Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω μια απορία για αρχή. Έχει μέγιστο ποσό επιδότησης?!!?!?

Δηλαδή μπορείς να πάρεις 3 συσκευές και αθροιστικά μέχρι 650€?

Υπάρχει τέτοια παράμετρος, για μέγιστη αθροιστική επιδότηση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/6/2022 στις 1:00 ΜΜ, phanispal είπε

Μάλλον δε συμμετέχουν καν τα μικρά στο πρόγραμμα. Κρίμα και σκεφτόμουν να αλλάξω ένα που έχω για τις μπύρες.

22 ώρες πριν, GMod είπε

Κι εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα μικρά κάτω του 1m ύψος δεν συμμετέχουν.

Λέει στο ΦΕΚ ότι «θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μιας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη

Στις επιχορηγούμενες είναι καθαρά μόνο ψυγεία ≥ 1m.

που το λεει αυτο; μπερδευτηκα! :P  λεει >1 μ σε αυτα που θα αγοραστουν μονο ομως

θα πεσει πολυ γελιο με τις σημανσεις παντως, βγαζουν εκτος ψυγεια κλπ προ του 1993 αν καταλαβαινω κατα (που εχει τουλαχιστον το 1/3 των νοικοκυριων-απο το γαμο τους ξερω γω)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

ξερει καποιος τι γινεται αν μενω σε σπιτι που ειναι στο ονομα του πεθερου μου , o οποιος δεν δικαιουται επιδοτηση αλλα εχει σαν φιλοξενουμενη τη κορη του σε αυτο που αυτη δικαιουται.

5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Εχουν βάλει τόσες προϋποθέσεις που θα πέσουν άκυρα.Εγώ θέλω να αντικαταστήσω 2 λειτουργικά κλιματιστικά 9.000 btu 25+ ετών, δεν νομίζω να γράφουν πάνω τι ενεργειακής κλάσης είναι.Το 1 είναι General Electric και το άλλο Fujitec, γράφει πάνω Eco 😅 και λειτουργεί μόνο στην ψύξη χειροκίνητα απο διακόπτη στην μονάδα.

Λένε πως α)ανάλογα την αξία της αγοράς της καινούριας συσκευής και μάλλον και β)του ετήσιου εισοδήματος, θα είναι ανάλογο και το ύψος της επιδότησης, το οποίο εξαρτάται και απο το είδος της συσκευής, έχουν βγάλει ποσά από-έως και ποσοστά 30% έως 50%.Λογικά όσο μεγαλύτερο το κόστος της συσκευής, τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση βάσει του ποσοστού της έκπτωσης.

Εχουν ξεκαθαρίσει την διαδικασία;Ας υποθέσουμε πως είναι κάπως έτσι:

Κάνεις την αίτηση, εγκρίνεται, έρχεται τεχνικός στο σπίτι, ελέγχει τις συσκευές και βγαίνει το ποσό της επιδότησης, όμως ξεχωριστά η ως σύνολο;

Ποιός θα ξηλώσει και ποιός θα εγκαταστήσει το παλιό κλιματιστικό, συγκεκριμένος τεχνικός η κάποιος της επιλογής μας;

Θα πρέπει να παραδώσουμε την εσωτερική και την εξωτερική μονάδα στο κατάστημα;

Εγώ ελπίζω στο τέλος να μην χρειάζονται όλα αυτά. Εγώ π.χ. έχω ένα κλιματιστικό παλιό που δεν το έχω εγκαταστήσει στο καινούριο μου σπίτι και θέλω να το δώσω να πάρω κάτι πιο σύγχρονο. Νομίζω μπορείς να φέρεις και δικό σου τεχνικό να στο βγάλει αλλά θα πρέπει να σου υπογράψει ότι είναι λειτουργικό κλπ λες και δεν θα πάει για ανακύκλωση...

Επίσης από ότι κατάλαβα, κάνεις την αίτηση, παίρνεις το voucher της έκπτωσης και μετά όλα τα άλλα (αγορά, απόσυρση κλπ)

Επίσης, το ξήλωμα του παλιού κλιματιστικού και η εγκατάσταση του νέου ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην επιδότηση. Είναι έξτρα έξοδα που θα βάλει ο αγοραστής από την τσέπη του.

Κατά τη γνώμη μου, μόνο για ψυγεία αξίζει το πρόγραμμα και στην ψηλή επιδότηση.

Εγώ που θα πάρω τη χαμηλή, αν την πάρω, θα εξοικονομήσω κάνα 100άρι, ΑΝ βρω το ψυγείο που θέλω.

πρεπει να κοπουν τα εισοδηματικα κριτηρια. οι μισοι και βάλε δεν δηλωνουν ουτε τα μισα που βγάζουν. παλι την πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι που δεν φοροδιαφευγουν και πεφτουν σε κλίμακες που δεν αξιζει καν τον κοπο να ασχοληθεις. οχι οτι θα μπαινανε απαραίτητα βεβαια. το προγραμμα φαινεται να σηκώνει μονο οσους εχουν χαμηλο εισοδημα και παιδια. οι υπόλοποι θα μείνουν με τη χαρα.

• Like 4

Δεν είναι άσχημο το σύστημα μοριοδοτησης πάντως. Κλιμακουμενο σε ότι αφορά το εισόδημα και εξτρα μόρια ανά κατηγορία εξαρτωμενων τέκνων, μονογονεικη και μέλος αμεα. Και ανάλογη επιδότηση όσο πιο ψηλά η χαμηλά είσαι στην κατάταξη της μοριοδοτησης. Έχω δει πολύ χειρότερα προγράμματα. Το μόνο λάθος που έκαναν σε αυτό είναι που άφησαν τις αλυσίδες να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές των λευκών συσκευών από όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εχουμε λινκ απο την πλατφορμα που ανοιγει αυριο;

Λογικά θα προστεθεί στο vouchers.gov.gr που υπάρχουν και το fuelpass και το powerpass

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 1

• Super Moderators
2 minutes ago, panostom said:

ανοιγει με σειρα προτεραιοτητας ή με ληγοντα αφμ;

Το 2ο κι αφού κλείσει θα ελεγχθούν τα κριτήρια "προτεραιότητας" και θα δοθούν τα κουπόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...