Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1575537791838&uri=CELEX:32019R2016

αδιανόητα δυσκολο να καταλαβεις πλεον τι ειναι το c-d-f κτλ. νομιζω δεν αξιζει καν να ασχοληθεις. αλλωστε τα φυγεια δεν εχουν και τρελλη κατανάλωση και η διαφορά ανάμεσα σε d και ε ειναι -αν δεν κανω λάθος- πολύ μικρη.

Η διαφορές δεν είναι πάντα μικρές. Θέλει λίγο προσοχή.

Ψυγεία (340-480lt) κλάσης E καταναλώνουν περίπου 250-290 kWh/έτος ενώ τα αντίστοιχα κλάσης D καταναλώνουν περίπου 170-190kWh. Η διαφορά τιμής αρκετά σημαντική σε μερικά μοντέλα.

Αντιθέτως στις κλάσεις Ε και F οι διαφορές είναι όντως μικρές. Όπως και στην D με την C. 

Η Α και η Β έχουν εντυπωσιακά μικρές καταναλώσεις (110-130kWh) αλλά και τεράστια διαφορά στην τιμή που κατά την γνώμη μου δεν αξίζει.

Επειδή το ψυγείο δεν είναι πλυντήριο για να κάνουν μαιμουδιές στις χρεώσεις ανα έτος (μιας και η κατανάλωση εκεί υπολογίζεται με το είδος και το πλήθος των προγραμμάτων),  οι καταναλώσεις νομίζω είναι πραγματικές και ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτό που θα "κάψει" η συσκευή σε συνθήκες πραγματικής χρήσης.

Επίσης, η ενεργειακή κλάση και η τιμή δεν έχουν σχέση με την επιδότηση, ότι θες παίρνεις όσο ακριβό κι αν είναι, τα έχουν ανακοινώσει αυτά και τα ΜΜΕ, τα γκρίζα σημεία είναι άλλα και τα έχουμε πει σε παλαιότερα ποστ.

Επεξ/σία από pinakas0
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Αλλαξε το οπωσδηποτε αν παρεις επιδοτηση. 
παντως τα λεφτα που λενε οτι θα διαθεσουν ειναι λιγα, αρα μαλλον δεν θα παρεις. 

Σε ποια κατηγορα ειναι ο φιλος και δε θα παρει? του γαιοκτημονα? Ποιοι ειναι αυτοι που παιρνουν σιγουρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Manolo7 είπε

99% οχι.εχει αναφερθει οτι πρωτα θα γινουν ολες οι αιτησεις και οταν κλεισουν θα βγουν τα αποτελεσματα.

Καλα κρασια δηλαδη....παμε για Ιουλιο...

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κατάφερουμε να πάρουμε την επιδότηση, θα είναι άραγε δεκτή σε καταστήματα που συμμετέχουν στο Σκρούτζ η μόνο σε μεγάλες αλυσίδες που έχουν πολύ υψηλότερες τιμές;Εχουν διάφορες μάρκες 9.000 btu πανάκριβα, 400-500-600€.

Κάπου είδα στις τιμές των μεγάλων αλυσίδων που έγραφαν πχ 50€ η 100€ έκπτωση.Το θέμα είναι να πάρουμε επιδότηση τουλάχιστον το 20%.Θα είναι με ποσοστό % στην τιμή αγοράς η θα πούν πχ δικαιούστε 100€ επιδότηση;

Εχω 1 κλιματιστικό 9.000 btu προπολεμικό που δεν λειτουργεί πλέον στην θέρμανση, μόνο στην ψύξη.Δεν δέχεται εντολή απο το τηλεχειριστήριο, έχει καεί η πλακέτα που παίρνει εντολή και το ανάβω με διακόπτη στο auto, οπότε δεν μπορώ να αλλάξω θερμοκρασία κλπ.Αυτό παίζει να καίει όσο το 12.000 btu inverter.

Πήρα τηλέφωνο για 1 TCL στα 290€ και μου λέει:-Θα φέρω στο τέλος του καλοκαιριού.Σε άλλα καταστήματα το πιο φθηνό TCL έχει 350€, όμως ζητούν 80€ για εγκατάσταση και 10€ για να βγεί το παλιό.Ακόμα και 10€ για να το ανεβάσουν μέχρι τον 1ο όροφο.

Είχα δώσει πρίν κάπου 3 χρόνια 500€ για Toyotomi 9.000 btu απο Κωτσόβολο, περίμενα κανά μήνα να έρθει η εταιρία που συνεργάζονται για την δωρεάν εγκατάσταση και ήμουν με χαλασμένο κλιματιστικό, πίκρα.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Αν κατάφερουμε να πάρουμε την επιδότηση, θα είναι άραγε δεκτή σε καταστήματα που συμμετέχουν στο Σκρούτζ η μόνο σε μεγάλες αλυσίδες που έχουν πολύ υψηλότερες τιμές;

Πρέπει ο τεχνικός που θα έρθει να ελέγξει το παλιό κλιματιστικό να δώσει το ΟΚ στο skroutzομάγαζο (τρέχα γύρευε), μετά πρέπει να παραδώσεις το παλιό κλιματιστικό (θα πληρώσεις ένα σωρό λεφτά σε μεταφορική; ). Δε συμφέρει και θα είναι μεγάλο μπλέξιμο. Ούτε συμφέρει φυσικά να το πάρεις από μεγάλη αλυσίδα και να το πληρώσεις χρυσό στην αρχική τιμή. Αξίζει μόνο αν βρεις καλή τιμή σε τοπικό κατάστημα.

Εγώ πάντως πήρα 2 x https://www.skroutz.gr/s/27855209/Sendo-Cronus-SND-12CRS-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html πριν 2 μήνες, 300 ευρώ έκαστο με φτηνά μεταφορικά από skroutzοκάλαθο... και ξεμπέρδεψα χωρίς επιδοτήσεις και μπούρδες. Τώρα βλέπω ότι παίζουν στα 400ευρώ, άντε γεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Πρέπει ο τεχνικός που θα έρθει να ελέγξει το παλιό κλιματιστικό να δώσει το ΟΚ στο skroutzομάγαζο (τρέχα γύρευε), μετά πρέπει να παραδώσεις το παλιό κλιματιστικό (θα πληρώσεις ένα σωρό λεφτά σε μεταφορική; ). Δε συμφέρει και θα είναι μεγάλο μπλέξιμο. Ούτε συμφέρει φυσικά να το πάρεις από μεγάλη αλυσίδα και να το πληρώσεις χρυσό στην αρχική τιμή. Αξίζει μόνο αν βρεις καλή τιμή σε τοπικό κατάστημα.

Εγώ πάντως πήρα 2 x https://www.skroutz.gr/s/27855209/Sendo-Cronus-SND-12CRS-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html πριν 2 μήνες, 300 ευρώ έκαστο με φτηνά μεταφορικά από skroutzοκάλαθο... και ξεμπέρδεψα χωρίς επιδοτήσεις και μπούρδες. Τώρα βλέπω ότι παίζουν στα 400ευρώ, άντε γεια.

Ο τεχνικός που συμμετέχει στο πρόγραμμα δε δίνει το ΟΚ στο σκρουτζομάγαζο, θα μπαίνει στο σύστημα και θα σου επικυρώνει το voucher, εσύ μετά χωρίς πολλά πολλά πας σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί θες και σου κάνει την έκπτωση. Το κλιματιστικό θα το παίρνει εκείνος, όταν σου εγκαταστήσει το παλιό.  Έτσι ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Πήρες τα toyotomi σου και μπράβο σου που ξεμπέρδεψες αλλά αν θα έπαιρνες voucher, μάλλον χασούρα έχεις και μεγάλη μάλιστα. 

Ψάχνουμε διαρκώς να κακολογήσουμε να μειώσουμε να ξενερώσουμε. Να κράξουμε εκεί που πρέπει αλλά να μη κραζουμε μόνο γιατί γινόμαστε μίζεροι. Φιλικά.

Επεξ/σία από pinakas0
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pinakas0 είπε

Ο τεχνικός που συμμετέχει στο πρόγραμμα δε δίνει το ΟΚ στο σκρουτζομάγαζο, θα μπαίνει στο σύστημα και θα σου επικυρώνει το voucher, εσύ μετά χωρίς πολλά πολλά πας σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί θες και σου κάνει την έκπτωση. Το κλιματιστικό θα το παίρνει εκείνος, όταν σου εγκαταστήσει το παλιό.  Έτσι ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Πήρες τα toyotomi σου και μπράβο σου που ξεμπέρδεψες αλλά αν θα έπαιρνες voucher, μάλλον χασούρα έχεις και μεγάλη μάλιστα. 

Ψάχνουμε διαρκώς να κακολογήσουμε να μειώσουμε να ξενερώσουμε. Να κράξουμε εκεί που πρέπει αλλά να μη κραζουμε μόνο γιατί γινόμαστε μίζεροι. Φιλικά.

Καταρχάς το "οποίο μαγαζί θες" παίζεται, αν κρίνουμε από τα voucher της ψηφιακής μέριμνας πχ που έπρεπε τα καταστήματα να κάνουν αίτηση για να μπουν στο πρόγραμμα και είναι το μοναδικό προηγούμενο που έχουμε σε voucher. Αμφιβάλλω αν το voucher αυτό θα περνάει στο συνοικιακο μαγαζί με ηλεκτρικά είδη. 

Το ότι θα έχει χασούρα, και μαλιστα μεγάλη από που το συμπέρανες? 33% ανέβηκε η συσκευή που πήρε και το πρόγραμμα θα δίνει 30-50% που ακόμα και το 50 να έπαιρνε περίμενε γιατί η τιμή είναι 33% πάνω ΣΉΜΕΡΑ, την μέρα του προγράμματος μπορεί να είναι παραπάνω. 

Προφανώς και είσαι του χώρου και χαίρεσαι που θα πέσει τρελή δουλειά και εύχομαι πάντα να χεις,αλλά δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουν όλοι από αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Manolo7 είπε

Καταρχάς το "οποίο μαγαζί θες" παίζεται, αν κρίνουμε από τα voucher της ψηφιακής μέριμνας πχ που έπρεπε τα καταστήματα να κάνουν αίτηση για να μπουν στο πρόγραμμα και είναι το μοναδικό προηγούμενο που έχουμε σε voucher. Αμφιβάλλω αν το voucher αυτό θα περνάει στο συνοικιακο μαγαζί με ηλεκτρικά είδη. 

Το ότι θα έχει χασούρα, και μαλιστα μεγάλη από που το συμπέρανες? 33% ανέβηκε η συσκευή που πήρε και το πρόγραμμα θα δίνει 30-50% που ακόμα και το 50 να έπαιρνε περίμενε γιατί η τιμή είναι 33% πάνω ΣΉΜΕΡΑ, την μέρα του προγράμματος μπορεί να είναι παραπάνω. 

Προφανώς και είσαι του χώρου και χαίρεσαι που θα πέσει τρελή δουλειά και εύχομαι πάντα να χεις,αλλά δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουν όλοι από αυτό. 

Είμαι του χώρου; χαχαχαχα ότι πεις! Καμία σχέση δεν έχω με τον "χώρο" (ποιον χώρο ακριβώς δε μας είπες). Μήπως είσαι εσύ του χώρου και υποβαθμίζεις το πρόγραμμα μπας και σπρώξεις κανα κλιματιστικό τώρα που δε κινείται τίποτα; Γιατί να ξέρεις πάνε και από την ανάποδη οι εικασίες και οι αμπελοφιλοσοφίες. No offence.

Το ότι θα πηγαίνεις σε όποιο μαγαζί θες το έχουν ανακοινώσει, δε το λέω εγώ. Αυτά που γράφω είναι με βάση αυτά που έχω διαβάσει και από αυτά που έχουν ανακοινωθεί. Αλλά δε μπορεί να γράφει ο καθένας ότι νομίζει ότι θα γίνει γιατί δημιουργεί σύγχυση. Τόσο απλά. Αν έχεις να παραθέσεις κάτι νέο σε ακούμε.

Για τις τιμές κανείς δε ξέρει με σιγουριά. Οι ειδικοί βέβαια λένε ότι θα πέσουν και όχι ότι θα ανέβουν λόγω ανταγωνισμού. Ότι ισχύει σήμερα θα αλλάξει μετα την ανακοίνωση του προγράμματος. Βασικά οικονομικά να ξέρεις το αντιλαμβάνεσαι, μέχρι και αναλύσεις στο Youtube από ανθρώπους της αγοράς θα βρεις που λένε ότι οι τιμές θα πέσουν κατακόρυφα. Εδώ έρχεται και η χασούρα του φίλου. Γιατί και η τιμή εγκατάστασης μάλλον θα είναι fix και δε θα χρεώνει ο καθένας ότι θέλει (αυτό μένει να το δούμε βέβαια).

Ενημερωτικά και για να σε διορθώσω, με βάση τα νέα δεδομένα η επιδότηση θα είναι 35 και 50% (και όχι 30 και 50)

Παραθέτω τις δηλώσεις για να μην υπάρχει σύγχυση

"...ο προϋπολογισμός του μέτρου της απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών είναι 150 εκατ. ευρώ και μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές"

Η εκτίμηση των 380.000 συσκευών μάλλον δε θα αφήνει πολλούς στην απ' έξω τελικά έστω κι αν είναι υπερεκτιμημένη. Αν και αν κάνεις την διαίρεση θα δεις ότι είναι μέσα η πρόβλεψη. Μακάρι όποιος έχει τα χρήματα και την διάθεση να αλλάξει συσκευή, να την αλλάξει.

Επεξ/σία από pinakas0
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pinakas0 είπε

η τιμή εγκατάστασης μάλλον θα είναι fix

...και πώς ακριβώς θα γίνει με την εγκατάσταση; Θα είναι θέμα του κάθε ενδιαφερόμενου να φωνάξει έναν οποιονδήποτε αδειούχο τεχνικό, ο οποίος θα πάρει τα φιξ λεφτά που είπες;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, washcloud είπε

...και πώς ακριβώς θα γίνει με την εγκατάσταση; Θα είναι θέμα του κάθε ενδιαφερόμενου να φωνάξει έναν οποιονδήποτε αδειούχο τεχνικό, ο οποίος θα πάρει τα φιξ λεφτά που είπες;

Λογικά θα πρέπει να πάρεις έναν τεχνικό από εκείνους που μπήκαν στην πλατφόρμα. Αλλιώς γιατί να μπει στην πλατφόρμα ο εκάστοτε ψυκτικός; Αν γίνει έτσι, είναι δυνατόν ο καθένας να ζητάει τα λεφτά που θέλει; Λογικά θα έχει μία fix τιμή για την εγκατάσταση. Τέλος πάντων για το συγκεκριμένο θα δούμε τι θα γίνει. 
Μακάρι να μην είναι υποχρεωτικό να πάρεις ψυκτικό από την πλατφόρμα, μπορεί κάποιοι να θέλουν να το εγκαταστήσουν μόνοι τους ή να έχουν δικό τους ψυκτικό. Εκεί είναι τα γκρίζα σημεία, τα έχουμε αναφέρει πιο παλιά.

Δημοσ.

Κάποιος ανέφερε πως θα έχεις τη δυνατότητα ν' αλλάξεις συσκευή με άλλου είδους (π.χ. ψυγείο με κλιματιστικό). Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, pinakas0 είπε

Είμαι του χώρου; χαχαχαχα ότι πεις! Καμία σχέση δεν έχω με τον "χώρο" (ποιον χώρο ακριβώς δε μας είπες). Μήπως είσαι εσύ του χώρου και υποβαθμίζεις το πρόγραμμα μπας και σπρώξεις κανα κλιματιστικό τώρα που δε κινείται τίποτα; Γιατί να ξέρεις πάνε και από την ανάποδη οι εικασίες και οι αμπελοφιλοσοφίες. No offence.

Το ότι θα πηγαίνεις σε όποιο μαγαζί θες το έχουν ανακοινώσει, δε το λέω εγώ. Αυτά που γράφω είναι με βάση αυτά που έχω διαβάσει και από αυτά που έχουν ανακοινωθεί. Αλλά δε μπορεί να γράφει ο καθένας ότι νομίζει ότι θα γίνει γιατί δημιουργεί σύγχυση. Τόσο απλά. Αν έχεις να παραθέσεις κάτι νέο σε ακούμε.

Για τις τιμές κανείς δε ξέρει με σιγουριά. Οι ειδικοί βέβαια λένε ότι θα πέσουν και όχι ότι θα ανέβουν λόγω ανταγωνισμού. Ότι ισχύει σήμερα θα αλλάξει μετα την ανακοίνωση του προγράμματος. Βασικά οικονομικά να ξέρεις το αντιλαμβάνεσαι, μέχρι και αναλύσεις στο Youtube από ανθρώπους της αγοράς θα βρεις που λένε ότι οι τιμές θα πέσουν κατακόρυφα. Εδώ έρχεται και η χασούρα του φίλου. Γιατί και η τιμή εγκατάστασης μάλλον θα είναι fix και δε θα χρεώνει ο καθένας ότι θέλει (αυτό μένει να το δούμε βέβαια).

Ενημερωτικά και για να σε διορθώσω, με βάση τα νέα δεδομένα η επιδότηση θα είναι 35 και 50% (και όχι 30 και 50)

Παραθέτω τις δηλώσεις για να μην υπάρχει σύγχυση

"...ο προϋπολογισμός του μέτρου της απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών είναι 150 εκατ. ευρώ και μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές"

Η εκτίμηση των 380.000 συσκευών μάλλον δε θα αφήνει πολλούς στην απ' έξω τελικά έστω κι αν είναι υπερεκτιμημένη. Αν και αν κάνεις την διαίρεση θα δεις ότι είναι μέσα η πρόβλεψη. Μακάρι όποιος έχει τα χρήματα και την διάθεση να αλλάξει συσκευή, να την αλλάξει.

Μάλλον ήμουν άδικος που το πήγα στο προσωπικό οπότε ζητώ συγγνώμη για αυτό. 

Το θέμα φίλε μου είναι ότι τίποτα απο αυτά δεν είναι επίσημο. ΛΕΝΕ ότι θα μπορείς να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα, ΛΕΝΕ ότι θα είναι 35-50%(όπως λέγανε οτι το πρόγραμμα θα τρέξει πριν τον Πάσχα ακόμα το θυμάμαι και γελάω), ΛΕΝΕ ότι οι τιμες θα πέσουν, το οποίο πραγματικά δεν πιστεύω μιας και δεν βλέπω να πέφτει η τιμή σε τίποτα και για κανέναν λόγο. Πόσο μάλλον όταν τρέχει επιδότηση για ένα προϊόν που πουλάς γιατί να ρίξεις τη τιμή? Χάρη να κάνεις στους πολίτες? Ξαναλέω λοιπόν τρίβουν τα χέρια τους τα μαγαζιά με ηλεκτρικές συσκευές τέτοιου είδους. Το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης σε αυτούς πάει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, pinakas0 είπε

Λογικά θα πρέπει να πάρεις έναν τεχνικό από εκείνους που μπήκαν στην πλατφόρμα. Αλλιώς γιατί να μπει στην πλατφόρμα ο εκάστοτε ψυκτικός; Αν γίνει έτσι, είναι δυνατόν ο καθένας να ζητάει τα λεφτά που θέλει; Λογικά θα έχει μία fix τιμή για την εγκατάσταση. Τέλος πάντων για το συγκεκριμένο θα δούμε τι θα γίνει. 
Μακάρι να μην είναι υποχρεωτικό να πάρεις ψυκτικό από την πλατφόρμα, μπορεί κάποιοι να θέλουν να το εγκαταστήσουν μόνοι τους ή να έχουν δικό τους ψυκτικό. Εκεί είναι τα γκρίζα σημεία, τα έχουμε αναφέρει πιο παλιά.

...βασικά εκεί πού το πήγαινα, είναι εάν με το "οποιονδήποτε", ισχύει και το να στείλουν τα μεγαλοκαταστήματα δικό τους (που να συνεργάζονται τεσπα), ώστε να είναι (για όσους ίσως/θα την προσφέρουν) "δωρεάν η εγκατάσταση", ή αν είναι δεδομένο ότι άπαντες θα πληρώσουν εξτρά "ιδιώτη τεχνικό" για την απεγκατάσταση/απόσυρση του παλιού και εγκατάσταση του νέου (ειδικά όταν μιλάμε για κλιματιστικό). 

Εγκατάσταση μόνος δεν νομίζω να το "επιτρέψουν". Λογικά (με την λογική τους) θα πρέπει να το κάνει κάποιος αδειούχος (που "θα πάρει και την οποιαδήποτε ευθύνη". Κυρίως την ευθύνη του "όλα γίνανε νόμιμα και δεν έπαιξε λαμογιά").

1 ώρα πριν, Manolo7 είπε

Μάλλον ήμουν άδικος που το πήγα στο προσωπικό οπότε ζητώ συγγνώμη για αυτό. 

Ωραίος. Σπανίζει τέτοια αντιμετώπιση.

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
Στις 3/6/2022 στις 3:46 ΠΜ, rus είπε

Σε ποια κατηγορα ειναι ο φιλος και δε θα παρει? του γαιοκτημονα? Ποιοι ειναι αυτοι που παιρνουν σιγουρα?

100 μυρια εχουν πει οτι θα διαθεσουν. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vagos789 είπε

100 μυρια εχουν πει οτι θα διαθεσουν. 

ναι, και ποιοι θα παρουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...