Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, mindreader said:

Τι εγινε ρε παιδια...

Γεναρη το ανακοινωσαν,

παμε για Ιουλη...

Έπρεπε να γίνει "off season" η δουλειά.

Καλή τύχη για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν κλιματιστικό μέσα στο καλοκαίρι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Τι εγινε ρε παιδια...

Γεναρη το ανακοινωσαν,

παμε για Ιουλη...

Τι πιο σύνηθες...  που  λέει και μια ψυχη.... 😳

Επεξ/σία από petrakiskap
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

Τι πιο σύνηθες...  που  λέει και μια ψυχη.... 😳

Ποιά ψυχή ;;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tounion είπε

Εγώ δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Γνώμη μου είναι ότι όσο πιο γεμάτο είναι το ψυγείο και πιάσει θερμοκρασία μετά δουλεύει λιγότερο το μοτέρ. Ενώ άμα είναι άδειο δουλεύει συνεχόμενα το μοτέρ για να ψυξει τον χώρο 

Εγώ πάλι νομίζω ότι ισχύει. Απλώς κάποιοι υπολογίζετε με βάση μόνο τις θερμοδυναμικές ιδιότητες "του αέρα" vs "των στερεών", ενώ ένα ψυγείο για να κάνει την δουλειά του (όπως έχεις ορίσει να την κάνει = συγκεκριμένη θερμοκρασία), πρέπει να υπάρχει και ιδανική κυκλοφορία του αέρα. Και "όσο πιο γεμάτο" ψυγείο, τόσο πιο προβληματική η κυκλοφορία, άρα θα πρέπει να ξεκινάει συχνότερα το μοτέρ ώστε να επιτυγχάνεται η θερμοκρασία που του έχει ζητηθεί να διατηρεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ, απλά δεν έκανε κανείς λόγο για τιγκαρισμένο ψυγείο χωρίς χώρο να κυκλοφορήσει ο αέρας, αλλά για φυσιολογικά φορτωμένο ψυγείο vs κάποιο που στη συντήρηση έχει μόνο ένα μπουκάλι Coca Cola και στην κατάψυξη μόνο παγάκια.

Που αν δεν κάνω λάθος, πλέον υ συντήρηση ψύχεται μέσω της κατάψυξης, οπότε φαντάζομαι πως έχει σημασία αν είναι γεμάτη η κατάψυξη.

Τέλος, σκέψου το άλλο: Όταν έχεις ένα ψυγείο φυσιολογικά γεμάτο και πέσει το ρεύμα ενώ είσαι διακοπές, αν γυρίσεις την επόμενη μέρα η θερμοκρασία ειδικά στην κατάψυξη θα έχει πέσει πολύ λίγο (υπάρχει σχετική ένδειξη στα περισσότερα πλέον όπου αναγράφεται πόσες ώρες είναι ικανό να κρατήσει την ψύξη). 

Πες μου τώρα ότι αν το είχες άδειο θα κρατούσε περισσότερο τη θερμοκρασία.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, phanispal είπε

ΟΚ, απλά δεν έκανε κανείς λόγο για τιγκαρισμένο ψυγείο χωρίς χώρο να κυκλοφορήσει ο αέρας

ε όχι και κανείς :

4 ώρες πριν, tounion είπε

όσο πιο γεμάτο είναι το ψυγείο

(αν και ναι, αρχικά που μίλησα, εννοούσα όντως τίγκα - τεσπα σε βαθμό που να εμποδίζεται η κυκλοφορία του αέρα. Και ξέρεις, ΔΕΝ θέλει και πολύ...)

53 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τέλος, σκέψου το άλλο: Όταν έχεις ένα ψυγείο φυσιολογικά γεμάτο και πέσει το ρεύμα ενώ είσαι διακοπές, αν γυρίσεις την επόμενη μέρα η θερμοκρασία ειδικά στην κατάψυξη θα έχει πέσει πολύ λίγο (υπάρχει σχετική ένδειξη στα περισσότερα πλέον όπου αναγράφεται πόσες ώρες είναι ικανό να κρατήσει την ψύξη). 

...εγώ θα σου πω ότι το ξεκινάς από ΠΟΛΥ λάθος βάση : ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕ ΜΑΝ, ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ; ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙΣ;

:-D

(...και χωρίς την πλάκα : επειδή ένα ψυγείο ΑΔΕΙΟ δεν έχει νόημα να το έχεις στην πρίζα, κι επειδή μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις, όπου δηλαδή ένα ψυγείο είναι συνήθως γεμάτο, καίει περισσότερο "λόγω της κυκλοφορίας του αέρα" κτλ, τί νόημα έχει η συζήτηση εάν καίει περισσότερο άδειο ή γεμάτο...; Πόσο μάλλον εάν κάποιος τα κρατήσει όλα αυτά και το,,,παραγεμίσει "για να κάνει οικονομία στο ρεύμα"...Τεσπα όμως.)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, washcloud είπε

...εγώ θα σου πω ότι το ξεκινάς από ΠΟΛΥ λάθος βάση : ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕ ΜΑΝ, ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ; ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙΣ;

Έχω ψυχολογικό από τότε που γύρισα Αύγουστο και είχαν σαπίσει μέσα κρέατα και ψάρια επειδή είχε πέσει η ασφάλεια 

5 λεπτά πριν, washcloud είπε

[...]τί νόημα έχει η συζήτηση εάν καίει περισσότερο άδειο ή γεμάτο...;[...]

Κάποιος ρώτησε και απάντησα αυτό που πιστεύω, ανεξάρτητα απ' το αν έχει νόημα ή πόσο συνηθισμένο είναι να έχει κάποιος άδειο ψυγείο.

Στο "αποπνικτικά τιγκαρισμένο vs ερμητικά άδειο" δεν ξέρω ποιος "νικάει" να σου πω την αλήθεια πάντως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

ΟΚ, απλά δεν έκανε κανείς λόγο για τιγκαρισμένο ψυγείο χωρίς χώρο να κυκλοφορήσει ο αέρας, αλλά για φυσιολογικά φορτωμένο ψυγείο vs κάποιο που στη συντήρηση έχει μόνο ένα μπουκάλι Coca Cola και στην κατάψυξη μόνο παγάκια.

Που αν δεν κάνω λάθος, πλέον υ συντήρηση ψύχεται μέσω της κατάψυξης, οπότε φαντάζομαι πως έχει σημασία αν είναι γεμάτη η κατάψυξη.

Προφανώς και θα πέσει ποιο γρήγορα αν είναι άδειο άλλα θα ανέβει και ποιο γρήγορα όταν γυρίσει το ρεύμα.

Αν είναι γεμάτο σημαίνει ότι είναι και μεγαλύτερη η θερμική ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας σε αυτά που έχει, πράγμα που σημαίνει ότι το ψυγείο ενώ δεν θα ανέβει τόσο σύντομα η θερμοκρασία, στην ουσία θα έχει πάρει περισσότερη θερμική ενέργεια την οποία θα πρέπει να αφαιρέσει το ψυγείο δουλεύοντας περισσότερο.

Στην θεωρία αυτά γιατί στην πράξη μεγαλύτερη σημασία έχει πόσο συχνά χρησιμοποιείτε. Άδειο ψυγείο σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε λίγο, ενώ γεμάτο ότι ανοίγει η πόρτα συχνά και έχουμε εισροή θερμού αέρα.

Δημοσ.

Κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο, μπαίνει ζεστός αέρας μέσα, οπότε όσο πιο γεμάτο είναι, τόσο λιγότερες πιθανές απώλειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, washcloud είπε

Εγώ πάλι νομίζω ότι ισχύει. Απλώς κάποιοι υπολογίζετε με βάση μόνο τις θερμοδυναμικές ιδιότητες "του αέρα" vs "των στερεών", ενώ ένα ψυγείο για να κάνει την δουλειά του (όπως έχεις ορίσει να την κάνει = συγκεκριμένη θερμοκρασία), πρέπει να υπάρχει και ιδανική κυκλοφορία του αέρα. Και "όσο πιο γεμάτο" ψυγείο, τόσο πιο προβληματική η κυκλοφορία, άρα θα πρέπει να ξεκινάει συχνότερα το μοτέρ ώστε να επιτυγχάνεται η θερμοκρασία που του έχει ζητηθεί να διατηρεί.

Το έχω ξαναγράψει ότι....

Είναι κοινή πρακτική  των καταστηματαρχών εμπορίας καταψυγμένων (εκεί το άκουσα για πρώτη φορά) ότι σε αναμονή καύσωνα για να προστατέψουν τα ψυγεία τους  και να ελαχιστοποιήσουν   τις πιθανότητες βλάβης,  φουλάρουν με προϊόντα τα ψυγεία τους για να μειώσουν τον χρόνο λειτουργίας τους. 

Επεξ/σία από teot
  • Super Moderators
Δημοσ.
34 minutes ago, martin27 said:

μόλις αναφέρθηκε σε δελτίο ειδήσεων ότι Την τρίτη 21/6/2022 ανοίγει η πλατφόρμα

Και 5 Ιουλίου κλείνει αν δεν κάνω λάθος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...