Προς το περιεχόμενο

ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν στημένο σαν ΑΡ: Δεν έχουν WiFi Internet μόνο τα Laptop!

MessengerOfGood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω αρκετά ΖΤΕ routers που τα χρησιμοποιώ σαν ΑΡ για μένα και για άλλους.

Τα κάνω reset o factory settings, τα συνδέω με καλώδιο Ethernet με το laptop (που του έχω απενεργοποιήσει το WiFi), μπαίνω στο μενού τους, βγάζω Off το DHCP,  βάζω μια σταθερή ΙΡ (192.168.1.230), τα συνδέω με ethernet με το κύριο modem του παρόχου και γίνονται μια χαρά ασύρματα/ενσύρματα Access Points .

Ειδικά το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν από WIND,  όταν σύνδεσα πάνω του δύο διαφορετικά λαπτοπ με WiFi λέει Νο Internet. Συνέδεσα πάνω του με WiFi 4 κινητά και tablet καί όλα έχουν Internet. Μόνο στα δύο λαπτοπ μου παρουσιάζει το πρόβλημα. Όταν συνδέω τα λαπτοπ με καλώδιο ethernet έχουν internet.

Όλα τα άλλα ΖΤΕ που έχω δεν μου παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.

Τί μπορεί να συμβαίνει? Δεν πρέπει να είναι από τις ρυθμίσεις των λαπτοπ γιατί το κάνει και στα δύο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τσεκαρε οτι ip dns στο laptop ειναι automatically.περνα πιο new drivers στις καρτες αλλα οχι απο windows update

19 minutes ago, MessengerOfGood said:

Έχω αρκετά ΖΤΕ routers που τα χρησιμοποιώ σαν ΑΡ για μένα και για άλλους.

Τα κάνω reset o factory settings, τα συνδέω με καλώδιο Ethernet με το laptop (που του έχω απενεργοποιήσει το WiFi), μπαίνω στο μενού τους, βγάζω Off το DHCP,  βάζω μια σταθερή ΙΡ (192.168.1.230), τα συνδέω με ethernet με το κύριο modem του παρόχου και γίνονται μια χαρά ασύρματα/ενσύρματα Access Points .

Ειδικά το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν από WIND,  όταν σύνδεσα πάνω του δύο διαφορετικά λαπτοπ με WiFi λέει Νο Internet. Συνέδεσα πάνω του με WiFi 4 κινητά και tablet καί όλα έχουν Internet. Μόνο στα δύο λαπτοπ μου παρουσιάζει το πρόβλημα. Όταν συνδέω τα λαπτοπ με καλώδιο ethernet έχουν internet.

Όλα τα άλλα ΖΤΕ που έχω δεν μου παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.

Τί μπορεί να συμβαίνει? Δεν πρέπει να είναι από τις ρυθμίσεις των λαπτοπ γιατί το κάνει και στα δύο...

Το IP DNS στο λαπτόπ εννοείς το ΙΡ του WiFi? Και drivers για τις κάρτες, εννοείς τις WiFi κάρτες; Μα δοκίμασα με 2 διαφορετικά λαπτοπ...

Έκανα reset το κύριο router kai μετά σύνδεσα με το Ethernet το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν. Τότε είχα internet μέσω συνδεσης του λαπτοπ με WiFi. Μόλις ξαναάλλαξα ΙΡ στο ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν (192.168.1.211) είχα το ίδιο πρόβλημα. 

Μου φαίνεται ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν αλλάζω ΙΡ στο ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν. Σε όλα τα ρουτερ που κάνω ΑΡ βάζω σταθερή (καρφωτη) ΙΡ στην περιοχή 192.168.1.2ΧΧ. Μήπως φταίει αυτό και πρέπει να μη βάζω; Ο λόγος που βάζω καρφωτή ΙΡ είναι αφ΄ενός για να ξέρω που είναι το μενού του καθενός και αφ΄ ετέρου γιατί στο μενού δεν μπορώ να αφήσω κενό το ΙΡ.

2 hours ago, MessengerOfGood said:

Το IP DNS στο λαπτόπ εννοείς το ΙΡ του WiFi? Και drivers για τις κάρτες, εννοείς τις WiFi κάρτες; Μα δοκίμασα με 2 διαφορετικά λαπτοπ...

Έκανα reset το κύριο router kai μετά σύνδεσα με το Ethernet το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν. Τότε είχα internet μέσω συνδεσης του λαπτοπ με WiFi. Μόλις ξαναάλλαξα ΙΡ στο ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν (192.168.1.211) είχα το ίδιο πρόβλημα. 

Μου φαίνεται ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν αλλάζω ΙΡ στο ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν. Σε όλα τα ρουτερ που κάνω ΑΡ βάζω σταθερή (καρφωτη) ΙΡ στην περιοχή 192.168.1.2ΧΧ. Μήπως φταίει αυτό και πρέπει να μη βάζω; Ο λόγος που βάζω καρφωτή ΙΡ είναι αφ΄ενός για να ξέρω που είναι το μενού του καθενός και αφ΄ ετέρου γιατί στο μενού δεν μπορώ να αφήσω κενό το ΙΡ.

κλεισε και dhcp ipv6 στα ρουτερ καλου κακου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκλεισα και το dhcp ipv6 του ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν. 

Το κύριο ρούτερ δεν το πείραξα (γενικά φοβάμαι να το πειράζω αυτό). Το dhcp ipv4 δίνει από 192.168.1.2 μέχρι 192.168.1.253 (μόνο την 192.168.1.254 έχω κάνει reserved για ένα printer server.

Μία από τα ίδια μόνο για το laptop. Μέχρι και η τηλεόραση SONY συνδεθηκε στο ιντερνετ με WiFi... Δεν μπορώ να δω τη λογική του πράγματος. 

Κάτι που είναι διαφορετικό σε αυτό ειδικά το Η168Ν από WIND είναι ότι δεν αφήνει να βάλω κενό στο SSID. Όταν έβαλα ΖΧΗΝ Η168Ν δεν το δέχτηκε και έβαλα με underscore ΖΧΗΝ_Η168Ν. Σε κανένα άλλο ΖΤΕ ρουτερ δεν μου είχε τέτοιο περιορισμό.

ΥΓ: Ξανάκανα ρεσταρτ το κύριο ρούτερ αλλα αυτη τη φορά δεν έπιασε το κόλπο! Το κακό με την καρφωτή ΙΡ είναι ότι δεν μπορώ να τη δώ στο μενού του κύριου ρούτερ γιατί είναι μεν εντός περιοχής DHCP αλλά δεν τη δίνει αυτό...

Επεξ/σία από MessengerOfGood

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, geofak είπε

Δοκίμασε με μικρό νούμερο στο φάσμα, πχ μέχρι .50 

Στο wifi ως ΑΡ έχεις κωδικό; Δοκίμασε χωρίς μαζί με το παραπάνω.

Το έκανα 192.168.1.49 και open το WiFi. Μία από τα ίδια. 

Το ρούτερ είναι του 2014 και βγάζει κάποιο μήνυμα το λαπτοπ ότι είναι παλιό το security standard (WPA2-PSK που δεν είναι παλιό). Και σε κάποιο άλλο ρούτερ μου το είχα πει αλλά το ίντερνετ βγήκε κανονικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλεύει στο κανάλι 1 χωρίς ιδιαίτερες παρεμβολές από κάτι άλλο.

Διέγραψα το SSID από τα known networks.

Στη λίστα των WiFi δικτύων που βρίσκει αυτό το δείχνει με ένα θαυμαστικό στη θέση του λουκέτου που έχει στα άλλα δίκτυα (δεν έχει λουκέτο, έχει θαυμαστικό).

Μόλις το επιλέγω για επανασύνδεση βγάζει μήνυμα "This WiFi network uses an older security standard that might not protect you" αλλά με αφήνει να συνεχίσω τη σύνδεση.

Τικάρω το κουτάκι "connect automatically" και πατάω "connect". Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης (κάνει αρκετή ώρα στο checking network requirements) βγάζει ένα σύντομο μήνυμα με ένα θαυμαστικό από κάτι "wireless": "This WiFi network isn't secure: This WiFi network uses an older security standard that is being phased out. We recommend connecting to a different network".

Τελικά συνδέεται, αλλά χωρίς να δίνει internet στο λαπτοπ(ενσύρματα - με καλώδιο ethernet - του δίνει αλλά αυτό είναι αναμενόμενο και άσχετο). Στη λίστα των δικτύων λέει "No Internet, secured", ενώ όταν συνδέομαι με άλλα wifi δίκτυα λέει "Connected, secured".

Τέλος όταν αποσυνδέομαι είναι αξιοσημείωτο ότι το κουτάκι "connect automatically" δεν είναι πια τικαρισμένο.

Πρέπει να είναι κάτι που σχετίζεται με το Windows Defender ή κάποιο άλλο των Windows 10. Το δικό μου λαπτοπ έχει και το Bitdefender αλλά της γυναίκας μου δεν έχει bitdefender.

Θα δοκιμάσω να βγάλω εκτός το Windows defender και θα επανέλθω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχε WPA2-PSK & TKIP, έβαλα AES. (και τα άλλα ZTE Routers που έχω το ΤΚIP έχουν by default πάντως).

Κάνει ακριβώς τα ίδια με μόνη διαφορά ότι δεν εμφανίζεται πιά το θαυμαστικό στη θέση του λουκέτου.

Στο κινητό η WiFi σύνδεση είναι ταχύτατη (~75 mbps) πάντως. Τα λαπτόπ δεν το γουστάρουν. Επειδή με το δικό μου δεν είμαι σίγουρος ότι απενεργοποίησα την προστασία (το defender μάλλον παραμερίζει για να δουλέψει το bitdefender) θα δοκιμάσω και με το λαπτοπ της συζύγου.

ΥΓ Στης συζύγου κάνει τα ίδια, χωρίς όμως να βγάζει τα μηνύματα περί μη ασφαλούς δικτύου WiFi κατά τη διάρκεια της σύνδεσης.

Μια τελευταία προσπάθεια: Το ξαναέκανα reset to factory settings (με το συνδετήρα στην τρύπα) και το άφησα όπως ήταν από την WIND. Δοκίμασα WiFi σύνδεση με το SSID και το password της WIND αλλά η συμπεριφορά είναι ακριβώς η ίδια.

Τελικά πρέπει να παραδεχτώ ότι τα router έχουν προσωπικότητα και προτιμήσεις!

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Αν κάποιος το θέλει για να το ψάξει ή για να το κάνει κομμάτια με ένα σφυρί, δικό του. Αλλιώς θα το βγάλω στο "χαρίζεται" εδώ γιατί, αν εξαιρέσεις την αδυναμία σύνδεσης WiFi από PC, είναι ταχύτατο και σταθερό.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
On 09/01/2022 at 11:53, MessengerOfGood said:

Είχε WPA2-PSK & TKIP, έβαλα AES. (και τα άλλα ZTE Routers που έχω το ΤΚIP έχουν by default πάντως).

Κάνει ακριβώς τα ίδια με μόνη διαφορά ότι δεν εμφανίζεται πιά το θαυμαστικό στη θέση του λουκέτου.

Στο κινητό η WiFi σύνδεση είναι ταχύτατη (~75 mbps) πάντως. Τα λαπτόπ δεν το γουστάρουν. Επειδή με το δικό μου δεν είμαι σίγουρος ότι απενεργοποίησα την προστασία (το defender μάλλον παραμερίζει για να δουλέψει το bitdefender) θα δοκιμάσω και με το λαπτοπ της συζύγου.

ΥΓ Στης συζύγου κάνει τα ίδια, χωρίς όμως να βγάζει τα μηνύματα περί μη ασφαλούς δικτύου WiFi κατά τη διάρκεια της σύνδεσης.

Μια τελευταία προσπάθεια: Το ξαναέκανα reset to factory settings (με το συνδετήρα στην τρύπα) και το άφησα όπως ήταν από την WIND. Δοκίμασα WiFi σύνδεση με το SSID και το password της WIND αλλά η συμπεριφορά είναι ακριβώς η ίδια.

Τελικά πρέπει να παραδεχτώ ότι τα router έχουν προσωπικότητα και προτιμήσεις!

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Αν κάποιος το θέλει για να το ψάξει ή για να το κάνει κομμάτια με ένα σφυρί, δικό του. Αλλιώς θα το βγάλω στο "χαρίζεται" εδώ γιατί, αν εξαιρέσεις την αδυναμία σύνδεσης WiFi από PC, είναι ταχύτατο και σταθερό.

οταν συνδεεται και δεν εχει ιντερνετ κανε ipconfig να δουμε τι θα βγαλει. αλλιως ειλικρινα να βρω κανα αλλο παλιο ρουτερ να σου φερω να το κανεις access point. τα laptop γενικοτερα συνδεονται ασυρματα αλλου?πχ σε αλλο δικτυο ή σε Hotspot που φτιαχνεις με το κινητο σου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...