια ακόμα ερώτηση :

Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης (όχι φιλοξενία) , γίνεται αίτηση?

αποτι εχω καταλαβει ναι. σε ενα αθρο διαβασα το παρακατω

Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη.)

επισης αποτι διαβαζω αυτο που ελεγχουν ειναι να μην γινει διπλη αιτηση σε εναν αριθμο παροχης. 

• Like 1

30 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αφού έχουν ανεβάσει τις τιμές και φαντάζομαι θα τις ανεβάσουν κι άλλο σε σημείο να έρχεται μία η άλλη με το να παίρνατε πριν λίγους μήνες κλιματιστικό/ψυγείο, τι κόβεστε και γίνεται ένας χαμός εδώ και στο ραδιόφωνο που ακούω στη δουλειά που στέλνουν σωρηδόν μυνήματα για ερωτήσεις;

Εδώ ολόκληρο Υπουργείο περίμενε τόσους μήνες να του δοθεί το πράσινο φως από Dixons, Saturn και λοιπές πολυεθνικές για να μοιράσει κρατικό χρήμα, περιμένεις ο κόσμος να καταλάβει ότι η επιδότηση δεν αφορά τον καταναλωτή και να συγκρίνει τιμές ή πχ. να υπολογίσει κόστος απεγκατάστασης-εγκατάστασης 120+€; Άλλο ένα επιτυχημένο πρόγραμμα θα είναι και τα κονδύλια θα απορροφηθούν.
Δυστυχώς η κριτική σκέψη έχει πάει περίπατο γι αυτό πλέον δεν κουνιέται φύλλο.

• Like 4

1 λεπτό πριν, grinder_ είπε

Εδώ ολόκληρο Υπουργείο περίμενε τόσους μήνες να του δοθεί το πράσινο φως από Dixons, Saturn και λοιπές πολυεθνικές για να μοιράσει κρατικό χρήμα, περιμένεις ο κόσμος να καταλάβει ότι η επιδότηση δεν αφορά τον καταναλωτή και να συγκρίνει τιμές ή πχ. να υπολογίσει κόστος απεγκατάστασης-εγκατάστασης 120+€; Άλλο ένα επιτυχημένο πρόγραμμα θα είναι και τα κονδύλια θα απορροφηθούν.

βλέπω τιμές skroutz και δεν είδα στα δημοφιλή μοντέλα αυξήσεις

τώρα εννοείται κάποιος δε θα αλλάξει Α κλάσης κλιματιστικό ινβέρτερ , αλλά είναι ευκαιρία για αλλαγή παλιών μόνο αν την είχε προγραμματισμένη σύντομα

προσωπικά , παίζει ένα ψυγείο στο εξοχικό που κάνει σα τρακτέρ ώρες ώρες (ανάλογα τα κέφια)

το θέμα είναι οτι θα πρέπει να το μεταφέρω , αλλά πριν το κάνω πρέπει να δει βίντεο/φωτό ο τεχνικός μιας και δεν έχει κάπου να γράφει ενεργειακή κλάση

Λετε για τιμες σκρουτζ αλλα δεν σημαινει οτι ολοι οσοι εμφανιζονται εκει θα συμμετασχουν και το στο προγραμμα οποτε ειναι λαθος η συγκριση, επισης ουτως η αλλιως οι τιμες εχουν ανεβει στα παντα, φυσικα δεν μιλαω για τιμες που αποτελουν αισχροκερδια ( να ειχε πριν 100 και τωρα 200) Πρεπει να θυμαται κανεις ποσο το ειχε πριν πχ ο κωτσο και ποσο το εχει τωρα για να αποτελει σωστο μετρο συγκρισης.

• Like 1

50 λεπτά πριν, grinder_ είπε

και όσοι σκέφτονται χαρακτηρίζονται τουλάχιστον γραφικοί

22 λεπτά πριν, korakios είπε

βλέπω τιμές skroutz και δεν είδα στα δημοφιλή μοντέλα αυξήσεις

τώρα εννοείται κάποιος δε θα αλλάξει Α κλάσης κλιματιστικό ινβέρτερ , αλλά είναι ευκαιρία για αλλαγή παλιών μόνο αν την είχε προγραμματισμένη σύντομα

προσωπικά , παίζει ένα ψυγείο στο εξοχικό που κάνει σα τρακτέρ ώρες ώρες (ανάλογα τα κέφια)

το θέμα είναι οτι θα πρέπει να το μεταφέρω , αλλά πριν το κάνω πρέπει να δει βίντεο/φωτό ο τεχνικός μιας και δεν έχει κάπου να γράφει ενεργειακή κλάση

Daikin Siesta C35 Sensira πριν μερικούς μήνες 520€-550€ με εγκατάσταση. Τώρα 700€ και πολλές φορές χωρίς εγκατάσταση. Γενικά στις αλυσίδες έχουν ανέβει όλα +100€ τουλάχιστον. Κάτι δευτεροκλασάτες haier, tcl, juro pro κτλ έχουν φτάσει στα 500€+ ενώ τα έβρισκες κάτω από 400€.

Ήταν πολύ απλό να μπει σαν όρος να αναλάβει το κατάστημα την απεγκατάσταση-εγκατάσταση και να μπει ένας τυπικός έλεγχος στο περιθώριο κέρδους σε όσα καταστήματα αποφασίσουν να συμμετέχουν. Όταν μιλάμε για κρατική επιδότηση 300.000+ συσκευών δεν μπορείς να αφήνεις να πουλάνε λιανική τιμή πόσο μάλλον "υπερφουσκωμένη" λιανική και να γίνεται αισχροκέρδεια.

Τα έχουμε μάθει χρόνια με τα προγράμματα επιστροφής των τραπεζών, απλά εμένα μου χτυπάει πολύ άσχημα όταν γίνεται με δημόσιο χρήμα τελευταία με τις διάφορες πλατφόρμες.

• Like 5

3 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Daikin Siesta C35 Sensira πριν μερικούς μήνες 520€-550€ με εγκατάσταση. Τώρα 700€ και πολλές φορές χωρίς εγκατάσταση. Γενικά στις αλυσίδες έχουν ανέβει όλα +100€ τουλάχιστον. Κάτι δευτεροκλασάτες haier, tcl, juro pro κτλ έχουν φτάσει στα 500€+ ενώ τα έβρισκες κάτω από 400€.

Ήταν πολύ απλό να μπει σαν όρος να αναλάβει το κατάστημα την απεγκατάσταση-εγκατάσταση και να μπει ένας τυπικός έλεγχος στο περιθώριο κέρδους σε όσα καταστήματα αποφασίσουν να συμμετέχουν. Όταν μιλάμε για κρατική επιδότηση 300.000+ συσκευών δεν μπορείς να αφήνεις να πουλάνε λιανική τιμή πόσο μάλλον "υπερφουσκωμένη" λιανική και να γίνεται αισχροκέρδεια.

Τα έχουμε μάθει χρόνια με τα προγράμματα επιστροφής των τραπεζών, απλά εμένα μου χτυπάει πολύ άσχημα όταν γίνεται με δημόσιο χρήμα τελευταία με τις διάφορες πλατφόρμες.

να πω την αλήθεια σε μεγάλα καταστήματα δεν κοίταξα τιμές , μην ξεχνάς όμως οτι πάντα ακριβαίνουν τα κλιματιστικά τέτοια περίοδο . Η καλύτερη είναι είτε black firday (που και εκεί βέβαια κάνουν αλχημείες) είτε νεκρή περίοδο πχ Μάρτιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...