fredd0 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, pinakas0 είπε Εδώ το Εξοικονομώ ξαφνικά εξυπηρετεί κτίρια και όχι ανθρώπους, στα υλικά για την εγκατάσταση κλιματιστικού θα κολλήσουμε; 😄😄 Spoiler 1.1 Σκοπιμότητα Σύμφωνα με στοιχεία του έτους 2012, ο κτιριακός τομέας (οικιακός και τριτογενής) ευθύνεται για το 45% της συνολικής εγχώριας κατανάλωσης ενέργειας (Έκθεση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του αποτελούμενου από κατοικίες και εμπορικά κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, εθνικού κτιριακού αποθέματος, του Άρθρου 4 της Οδηγίας 27/2012/ΕΕ, Δεκέμβριος 2014). Κατανομή της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης ανά χρήση, έτος 2012 Οι κατοικίες / νοικοκυριά αποτελούν έναν από τους πλέον σημαντικούς καταναλωτές ενέργειας στη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύουν το 83,68% του συνολικού αριθμού της ποσότητας του κτιριακού αποθέματος (ανακοίνωση αποτελεσμάτων Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2011, ΕΛΣΤΑΤ). Καθοριστικός παράγοντας στην κατανάλωση ενέργειας είναι η παλαιότητα των κτιρίων. Ειδικότερα, το 55% των κτιρίων με χρήση κατοικίας έχει κατασκευαστεί πριν το έτος 1980, δηλαδή είναι θερμικά απροστάτευτα, ενώ λόγω της οικονομικής ύφεσης, ο αριθμός των κτιρίων που έχει κατασκευαστεί μετά το 2010, με τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕνΑΚ, είναι μόλις το 1,5% του συνολικού αποθέματος κανονικών κατοικιών που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 83,82% των κτιρίων που έχουν κατασκευαστεί πριν το έτος 1980 είναι κατηγορίας Η, σύμφωνα με τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης που είχαν εκδοθεί έως το έτος 2014 (στοιχεία ΥΠΕΚΑ), ενώ τα κτίρια που κατασκευάστηκαν τις επόμενες τρεις δεκαετίες ήταν σε μεγάλο ποσοστό κατηγορίας Γ ή Δ. Η ανακαίνιση του κτιριακού αποθέματος για την επίτευξη υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, παρέχει πρόσθετα οφέλη και σε άλλους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, η απασχόληση και η υγεία. Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9 Σε συνέχεια του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 που είχε σαν αποτέλεσμα την ενεργειακή αναβάθμιση πλέον των εξήντα χιλιάδων κατοικιών, με χρήση και εθνικών πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, και με γνώμονα την ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα και έχοντας ως κύριο στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων, των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος, σχεδιάστηκε το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον ΙΙ». Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Ήδη οι τιμές όπου κοιτάω ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες πήγαν πάνω. Υπηρεσία απεγκατάστασης από 19,90 σε 29,90. Εγκατάστασης από 79,90 σε 99,90. Ανέβηκαν τα υλικά η γνωστή ατάκα, λόγω πολέμου κορονιού πιθήκων ιλαράς ανεμοβλογιάς και μαγουλάδων. Και καλά η εγκατάσταση έχει υλικά η απεγκατάσταση τι υλικά έχει? Εγώ πάντως έκανα απεγκατάσταση δύο 9αρια μόνος μου χωρίς να χάσω το φρεον,και δεν τους έδωσα φράγκο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 43 λεπτά πριν, notist είπε Ήδη οι τιμές όπου κοιτάω ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες πήγαν πάνω. Υπηρεσία απεγκατάστασης από 19,90 σε 29,90. Εγκατάστασης από 79,90 σε 99,90. Ανέβηκαν τα υλικά η γνωστή ατάκα, λόγω πολέμου κορονιού πιθήκων ιλαράς ανεμοβλογιάς και μαγουλάδων. Και καλά η εγκατάσταση έχει υλικά η απεγκατάσταση τι υλικά έχει? Εγώ πάντως έκανα απεγκατάσταση δύο 9αρια μόνος μου χωρίς να χάσω το φρεον,και δεν τους έδωσα φράγκο. Όσον αφορά τις τιμές μη νομίζεις ότι κάποιος θα κάνει αυξήσεις μόνο όταν επηρεάζεται άμεσα. Αφορμή να τα αρπάξουν ψάχνουν όλοι. Τώρα ο πόλεμος είναι καλή αφορμή. Πουλάει. Όποτε γιατί όχι; Επίσης είναι και το άλλο. Όταν τα πάντα γύρω μου έχουν ακριβυνει στην πράξη το εισόδημα μου έχει μειωθεί. Ε δε θα μείνω έτσι. Θα ανεβάσω κι εγώ τις τιμές να καλύψω τη χασουρα και θα σου πω φταίει ο πόλεμος. Και το θεωρώ λογικό. Μια αλυσίδα είναι όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 ρε παιδια ποτε πιστευεται θα γινει ολη η φάση; γιατι αν πάει ιουλιος γαμησετα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Από ότι λένε τον άλλο μήνα, τώρα αν πάει πιο πίσω, θα ξέρουμε σε 2 βδομάδες υποθέτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Aρχες Ιουνιου, λεει, ανοιγει η πλατφορμα. Επειδη θα υπαρξουν κοινωνικα και εισοδηματικα κριτηρια, οσοι εχουν φετος αυξηση εισοδηματων προφανως θα τρεναρουν την υποβολη της δηλωσης τους για να αιτηθουν συσκευη με τα περσινα τους δεδομενα. Υποψιαζομαι οτι καποιοι την τρεναρουν ηδη μεχρι να μπουν στη πλατφορμα για το επιδομα δεη, 15 Ιουνη. Αλλοι παλι περιμενουν να ολοκληρωθουν οι φετινες δηλωσεις για να αιτηθουν στη πλατφορμα του Αλληλεγγυης. Δλδ ζουμε τη εποχη της πλατφορμας😁, τελικα εμεις δεν ειμαστε Ελλας αλλα επιδοματΕλλας. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pinakas0 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Στις 26/5/2022 στις 10:05 ΠΜ, Bitbit είπε Όσον αφορά τις τιμές μη νομίζεις ότι κάποιος θα κάνει αυξήσεις μόνο όταν επηρεάζεται άμεσα. Αφορμή να τα αρπάξουν ψάχνουν όλοι. Τώρα ο πόλεμος είναι καλή αφορμή. Πουλάει. Όποτε γιατί όχι; Επίσης είναι και το άλλο. Όταν τα πάντα γύρω μου έχουν ακριβυνει στην πράξη το εισόδημα μου έχει μειωθεί. Ε δε θα μείνω έτσι. Θα ανεβάσω κι εγώ τις τιμές να καλύψω τη χασουρα και θα σου πω φταίει ο πόλεμος. Και το θεωρώ λογικό. Μια αλυσίδα είναι όλα. Νομίζω άψυχες οι προτάσεις σου.. "αν θέλει να βάλει ηλιακό, ας βάλει ηλιακό" Αν δε μπορεί να δώσει τα 700+; Να κάνει μπάνιο με κρύο νερό για να μην κάψει; Κακό του κεφαλιού του; Περιμένω απάντηση. "Θα ανεβάσω κι εγώ τις τιμές να καλύψω τη χασουρα και θα σου πω φταίει ο πόλεμος. Και το θεωρώ λογικό" Λογικό ή παράλογο; Έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων νομίζω. "προφανεστατα καποιος που σου πουλαει (η δουλευει) σημερα και θα πληρωθει σε ενα χρονο θα σε χρεωσει παραπανω. Κοστος χρηματος" Σοβαρά τώρα; Δε το ήξερα ότι η κατασκευαστική έγινε και Τράπεζα. Με την ίδια λογική αν εσύ καθυστερήσεις την εγκατάσταση 10 μέρες ή αργήσουν να έρθουν τα υλικά, πρέπει να μου επιστρέψεις κάποια από τα χρήματα. Τα προγράμματα πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τις εταιρείες. Εκείνος που δε βγαίνει οικονομικά για να βάλει κάποιο από αυτά που θα τον βοηθήσουν στην καθημερινότητα του, γιατί να μην δικαιούται μία βοήθεια από την πολιτεία; Κοινωνική υπόσταση ποια επιδότηση έχει, η θερμοπρόσοψη, η αντλία θερμότητας, ο επιτοιχος λέβητας των δεκάδων χιλιάδων ευρώ ή ο ηλιακός σε ένα σπίτι που τα φέρνει δύσκολα και αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα; Με λίγα λόγια να υπάρχουν και οι δύο επιλογές, να κινείται η αγορά αλλά να εξυπηρετούνται και εκείνοι που έχουν πραγματική ανάγκη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 32 λεπτά πριν, pinakas0 είπε Νομίζω άψυχες οι προτάσεις σου.. "αν θέλει να βάλει ηλιακό, ας βάλει ηλιακό" Αν δε μπορεί να δώσει τα 700+; Να κάνει μπάνιο με κρύο νερό για να μην κάψει; Κακό του κεφαλιού του; Περιμένω απάντηση. "Θα ανεβάσω κι εγώ τις τιμές να καλύψω τη χασουρα και θα σου πω φταίει ο πόλεμος. Και το θεωρώ λογικό" Λογικό ή παράλογο; Έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων νομίζω. "προφανεστατα καποιος που σου πουλαει (η δουλευει) σημερα και θα πληρωθει σε ενα χρονο θα σε χρεωσει παραπανω. Κοστος χρηματος" Σοβαρά τώρα; Δε το ήξερα ότι η κατασκευαστική έγινε και Τράπεζα. Με την ίδια λογική αν εσύ καθυστερήσεις την εγκατάσταση 10 μέρες ή αργήσουν να έρθουν τα υλικά, πρέπει να μου επιστρέψεις κάποια από τα χρήματα. Τα προγράμματα πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τις εταιρείες. Εκείνος που δε βγαίνει οικονομικά για να βάλει κάποιο από αυτά που θα τον βοηθήσουν στην καθημερινότητα του, γιατί να μην δικαιούται μία βοήθεια από την πολιτεία; Κοινωνική υπόσταση ποια επιδότηση έχει, η θερμοπρόσοψη, η αντλία θερμότητας, ο επιτοιχος λέβητας των δεκάδων χιλιάδων ευρώ ή ο ηλιακός σε ένα σπίτι που τα φέρνει δύσκολα και αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα; Με λίγα λόγια να υπάρχουν και οι δύο επιλογές, να κινείται η αγορά αλλά να εξυπηρετούνται και εκείνοι που έχουν πραγματική ανάγκη. Σορρυ αλλα αρες μαρες .... α) οχι δεν ειναι ΟΛΑ κοινωνικη πολιτικη. Να μη φτιαξουμε δρομους, να δωσουμε λεφτα σ'αυτους που δεν εχουν αυτοκινητα να παρουν. κλπ. Αν και το εξοικονομω εχει πολλα σημεια κοινωνικης ευαισθησιας (μοριοδοτηση για χαμηλα εισοδηματα, ατοκα δανεια με εγγυητη το Ελληνικο Δημοσιο κλπ περα απο την επιδοτηση) β) εσενα αν σου πουν δουλεψε σημερα και θα σε πληρωσω σ'ενα χρονο θα βαρεσεις επανασταση. Δεν ειναι ολο το εξοικονομω "κατασκευαστικες". Η πλειοψηφια ειναι μαγαζια μικρομεσαια (κλιμα, θερμανση) και μικρα συνεργεια (μονωσεις , κουφωματαδες κλπ). Να ρθω γω στο μαγαζι σου, να σου πω πουλα μου 3 κλιματιστικα αξιας πες 2500 ευρω, παρε 1000 τωρα και τα αλλα σ ενα χρονο. Αλλα θα μου πουλησεις σε τιμες σκρουτζομαγαζου. Αν δεν καταλαβαινεις οτι το κλιματιστικο αγοραζεται σημερα και εξοφλειται σ'ενα χρονο, και αυτο εχει ενα κοστος χρηματος γιατι το καταστημα πρεπει να πληρωσει το κλιματιστικο, και να περιμενει να πληρωθει, τοτε τι να σου πω; Α και σιγα μη παει ο Ελλακτωρ και η Τερνα να κανουν εξοικονομω σε δυαρι στο Παγκρατι, δεν ασχολουνται καν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 32 λεπτά πριν, fredd0 είπε Σορρυ αλλα αρες μαρες .... α) οχι δεν ειναι ΟΛΑ κοινωνικη πολιτικη. Να μη φτιαξουμε δρομους, να δωσουμε λεφτα σ'αυτους που δεν εχουν αυτοκινητα να παρουν. κλπ. Αν και το εξοικονομω εχει πολλα σημεια κοινωνικης ευαισθησιας (μοριοδοτηση για χαμηλα εισοδηματα, ατοκα δανεια με εγγυητη το Ελληνικο Δημοσιο κλπ περα απο την επιδοτηση) β) εσενα αν σου πουν δουλεψε σημερα και θα σε πληρωσω σ'ενα χρονο θα βαρεσεις επανασταση. Δεν ειναι ολο το εξοικονομω "κατασκευαστικες". Η πλειοψηφια ειναι μαγαζια μικρομεσαια (κλιμα, θερμανση) και μικρα συνεργεια (μονωσεις , κουφωματαδες κλπ). Να ρθω γω στο μαγαζι σου, να σου πω πουλα μου 3 κλιματιστικα αξιας πες 2500 ευρω, παρε 1000 τωρα και τα αλλα σ ενα χρονο. Αλλα θα μου πουλησεις σε τιμες σκρουτζομαγαζου. Αν δεν καταλαβαινεις οτι το κλιματιστικο αγοραζεται σημερα και εξοφλειται σ'ενα χρονο, και αυτο εχει ενα κοστος χρηματος γιατι το καταστημα πρεπει να πληρωσει το κλιματιστικο, και να περιμενει να πληρωθει, τοτε τι να σου πω; Α και σιγα μη παει ο Ελλακτωρ και η Τερνα να κανουν εξοικονομω σε δυαρι στο Παγκρατι, δεν ασχολουνται καν. Αυτό με το ότι πληρώνονται σε ένα χρόνο από που προέκυψε? Εγώ ότι μηχανικό και μάστορα έχω ρωτήσει τα θέλει μπροστά τα λεφτά του και όποτε τα πάρεις τα πήρες από το εξοικονομώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Manolo7 είπε Αυτό με το ότι πληρώνονται σε ένα χρόνο από που προέκυψε? Εγώ ότι μηχανικό και μάστορα έχω ρωτήσει τα θέλει μπροστά τα λεφτά του και όποτε τα πάρεις τα πήρες από το εξοικονομώ. Σ'αυτους λες χαρηκα για τη γνωριμια, και πας παρακατω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pinakas0 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, fredd0 είπε Σορρυ αλλα αρες μαρες .... α) οχι δεν ειναι ΟΛΑ κοινωνικη πολιτικη. Να μη φτιαξουμε δρομους, να δωσουμε λεφτα σ'αυτους που δεν εχουν αυτοκινητα να παρουν. κλπ. Αν και το εξοικονομω εχει πολλα σημεια κοινωνικης ευαισθησιας (μοριοδοτηση για χαμηλα εισοδηματα, ατοκα δανεια με εγγυητη το Ελληνικο Δημοσιο κλπ περα απο την επιδοτηση) β) εσενα αν σου πουν δουλεψε σημερα και θα σε πληρωσω σ'ενα χρονο θα βαρεσεις επανασταση. Δεν ειναι ολο το εξοικονομω "κατασκευαστικες". Η πλειοψηφια ειναι μαγαζια μικρομεσαια (κλιμα, θερμανση) και μικρα συνεργεια (μονωσεις , κουφωματαδες κλπ). Να ρθω γω στο μαγαζι σου, να σου πω πουλα μου 3 κλιματιστικα αξιας πες 2500 ευρω, παρε 1000 τωρα και τα αλλα σ ενα χρονο. Αλλα θα μου πουλησεις σε τιμες σκρουτζομαγαζου. Αν δεν καταλαβαινεις οτι το κλιματιστικο αγοραζεται σημερα και εξοφλειται σ'ενα χρονο, και αυτο εχει ενα κοστος χρηματος γιατι το καταστημα πρεπει να πληρωσει το κλιματιστικο, και να περιμενει να πληρωθει, τοτε τι να σου πω; Α και σιγα μη παει ο Ελλακτωρ και η Τερνα να κανουν εξοικονομω σε δυαρι στο Παγκρατι, δεν ασχολουνται καν. Τρικυμία εν κρανίω... - Ειλικρινά. Συγκρίνεις ένα πρόγραμμα που κανονικά θα έπρεπε να έχει κοινωνικό χαρακτήρα με επιδοτήσεις σε αυτοκίνητα... κανένα σχόλιο περί αυτού. Καμία κοινωνική ευαισθησία δεν έχει το Εξοικονομώ έτσι όπως αναπτύσσεται και υλοποιείται... - Αν το "φούσκωμα" 40-50-60% το λες εσύ κόστος χρήματος (τόσο είναι και παραπάνω) και όχι νταβατζιλίκι καθαρό, τότε έλα να σου δώσω 1000€ και στο 9μηνο να μου δώσεις 1600€. Τοκογλυφία και ντροπή μόνο. Αλλά βέβαια δε συμφέρει να επιδοτηθούν απευθείας οι πολίτες για εξοπλισμό που τον θέλουν άμεσα γιατί πως θα κάνουν το νταβατζιλίκι οι "τίμιες μικρομεσαίες" επιχειρήσεις στις οποίες αναφέρεσαι... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GMod Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ο Σκρέκας είπε το εξής: «Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά» Αν και δεν διευκρινίζεται, καταλαβαίνω σωστά ότι θα μπορεί κάποιος να αλλάξει ένα ψυγείο και ένα καταψύκτη; Επεξ/σία 29 Μαΐου 2022 από GMod Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qwerty_2 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Στις 9/1/2022 στις 11:27 ΜΜ, Nabuko είπε Επειδή θα γίνει το γνωστό μπάχαλο, προβλέπω ότι πολλοί θα λένε ότι έχουμε ψυγείο για αντικατασταση χωρίς να παραδίδουν τίποτα. 😅 ή θα παίρνουν ένα παλιό ψυγείο των 20ευρώ ή θα παίρνουν ενός φιλου και θα το δίνουν Παρατηρούσα τιμές για να πάρω πλυντήριο πιάτων και τα είδα όλα πάνω φαντάζομαι σε 2 μήνες τι θα γίνει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 30 λεπτά πριν, Qwerty_2 είπε ή θα παίρνουν ένα παλιό ψυγείο των 20ευρώ ή θα παίρνουν ενός φιλου και θα το δίνουν ..."παλιό ψυγείο 20€", ΔΕΝ υπάρχει (υπ' όψιν, πρέπει να ΔΟΥΛΕΥΕΙ κι όλας...). Εκτός κι αν μιλάμε για περιπτωσάρα σε κάποιον παλιατζή, αλλά με την προοπτική της επιδότησης, ακόμη κι αυτά λογικά τα έχουν ανεβάσει στον,,,θεό (γενικά δύσκολο να βρεις παλιό, που να ΔΟΥΛΕΥΕΙ, κάτω από 50άρι. Και πάλι, θα είναι "μια σταλιά"). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qwerty_2 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, washcloud είπε ..."παλιό ψυγείο 20€", ΔΕΝ υπάρχει (υπ' όψιν, πρέπει να ΔΟΥΛΕΥΕΙ κι όλας...). Εκτός κι αν μιλάμε για περιπτωσάρα σε κάποιον παλιατζή, αλλά με την προοπτική της επιδότησης, ακόμη κι αυτά λογικά τα έχουν ανεβάσει στον,,,θεό (γενικά δύσκολο να βρεις παλιό, που να ΔΟΥΛΕΥΕΙ, κάτω από 50άρι. Και πάλι, θα είναι "μια σταλιά"). Έγω θέλω να αλλάξω το πλυντήριο πιάτων που χάλασε Αλλά στο τέλος με βλέπω να το φτιάχνω, γιατί 700ευρώ για κλάση d e κλπ δεν αξίζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από elgrec0,
Προσωρινά αποτελέσματα!
Έχει προταθεί από Thresh
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα