Προς το περιεχόμενο

Επιδοτηση Ηλεκτρικων Συσκευων

Papadgianis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

42 λεπτά πριν, rus είπε

Μα αν πατησεις το πρασινο απλα σε παει για επεξεργασια(αλλαγη) στοιχειων.

Δηλαδη οι αιτησεις στη κατασταση αυτη του image  δεν εχουν υποβληθει?? Τι πρεπει να γινει για να υποβληθουν?

Μετά πας στο τρίτο κουτάκι και κάτω θα βρεις την λέξη υποβολή.

Πατάς υποβολή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, makis269 είπε

Μετά πας στο τρίτο κουτάκι και κάτω θα βρεις την λέξη υποβολή.

Πατάς υποβολή.

Οk, thanks 👍

Επεξ/σία από rus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Mimis86 είπε

Εμένα μου έβγαλε 35% επιδότηση, και το a/c που έχω είναι ένα παλιό BlueSky δεν θυμάμαι ποσα btu είναι, πάνω απο 9000 δεν μπορεί να είναι. Τώρα ας πούμε ότι βρήκαμε ενα a/c το οποίο κάνει 450 ευρώ, άρα θα πληρώσουμε το 65% της αξίας του αν εγκριθεί η επιδότηση? Γράφει συνολικό ποσό επιδότησης 497 ευρώ στην αίτηση.

6 ώρες πριν, washcloud είπε

...περίπου : είναι ΚΑΙ ο ΦΠΑ στην μέση, ο οποίος επίσης επιδοτείται κατά 35% (για την περίπτωσή σου). Το ποσό που σου γράφει, είναι το μάξιμουμ που ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις (ΧΩΡΙΣ τον ΦΠΑ) ως αναλογία "35% της αξίας του προϊόντος ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ" όχι απαραίτητα αυτό που ΘΑ πάρεις...Αν θες δηλαδή να υπολογίσεις πόσο τελικά θα πληρώσεις, θα πρέπει η τιμή του προϊόντος που σ' εδνιαφέρει να ξεκαθαρίσεις εάν εμπεριέχει ή όχι ΦΠΑ, για να μπορέσεις μετά να κάνεις τους υπολογισμούς σου πόσο πραγματικά θα σου βγει με την έκπτωση του 35%...

(Δηλαδή : αν βρεις κλίμα στα 450 χωρίς ΦΠΑ, τότε θα πληρώσεις το 65% = 292,5 αλλά ΚΑΙ το 65% του ΦΠΑ (που είναι 24% επί της τιμής του προϊόντος) = 108-65%= άλλα 70,2€, σύνολο που θα βγει από την τσέπη σου για κλιματιστικό 450€ = 362,7 ΣΥΝ τα έξοδα απεγκατάστασης παλιού/εγκατάστασης νέου=χοντρικά γύρω στο 120άρι...Με άλλα λόγια, αυτό που θα σου "μείνει" από την διαδικασία, θα είναι η προοπτική να κάνεις οικονομία με το νέο μηχάνημα...Και φυσικά, το "μπόνους" ότι θα είναι ολοκαίνουριο (άρα πιθανώς δεν θα χαλάσει σύντομα, ενώ το παλιό σου BS θα μπορούσε να χαλάσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς την προοπτική να βρεις ανταλλακτικά, και χωρίς εγγύηση αντικατάστασης, άρα θ' αναγκαζόσουν να πάρεις μάλλον άμεσα κάτι καινούριο κατά 35% ακριβότερο...)

¨Ολες οι τιμές αγοράς είναι με ΦΠΑ, άρα τα 450 του Mimis86  είναι η τιμή που βρήκε ο άνθρωπος στο κατάστημα με ΦΠΑ προφανώς. Η επιδότηση είναι επί της τιμής ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ δηλαδή (450/1,24)Χ 35%=362,9 Χ 0,35=127 ευρώ. Δηλαδή πληρώνει 450, παίρνει επιδότηση 127 που αντιστοιχεί σε 127/450= 28% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιδότηση, Tο 35% είναι πλασματικό για να  δίδεται ψευδώς εικόνα μεγαλύτερης επιδότησης.Αν υπολογίσεις τις τσιμπημένες τιμές και τα βάλε βγάλε μηχάνημα, πρακτικά το κέρδος είναι αυτό που σου γράφει ο washcloud, δηλαδή ότι παίρνεις ένα νεο μηχάνημα (όχι τρομερά πιο αποδοτικό, αλλά πάντως λίγο πιο αποδοτικό) και μια νεότερη συσκευη με προοπτική ζωής περισσότερων ετών. edit:επιδοτειται τελικα και ο ΦΠΑ, παρασυρθηκα απο αρθρο οπου οι υπολογισμοι μεγιστης ονομαστικης αξιας  αφορουσαν τιμες προ ΦΠΑ και δεν ηταν ξεκαθαρο οτι επιδοτειται και ο ΦΠΑ

Επεξ/σία από kokoviosR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, kokoviosR είπε

¨Ολες οι τιμές αγοράς είναι με ΦΠΑ, άρα τα 450 του Mimis86  είναι η τιμή που βρήκε ο άνθρωπος στο κατάστημα με ΦΠΑ προφανώς. Η επιδότηση είναι επί της τιμής ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ δηλαδή (450/1,24)Χ 35%=362,9 Χ 0,35=127 ευρώ. Δηλαδή πληρώνει 450, παίρνει επιδότηση 127 που αντιστοιχεί σε 127/450= 28% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιδότηση, Tο 35% είναι πλασματικό για να  δίδεται ψευδώς εικόνα μεγαλύτερης επιδότησης.Αν υπολογίσεις τις τσιμπημένες τιμές και τα βάλε βγάλε μηχάνημα, πρακτικά το κέρδος είναι αυτό που σου γράφει ο washcloud, δηλαδή ότι παίρνεις ένα νεο μηχάνημα (όχι τρομερά πιο αποδοτικό, αλλά πάντως λίγο πιο αποδοτικό) και μια νεότερη συσκευη με προοπτική ζωής περισσότερων ετών.

Μήν παραπληροφορούμε.

Η επιδότηση αφορά αγορά προϊόντος με ΦΠΑ 24%

Προσωπικά και εγώ θα ήθελα να βγεί ένα πρόγραμμα / επιδότηση που θα μου χαρίζει την συσκευή που θέλω να αγοράσω αλλά εντάξει είπαμε, (βέβαια τώρα που γράφω, σκέφτομαι ότι ακόμη και έτσι θα υπήρχε κόσμος, που θα γκρίνιαζε).

Screenshot_20220625-093909_Photos.jpg

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, washcloud είπε

...περίπου : είναι ΚΑΙ ο ΦΠΑ στην μέση, ο οποίος επίσης επιδοτείται κατά 35% (για την περίπτωσή σου). Το ποσό που σου γράφει, είναι το μάξιμουμ που ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις (ΧΩΡΙΣ τον ΦΠΑ) ως αναλογία "35% της αξίας του προϊόντος ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ" όχι απαραίτητα αυτό που ΘΑ πάρεις...Αν θες δηλαδή να υπολογίσεις πόσο τελικά θα πληρώσεις, θα πρέπει η τιμή του προϊόντος που σ' εδνιαφέρει να ξεκαθαρίσεις εάν εμπεριέχει ή όχι ΦΠΑ, για να μπορέσεις μετά να κάνεις τους υπολογισμούς σου πόσο πραγματικά θα σου βγει με την έκπτωση του 35%...

(Δηλαδή : αν βρεις κλίμα στα 450 χωρίς ΦΠΑ, τότε θα πληρώσεις το 65% = 292,5 αλλά ΚΑΙ το 65% του ΦΠΑ (που είναι 24% επί της τιμής του προϊόντος) = 108-65%= άλλα 70,2€, σύνολο που θα βγει από την τσέπη σου για κλιματιστικό 450€ = 362,7 ΣΥΝ τα έξοδα απεγκατάστασης παλιού/εγκατάστασης νέου=χοντρικά γύρω στο 120άρι...Με άλλα λόγια, αυτό που θα σου "μείνει" από την διαδικασία, θα είναι η προοπτική να κάνεις οικονομία με το νέο μηχάνημα...Και φυσικά, το "μπόνους" ότι θα είναι ολοκαίνουριο (άρα πιθανώς δεν θα χαλάσει σύντομα, ενώ το παλιό σου BS θα μπορούσε να χαλάσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς την προοπτική να βρεις ανταλλακτικά, και χωρίς εγγύηση αντικατάστασης, άρα θ' αναγκαζόσουν να πάρεις μάλλον άμεσα κάτι καινούριο κατά 35% ακριβότερο...)

Η τιμή που του έβγαλε είναι με ΦΠΑ και το μέγιστο που μπορεί να είναι η επιδότηση για κλιματιστικό 24 Btu/h.

Το γράφει καθαρά στην αίτηση, κάτω από τα ποσά.

«το παραπάνω ποσό αντιπροσωπεύει τη μέγιστη αξία εξαργύρωσης και αφορά προϊόντα με ΦΠΑ 24% και, σε περίπτωση κλιματιστικών, κατηγορία Btu/h 24.000. Κατά την εξαργύρωση, εφόσον ο ΦΠΑ ή η κατηγορία κλιματιστικού διαφοροποιείται από τα παραπάνω, η μέγιστη αξία δύναται να είναι χαμηλότερη.»

..............

Με πρόλαβαν. :)

Επεξ/σία από GMod

11 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

το ίδιο ερώτημα έχω και εγώ..

στην αιτηση γραφει "ιδιοκτησία,  ενοικίαση ή παραχώρηση". επομενως ίσως δεν καλυπτεται η "Φιλοξενία".

καλυτερα να κανει και η μανα σου την αιτηση αν ειναι ιδιοκτητρια στο ιδιο σπιτι που μενεις. 

36 λεπτά πριν, dhmak είπε

Μήν παραπληροφορούμε.

Η επιδότηση αφορά αγορά προϊόντος με ΦΠΑ 24%

Προσωπικά και εγώ θα ήθελα να βγεί ένα πρόγραμμα / επιδότηση που θα μου χαρίζει την συσκευή που θέλω να αγοράσω αλλά εντάξει είπαμε, (βέβαια τώρα που γράφω, σκέφτομαι ότι ακόμη και έτσι θα υπήρχε κόσμος, που θα γκρίνιαζε).

Screenshot_20220625-093909_Photos.jpg

Ειδα σε προσφατο αρθρο σε εφημεριδα οτι οι υπολογισμοι μεγιστης ονομαστικης αξιας  αφορουσαν τιμες προ ΦΠΑ και δεν ηταν ξεκαθαρο οτι επιδοτειται και ο ΦΠΑ. Οντως επιδοτειται τελικα.

8 ώρες πριν, Mimis86 είπε

Εμένα μου έβγαλε 35% επιδότηση, και το a/c που έχω είναι ένα παλιό BlueSky δεν θυμάμαι ποσα btu είναι, πάνω απο 9000 δεν μπορεί να είναι. Τώρα ας πούμε ότι βρήκαμε ενα a/c το οποίο κάνει 450 ευρώ, άρα θα πληρώσουμε το 65% της αξίας του αν εγκριθεί η επιδότηση? Γράφει συνολικό ποσό επιδότησης 497 ευρώ στην αίτηση.

Οπότε η επιδότηση σου μπορεί να είναι 497 μόνο για 24αρι κλιματιστικό. Αν εσύ πάρεις ένα 9αρη τότε η μεγίστη επιδότηση σου είναι 238€. Για να την αξιοποιήσεις όλη όμως, θα πρέπει να κάνει 680€ τουλάχιστον. Αν πάρεις ένα 450€, η επιδότηση θα είναι 157,5€

1 λεπτό πριν, flo1 είπε

μόλις εκανα την αιτηση, αλλα μου λεει "εκκρεμεί η υποβολή". κανω κατι αλλο?

image.png

Πάτα το πράσινο μολύβι και κάτω χαμηλά έχει κουμπί υποβολή.

• Like 2

19 λεπτά πριν, GMod είπε

Οπότε η επιδότηση σου μπορεί να είναι 497 μόνο για 24αρι κλιματιστικό. Αν εσύ πάρεις ένα 9αρη τότε η μεγίστη επιδότηση σου είναι 238€. Για να την αξιοποιήσεις όλη όμως, θα πρέπει να κάνει 680€ τουλάχιστον. Αν πάρεις ένα 450€, η επιδότηση θα είναι 157,5€

Πάτα το πράσινο μολύβι και κάτω χαμηλά έχει κουμπί υποβολή.

Mε ποιον τρόπο ακριβώς υπολογίζουμε την επιδότηση σε σχέση με το επιδοτούμενο ποσό αναλόγως τα btu;

• Like 1

15 ώρες πριν, chriszla είπε

Σύμφωνα με τιμές κοτσοβολου, απεγκατασταση, εγκατάσταση και τεχνικός θέλει 100€ συν μεταφορικά. Ότι κερδίζουμε από την επιδότηση τα δίνουμε σε αέρα υπηρεσίες.

Στο σάιτ που μπήκα εκεί κάποια κλιματιστικά που λέει δωρεάν εγκατάσταση βέβαια τσιμπάνε αρκετά οι τιμές 

15 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Μα ουτως η αλλιως αυτα θα τα πληρωνες αν το αλλαζες καποια στιγμη λογω παλαιοτητας, οποτε σου κανει μια καλη εκπτωση μεσω της επιδοτησης να το αλλαξεις τώρα 

εφόσον λειτουργεί δεν θα το άλλαζα και αν χαλαγε και χρειάζονταν να πάρω άλλο θα έβαζα δόσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς τι τόσο πεσιμισμός.

Στην τελική αν σε μερικούς δεν αρέσει η επιδότηση, μην κάνετε αίτηση, αν και υποψιάζομαι ότι οι γκρινιάρηδες ήτανε καταπάνω από την σελίδα της επιδότησης και περιμένανε πως και πώς να ανοίξει για να είναι από τους πρώτους που θα κάνουνε αίτηση. 

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 2
  • Sad 1

21 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Mε ποιον τρόπο ακριβώς υπολογίζουμε την επιδότηση σε σχέση με το επιδοτούμενο ποσό αναλόγως τα btu;

Στο ΦΕΚ γράφει τα ποσά, αλλά χωρίς ΦΠΑ διότι υπάρχουν και περιοχές που ο ΦΠΑ δεν είναι 24%. Οπότε πρέπει να προσθέσεις τον ΦΠΑ που σου αναλογεί.

442689956_.png.89588612bae0ad8c72f2d570d6b40c8d.png

• Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...