filidonas Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα κάνουμε αρπαχτή με χαλασμένα κλιματιστικά-ψυγεία. Και είχα μαζέψει κάτι συσκευές έχω κι ένα κλιματιστικό που υπολειτουργεί αλλά αμφιβάλλω ότι θα το καταλάβει ο τεχνικός (αν όντως ελεγχθεί) γιατί δεν έχει να κάνει με την ψύξη ή την θέρμανση. Αυτό πιστεύω θα περάσει. ο σκατόγυφτος
dhmak Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, filidonas είπε πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα κάνουμε αρπαχτή με χαλασμένα κλιματιστικά-ψυγεία. Και είχα μαζέψει κάτι συσκευές έχω κι ένα κλιματιστικό που υπολειτουργεί αλλά αμφιβάλλω ότι θα το καταλάβει ο τεχνικός (αν όντως ελεγχθεί) γιατί δεν έχει να κάνει με την ψύξη ή την θέρμανση. Αυτό πιστεύω θα περάσει. ο σκατόγυφτος Θα τα μαρτυρίσω 😷😷
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Στις 11/6/2022 στις 11:53 ΜΜ, rus είπε Ποιο χαλαει περισσοτερο, ενα φορτωμενο ή ενα μισοαδειο? Το ψυγείο καταναλώνει περισσότερο όταν είναι άδειο, παρά όταν είναι γεμάτο. 1 1
Haldol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Το ψυγείο καταναλώνει περισσότερο όταν είναι άδειο, παρά όταν είναι γεμάτο. Ο λόγος; Θεωρώ ότι εφόσον πιάσει θερμοκρασία, είτε είναι άδειο, ή γεμάτο, ένα και το αυτό... τι θα το κάνει να τραβήξει περισσότερο ρεύμα άδειο; Έχει μεν μικρότερη θερμική αδράνεια (κακό) αλλά ... δεν έχει και φορτίο.
gpapadakis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Καπου πετυχα σε ειδησεις ιδιοκτητη αλυσιδας ηλεκτρικων, που ελεγε οτι εχουν ανεβει οι τιμες για την εγκατασταση + αποψιλωση κλιματιστικου, υπολογιζει περιπου στα 100 εγκατασταση και 50 αποψιλωση, γυρω στα 150€. Λιγο οι εταιρειες, λιγο τα καταστηματα, λιγο οι εγκαταστατες, καπου εκει η επιδοτηση θα απορροφηθει εν μερει, οπως γινεται σε τετοιες περιπτωσεις.
cyberguy Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 εχω ενα 9αρι το οποιο το εβγαλα για να βαλω 18αρι και το εχω στο υπογειο. λειτουργεί φυσιολογικά αλλα να δω πως θα το συνδεσει ο τεχνικος για να δει οτι δουλευει...
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, cyberguy είπε εχω ενα 9αρι το οποιο το εβγαλα για να βαλω 18αρι και το εχω στο υπογειο. λειτουργεί φυσιολογικά αλλα να δω πως θα το συνδεσει ο τεχνικος για να δει οτι δουλευει... ...ή που θα έχουν δώσει οδηγίες "με αστερίσκο" στους τεχνικούς (τύπου "να είναι εγκατεστημένο, αλλιώς πούλο), ή που γενικά "θα επαφίεται στην κρίση του τεχνικού" (κι εκεί θ' αρχίσουν να ξεδιπλώνονται χαρτονομίσματα που είπε κάποιος πρόσφατα), χωρίς καν να υπάρχει "επιβεβαίωση" (λειτουργίας) όταν θα πάει γι' ανακύκλωση.... 1 ώρα πριν, phanispal είπε Το ψυγείο καταναλώνει περισσότερο όταν είναι άδειο, παρά όταν είναι γεμάτο. .....? Όταν είναι γεμάτο, δυσκολεύεται να πιάσει την από τον θερμοστάτη ορισμένη θερμοκρασία ρε συ....
Manolo7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, gpapadakis είπε Καπου πετυχα σε ειδησεις ιδιοκτητη αλυσιδας ηλεκτρικων, που ελεγε οτι εχουν ανεβει οι τιμες για την εγκατασταση + αποψιλωση κλιματιστικου, υπολογιζει περιπου στα 100 εγκατασταση και 50 αποψιλωση, γυρω στα 150€. Λιγο οι εταιρειες, λιγο τα καταστηματα, λιγο οι εγκαταστατες, καπου εκει η επιδοτηση θα απορροφηθει εν μερει, οπως γινεται σε τετοιες περιπτωσεις. Αφού οι ακατάλληλοι ανακοίνωσαν πρόγραμμα τον Ιανουάριο και έχουμε Ιούνιο και δεν έχει ανοίξει καν πλατφόρμα. Εγώ πέτυχα σε ραδιόφωνο εναν ιδιοκτήτη καταστήματος με συσκευές και λέει ότι από τον Ιανουάριο που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα βαράνε μύγες γιατί περιμένουν όλοι την επιδότηση. Και μπορεί τώρα να ξέρουμε ότι το πρόγραμμα δεν θα επιδοτεί πλυντήρια πχ, αλλά για μηνες ολόκληρους δεν αγόραζε ο κόσμος ούτε πλυντήρια, ούτε πλυντήρια πιάτων γιατί ήλπιζε να είναι στο πρόγραμμα 2
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 52 λεπτά πριν, washcloud είπε Όταν είναι γεμάτο, δυσκολεύεται να πιάσει την από τον θερμοστάτη ορισμένη θερμοκρασία ρε συ.... 2 ώρες πριν, Haldol είπε Ο λόγος; Θεωρώ ότι εφόσον πιάσει θερμοκρασία, είτε είναι άδειο, ή γεμάτο, ένα και το αυτό... τι θα το κάνει να τραβήξει περισσότερο ρεύμα άδειο; Έχει μεν μικρότερη θερμική αδράνεια (κακό) αλλά ... δεν έχει και φορτίο. Δεν ισχύει ότι τα υγρά και στερεά χάνουν πιο δύσκολα τη θερμοκρασία σε σχέση με τον αέρα; Ναι μεν όταν είναι ζεστά θα χρειαστεί περισσότερη ώρα να κρυώσουν, αλλά άπαξ και κρυώσουν δε ζεσταίνονται πιο αργά απ' ότι ο αέρας;
rus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, phanispal είπε Το ψυγείο καταναλώνει περισσότερο όταν είναι άδειο, παρά όταν είναι γεμάτο. Επισης το αν εινα αδειο/γεματο παιζει ρολο και στη ψυξη?
teot Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, phanispal είπε Το ψυγείο καταναλώνει περισσότερο όταν είναι άδειο, παρά όταν είναι γεμάτο. Σωστό 6 ώρες πριν, Haldol είπε Ο λόγος; Θεωρώ ότι εφόσον πιάσει θερμοκρασία, είτε είναι άδειο, ή γεμάτο, ένα και το αυτό... τι θα το κάνει να τραβήξει περισσότερο ρεύμα άδειο; Έχει μεν μικρότερη θερμική αδράνεια (κακό) αλλά ... δεν έχει και φορτίο. Αυτοί που εμπορεύονται κατεψυγμένα προϊόντα όταν αναμένεται καύσωνας προσπαθούν να γεμίσουν όσο γίνεται περισσότερο τα ψυγεία τους για να μειώσουν τον χρόνο λειτουργίας τους ώστε να υπάρχει μικρότερη πιθανότητα βλαβών.
washcloud Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, phanispal είπε Δεν ισχύει ότι τα υγρά και στερεά χάνουν πιο δύσκολα τη θερμοκρασία σε σχέση με τον αέρα; Ναι μεν όταν είναι ζεστά θα χρειαστεί περισσότερη ώρα να κρυώσουν, αλλά άπαξ και κρυώσουν δε ζεσταίνονται πιο αργά απ' ότι ο αέρας; Eγώ αδερφέ στην πράξη ξέρω ότι όταν ένα ψυγείο είναι γεμάτο, δεν κυκλοφορεί σωστή κυκλοφορία του αέρα μέσα του για να υπάρχει η θερμοκρασία που έχεις ορίσει και γι' αυτό αναγκάζεται να ξεκινάει το μοτέρ πιο σύντομα. Επίσης, στην πράξη, ένα γεμάτο ψυγείο, όσο και να προσπαθεί να πιάσει την θερμοκρασία που έχεις ορίσει με τον θερμοστάτη, πάντα θα θα είναι πιο πάνω αυτή από το επιθυμητό, και γι' αυτό τα τρόφιμα δεν θα την παλεύουν. Ειδικά αν μιλάμε για καλοκαίρι. 3
mindreader Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Στις 13/6/2022 στις 5:27 ΜΜ, lasithi12 είπε τον αριθμο μετρητη τι τον θέλουν; για την περιοχή για στατιστικά; αν μετρητής δεν ειναι στο ονομά μας θα υπάρχει θέμα; Αυτη την απορια, την εχω κι εγω.
mindreader Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Τι εγινε ρε παιδια... Γεναρη το ανακοινωσαν, παμε για Ιουλη...
tounion Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Στις 13/6/2022 στις 9:16 ΜΜ, Manolo7 είπε Αφού οι ακατάλληλοι ανακοίνωσαν πρόγραμμα τον Ιανουάριο και έχουμε Ιούνιο και δεν έχει ανοίξει καν πλατφόρμα. Εγώ πέτυχα σε ραδιόφωνο εναν ιδιοκτήτη καταστήματος με συσκευές και λέει ότι από τον Ιανουάριο που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα βαράνε μύγες γιατί περιμένουν όλοι την επιδότηση. Και μπορεί τώρα να ξέρουμε ότι το πρόγραμμα δεν θα επιδοτεί πλυντήρια πχ, αλλά για μηνες ολόκληρους δεν αγόραζε ο κόσμος ούτε πλυντήρια, ούτε πλυντήρια πιάτων γιατί ήλπιζε να είναι στο πρόγραμμα Έγινε και μια αστοχία δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα τέλεια ... Στις 14/6/2022 στις 3:36 ΠΜ, washcloud είπε Eγώ αδερφέ στην πράξη ξέρω ότι όταν ένα ψυγείο είναι γεμάτο, δεν κυκλοφορεί σωστή κυκλοφορία του αέρα μέσα του για να υπάρχει η θερμοκρασία που έχεις ορίσει και γι' αυτό αναγκάζεται να ξεκινάει το μοτέρ πιο σύντομα. Επίσης, στην πράξη, ένα γεμάτο ψυγείο, όσο και να προσπαθεί να πιάσει την θερμοκρασία που έχεις ορίσει με τον θερμοστάτη, πάντα θα θα είναι πιο πάνω αυτή από το επιθυμητό, και γι' αυτό τα τρόφιμα δεν θα την παλεύουν. Ειδικά αν μιλάμε για καλοκαίρι. Εγώ δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Γνώμη μου είναι ότι όσο πιο γεμάτο είναι το ψυγείο και πιάσει θερμοκρασία μετά δουλεύει λιγότερο το μοτέρ. Ενώ άμα είναι άδειο δουλεύει συνεχόμενα το μοτέρ για να ψυξει τον χώρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από elgrec0,
Προσωρινά αποτελέσματα!
Έχει προταθεί από Thresh
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα