Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγοράσει αυτή την φωτογραφική άσχετος αλλά θέλω γνώμες και τι μπορώ να αγοράσω για καλύτερη εμπειρία ευχαριστώ!!!  ΥΓ. ξέρω υπάρχει ανταπτορας από 58mm σε 67mm γίνεται και αντίστροφα...

Δημοσ.
15 ώρες πριν, seatgiorgos είπε

Έχω αγοράσει αυτή την φωτογραφική άσχετος αλλά θέλω γνώμες και τι μπορώ να αγοράσω για καλύτερη εμπειρία ευχαριστώ!!!  ΥΓ. ξέρω υπάρχει ανταπτορας από 58mm σε 67mm γίνεται και αντίστροφα...

Καλορίζικη , καλές λήψεις , όταν λέτε αντάπτορας από 58 σε 67 τι εννοείτε ?

Όπως επίσης , τι θέλετε να πείτε σχετικά με αγορές για καλύτερη εμπειρία ?

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου η δική μου φωτογραφική μπορεί να πάρει φίλτρα και εξαρτήματα σε διάμετρο 67mm υπάρχει ανταπτορας που μπορώ να πάρει εξαρτήματα μεγαλύτερα υπάρχει κάτι να μπορείς να βάλεις μικρότερα σε διάμετρο γιατί έχω και αν μπορεί να βάλεις κάποιον εχτρα φακό η κάτι άλλο για μεγαλύτερο ζουμ....

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, seatgiorgos είπε

Ευχαριστώ φίλε μου η δική μου φωτογραφική μπορεί να πάρει φίλτρα και εξαρτήματα σε διάμετρο 67mm υπάρχει ανταπτορας που μπορώ να πάρει εξαρτήματα μεγαλύτερα υπάρχει κάτι να μπορείς να βάλεις μικρότερα σε διάμετρο γιατί έχω και αν μπορεί να βάλεις κάποιον εχτρα φακό η κάτι άλλο για μεγαλύτερο ζουμ....

Μεγαλύτερο ζουμ από της p950 , δεν βλέπω τον λόγο .

Το κυριότερο σε τέτοιου τύπου μηχανές , είναι η προστασία του μηχανισμού του φακού δλδ αν κυκλοφορούν lens tubes για την συγκεκριμένη , θα ήταν χρήσιμο εξάρτημα ώστε το βαρέλι του φακού να είναι κλειστό , χωρίς να έρχεται σε επαφή με τα εξωτερικά στοιχεία , αέρας , υγρασία , σκόνη κλπ .

Το βλέπω λίγο δύσκολο βέβαια , διότι όπως εκτείνεται ο φακός , αν μπεί και προστατευτικό lens tube , το πράγμα θα αποκτήσει διαστάσεις πολύ μεγάλες .

Για επιπλέον φακούς , υπάρχουν οι σειρές wcon και tcon της Olympus , όμως ακόμη και με step up ring θα προσθέσουν βάρος και όγκο σε έναν ευαίσθητο μηχανισμό , οπότε μάλλον δεν προτείνεται κάτι τέτοιο . 

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση υπάρχει φακός 2.2χ 67 mm επεκτείνει το ζουμ? Θέλω περισσότερο για αστροφωτογραφια και πλανήτες ξέρεις μήπως ρυθμίσεις...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, seatgiorgos είπε

ευχαριστώ για την απάντηση υπάρχει φακός 2.2χ 67 mm επεκτείνει το ζουμ? Θέλω περισσότερο για αστροφωτογραφια και πλανήτες ξέρεις μήπως ρυθμίσεις...

Θα καλέσουμε τους αστροφωτογράφους εδώ μέσα για να δώσουν οδηγίες !

Δημοσ.

Για αστροφωτογραφια δεν χρειάζεσαι μεγάλο ζουμ στον φακο, θες φωτεινό φακο. Μην φαντάζεσαι ότι το μεγάλο εύρος ζουμ της μηχανής σου θα υποκαταστησει ένα τηλεσκοπιο, το μόνο που θα βγάλεις με άνεση είναι το φεγγαρι. Πλανήτες, γαλαξίες και νεφελωματα πολύ δύσκολα έως αδυνατον. Διάβασε εδώ για να πάρεις μια ιδέα https://www.galactic-hunter.com/post/starting-astrophotography-a-complete-guide

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...