Προς το περιεχόμενο

Windows 10 δεν κάνει boot *HELP*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα dell 3060  που είχε δύο ssd, ένα m2 που είχε τα windows 10 και ένα sata που είχε fedora. Το σύστημα έκανε boot με uefi.

Έβγαλα τον sata και τον έβαλα σε ένα άλλο μηχάνημα και πλέον δεν μπορεί να μπουτάρει το σύστημα. Λέει ότι δεν βρίσκει bootable δίσκο.

Πιθανολογώ ότι το MBR? ήταν στον δίσκο που έβγαλα (δεν υπάρχει πλέον το έκανα format).

Δοκίμασα με το usb εγκατάστασης των windows 10 να κάνω αυτόματη επιδιόρθωση αλλά τζίφος.. λέει ότι δεν μπορεί να το επιδιορθώσει....

Καμιά ιδέα? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, newnick είπε

Έχω ένα dell 3060  που είχε δύο ssd, ένα m2 που είχε τα windows 10 και ένα sata που είχε fedora. Το σύστημα έκανε boot με uefi.

Έβγαλα τον sata και τον έβαλα σε ένα άλλο μηχάνημα και πλέον δεν μπορεί να μπουτάρει το σύστημα. Λέει ότι δεν βρίσκει bootable δίσκο.

Πιθανολογώ ότι το MBR? ήταν στον δίσκο που έβγαλα (δεν υπάρχει πλέον το έκανα format).

Δοκίμασα με το usb εγκατάστασης των windows 10 να κάνω αυτόματη επιδιόρθωση αλλά τζίφος.. λέει ότι δεν μπορεί να το επιδιορθώσει....

Καμιά ιδέα? 

ανέβασε μια φώτο

Δημοσ.

Το πιο πιθανό σενάριο να ήταν το mbr στο δίσκο που έβγαλες, έχει απόλυτη λογική έτσι όπως τα λες.

Δοκίμασε την παρακάτω μέθοδο να κάνεις repair. Αν μπορείς να κάνεις backup ώστε να είσαι safe 100%  ακόμη καλύτερα

https://pureinfotech.com/repair-master-boot-record-mbr-windows-10/

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Το πιο πιθανό σενάριο να ήταν το mbr στο δίσκο που έβγαλες, έχει απόλυτη λογική έτσι όπως τα λες.

Δοκίμασε την παρακάτω μέθοδο να κάνεις repair. Αν μπορείς να κάνεις backup ώστε να είσαι safe 100%  ακόμη καλύτερα

https://pureinfotech.com/repair-master-boot-record-mbr-windows-10/

Πάω να κάνω την εντολή 

bootrec /fixBoot 

και μου βγάζει το μήνυμα 

Access is denied

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, newnick είπε

Πάω να κάνω την εντολή 

bootrec /fixBoot 

και μου βγάζει το μήνυμα 

Access is denied

Φαντάζομαι επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει μέσα κάποιο mbr. Μάλλον πρέπει να κάνεις RebuildBcd. Με κάθε επιφύλαξη, μην χάσεις αρχεία. Αν παίζουν σημαντικά αρχεία πάρε back up ή άσε να το δει τεχνικός.

• Like 1
Δημοσ.

λες boot-αρες με UEFI

λεπτομέρεια, αλλά δεν έχεις MBR, πλέον (λόγω uefi) είναι GPT.

παίζει να ξαναβάλεις τον SSD κ να μας δειξεις από τη διαχείριση δίσκων ποιος είναι τι?

μπορείς να βάλεις κ usb-στικάκι linux, winPE, ή κάτι άλλο να βεβαιωθείς πως όντως το profile σου, τα αρχεία σου κλπ είναι στον m2

μπορείς κ να κάνεις ένα στικάκι με τα win10 (windows media creation tool) κ να (προσπαθήσεις να) κάνεις "αναβάθμιση" τα windows, χωρίς να χάσεις αρχεία κλπ 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

λες boot-αρες με UEFI

λεπτομέρεια, αλλά δεν έχεις MBR, πλέον (λόγω uefi) είναι GPT.

παίζει να ξαναβάλεις τον SSD κ να μας δειξεις από τη διαχείριση δίσκων ποιος είναι τι?

μπορείς να βάλεις κ usb-στικάκι linux, winPE, ή κάτι άλλο να βεβαιωθείς πως όντως το profile σου, τα αρχεία σου κλπ είναι στον m2

μπορείς κ να κάνεις ένα στικάκι με τα win10 (windows media creation tool) κ να (προσπαθήσεις να) κάνεις "αναβάθμιση" τα windows, χωρίς να χάσεις αρχεία κλπ 

Θα με κουφάνει... έχω ένα live cd με linux mint και δεν με αφήνει να κάνω boot από το cd...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα ένα usb με lubuntu και έκανα boot με αυτό.

Ο δίσκος είναι πράγματι GUID Partition Table

και έχει τα εξής partition

1) 17MB Unknown Microsoft Reserved (No Automount)

2) 500GB NTFS

και ελεύθερο χώρο 1.1ΜΒ

Επεξ/σία από newnick
Δημοσ.
1 ώρα πριν, newnick είπε

Βρήκα ένα usb με lubuntu και έκανα boot με αυτό.

Ο δίσκος είναι πράγματι GUID Partition Table

και έχει τα εξής partition

1) 17MB Unknown Microsoft Reserved (No Automount)

2) 500GB NTFS

και ελεύθερο χώρο 1.1ΜΒ

Νομίζω λείπει το EFI partition.

• Thanks 1
Δημοσ.

https://www.easyuefi.com/index-us.html

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το αντίστοιχο για mbr Partitioning (easybcd) με έχει βοηθήσει. 

Εγώ θα επερνα back up με κάποιο τρόπο θα έβγαζα τον σκληρό και θα έβαζα έναν άλλον θα πέρναγα win10 και μετά θα άνοιγα το πρόγραμμα μέσα από τα win και θα πρόσθετα 2 entry στο bootmanager ΑΥΤΆ όμως σε MBR τώρα σε GTP δεν ξέρω πως.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά από ότι κατάλαβα ο άλλος δίσκος (αυτός που έβγαλα) είχε το uefi partition που έκανε το bootloading

Προσπάθησα να δημιουργήσω καινούργιο uefi partition στον δίσκο που έμεινε και να βάλω μέσα τα bcd αρχεία όπως περιγράφει εδώ

http://woshub.com/how-to-repair-deleted-efi-partition-in-windows-7/

δυστυχώς δεν είχα τύχη και δείχνει ότι φορτώνει τα windows αλλά στο τέλος μου βγάζει μπλε οθόνη και "inaccessible boot device"

Το παρατάω πάω να σώσω ότι αρχεία μπορώ από live usb και πάω για format....😒

ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ!!!! 😁😁😁😁

Αμέσως μετά δοκίμασα να κάνω repair το bcd file όπως περιγράφει εδώ

http://woshub.com/how-to-repair-uefi-bootloader-in-windows-8/

και μετά δοκίμασα να κάνει αυτόματη επιδιόρθωση με το cd εγκατάστασης των windows (το είχα δοκιμάσει και σε όλα τα προηγούμενα στάδια αλλά δεν γινόταν)

και άνοιξε!!!

Ηθικό δίδαγμα όταν έχετε δύο σκληρούς με gpt και uefi προσέξτε το uefi partition να είναι στον ίδιο δίσκο με το partition των windows

ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

Επεξ/σία από newnick
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...