Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Manolo7 είπε

Μάλλον ήμουν άδικος που το πήγα στο προσωπικό οπότε ζητώ συγγνώμη για αυτό. 

Το θέμα φίλε μου είναι ότι τίποτα απο αυτά δεν είναι επίσημο. ΛΕΝΕ ότι θα μπορείς να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα, ΛΕΝΕ ότι θα είναι 35-50%(όπως λέγανε οτι το πρόγραμμα θα τρέξει πριν τον Πάσχα ακόμα το θυμάμαι και γελάω), ΛΕΝΕ ότι οι τιμες θα πέσουν, το οποίο πραγματικά δεν πιστεύω μιας και δεν βλέπω να πέφτει η τιμή σε τίποτα και για κανέναν λόγο. Πόσο μάλλον όταν τρέχει επιδότηση για ένα προϊόν που πουλάς γιατί να ρίξεις τη τιμή? Χάρη να κάνεις στους πολίτες? Ξαναλέω λοιπόν τρίβουν τα χέρια τους τα μαγαζιά με ηλεκτρικές συσκευές τέτοιου είδους. Το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης σε αυτούς πάει. 

Τι να σου πω, ο Σκρέκας βγήκε και τα είπε και έδωσε και χρονοδιάγραμμα (αρχές Ιούνη) και είπε και κάποιες λεπτομέρειες. Πολύ δύσκολο να το πάρει πίσω, αυτά έχουν ήδη εγκριθεί σαν κονδύλια, βέβαια εδώ θα είμαστε να τον κράξουμε δίχως αύριο αν το αναιρέσει. Αλλά και πάλι πολύ δύσκολο.

8 ώρες πριν, washcloud είπε

...βασικά εκεί πού το πήγαινα, είναι εάν με το "οποιονδήποτε", ισχύει και το να στείλουν τα μεγαλοκαταστήματα δικό τους (που να συνεργάζονται τεσπα), ώστε να είναι (για όσους ίσως/θα την προσφέρουν) "δωρεάν η εγκατάσταση", ή αν είναι δεδομένο ότι άπαντες θα πληρώσουν εξτρά "ιδιώτη τεχνικό" για την απεγκατάσταση/απόσυρση του παλιού και εγκατάσταση του νέου (ειδικά όταν μιλάμε για κλιματιστικό). 

Εγκατάσταση μόνος δεν νομίζω να το "επιτρέψουν". Λογικά (με την λογική τους) θα πρέπει να το κάνει κάποιος αδειούχος (που "θα πάρει και την οποιαδήποτε ευθύνη". Κυρίως την ευθύνη του "όλα γίνανε νόμιμα και δεν έπαιξε λαμογιά")

Οι τεχνικοί θα είναι μέσα από την πλατφόρμα, δε βλέπω πως θα μπορούσαν να μονοπωλήσουν τα μεγάλα καταστήματα, εγώ θέλω να δω ποιος θα πληρώσει τον ψυκτικό για τον έλεγχο που θα κάνει και πόσο θα κοστολογείται. Θα επιδοτείται η επίσκεψη από το πρόγραμμα; Χλωμό. Θα δούμε.
Για το άλλο που είπες, αν έχεις το ελεύθερο να αγοράζεις το κλιματιστικό μόνος σου, τότε ίσως να μπορείς και να το εγκαταστήσεις μόνος σου. Εκτός και αν ζητούν κάποιου είδους πιστοποιητικό εγκατάστασης από αδειούχο τεχνικό. Ίδωμεν κι εκεί.

6 ώρες πριν, vagos789 είπε

100 μυρια εχουν πει οτι θα διαθεσουν. 

150 εκατομμύρια όχι 100

Επεξ/σία από pinakas0
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Αν κατάφερουμε να πάρουμε την επιδότηση, θα είναι άραγε δεκτή σε καταστήματα που συμμετέχουν στο Σκρούτζ η μόνο σε μεγάλες αλυσίδες που έχουν πολύ υψηλότερες τιμές;Εχουν διάφορες μάρκες 9.000 btu πανάκριβα, 400-500-600€.

Κάπου είδα στις τιμές των μεγάλων αλυσίδων που έγραφαν πχ 50€ η 100€ έκπτωση.Το θέμα είναι να πάρουμε επιδότηση τουλάχιστον το 20%.Θα είναι με ποσοστό % στην τιμή αγοράς η θα πούν πχ δικαιούστε 100€ επιδότηση;

Εχω 1 κλιματιστικό 9.000 btu προπολεμικό που δεν λειτουργεί πλέον στην θέρμανση, μόνο στην ψύξη.Δεν δέχεται εντολή απο το τηλεχειριστήριο, έχει καεί η πλακέτα που παίρνει εντολή και το ανάβω με διακόπτη στο auto, οπότε δεν μπορώ να αλλάξω θερμοκρασία κλπ.Αυτό παίζει να καίει όσο το 12.000 btu inverter.

Πήρα τηλέφωνο για 1 TCL στα 290€ και μου λέει:-Θα φέρω στο τέλος του καλοκαιριού.Σε άλλα καταστήματα το πιο φθηνό TCL έχει 350€, όμως ζητούν 80€ για εγκατάσταση και 10€ για να βγεί το παλιό.Ακόμα και 10€ για να το ανεβάσουν μέχρι τον 1ο όροφο.

Είχα δώσει πρίν κάπου 3 χρόνια 500€ για Toyotomi 9.000 btu απο Κωτσόβολο, περίμενα κανά μήνα να έρθει η εταιρία που συνεργάζονται για την δωρεάν εγκατάσταση και ήμουν με χαλασμένο κλιματιστικό, πίκρα.

έγω έφερα ψυκτικό μου είπε τι btu να πάρω για κάθε χώρο τα αγόρασα από κωτσόβολο με τιμολόγιο, τα έβαλε ο ψυκτικός (έδωσα 100ευρώ) και ξήλωσε το παλιό (έβαλα και 2ο)

Όύτε να κάθομαι να περίμενω πότε θα έρθουν οι συνεργαζόμενοι ούτε τίποτα

Μέσα σε 3 μερούλες τα είχα βάλει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/6/2022 στις 12:54 ΜΜ, Thresh είπε

Από πέρσι το Μάρτιο, άλλαξαν οι κλάσεις, είχαμε πήξει στα πολλά ++++

Νέες ενεργειακές ετικέτες | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr

Είναι νέα σήμανση πιο αυστηρή (ώστε να είναι πιο φιλική με το περιβάλλον και με την τσέπη), η παλιά a+++ είναι τώρα η c

Οι παλαιότερες ενεργειακές κλάσεις, ήταν ακόμη χειρότερες.

Έχω ψυγείο του 2004 white westinghouse που η ετικέτα του, λέει οτι είναι κλάσης Ν και λέει οτι καίει 100 watt την ώρα

Βέβαια έχει αποδειχθεί σκυλί, απο το 2004 δουλεύει απροβλημάτιστα, δεν έχει χρειαστεί καμία επισκευή.

20220415_170114~2.jpg

Επεξ/σία από dhmak
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, dhmak said:

η παλιά a+++ Είναι τώρα η c

Όχι παντού. Θυμάμαι πχ την μεγάλη σειρά της Samsung στα side by side ψυγεία που είχε Α+++ και πλέον είναι D, 281kwh/χρόνο.

Δημοσ.

https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/epidotisi-ilektrikon-syskeyon-rantevoy-me-techniko-gia-na-lavoyn-to-voucher-oi-dikaioychoi/

Δηλαδη, θα παει παντου τεχνικος να ελεγχει τις υπο αποσυρση συσκευες; Εχουν κανει συμβαση με χιλιαδες τεχνικους ανα την Ελλαδα; Ποιος θα κανει τους ελεγχους; Παντως οχι τα καταστηματα, αυτο προκυπτει απο την ανακοινωση.

Μυριζομαι μπαχαλο...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Greengreen είπε

Mυρίζομαι διπλωμένα πενηντάρικα.

"Αφού υποβληθεί η αίτηση και εγκριθεί θα έρχεται ο τεχνικός να ελέγξει ότι η συσκευή λειτουργεί κανονικά και θα αποσύρεται με έναν μοναδικό κωδικό"

Αυτό θα γινόταν αν η παλιά συσκευή πήγαινε στα σκουπίδια. Η εταιρεία ανακύκλωσης έχει τον κωδικό της συσκευής, άρα και του τεχνικού και περιμένει να είναι σε λειτουργική κατάσταση. Πρέπει να είναι "μιλημένος" ο τεχνικός με την εταιρεία αλλά γιατί η εταιρία να μπει σε τέτοια λογική με τον κάθε μάστορα. Η περιμένεις οι ιδιώτες να μοιράζουν 50ρικα από δω κι από κει;  
Με λίγα λόγια δε παίζει αυτό που λες, έτσι όπως είναι τα πράγματα. Υπό άλλες συνθήκες ίσως.

8 ώρες πριν, mindreader είπε

https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/epidotisi-ilektrikon-syskeyon-rantevoy-me-techniko-gia-na-lavoyn-to-voucher-oi-dikaioychoi/

Δηλαδη, θα παει παντου τεχνικος να ελεγχει τις υπο αποσυρση συσκευες; Εχουν κανει συμβαση με χιλιαδες τεχνικους ανα την Ελλαδα; Ποιος θα κανει τους ελεγχους; Παντως οχι τα καταστηματα, αυτο προκυπτει απο την ανακοινωση.

Μυριζομαι μπαχαλο...

Μήπως μπάχαλο θα ήταν αν δεν υπήρχε κανένας έλεγχος; Και εννοείται ότι δε πρέπει τα καταστήματα να ασχοληθούν με αυτό. Δεν έχουν καμία δουλειά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, pinakas0 είπε

Αυτό θα γινόταν αν η παλιά συσκευή πήγαινε στα σκουπίδια. Η εταιρεία ανακύκλωσης έχει τον κωδικό της συσκευής,

Σκουπιδια δεν πηγαινε ποτε, παντα ανακυκλωση πηγαιναν σε οτι κουπονια δινονταν εδω και εκει. Η εταιρεια ανακυκλωσης, δεν την απασχολει τι λειτουργει και τι οχι, ανακυκλωση κανει. Κομματια και πρεσα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Greengreen είπε

Σκουπιδια δεν πηγαινε ποτε, παντα ανακυκλωση πηγαιναν σε οτι κουπονια δινονταν εδω και εκει. Η εταιρεια ανακυκλωσης, δεν την απασχολει τι λειτουργει και τι οχι, ανακυκλωση κανει. Κομματια και πρεσα.

Κατά πάσα πιθανότητα, δίπλα στα σκουπίδια θα πήγαινε (άλλο αν την έπαιρναν οι γνωστοί γυρολόγοι μετά για να την πουλήσουν για ανακύκλωση). Πίσω από την προϋπόθεση να δουλεύει, κρύβεται μία λογική που αδυνατείς να καταλάβεις. Όταν μιλάς για 50ρικά, δίνεις τριτοκοσμική εικόνα στην ίδια την χώρα που ζεις. Εγώ αυτό δε το δέχομαι και δε το επιτρέπω στην καθημερινότητα μου και αρνούμαι να το θεωρώ δεδομένο.

Γιατί πέρα από τις δικλίδες που υπάρχουν σε κάθε πρόγραμμα/επιδότηση/επίδομα, για να μην πάει ο κάθε σκατόγυφτος να το "κοροϊδέψει", υπάρχει η παιδεία του καθενός η οποία είναι η πραγματική δικλίδα ασφαλείας.

Επεξ/σία από pinakas0
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, pinakas0 είπε

Γιατί πέρα από τις δικλίδες που υπάρχουν σε κάθε πρόγραμμα/επιδότηση/επίδομα, για να μην πάει ο κάθε σκατόγυφτος να το "κοροϊδέψει", υπάρχει η παιδεία του καθενός η οποία είναι η πραγματική δικλίδα ασφαλείας.

Θεουλης.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/6/2022 στις 1:59 ΠΜ, washcloud είπε

Μια περίπου εκτίμηση είναι 100 με 150 Βατ/ώρα. Εξαρτάται βέβαια κι από διάφορα : το μέγεθός του, πόσο φορτωμένο είναι συνήθως, ......

Ποιο χαλαει περισσοτερο, ενα φορτωμενο ή ενα μισοαδειο?

Δημοσ.

τον αριθμο μετρητη τι τον θέλουν; για την περιοχή για στατιστικά;

αν μετρητής δεν ειναι στο ονομά μας θα υπάρχει θέμα;

επίσης αν κάνω δηλωση για ανθρωπου που μένει αλλου και μπουνε τα κλιματιστικα αλλου λέτε να γινεται;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...