Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Μόλις μου ήρθε μήνυμα ότι έχω επιταγή. Μπήκα στο gov πάτησα τις τελείες αλλά δεν μου έβγαλε επιλογή για λήψη κωδικών με SMS αλλά μου βγάζει στοιχεία επιταγης και έχει έναν κωδικό επιταγης. Με αυτό θα πάω στο μαγαζί ή πρέπει να περιμένω κάτι άλλο;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έριξα μια ματιά στις τιμές των ψυγείων και τα πιο πιο δημοφιλή έχουν ακριβώς την ίδια τιμή μέχρι και τα σεντσια στις μεγάλες αλυσίδες..προφανώς έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους...καρτέλ της μπανανίας των Βαλκανίων και ο ανταγωνισμός πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων...άσχετο αλλά το αυτό και στα καύσιμα...6-7 εταιρείες διαφορετικές σε κάθε επαρχιακή κωμόπολη και έχουν την ίδια τιμή ακριβώς...μπανανοκαταστασεις ατελείωτες....

Επεξ/σία από Dragster44

Δεν υπάρχει πουθενά ανταγωνισμός. Αυτά είναι παπατζες των πολιτικών. Έτσι τους έχουν πει οι σύμβουλοι να λένε έτσι λένε. Όσο για τα καύσιμα και στην πρωτεύουσα τρομάρα της τα ίδια γίνονται. Στη λεωφόρο που είμαστε σε ακτίνα 5 χλμ έχει 6 βενζινάδικα. Στο δικό μας ένας κάθε μέρα με το παπί κάνει βόλτα και βλέπει τις τιμές των άλλων. Όταν έρχεται λέει τις τιμές αν έχουν αλλάξει οι άλλοι και βάζουμε και εμείς τις ίδιες χαχαχαχαχα. 

Μηπως εχει καταλαβει καποιος και μπορει να μας το πει με απλα λογια πως υπολογιζεται η ενεργειακη κλαση στα ψυγεια; Δηλαδη υπο ποιες συνθηκες γιναν οι μετρησεις και σε ποιες θερμοκρασιες δουλευε η ψυξη και η καταψυξη; ... Και για να το δυσκολευσω και αλλο, αν εχεις ενα ψυγειο κλασης Ε που δουλευει μια σκαλα κατω σε σχεση με ενα αλλο κλασης D, τοτε θα καινε πανω κατω τα ιδια; ... Μου κανει μεγαλη εντυπωση που δεν βρισκω πληροφοριες στο ιντερνετ και ολοι ασχολουνται απλα με τις ενεργειακες κλασεις ενω δεν σκεφτονται οτι υπαρχουν σημαντικοι αλλοι παραγοντες που επηρεαζουν την καταναλωση π.χ αλλος το δουλευει στο max και αλλος στο min...

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες τόσο για τη λήξη επιταγών όσο και η για την παράδοση συσκευών. Η ημερομηνία λήξης είναι ίδια για όλους όσους έλαβαν επιταγή στην κάθε ένταξη. 
Μπορείτε να ελέγξετε σχετικά με την ημερομηνία λήξης της επιταγής σας αν συνδεθείτε στη σελίδα του προγράμματος Αλλάζω Συσκευή.

ΕΔΩ συγκεντρωτικά όλα τα ορόσημα και οι προθεσμίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέω να αγοράσω το Samsung RB34T671DSA/EF Ψυγειοκαταψύκτης

Μπορούμε να υπολογίσουμε την ετήσια κατανάλωση ενέργειας του τωρινού μου ψυγείου.

Ας πούμε μπακαλίστικα 100watt × 24ώρες × 365ημέρες

Spoiler

20220415_170114~2.jpg

Μία πιο πραγματική προσέγγιση: 100watt × 9ώρες × 365ημέρες = 328.500watt ενω το καινούργιο έχει 204.000watt ετήσια κατανάλωση, κόστος αγοράς 384,45€ (699 -45% η επιδότηση μου).

Το τωρινό μου ψυγείο με ~20 χρόνια στην πλάτη του πιθανό να τείνει προς την δύση της λειτουργίας του (βέβαια όλα αυτά τα χρόνια δεν με απασχόλησε καθόλου με δυσλειτουργίες ή επισκευές)

(Τυχαία τιμή 0,12 λεπτά τα 1000watt)

0,12 × 204 = 24,48€

0,12 × 328,5 =  39,42€

39,42 - 24,48 = 14,94€ η ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 

385 ÷ 14,94 = 25,76 χρόνια για την απόσβεση του κόστους αγοράς

Επεξ/σία από dhmak

35 λεπτά πριν, dhmak είπε

Ας πούμε μπακαλίστικα 100watt × 24ώρες × 365ημέρες

Όχι γιατί δεν λειτουργεί συνέχεια το μοτέρ, μόνο όταν δώσει εντολή ο θερμοστάτης. Δεν έχει και νόημα, εφόσον είναι τόσο παλιό που δεν γράφει καν ενεργειακή κλάση, θα έχεις σίγουρα 50% εξοικονόμηση μπορεί και παραπάνω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδατε κάτι διαφημίσεις Daikin στην tv? Κλιματιστικά 1500 ευρω. Με το κουπόνι θα βγει μισή τιμή. Αξίζει να αγοράσω το κουπόνι από φβ στα 100 ευρώ?

Επεξ/σία από Allan-Wake

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στη παρεα.

Είμαι σε αναζήτηση για ψυγείο με το προγραμαμα, αυτο που εχω τώρα είναι τυπου εντοιχιζόμενος ψυγειοκαταψυκτης με δυο ξεχωριστα σώματα συντήρησης (πάνω), κατάψυξης (κάτω).

Η κατάψυξη είχε χαλασει εδω και καιρό και εχει πάρει πόδι. 

Κοιτάζω λοιπόν να το αλλάξω αλλα στο πρόγραμμα λένε για "ίδιας κατηγορίας". Θα υπάρχει θέμα αν πάρουν μόνο τη συντήρηση; Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Επεξ/σία από z3et

Ψαχνω να βρω ψυγειο ντουλαπα με την επιδοτηση. Θελω η συντηρηση να ειναι ενιαια επανω και να μην χωριζεται στην μεση οπως οι πιο παλιες ντουλαπες.

Απο κατω δυο μεγαλα συρταρια για καταψυξη, και οπωσδηποτε απεξω βρυσάκι για νερό και πάγο , συνδεμένο με το δύκτιο.

Καμιά ιδέα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...