dklap Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Παιδιά καλημέρα σας, Θέλω να προχωρήσω στην σύνθεση ενός νέου desk top PC και για ελαφρό Gaming έως 1000€ max AMD Ryzen 7 5700G 3.8GH (με ενσωματωμένα γραφικά) MSI MAG B550 Tomahawk Motherboard ATX Patriot Viper Steel 16GB DDR4 Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe Be Quiet Pure Base 500DX Black Midi Tower για ATX Be Quiet Straight Power 11 750W Full Modular 80 Plus Gold Σύνολο περίπου : 926 Χωρίς κάρτα γραφικών. Ενδιαφέρομαι για επεξεργαστή με ενσωματωμένα γράφηκα. P.S. Ερώτηση. Αν ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένα γράφηκα λειτουργεί προσθετικά με την κάρτα γραφικών ή τα γραφειακά επεξεργάζονται μόνο από GPU;
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το τωρινό σύστημα από τι αποτελείται; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
dklap Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Το τωρινό σύστημα από τι αποτελείται; Από ένα refurbished pc μεταχειρισμένο DELL των 100€ J
nickol-us Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Έχεις διαλέξει αρκετά καλά parts δε χωράει αμφισβήτηση όμως... 1000 ευρώ σχεδόν budget για να παίζεις με ενσωματωμένα γραφικά; Το θεωρώ παράδοξο. Έρχονται τόσες αλλαγές στο hardware, εσύ κάνεις μια σοβαρή επένδυση για το μέλλον όμως επί του παρόντος θα παίζεις με τα χίλια ζόρια σε 1080p. Θα πρότεινα να δεις κάτι πιο ισορροπημένο, με λίγο πιο μέτρια parts αλλά με άμεση αγορά gpu που θα χαρείς άμεσα. Φυσικά όλα είναι καθαρά θέμα προοπτικής και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή. 1
dklap Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Έχω μια παλαιότερη ASUS radeon HD7790 στο συρτάρι και λέω να αρχίσω με αυτή μέχρι να πέσουν οι τιμές των GPU Τι ιδίους αλλαγές εισέρχονται στο hardware;
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, dklap είπε Έχω μια παλαιότερη ASUS radeon HD7790 Είναι ίδια σε απόδοση, ίσως και λίγο καλύτερη από τα ενσωματωμένα του 5700G. 4
nickol-us Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, dklap είπε Έχω μια παλαιότερη ASUS radeon HD7790 στο συρτάρι και λέω να αρχίσω με αυτή μέχρι να πέσουν οι τιμές των GPU Τι ιδίους αλλαγές εισέρχονται στο hardware; Η 12η γενιά Intel ήρθε με ddr5 μνήμες(πρακτικά δεν υπάρχουν λόγω της κατάστασης της αγοράς όμως είμαστε σε μεταβατικό στάδιο που φεύγουμε από ddr4) και οι k επεξεργαστές έφεραν και pcie 5. Η Amd θα κάνει ένα ρετούς μερικούς από τους υπάρχοντες επεξεργαστές της και μετά θα ακολουθήσει με νέα γενιά επεξεργαστών, μαζί με ddr5 και πιθανότατα αλλαγή socket σε am5
dklap Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Πότε θα γίνουν οι αλλαγές αυτές; Υποθέτω θα έχουν και πολύ υψηλές τιμές οι νέοι επεξεργαστές και MOBO
3DJIN Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 θα αργησουν πολυ οι αλλαγες και μαλιστα οανω απο χρονο.Οι επιμενοι ιντελ παλι ddr4 θα παιζουν.Αγορασε τωρα. 2
skritikos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, dklap είπε Παιδιά καλημέρα σας, Θέλω να προχωρήσω στην σύνθεση ενός νέου desk top PC και για ελαφρό Gaming έως 1000€ max AMD Ryzen 7 5700G 3.8GH (με ενσωματωμένα γραφικά) MSI MAG B550 Tomahawk Motherboard ATX Patriot Viper Steel 16GB DDR4 Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe Be Quiet Pure Base 500DX Black Midi Tower για ATX Be Quiet Straight Power 11 750W Full Modular 80 Plus Gold Σύνολο περίπου : 926 Χωρίς κάρτα γραφικών. Ενδιαφέρομαι για επεξεργαστή με ενσωματωμένα γράφηκα. P.S. Ερώτηση. Αν ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένα γράφηκα λειτουργεί προσθετικά με την κάρτα γραφικών ή τα γραφειακά επεξεργάζονται μόνο από GPU; Ήμουν στην ίδια ακριβώς θέση με σένα. Σύστημα 13 ετών πλήρως λειτουργικό και αξιόπιστο που απλά θέλησα πια να αφήσω στο παρελθόν. Μου αρέσει η λίστα που έχεις επιλέξει από την στιγμή που θες full size ATX. Οι παρατηρήσεις μου: 1. PSU, δεν χρειάζεσαι 750. Ούτε με GPU αν βάλεις στο μέλλον. Πάρε ένα 600 Platinum rated (και όχι Gold) full modular και είσαι καλυμμένος για χρόνια. 2. Και για NVMe, πήγαινε σε 1Tb αν είναι το μοναδικό storage point που θα έχεις πάνω. 3. RAM, Crucial Balistix 16GB 3600MHz. Τις τρέχω στα 4000 χωρίς κανένα adjustment. Σημαντικό όφελος για το embedded GPU που θα έχεις ΥΓ. Εγώ πήρα τον δρόμο του ITX και γλύτωσα από τα τεράστια κουτιά και την ασχήμια τους. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από skritikos 4
triplex1 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, dklap είπε Πότε θα γίνουν οι αλλαγές αυτές; Υποθέτω θα έχουν και πολύ υψηλές τιμές οι νέοι επεξεργαστές και MOBO Αντι για τον 5700g που επελεξες παρε εναν 5800x που βρισκεται στα ιδια λεφτα τα οποια τα πετας με τα ενσωματωμενα και βγαλε απο το συρταρι την καρτα που εχεις , μια χαρα στεκεται μεχρι και σημερα τροφοδοτικο ασε τι λενε καλα εισαι με 750 αρκει να ειναι gold πιο μικρο θα εχεις προβλημα αν παρεις καλη καρτα αργοτερα , τις viper βγααλτες και βαλε G.skill sta 3200-3600 ή ballistix 3
fotaras76 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, skritikos είπε 2. Και για NVMe, πήγαινε σε 1Tb αν είναι το μοναδικό storage point που θα έχεις πάνω. Σωστό αυτό που λες, υπάρχει όμως κι άλλη πρόταση. Από την στιγμή που παίζει παιχνίδια, γνώμη μου είναι να πάει σε μικρότερο nvme για το λειτουργικό και τη διαφορά να τη δώσει για έναν HDD με μεγάλη χωρητικότητα. Τα games πιάνουν πλέον αρκετό χώρο και αν δεν θες να κάνεις συνέχεια install/uninstall (το οποίο μειώνει και το χρόνο ζωής του δίσκου) καλύτερα να τα έχεις σε έναν μεγάλο HDD. Το 1 ΤΒ πλέον είναι οριακό (αν θέλεις να έχεις άμεσα διαθέσιμα 7-8 νέα παιχνίδια και μερικά προγράμματα) αν σκεφτείς πως η πραγματική χωρητικότητα είναι πάντα μικρότερη, ότι πρέπει να έχεις τουλάχιστον 20% άδειο χώρο για να μη χάνεις σε ταχύτητα ,ότι όλα τα άλλα προγράμματα (και αρχεία) εκτός των παιχνιδιών θα είναι στον ίδιο δίσκο και ότι η τάση είναι τα games να απαιτούν όλο και περισσότερο χώρο. Στα περισσότερα παιχνίδια τα κέρδη από τον ssd είναι αμελητέα άλλωστε. Αν τώρα βολεύεται πάντα με 4-5 παιχνίδια το πολύ τότε θα είναι οκ και με αυτό που λες. Στο βασικό μου pc έχω 500gb nvme και 2 tb hdd, το κόστος από nvme 1tb είναι σχεδόν το ίδιο αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι. 3
dklap Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, triplex1 είπε Αντι για τον 5700g που επελεξες παρε εναν 5800x που βρισκεται στα ιδια λεφτα τα οποια τα πετας με τα ενσωματωμενα και βγαλε απο το συρταρι την καρτα που εχεις , μια χαρα στεκεται μεχρι και σημερα τροφοδοτικο ασε τι λενε καλα εισαι με 750 αρκει να ειναι gold πιο μικρο θα εχεις προβλημα αν παρεις καλη καρτα αργοτερα , τις viper βγααλτες και βαλε G.skill sta 3200-3600 ή ballistix Σωστός για αλλαγή CPU λόγο της παλαιάς υπάρχουσας κάρτας. Όμως ο 5800x δεν ανεβάζει θερμοκρασίας; Βρε παιδιά αξίζει να πάω σε AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz Επεξεργαστής 12 Πυρήνων με 500€; Μου φαίνεται υπερβολικό. Καλύτερα μου κάθετε ο μικρότερος AMD Ryzen 7 3800XT 3.9GHz με 330€ ή ο AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz 275
triplex1 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Οσο θα φορτωνει τον nvme 1TB που του λετε να παρει αλλο τοσο καθε μερα θ'αρχισει να σερνεται , 512 adata 8200pro kai P300 toshiba 1TB
nickol-us Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Αυτή την στιγμή παίζει μέχρι 10 μέρες παράδοση η Rx 6600 στα 600ευρώ. Μέχρι τα 1000 που έχεις διαθέσιμο budget φτιάχνεις μια χαρά μηχάνημα στα υπόλοιπα components. Μάντεψε ποιό είναι το βασικό hardware σε ένα gaming pc... Βάλε την κάρτα που έχεις, με επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά αλλά τούμπανο και αν πάει κάτι στραβά; Ακόμη και αν όλα πάνε όπως πρέπει, θα έχεις ένα τούμπανο "gaming" pc όπου θα φορτώνει στα μπαμ 20 tabs σε ένα browser....και; Από παιχνίδια; Α ναι...όταν πέσουν οι τιμές.... θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς ίσως κάτι... Είπαμε, όλα βάσει προοπτικής... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα