Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, antykaps είπε

εχουν μεινει μονο τα Β διαλογής (τα ψυγεία που βρισκω ειναι κλασης Ε)

Έχει αλλάξει η διαβάθμιση της ενεργειακής ετικέτας από Μάρτιο στα ψυγεία και σε κάποιες άλλες κατηγορίες -όχι στα κλιματιστικά- και η νέα κλίμακα δεν έχει καμμία σχέση με την παλιά. 

Επεξ/σία από geodimis
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι.. Καταλαβαίνω.. Αλλά όταν κάνεις την αίτηση σου ξέρεις ότι θα ξοδέψεις τα χρήματα αυτά.. Γιατί αν δεν παρεις κάτι κόβεις την σειρά κάποιου  ενός άλλου.. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, PCEXPERT2012 είπε

Από πρακτικερ έχει πάρει κανένας μέσω του προγράμματος?πήγα να κάνω παραγγελία αλλά δεν βρήκα κάπου να περνάω κωδικο

Praktiker έκαψα 2 κουπόνια για λογαριασμό 3ου σε φυσικό κατάστημα και μόνο. 

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το κουπόνι ενός φίλου, που για δικούς του λόγους δεν θα το εξαργυρώσει.

Πήρα σε γνωστή αλυσίδα και μου είπαν ότι οι συσκευές πρέπει να παραδοθούν στην διεύθυνση του αιτούντος (δηλαδή του φίλου) από την οποία πρέπει να γίνει και η παραλαβή των παλαιών. Ο τεχνικός που θα πάει να εγκαταστήσει την καινούρια, θα ελέγξει αν λειτουργεί η παλιά πριν την παραλάβει. Αν ισχύουν αυτά, τότε δεν μπορεί να γίνει αυτό που σκέφτομαι.

Κατά τα άλλα, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά και η αγορά και η εξαργύρωση. Μου κάνει εντύπωση όμως που ο έλεγχος για τις προϋποθέσεις του προγράμματος θα γίνει εκ των υστέρων, αφού πληρωθεί και παραδοθεί η νέα συσκευή. Αν δηλαδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις τι θα γίνει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, macovet είπε

Καλησπέρα στην παρέα!

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το κουπόνι ενός φίλου, που για δικούς του λόγους δεν θα το εξαργυρώσει.

Πήρα σε γνωστή αλυσίδα και μου είπαν ότι οι συσκευές πρέπει να παραδοθούν στην διεύθυνση του αιτούντος (δηλαδή του φίλου) από την οποία πρέπει να γίνει και η παραλαβή των παλαιών. Ο τεχνικός που θα πάει να εγκαταστήσει την καινούρια, θα ελέγξει αν λειτουργεί η παλιά πριν την παραλάβει. Αν ισχύουν αυτά, τότε δεν μπορεί να γίνει αυτό που σκέφτομαι.

Κατά τα άλλα, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά και η αγορά και η εξαργύρωση. Μου κάνει εντύπωση όμως που ο έλεγχος για τις προϋποθέσεις του προγράμματος θα γίνει εκ των υστέρων, αφού πληρωθεί και παραδοθεί η νέα συσκευή. Αν δηλαδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις τι θα γίνει;

Αναλαμβάνεις ρίσκο .

Κάνε του παζάρι 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
1 ώρα πριν, macovet είπε

Αν μιλάμε για ψυγείο, γιατί δεν μπορεί να γίνει; απλά θα πρέπει να το πάρεις μετά εσύ στο σπίτι σου. Αυτό είναι το πρόβλημα; η μεταφορά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, macovet είπε

Προχώρα το. Από mediamarkt που πήρα aircondition δεν ελεγξαν τίποτα. Επίσης άλλος έκανε την απεγκατασταση και άλλος μετα απο μέρες ήρθε να παραλάβει το παλιο κλιματιστικό. Το πολύ πολύ δώσε ένα χαρτζιλίκι στα μαστόρια, επειδή θα τους βάλεις στον κόπο από να πάνε σε δύο σπίτια. Εγώ πήρα δυο κλιματιστικά, το ένα το έβαλα στο σπίτι μου και το άλλο στο σπίτι των γονιών μου. Και τα δύο παλια τα έβγαλαν από το σπίτι μου.

Δημοσ.
Στις 11/9/2022 στις 1:48 ΜΜ, PCEXPERT2012 είπε

Από πρακτικερ έχει πάρει κανένας μέσω του προγράμματος?πήγα να κάνω παραγγελία αλλά δεν βρήκα κάπου να περνάω κωδικο

Nαι πήρα και γίνεται μονο τηλεφωνικά στο τλφν εξυπηρετησης τους απο 800...  Εκει τους δινεις και τον αρ voucher.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, vali είπε

Προχώρα το. Από mediamarkt που πήρα aircondition δεν ελεγξαν τίποτα. Επίσης άλλος έκανε την απεγκατασταση και άλλος μετα απο μέρες ήρθε να παραλάβει το παλιο κλιματιστικό. Το πολύ πολύ δώσε ένα χαρτζιλίκι στα μαστόρια, επειδή θα τους βάλεις στον κόπο από να πάνε σε δύο σπίτια. Εγώ πήρα δυο κλιματιστικά, το ένα το έβαλα στο σπίτι μου και το άλλο στο σπίτι των γονιών μου. Και τα δύο παλια τα έβγαλαν από το σπίτι μου.

Εννοείς ότι ήρθε άνθρωπος της Media Markt για να κάνει την απεγκατάσταση 2 κλιματιστικών και δεν έλεγξε κανένα από τα 2 αν δουλεύουν πριν τα απεγκαταστήσει, και μετά απλά έφυγε; Σε πόσες μέρες από την στιγμή που συμφώνησες με το κατάστημα σου ήρθε; Και πόσες μέρες μετά ΄ρθε άλλος για να τα παραλάβει; Αυτός που παρέλαβε, σου έφερε/εγκατέστησε και τα ΝΕΑ; Και του έδωσες κατιτίς εξτρά (πόσο; ) για να πάει/βάλει το ένα στους γονείς; Εκτός κι αν εννοείς ότι την εγκατάσταση την ανέλαβε άλλος, "δικός σου". Κι αν έγινε έτσι, τί πλήρωσες; Ή μήπως ήρθε άλλος (τρίτος) της ΜΜ για την εγκατάσταση (και τον πλήρωσες "για τους γονείς");

Αν τελικά ήταν όλη η διαδικασία από άτομα της ΜΜ, πλήρωσες κάτι (πέρα ίσως από το "κατιτίς για γονείς") για όλο αυτό το πάνε-έλα 2 ή 3ων ανθρώπων, και πόσο; Ή το είχαν συμπεριλάβει στην τιμή αγοράς; 

Δημοσ.

Τα κλιματιστικά και το ψυγείο τα έφερε φορτηγό διανομών. Το φορτηγό την ίδια ώρα παρέλαβε το παλιό ψυγείο χωρίς να κάνει τον παραμικρό έλεγχο. Την επόμενη ημέρα τηλεφώνησε κάποιος ψυκτικός, που συνεργάζεται με τα media, κλείσαμε ραντεβού και έστειλε δυο υπαλλήλους του να κάνουν την εγκατάσταση. Ήρθαν απεγκατέστησαν τα παλιά κλιματιστικά, τα οποία δούλευαν κανονικα(είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να μαζέψουν το φρέον). Δεν κόλησαν κανένα ταμπελάκι στα παλιά. Εγκατέστησαν το ένα στο σπίτι μου και τους είπα να βάλουμε το άλλο στο σπίτι των γονιών μου(πέντε λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο)δεν έφεραν καμία αντίρρηση, ούτε ζήτησαν κάτι έξτρα. Έβαλαν μόνο τρια μέτρα έξτρα χαλκοσωλήνες και ζήτησαν έξτρα 70 ευρώ. Τους έδωσα 100 σύνολο μιας και μου έκαναν την εξυπηρέτηση που τους ζήτησα. 

Μετα από 10 ημέρες ήρθε άλλο φορτηγό παρέλαβε τα 2 παλιά κλιματιστικά και αρχικά μου ήρθε μύνημα ότι παρελήφθησαν και σε δεύτερη φάση μετά από 3 ημέρες, δεύτερο μήνυμα ότι βρέθηκαν κατάλληλα για ανακύκλωση.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vali είπε

μετά από 3 ημέρες, δεύτερο μήνυμα ότι βρέθηκαν κατάλληλα για ανακύκλωση.

...ενδιαφέρον...Τί άραγε να γίνεται εάν ΔΕΝ "βρεθούν κατάλληλα προς ανακύκλωση".....(Εκτός φυσικά κι αν είναι κανένα "τυπικό συστημικό μήνυμα"....)

Το μήνυμα ήταν από το "Αλλάζω"; Ή από ΜΜ;

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, washcloud είπε

Το μήνυμα ήταν από το "Αλλάζω"; Ή από ΜΜ;

Από το αλλάζω. Έγραφε και το όνομα του τεχνικού που βεβαίωσε την καταλληλότητα  των συσκευών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ωραία . Προχθές χάλασε το 25χρονο carrier a/c μου. Ευτυχώς τελειώνουν οι ζέστες. Βγάζει αέρα του βουνού . Μυρίζομαι πυκνωτή που κοστίζει ελάχιστα χρήματα ( νομίζω 5€ ) και κανα 60αρι το να ρθει κανας τεχνικός να βάλει καινούργιο. Αμα ειναι πλακετα βράστα και άστα . εννοείται ότι δεν  θα μπω στη διαδικασία να φωνάξω τεχνικό .

Και άντε πέστε ότι από επιλαχούσα, γίνω δικαιούχα, της επιδότησης . Τι γίνεται όταν θα ρθουν να πάρουν το παλιό και θα ανακαλύψουν ότι στην ουσία δεν δουλεύει .... οεο... Τι μηνυμα θα μου ρθει μετα? περάστε απ το ταμείο να πληρώσετε τη διαφορά ?  α- ρε κουλη τι μας έκανες.... αν ειχες ξεκινήσει το προγραμμα το πασχα , τι καλά που θα ταν...

Ήρθε κι η ΔΕΗ ααχμμμ... κιλοβατόρες 1060 ημερας + 748 νυχτας... 1,808 σύνολο .....εφυγα και 8 έξω απο το ΚΟΤ . (επιδότηση ΤΕΜ -493,92 , πάλι καλά ) .. για το 1.808 put the blame on ---->30χρονών πιτσος ψυγείο + 2 τεμ 25χρόνα κάριερ a/c ... με ηλιακό ... και μαγείρεμα σε ρομποτάκι και σε καινούργια κουζίνα....  Και μετά σου λέει κάνε οικονομία στην ενέργεια ... Να κάνω ρε φίλε ... αλλά μη μου τάζεις επιδοτήσεις και βλακείες... Πες μου δεν σου δίνω τίποτα μαντάμ. Τράβα με αξιοπρέπεια και βάλε το χέρι στη τσέπη , άλλαξε τις συσκευές σου , για να γλυτώσεις απ τη δεη όταν θα πάψω να σου επιδοτώ το λογ/μο. 

Λίγο ακόμα υπομονή θα κάνω να δω μήπως είμαι στους 200.000 νέους δικαιούχους. 

πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό που ζούμε στο Ελλαδιστάν.

Επεξ/σία από jenny1972
  • Like 3
Δημοσ.

Ακύρωσα μια παραγγελία καταψύκτη απο τον Κοτσο με το πρόγραμμα αλλάζω συσκευή. 

Το κουπόνι τώρα είναι δεσμευμένο σε αυτούς; Πότε θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε άλλο κατάστημα που θέλω;

Με την εξυπηρέτηση του Κότσου που μίλησα, δεν ξέρουν πότε θα γίνει η ακύρωση στα συστηματα τους και μου λένε οτι μπορεί να πάρει και 15 ημέρες. Σε τόσες ημέρες, θα έχω 'χάσει' το κουπόνι επειδή το λογιστηριο τους καθυστερεί. Μπορώ να κάνω κάτι να τους κυνηγήσω για να το κάνουν πιο γρήγορα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...