Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, teot είπε

Το έχω ξαναγράψει ότι....

Είναι κοινή πρακτική  των καταστηματαρχών εμπορίας καταψυγμένων (εκεί το άκουσα για πρώτη φορά) ότι σε αναμονή καύσωνα για να προστατέψουν τα ψυγεία τους  και να ελαχιστοποιήσουν   τις πιθανότητες βλάβης,  φουλάρουν με προϊόντα τα ψυγεία τους για να μειώσουν τον χρόνο λειτουργίας τους. 

...κι εγώ δεν έχω γράψει για καταστηματάρχες και καταψύκτες, αλλά για ψυγεία οικιακά. Κι όταν λέμε ψυγείο οικιακό, ε δεν αναφερόμαστε στο "καταψυκτικό" κομμάτι του, αλλά στον θάλαμο ψύξης.

Στις 17/6/2022 στις 8:19 ΜΜ, phanispal είπε

Έχω ψυχολογικό από τότε που γύρισα Αύγουστο και είχαν σαπίσει μέσα κρέατα και ψάρια επειδή είχε πέσει η ασφάλεια 

...δες το θετικά πια : γύρισες κι ενώ είχε ενεργοποιηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής (5/8), απενεργοποιήθηκε η ασφάλεια...

Το σπίτι σ' αγαπάει λέμε :-D

Επεξ/σία από washcloud
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το ελάχιστο ποσό που πρέπει να έχει αξία η συσκευή που θα αγοραστεί, για να εκμεταλλευτεί κάποιος το μέγιστο της επιδότησης, είναι: (Από εκεί και πάνω το ποσό δεν επιδοτείται) (τιμές με ΦΠΑ 24%)

Κλ. 9000 Btu/h = 680€

Κλ. 12000 Btu/h = 800€

Κλ. 18000 Btu/h = 1140€

Κλ. 24000 Btu/h = 1420€

Ψυγείο = 850€

Καταψύκτης = 450€

Επεξ/σία από GMod

Έχω ένα μικρό εργένικο ψυγείο, το οποίο όμως είναι λειτουργικό.

Μπορώ να το αποσύρω, και να πάρω επιδότηση για αγορά ενός μεγάλου καινούργιου ψυγείου; Αν ναι, τι επιδότηση θα πάρω; Θα είναι μικρότερη επειδή το ψυγειάκι που αποσύρω είναι μικρό; Ή το ποσό της επιδότησης εξαρτάται μόνο από την τιμή του νέου ψυγείου;

54 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Μπορώ να το αποσύρω, και να πάρω επιδότηση για αγορά ενός μεγάλου καινούργιου ψυγείου; Αν ναι, τι επιδότηση θα πάρω; Θα είναι μικρότερη επειδή το ψυγειάκι που αποσύρω είναι μικρό; Ή το ποσό της επιδότησης εξαρτάται μόνο από την τιμή του νέου ψυγείου;

54 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Δεν βάζει περιορισμό το πρόγραμμα από όσο έχω διαβάσει.Ενα δίνεις ένα παίρνεις αρκεί να είναι λειτουργικό .Αν π Χ αποσύρω ένα κλιματιστικό 9000vtu μπορώ να το αντικαταστήσω με ένα 12000btu.Αν έχω κάπου λάθος διορθώσετε με

• Thanks 1

4 ώρες πριν, enteacher04 είπε

Εγώ ένα τέτοιο μικρό εργενικο ψυγείο που έχω λέω να το πουλήσω μέρες που είναι 😈

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα μικρά κάτω του 1m ύψος δεν συμμετέχουν.

Λέει στο ΦΕΚ ότι «θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μιας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη

Στις επιχορηγούμενες είναι καθαρά μόνο ψυγεία ≥ 1m.

Επεξ/σία από GMod
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, thouthou είπε

Τί σημαίνει "φέρουν σήμανση τάδε";;;;

...να έχουν σχετικό στικεράκι με την "τάδε" σήμανση (πχ ενεργειακής κλάσης)

Στις 17/6/2022 στις 8:19 ΜΜ, phanispal είπε

Έχω ψυχολογικό από τότε που γύρισα Αύγουστο και είχαν σαπίσει μέσα κρέατα και ψάρια επειδή είχε πέσει η ασφάλεια 

Κάποιος ρώτησε και απάντησα αυτό που πιστεύω, ανεξάρτητα απ' το αν έχει νόημα ή πόσο συνηθισμένο είναι να έχει κάποιος άδειο ψυγείο. 

Ωχ.... 

Το είχαμε πάθει σε κάτι διακοπές αρχές του 2000. Λίγο πριν φύγουμε ήρθε η γιαγιά μου σπίτι και μας έφερε πολλές μπριζόλες με το κιλό για να έχουμε να ψήνουμε όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές. 

Γυρνάμε μετά από δύο εβδομάδες περιπου. Κάτι βρωμάει στην κουζίνα, αίματα στο δάπεδο, ανοίγουμε το ψυγείο και κόντεψαμε να ξερασουμε από την μυρωδιά. Αίματα και ζουμιά από την κατάψυξη στο επάνω μέρος να στάζουν από την πόρτα μέχρι το πάτωμα, να έχουν λερωσει όλα τα φαγώσιμα που είχαμε μέσα, μαμούνια και ζουζούνια να βολτάρουν..... 

Είδαμε και πάθαμε με την μάνα μου να το καθαρίσουμε σιγά σιγά και μόλις τέθηκε σε λειτουργία ξεμυρισε, ευτυχώς είχαμε δεύτερο ψυγειο και το αφήσαμε άδειο για καιρό αυτό και το καθαρίσζαμε ξανά και ξανά συνέχεια μέχρι που έφυγε η μυρωδιά. 

Και να φανταστείς μιλάμε για ψυγείο τελών 60 αρχών 70, δουλεύει μέχρι σήμερα και όσα χρόνια ζω ποτέ δεν θυμάμαι να πέφτει η ασφάλεια. Τι συνέβη τότε δεν μπορώ να καταλάβω, είναι από αυτές τις φορές που σκέφτεσαι αν υπάρχει η τύχη, θεός η κάποιο κακό πνεύμα που θέλει να σε τιμωρήσει για κάτι. 

Το αμέσως χειρότερο από αυτό που μπορείς να δεις στο σπίτι σου μετά από διακοπές είναι να σου έχουν κάνει διάρρηξη η να έχει πιάσει φωτιά. 

Εννοειται πριν από διακοπές, από κρεατικά εντελώς άδειο το ψυγείο. Για οτιδήποτε άλλο μικρό το κακό. 

18 λεπτά πριν, washcloud είπε

...να έχουν σχετικό στικεράκι με την "τάδε" σήμανση (πχ ενεργειακής κλάσης)

Κι για συσκευές που είναι ακόμα ποιο παλιές, δηλαδή αυτές ενώ καίνε περισσότερο, δεν θα επιδοτούνται; Ακούγεται κουλό.

Το ψυγείο που θέλω να αλλάξω είναι τέτοιο. Δεν ξέρω καν την χρονολογία κατασκευής. Κάπου του 1990 πρέπει να είναι. ΠΙΤΣΟΣ KSP2366/01. Μάλλον θα πρέπει κάποιος πρώτα να επιβεβαιώσει με το κατάστημα που θα το δώσει, αν η συσκευή πληρεί τα κριτήρια.

Εχουν βάλει τόσες προϋποθέσεις που θα πέσουν άκυρα.Εγώ θέλω να αντικαταστήσω 2 λειτουργικά κλιματιστικά 9.000 btu 25+ ετών, δεν νομίζω να γράφουν πάνω τι ενεργειακής κλάσης είναι.Το 1 είναι General Electric και το άλλο Fujitec, γράφει πάνω Eco 😅 και λειτουργεί μόνο στην ψύξη χειροκίνητα απο διακόπτη στην μονάδα.

Λένε πως α)ανάλογα την αξία της αγοράς της καινούριας συσκευής και μάλλον και β)του ετήσιου εισοδήματος, θα είναι ανάλογο και το ύψος της επιδότησης, το οποίο εξαρτάται και απο το είδος της συσκευής, έχουν βγάλει ποσά από-έως και ποσοστά 30% έως 50%.Λογικά όσο μεγαλύτερο το κόστος της συσκευής, τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση βάσει του ποσοστού της έκπτωσης.

Εχουν ξεκαθαρίσει την διαδικασία;Ας υποθέσουμε πως είναι κάπως έτσι:

Κάνεις την αίτηση, εγκρίνεται, έρχεται τεχνικός στο σπίτι, ελέγχει τις συσκευές και βγαίνει το ποσό της επιδότησης, όμως ξεχωριστά η ως σύνολο;

Ποιός θα ξηλώσει και ποιός θα εγκαταστήσει το παλιό κλιματιστικό, συγκεκριμένος τεχνικός η κάποιος της επιλογής μας;

Θα πρέπει να παραδώσουμε την εσωτερική και την εξωτερική μονάδα στο κατάστημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...