Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία router οτε σε patch panel για τηλεφωνία

mpror

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Υπάρχει rack και patch panel όπου καταληγουν όλα τα utp απο τις rj45 πρίζες του σπιτιού.

Στο patch panel καταλήγει και το utp που έρχεται απο έξω του οτε, οπότε θέλω να το συνδέσω κατευθειαν στο ρουτερ χωρις spitter.

Το ερώτημα είναι για την τηλεφωνία. Μπορώ απο το phone1 του ρουτερ να κάνω διακλάδωση και να βάλω τα καλωδια στα αντιστοιχα μπριζακια του patch panel που θέλω να έχω τηλεφωνικές συσκευές στις αντιστοιχες πρίζες? Μπορεί να υποστηριχτούν π.χ 3 τηλεφωνικές συσκευές με διακλάδωση απο το phone1 ?

Όπως είναι τωρα είναι με σπλιτερ και διακλαδωση στην διακλαδωση και φίλτρα και γενικά ενας χαμός απο καλώδια ....

Η τηλεφωνία είναι voip. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 minutes ago, mpror said:

Καλησπέρα

Υπάρχει rack και patch panel όπου καταληγουν όλα τα utp απο τις rj45 πρίζες του σπιτιού.

Στο patch panel καταλήγει και το utp που έρχεται απο έξω του οτε, οπότε θέλω να το συνδέσω κατευθειαν στο ρουτερ χωρις spitter.

Το ερώτημα είναι για την τηλεφωνία. Μπορώ απο το phone1 του ρουτερ να κάνω διακλάδωση και να βάλω τα καλωδια στα αντιστοιχα μπριζακια του patch panel που θέλω να έχω τηλεφωνικές συσκευές στις αντιστοιχες πρίζες? Μπορεί να υποστηριχτούν π.χ 3 τηλεφωνικές συσκευές με διακλάδωση απο το phone1 ?

Όπως είναι τωρα είναι με σπλιτερ και διακλαδωση στην διακλαδωση και φίλτρα και γενικά ενας χαμός απο καλώδια ....

Η τηλεφωνία είναι voip. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

ναι μπορεις κανονικα απλα αγοραζεις εναν adapter απο 1 σε 2 ,1 σε 3, 1 σε 5 οτι ειναι αυτο που χρειαζεσαι.

σημασια δεν εχει τοσο σε ποσες πριζες θα βγαλεις την τηλεφωνια αλλα τι συσκευες θα εχεις.αν μπορεις να τις σπασεις σε fxs1 ,fxs2(αν λειτουργει) θα ειναι καλυτερα.

εχε υποψιν σου οτι μια σταθερη συσκευη ισουται με το λιγοτερο 3 ασυρματες συσκευες σε θεμα "ΦΟΡΤΟΥ" πανω στην γραμμη. δεν το λεω πιο εξειδικευμενα για να μην γινει μπερδεμα.το ονομασα φορτο για την ευκολια της συζητησης.ενα σταθερο τρωει 2,0 με 2,5 ΑΝΕΤΑ οταν ενα ασυρματο θα ειναι max των max 1.συνηθως δεν ειναι ουτε 0,50

δεν θα βαλεις φιλτρα εφοσον παιρνεις απο Fxs.

9 minutes ago, mpror said:

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Για την ώρα υπάρχει ένα ασυρματο ενα σταθερό και ο συναγερμός.

Το δοκιμάζω και βλεπουμε ¨)

τοτε θες εναν adapter απο 1 σε 3.μπορεις να το κανεις και με ματιση αν δεν θες να βαλεις adapter στην fxs.

Στις 7/1/2022 στις 4:05 ΜΜ, poulinos είπε

εχε υποψιν σου οτι μια σταθερη συσκευη ισουται με το λιγοτερο 3 ασυρματες συσκευες σε θεμα "ΦΟΡΤΟΥ" πανω στην γραμμη. δεν το λεω πιο εξειδικευμενα για να μην γινει μπερδεμα.το ονομασα φορτο για την ευκολια της συζητησης.ενα σταθερο τρωει 2,0 με 2,5 ΑΝΕΤΑ οταν ενα ασυρματο θα ειναι max των max 1.συνηθως δεν ειναι ουτε 0,50

Συγνώμη αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι.. 

1)Σταθερή συσκευή εννοείς απλή τηλεφωνική συσκευή χωρίς να χρειάζεται παροχή ρεύματος όπως η ασύρματη? 

2)τι παραπάνω καταναλώνει μια απλή τηλεφωνική συσκευή και η ασύρματη όχι? ρεύμα μήπως και ζορίζεται το router επειδή είναι voip? 

Δεν θέλω να κουράσω αλλά είμαι περίεργος να μάθω.. (Εγώ δεν έχω voip παρεμπιπτόντως είχα κάποτε  isdn τώρα απλό psdn pots) 

1. Σωστά

2. Η σταθερη ας το πουμε τραβαει ρευμα απο την γραμμη ενω η ασυρματη οχι.

3.θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να το δεις λιγο στην πραξη.δεν ειναι για voip τηλεφωνια ειναι για tdm αλλα θα καταλαβεις τι εννοω.

το παρακατω πινακακι που θα δεις ειναι ενα τεστ που τρεχει το dslam και συγκεκριμενα η καρτα που χειριζεται την τηλεφωνια και επιστρεφει καποια αποτελεσματα.

Telephonenum Test  2.53
Resistance Tg Rg Tr  o/o/s
openCircuitVoltage  0.26/0.29/-0.03

εχω σβησει καποια για να μην το κανουμε πιο πολυπλοκο. το Opencircuit ασχετο με το παραδειγμα μας απλα αναφερει τι εξωτερικες τασεις δεχεται η γραμμη. οπος βλεπουμε εχω Σε tip-ring, ring ground,tip -ground πολυ μικρες εξωτερικες φορτισεις.τα τεστ αυτο τρεχει ως πρως τα 2 καλωδια μεταξυ τους (tip -ring) αλλιως και ως tr και τρεχει και τα δυο καλωδια ως προς γειωση (ring-ground) (tip-ground) τα οποια θα τα δεις και ως rg,tg αντιστοιχα.

το Resistance μετραει αντιστασεις στην γραμμη παλι ως προς tr,tg,rg.  το σωστο ειναι να εχεις σε ολα o Δηλαδη Open. αυτο ειναι στην δικη μου γραμμη που εχω short ως προς tr. το αφηνω εδω και επανερχομαστε πιο μετα.

παμε στο πρωτο που ειναι αυτο που ρωτησες.μια γραμμη χωρις τιποτα πανω θα βγαλει telephonenum test 0,30 0,50 περιπου. Σκοπος ειναι να μην βγεις χοντρικα πανω απο 5 σε αυτο το νουμερο διοτι μπορει να αρχισεις να εχεις προβληματα. τι ανεβαζει αυτο το νουμερο.

ασυρματη συσκευη απο 0,20 0,30 μεχρι Max 1,

σταθερη συσκευη απο 2 εως και αστο καλυτερα ειδικα κατι συσκευες οτι να νε.

πριζακια οτε διοτι εχουν πυκνωτη. αν θυμαμαι σωστα ενα πριζακι οτε λογω πυκνωτη θα σου δωσει καπου +1,5.. για αυτο σου λενε κοψε τον πυκνωτη ή αλλαξε πριζακι. σε αυτην την περιπτωση εχω μια σταθερη συσκευη που δινει περιπου κοντα στα 2 και 0,5 η γραμμη μου. το s το δημιουργει η συσκευη μου ενω αμα ειχα ασυρματο το πιο πιθανο θα ηταν να εχω 0/0/0. ειχα πετυχει περιπτωση ενας να εχει 5-6 πριζακια οτε.ηταν πανω απο 8-9 tel num και οταν εκανες κληση δεν χτυπαγε  παντα το τηλεφωνο. οποτε δεν θες απειρες συσκευες πανω στην γραμμη σου και δεν θες πολλες σταθερες.

το εξηγησα λιγο πιο αναλυτικα αλλα οσο πιο απλα μπορουσα.

On 09/01/2022 at 01:13, vagelis2019 said:

Συγνώμη αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι.. 

1)Σταθερή συσκευή εννοείς απλή τηλεφωνική συσκευή χωρίς να χρειάζεται παροχή ρεύματος όπως η ασύρματη? 

2)τι παραπάνω καταναλώνει μια απλή τηλεφωνική συσκευή και η ασύρματη όχι? ρεύμα μήπως και ζορίζεται το router επειδή είναι voip? 

Δεν θέλω να κουράσω αλλά είμαι περίεργος να μάθω.. (Εγώ δεν έχω voip παρεμπιπτόντως είχα κάποτε  isdn τώρα απλό psdn pots) 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...