Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις ψύκτρες μετράει πια η ποιότητα της βάσης και η πάστα. Όχι τόσο ο όγκος(θερμοχωρητικότητα). Αrctic freezer 34 duo και από μένα για τέτοια μοντέλα.

• Like 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάντως εγώ σε 12600k με D-15 Chromax με 2 fans ψιλοαπογοητεύτηκα από τις θερμοκρασίες. Cinebench πιάνει 70 βαθμούς και. Prime95 με AVX2 κοντεύει τους 90(Οκ δεν θα δει πουθενά τέτοιο load αλλά και πάλι είναι πάρα πολύ ψηλά). Όταν τρέχεις στοκ και έχεις την τοπ αερόψυκτρα που υπάρχει με θερμοκρασίες δωματίου στους 22-23 βαθμούς τις θεωρώ αδικαιολόγητες τις θερμοκρασίες αυτές.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Dennisbest είπε

Cinebench πιάνει 70 βαθμούς και. Prime95 με AVX2 κοντεύει τους 90(Οκ δεν θα δει πουθενά τέτοιο load αλλά και πάλι είναι πάρα πολύ ψηλά). Όταν τρέχεις στοκ και έχεις την τοπ αερόψυκτρα που υπάρχει με θερμοκρασίες δωματίου στους 22-23 βαθμούς τις θεωρώ αδικαιολόγητες τις θερμοκρασίες αυτές.

Απολύτως δικαιολογημένες θερμοκρασίες που θα τις έπιανες και με μεγαλομεσαία υδρόψυξη. Εσύ ζητάς παράλογα σε ακραία σενάρια ο σύγχρονος επεξεργαστής που η μητρική του στέλνει αμπερ με την σέσουλα πάνω από τις προδιαγραφές να μην ζεσταίνεται. Το κριτήριο σου πρέπει να είναι στα real-life σενάρια αν είσαι ικανοποιημένος.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dennisbest είπε

Cinebench πιάνει 70 βαθμούς και. Prime95 με AVX2 κοντεύει τους 90...

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Εσύ ζητάς παράλογα σε ακραία σενάρια ο σύγχρονος επεξεργαστής που η μητρική του στέλνει αμπερ με την σέσουλα πάνω από τις προδιαγραφές να μην ζεσταίνεται. Το κριτήριο σου πρέπει να είναι στα real-life σενάρια αν είσαι ικανοποιημένος.

(Κατ 'αρχάς, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα αποσιωποιητικά στην παράθεση από Dennisbest και η υπογράμμιση στην παράθεση από jgeorgiou είναι δικά μου και όχι των ίδιων.)

Υπάρχουν κάποιες επαγγελματικές εφαρμογές που είναι αρκετά βαρύτερες από το benchmark της πλάκας που λέγεται CInebench. Παιχνίδια πολύ περισσότερα και ακόμα βαρύτερα. Δημιουργούν φορτίο όχι πολύ ελαφρύτερο από τις πιο χαλαρές ρυθμίσεις Prime95 που μπορεί να βάλει κάποιος. Ακόμα και κατά την εγκατάσταση παιχνιδιού, εγώ προσωπικά, έχω δει θερμοκρασίες μεγαλύτερες από Cinebench.

Αγνοείς ότι gaming+streaming, τα οποία αναφέρει σαν απαραίτητη χρήση του συστήματος ο αρχικός δημοσιευτής, είναι αρκετά βαρύτερα από εκατό cinebench το ένα πίσω από το άλλο; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Κάτι ίσως παράλογο, που με κάνει να λαθεύω και θα μου το εξηγήσεις;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αγνοείς ότι gaming+streaming, τα οποία αναφέρει σαν απαραίτητη χρήση του συστήματος ο αρχικός δημοσιευτής, είναι αρκετά βαρύτερα από εκατό cinebench

2 ώρες πριν, Dennisbest είπε

D-15 Chromax με 2 fans

Οπότε λες η D-15 είναι ακατάλληλη για gaming & streamming στον 12600Κ γιατί ζεσταίνεται επειδή είναι "αρκετά βαρύτερο από 100 cinebench" , ωραία το ακούσαμε και αυτό το χαριτωμένο. Εχω μια απορία , αυτά που λες τα έχεις δοκιμάσει ποτέ η τα βγάζεις από το μυαλό σου? Ρωτάω γιατί σου ξανα-επαναλαμβάνω υπάρχουν άνθρωποι εδώ που τα έχουν δοκιμάσει.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dennisbest είπε

Πάντως εγώ σε 12600k με D-15 Chromax με 2 fans ψιλοαπογοητεύτηκα από τις θερμοκρασίες. Cinebench πιάνει 70 βαθμούς και. Prime95 με AVX2 κοντεύει τους 90(Οκ δεν θα δει πουθενά τέτοιο load αλλά και πάλι είναι πάρα πολύ ψηλά). Όταν τρέχεις στοκ και έχεις την τοπ αερόψυκτρα που υπάρχει με θερμοκρασίες δωματίου στους 22-23 βαθμούς τις θεωρώ αδικαιολόγητες τις θερμοκρασίες αυτές.

Εν ώρα λειτουργίας άγγιξε τα heatpipes και θα δεις ότι είναι δροσερά. Σε CPU του 2010 π.χ. θα σου έμενε το δάχτυλο επάνω. Αν δεν μπορεί το τσιπ(βλέπε 10nm) να βγάλει θερμότητα προς την ψύκτρα δεν έχει σημασία πόσο μέταλλο έχει η τελευταία.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dennisbest είπε

Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου. Το prime95 δεν έχει νόημα να το κοιτάς τεστάρις. Τα περισσότερα CPU που πέρασαν από τα χέρια μου δεν έβγαζαν prime χωρίς thermal throttling ούτε και με 280 και 360 ψυγεία. Ο 10900k βάραγε insta throttle σε z73 kraken και h115i platinum με τέρμα τα ανεμιστήρια. Επίσης φαντάζομαι τρέχεις στοκ, όταν πας να τρέξεις AVX 2 η μητρική θα δίνει 1.4-1.5 volt για να κρατήσει ρολόγια σε AVX. Στον 11600k που έχω τώρα δίνει 1.54 volts, εξωφρενικά νούμερα. 

Το 70 σε cinebench δεν ξέρω γιατί σε απογοητεύσε, εξαιρειτκό νούμερο είναι.

Δημοσ.

Η μητρική δίνει πολύ χαμηλή τάση , κάτω από 1.2v σε avx2. Ούτε multicore enhancements έχω ανοιχτα κλπ. Συγκρίνω με τον 10600k που έχω και την NH-U14s όπου έxω καλύτερες θερμοκρασίες με OC στα 4.8 και τάση 1.28 σε avx2. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dennisbest είπε

Η μητρική δίνει πολύ χαμηλή τάση , κάτω από 1.2v σε avx2. Ούτε multicore enhancements έχω ανοιχτα κλπ. Συγκρίνω με τον 10600k που έχω και την NH-U14s όπου έxω καλύτερες θερμοκρασίες με OC στα 4.8 και τάση 1.28 σε avx2. 

Δηλαδη τι θερμοκρασιες εχεις με τον 10600k σε cinebench? Εγω με τον 11600k @ 135watts ειμαι κάπου 65 με 67 με την u12. Σε prime πανω απο 90, κοντα 100αρικο 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Οπότε λες η D-15 είναι ακατάλληλη για gaming & streamming στον 12600Κ γιατί ζεσταίνεται επειδή είναι "αρκετά βαρύτερο από 100 cinebench" , ωραία το ακούσαμε και αυτό το χαριτωμένο.

Gaming+streaming θέλει να κάνει ο AntonisGGWP, όχι ο Dennisbest. Και λέω ότι η freezer που προτείνεις αβίαστα,

Στις 8/1/2022 στις 10:41 ΠΜ, jgeorgiou είπε

η φθηνη ψύκτρα που του προτείναμε είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ καλή για την χρήση που το θέλει

δε θα τον καλύψει, όσα κεφαλαία και να βάλεις, όσες φορές και να κάνεις λογοκλοπές και διαστρεβλώσεις στα λεγόμενα άλλων.

11 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αγνοείς ότι gaming+streaming, τα οποία αναφέρει σαν απαραίτητη χρήση του συστήματος ο αρχικός δημοσιευτής, είναι αρκετά βαρύτερα από εκατό cinebench το ένα πίσω από το άλλο; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Κάτι ίσως παράλογο, που με κάνει να λαθεύω και θα μου το εξηγήσεις;

11 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Οπότε λες η D-15 είναι ακατάλληλη για gaming & streamming στον 12600Κ γιατί ζεσταίνεται επειδή είναι "αρκετά βαρύτερο από 100 cinebench" , ωραία το ακούσαμε και αυτό το χαριτωμένο. Εχω μια απορία , αυτά που λες τα έχεις δοκιμάσει ποτέ η τα βγάζεις από το μυαλό σου? Ρωτάω γιατί σου ξανα-επαναλαμβάνω υπάρχουν άνθρωποι εδώ που τα έχουν δοκιμάσει.

To να μην απαντάς μια ερώτησή, είναι δικαίωμά σου και το υπερασπίζομαι. Το να ανταπαντάς με ερώτηση, την ερώτηση που έχεις αφήσει αναπάντητη, είναι όμως κατά γενική ομολογία αγένεια και δε βλέπω πως βοηθάει τη συζήτηση.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αγνοείς ότι gaming+streaming, τα οποία αναφέρει σαν απαραίτητη χρήση του συστήματος ο αρχικός δημοσιευτής, είναι αρκετά βαρύτερα από εκατό cinebench το ένα πίσω από το άλλο;

Αυτό ίσως ισχύει μόνο όσο αφορά την σταθερότητα του συστήματος (κάποια games μετά από πολύωρο session μπορεί με το extra θερμικό φορτίο που θα βγάλει η κάρτα) να φανερώσουν μια αστάθεια πχ στις μνήμες, που δε θα φαινόταν από cinebench. Σε ένταση ως προς το cpu load ούτε κατά διάνα θα ακουμπήσεις cinebench με οποιοδήποτε game ακόμα και αν κάνεις το encoding με cpu cores αντί για nvenc (δε το προτείνω). Εκτός αν μιλάμε για κανένα τετραπύρηνο κλπ.

Δημοσ.

Σε gaming σε λογικές συνθήκες (και όχι 720p σε 3090), με το ζόρι 50% usage να πιάνει ο cpu σε games που βαράνε ψηλά fps. Με μία ψήκτρα των 30-40 ευρώ μια χαρά είσαι. Μην τρελαθούμε τώρα..

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Σε gaming σε λογικές συνθήκες (και όχι 720p σε 3090), με το ζόρι 50% usage να πιάνει ο cpu σε games που βαράνε ψηλά fps. Με μία ψήκτρα των 30-40 ευρώ μια χαρά είσαι. Μην τρελαθούμε τώρα..

και 720p με 3090 θα γεμίσουν 6-8-10-12 threads το πολύ και τα άλλα θα είναι στο 10-20%.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ilos είπε

και 720p με 3090 θα γεμίσουν 6-8-10-12 threads το πολύ και τα άλλα θα είναι στο 10-20%.

Αν έχεις top exhaust case μην το δένεις κόμπο πάντως :P 

Με το o11 dynamic ο CPU βάραγε παραπανω σε gaming από ότι σε cinebenching. Έπεφτε όλο το heat της 3090 στο radiator :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Αυτό ίσως ισχύει μόνο όσο αφορά την σταθερότητα του συστήματος (κάποια games μετά από πολύωρο session μπορεί με το extra θερμικό φορτίο που θα βγάλει η κάρτα) να φανερώσουν μια αστάθεια πχ στις μνήμες, που δε θα φαινόταν από cinebench.

Όχι δεν αναφέρομαι σε σταθερότητα. Πλήρης σταθερότητα και αλάνθαστη επεξεργασία των δεδομένων είναι προαπαιτούμενο για να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο.

2 ώρες πριν, ilos είπε

Σε ένταση ως προς το cpu load ούτε κατά διάνα θα ακουμπήσεις cinebench με οποιοδήποτε game ακόμα και αν κάνεις το encoding με cpu cores αντί για nvenc (δε το προτείνω). Εκτός αν μιλάμε για κανένα τετραπύρηνο κλπ.

2 ώρες πριν, ioannis__ είπε

Συζητάμε για gaming Valorant σε υψηλού ρυθμού ανανέωσης οθόνη (αδιευκρίνιστο πόσο υψηλού ακριβώς, αλλά πάνω από 144Ηz) στα 1080p. Και streaming σε άγνωστες ρυθμίσεις (twitch 144Hz ίσως;). Χωρίς v-sync, χωρίς frame cap, διότι δυστυχώς έτσι επιτάσσει ο ανταγωνισμός με τους άλλους streamers. Ρυθμίσεις παιχνιδιού πιθανότατα (σχεδόν) όλα disabled και very low για competitive. Κάρτα γραφικών, 3060 Ti. Θέλει όσα fps παίρνουν και οι υπόλοιποι streamers και όχι λιγότερα. Αναβάθμισε από 3600X σε 12600Κ.

Χωρίς να ξέρουμε κουτί, ρυθμίσεις και προβλήματα με μια freezer 34 duo μας μένουν και λεφτουδάκια για μεγαλύτερη κάρτα γραφικών που ζητάμε σε αγγελία. Ότι πρέπει. Λογικά θα λύνεται έτσι το πρόβλημα. Δεν πιστεύω να υπάρχει περίπτωση να γίνεται χειρότερο; Μην τρελαθούμε κι όλας τελείως;

Πέρα από λάθος επιλογές και ρυθμίσεις σε streaming που παίρνω για δεδομένο ότι υπάρχουν και πρέπει να διερευνηθούν πρώτα απ' όλα. Καμιά ιδέα που αλλού θα μπορούσαν να οφείλονται τα σκαλώματα (frametime inconstencies);

Για να με κράζετε οι περισσότεροι, λογικά θα κάνω λάθος και με μια 34 duo και μια 3070 Ti o ΑntonisGGWP, ξεμπερδεύει. Μακάρι, αλλά συνεχίζω να αμφιβάλλω...

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...