Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Να υποθέσω ότι δεν χρειάζεται να αφήσει χώρο κάπου 20GB στο τέλος του δίσκου, σωστά;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ελπίζω πάντως αυτό το 96% να είναι πλασματικό. Ούτε 4 μήνες χρήσης δεν έχω κάνει.

668555159_(312).png.729650ff2130ebcc552a81de24f8eb46.png

Παραμύθια των κατασκευαστών ssd. Ανεξάρτητα πειράματα δεν έχουν επιβεβαιώσει καμία αύξηση της μακροζωίας τους για αντίστοιχη χρήση.

Αν στήνουμε μηχάνημα για τελείως αρχάριο χρήστη βέβαια που είναι πιθανό να τον γράψει μέχρι τα αυτιά βέβαια αλλάζει το πράγμα και έχει νόημα να μείνει ένα ποσοστό του δίσκου unpartitioned.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως κατάφερα και ξέκανα ένα 128άρι πριν δύο μήνες κι ας είχε μόνο 5 bad sectors. Πλέον ούτε στο bios δεν φαίνεται...

(Όχι, δεν φταίει το τροφοδοτικό)

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εγώ πάντως κατάφερα και ξέκανα ένα 128άρι πριν δύο μήνες κι ας είχε μόνο 5 bad sectors. Πλέον ούτε στο bios δεν φαίνεται...

(Όχι, δεν φταίει το τροφοδοτικό)

IDE έτρεχε κατ'αρχάς; IDE σε παλιές μητρικές δεν υποστηρίζει Trim και προκαλείται πολύ πιο γρήγορη φθορά σε ssd.

Απαραίτητο για να μειωθεί η φθορά, σίγουρα για έμπειρους χρήστες όπως εσύ, είναι η λειτουργία του συστήματος χωρίς εικονική μνήμη.

Επίσης πρώτο πράγμα που κάνω σε καινούργια εγκατάσταση, είναι να βγάζω το disk indexing από κάθε δίσκο. Αυξάνει τη φθορά σίγουρα και σε ssd και σε hdd γράφοντας τόσα πολλά μικρά αρχεία.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...