Gingerbread Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Έχω το 1ο XBOX στα αζήτητα στην αποθήκη. Μου είναι άχρηστο γιατί δεν το έπαιζα ποτέ το είχα μετανοιώσει σαν αγορά. Θα μπορούσε να πουληθεί σε καμιά τιμή της προκοπής (δηλαδή όχι 20 ευρώ) ή να το πάω για ανακύκλωση; (που ανακυκλώνουμε τέτοιες συσκευές;)
haris_216 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Για το πρώτο xbox τα 20 ευρώ είναι τιμή "της προκοπής". Την οποία θα πετύχεις αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ανάλογα τα "καλούδια" που έχει (χειριστήριο, κλπ). Για παραπάνω μόνο αν είναι με το κουτί του, αν είναι τσιπαρισμένο ή αν είναι κάποια ιδιαίτερη έκδοση (clear case, halo, κλπ). Αν δεν ψήνεσαι να το κρατήσεις ή να το πουλήσεις (έστω για λίγα φράγκα) η επόμενη λύση δεν είναι απαραίτητα η ανακύκλωση. Μπορείς να το χαρίσεις, ιδανικά σε κάποιο παιδάκι που ενδεχομένως να το χαρεί, ειδικά αν για οικονομικούς λόγους δεν έχει κάτι άλλο σχετικό. Σίγουρα υπάρχουν και τα σχετικά σημεία "χαρίσματος" (όπως και στο παρόν φόρουμ) αλλά εκεί ενδεχομένως να καταλήξουν σε κάποιον "μαντράχαλο" σαν κι εμένα ή σαν κι εσένα (no offence ) για συλλογή ή κάτι σχετικό. Που και αυτό είναι καλύτερο από την απλή ανακύκλωση (πάντα η καλύτερη ανακύκλωση είναι η επαναχρησιμοποίηση) 2
Gingerbread Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, haris_216 είπε Για το πρώτο xbox τα 20 ευρώ είναι τιμή "της προκοπής". Την οποία θα πετύχεις αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ανάλογα τα "καλούδια" που έχει (χειριστήριο, κλπ). Για παραπάνω μόνο αν είναι με το κουτί του, αν είναι τσιπαρισμένο ή αν είναι κάποια ιδιαίτερη έκδοση (clear case, halo, κλπ). Αν δεν ψήνεσαι να το κρατήσεις ή να το πουλήσεις (έστω για λίγα φράγκα) η επόμενη λύση δεν είναι απαραίτητα η ανακύκλωση. Μπορείς να το χαρίσεις, ιδανικά σε κάποιο παιδάκι που ενδεχομένως να το χαρεί, ειδικά αν για οικονομικούς λόγους δεν έχει κάτι άλλο σχετικό. Σίγουρα υπάρχουν και τα σχετικά σημεία "χαρίσματος" (όπως και στο παρόν φόρουμ) αλλά εκεί ενδεχομένως να καταλήξουν σε κάποιον "μαντράχαλο" σαν κι εμένα ή σαν κι εσένα (no offence ) για συλλογή ή κάτι σχετικό. Που και αυτό είναι καλύτερο από την απλή ανακύκλωση (πάντα η καλύτερη ανακύκλωση είναι η επαναχρησιμοποίηση) Έχει το χειριστήριο του, καλώδια και 3 παιχνίδια. Θα το χαρίσω κάπου. Απλά αποφάσισα να πετάξω "σαβούρα".
haris_216 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Gingerbread είπε Έχει το χειριστήριο του, καλώδια και 3 παιχνίδια. Θα το χαρίσω κάπου. Απλά αποφάσισα να πετάξω "σαβούρα". Θα χαρεί κάποιο παιδάκι, με το "πακέτο", αν βρεις να το δώσεις κάπου. Έτσι, για να "πιάσει τόπο". Όλοι νομίζω ότι περνάμε φάσεις με τη "σαβούρα" που μαζεύουμε. Βέβαια το κακό είναι, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, ότι αυτές οι εκκαθαρίσεις μου δεν είναι ποτέ τόσο δραστικές έτσι ώστε πραγματικά να "αδειάσω". Και ούτε τόσο μόνιμες, αφού πολύ εύκολα ξαναγεμίζω
MadPax Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Πάντως την πρώτη κονσόλα με 720p ανάλυση σε αρκετά παιχνίδια και σαφώς καλύτερη απεικόνιση από τις τότε κονσόλες δεν τη λες και σαβούρα. Και τα παιδάκια σήμερα είναι πολύ ενημερωμένα και στραβώνουν τα μούτρα τους όταν τους δίνει κάποιος παλιές κονσόλες, τουλάχιστον αυτό αντιμετώπισα όταν έδωσα τις δικές μου, σε συγγενείς και φίλους, ακόμα και τα PS3/X360 που στέκονται και σήμερα αξιοπρεπώς. Γνώμη μου, βάλ' τη μια αγγελία ένα 30άρι και θα φύγει, αν όχι δώσ' τη για ανακύκλωση, καταναλωτικό ηλεκτρονικό είναι μη το σκέφτεσαι καν.
SilentVoice Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Έχω το 1ο XBOX στα αζήτητα στην αποθήκη. Μου είναι άχρηστο γιατί δεν το έπαιζα ποτέ το είχα μετανοιώσει σαν αγορά. Θα μπορούσε να πουληθεί σε καμιά τιμή της προκοπής (δηλαδή όχι 20 ευρώ) ή να το πάω για ανακύκλωση; (που ανακυκλώνουμε τέτοιες συσκευές;) Εδώ είναι το νήμα της κοινότητας. Αν όχι μόνο για το Xbox αλλά και για τα υπόλοιπα που μπορεί να θέλεις να χαρίσεις. 1
haris_216 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, MadPax είπε Πάντως την πρώτη κονσόλα με 720p ανάλυση σε αρκετά παιχνίδια και σαφώς καλύτερη απεικόνιση από τις τότε κονσόλες δεν τη λες και σαβούρα. Και τα παιδάκια σήμερα είναι πολύ ενημερωμένα και στραβώνουν τα μούτρα τους όταν τους δίνει κάποιος παλιές κονσόλες, τουλάχιστον αυτό αντιμετώπισα όταν έδωσα τις δικές μου, σε συγγενείς και φίλους, ακόμα και τα PS3/X360 που στέκονται και σήμερα αξιοπρεπώς. Γνώμη μου, βάλ' τη μια αγγελία ένα 30άρι και θα φύγει, αν όχι δώσ' τη για ανακύκλωση, καταναλωτικό ηλεκτρονικό είναι μη το σκέφτεσαι καν. Ακριβώς γι' αυτό και ανέφερα για παιδάκια που μπορεί να μην έχουν κάτι παρόμοιο. Μπορεί τα παιδιά του κοινωνικού μας κύκλου να είναι ευνοημένα, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα έτσι. 2
mechpanos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 ΄Πόοοοο ρε φίλε τι μου θύμισες τώρα... μου λέει πέρυσι ο κουμπάρος μου, ότι του έδωσε ο πεθερός του το playstation1, στο κουτί του ανέγγιχτο-άπαιχτο...του το είχαν χαρίσει κάποτε, και το είχε 20 χρόνια στο πατάρι... ο κουμπάρος το έβαλε λίγο τα παιδιά του δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία και το πήγε στον Γερμανό, για ανακύκλωση !!! ΡΕΕΕΕ πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα, του λέω!!!! Τέλος πάντων... έχουν γίνει μόδα τέτοιες ρετρό συσκευές, κάποιος που τις μαζεύει μπορεί να πληρώσει κάτι τις για να πάρει μία σε καλή κατάσταση, αλλιώς χάρισέ την σε κανέναν που μπορεί να την θέλει. 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Gingerbread είπε θα μπορούσε να πουληθεί σε καμιά τιμή της προκοπής (δηλαδή όχι 20 ευρώ) ή να το πάω για ανακύκλωση; Δηλαδη 20 ευρω θα σε χαλουσαν; Προτιμας να το πεταξεις; Δεν ειναι σαβουρα το XBOX OG,λιγος σεβασμος. Μπορεις να το βαλεις σε αγγελια δημοπρασιας στο fb και μπορει να παρεις και 30 και 40 ευρω αν παει καλα. Αν θες πες μου να σου πω σελιδα. Η απλα το βαζεις αγγελια εδω. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από StamTheMan 2
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 4 hours ago, Gingerbread said: Έχω το 1ο XBOX στα αζήτητα στην αποθήκη. Μου είναι άχρηστο γιατί δεν το έπαιζα ποτέ το είχα μετανοιώσει σαν αγορά. Θα μπορούσε να πουληθεί σε καμιά τιμή της προκοπής (δηλαδή όχι 20 ευρώ) ή να το πάω για ανακύκλωση; (που ανακυκλώνουμε τέτοιες συσκευές;) α.πουλημα.β.καποιος γνωστος σου που το θελει.γ.χαρισμα εδω με πιθανοτητα ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ ή ατομα που ειναι καθημερινοι επισκεπτες εκει στο να παιρνουν πραγματα.
zio10 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Αν δεν θέλεις να το χαρίσεις υπάρχει περίπτωση να πάρεις περισσότερα αν το πουλήσεις σε κομμάτια. Πχ είδα πρόσφατα μια αγγελία που κάποιος ζητούσε χειριστήρια. Απλά ίσως αργήσεις περισσότερο να τα δώσεις και μέχρι τότε θα σου πιάνει χώρο...
BlueBlade Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δες μήπως το θέλει κανένας φίλος. Ειδικά για τους καμένους του είδους, έχουν συλλεκτική αξία πια τέτοια κονσόλες. Εγώ ακόμα το έχω στο ράφι του OG Xbox και το χαζεύω. Μακάρι να είχα μυαλό στο κεφάλι μου να μην πέταγα και τα (χαλασμένα μεν) Ps1 που είχα
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, MadPax είπε Πάντως την πρώτη κονσόλα με 720p ανάλυση σε αρκετά παιχνίδια και σαφώς καλύτερη απεικόνιση από τις τότε κονσόλες δεν τη λες και σαβούρα. Και τα παιδάκια σήμερα είναι πολύ ενημερωμένα και στραβώνουν τα μούτρα τους όταν τους δίνει κάποιος παλιές κονσόλες, τουλάχιστον αυτό αντιμετώπισα όταν έδωσα τις δικές μου, σε συγγενείς και φίλους, ακόμα και τα PS3/X360 που στέκονται και σήμερα αξιοπρεπώς. Γνώμη μου, βάλ' τη μια αγγελία ένα 30άρι και θα φύγει, αν όχι δώσ' τη για ανακύκλωση, καταναλωτικό ηλεκτρονικό είναι μη το σκέφτεσαι καν. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Πριν λίγα χρόνια τα ξαδέρφια μου ζήτησαν να τους δώσω ένα Nintendo64 που ήταν μέσα σε κουτί στο ντουλάπι, το απέφυγα και τους λέω καλά θα δούμε μελλοντικά. Μετά τους πήγε ο θείος το ps5, αυτοί θέλουν games που τα έχουν και οι φίλοι τους για να μιλάνε και να έχουν κάτι να λένε μεταξύ τους. Τώρα να πάω και να τους χαρίσω την δική μου παλιατζούρα, μάλλον ξυνισμενες μούρες θα δω, δεν παίζει να ασχοληθούν. Πώληση σε τέτοια μόνο για τίποτα συλλέκτες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα