poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 4 hours ago, fragma said: Το έψαξα και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην διευθυνση μου, ενω στο site της wind βγάζει διαθεσιμοτητα για fiber 100. Δηλαδή είναι fttc και θελουν να μου το πουλήσουν ως ftth; Υπέροχα. Μάλλον θα παρω στην κοσμοτέ και θα ζητήσω καλύτερη προσφορά γιατί είμαι παλιος πελάτης και 55 ευρω το μήνα για 50αρα vdsl, χωρίς συνδρομητική και χωρίς κινητό στο πακέτο, εν ετει 2022 είναι ψιλοαπαράδεκτο. 30 εδινε δινει η nova το 100αρι μαζι με eon δωρεαν κινητα σταθερα κτλ.αν δεν εχεις διαθεσιμοτητα ftth τοτε vdsl θα σου διναν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wesker Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Στις 10/1/2022 στις 1:25 ΜΜ, fragma είπε Το έψαξα και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην διευθυνση μου, ενω στο site της wind βγάζει διαθεσιμοτητα για fiber 100. Δηλαδή είναι fttc και θελουν να μου το πουλήσουν ως ftth; Υπέροχα. Μάλλον θα παρω στην κοσμοτέ και θα ζητήσω καλύτερη προσφορά γιατί είμαι παλιος πελάτης και 55 ευρω το μήνα για 50αρα vdsl, χωρίς συνδρομητική και χωρίς κινητό στο πακέτο, εν ετει 2022 είναι ψιλοαπαράδεκτο. Ναι. Δεν ειναι FTTH.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonian Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Στις 7/1/2022 στις 4:43 ΜΜ, filip123go είπε Επίσης για να βάλεις ftth πρέπει να έρθει συνεργείο σπίτι σου και να σου κάνει εγκατάσταση. Δεν αλλάζεις απλά router και ξαφνικά έχεις οπτική ίνα στο σπίτι. Όπως και να 'χει καλό θα ήταν να ρωτήσεις κανέναν γείτονα που έχει WIND , να δεις αν έχει προβλήματα, πριν αλλάξεις. Τι εννοείς να έρθει συνεργείο? Να περάσει δηλαδή νέα καλωδίωση? Διότι κι εγώ πληρώνω χρόνια vdsl αλλά πέραν από τα παιδιά που μου σύνδεσαν το νέο ρουτερ δεν έχουν κάνει άλλες εργασίες. Μπορώ κάπως να το δώ μέσα από το router? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, Apollonian είπε Τι εννοείς να έρθει συνεργείο? Να περάσει δηλαδή νέα καλωδίωση? Διότι κι εγώ πληρώνω χρόνια vdsl αλλά πέραν από τα παιδιά που μου σύνδεσαν το νέο ρουτερ δεν έχουν κάνει άλλες εργασίες. Μπορώ κάπως να το δώ μέσα από το router? Για ftth(οπτικη ινα μεχρι το σπιτι σου) γινονται εργασιες και στην οικοδομη αλλα και εντος σπιτιου , οποτε πρακτικα ακυρωνεις την παλια γραμμη του χαλκου απο τη εισοδο της οικοδομης μεχρι το σπιτι σου , και γινεται εγκατασταση οπτικης ινας μεσα στην οικοδομη (κουτια σε καθε οροφο που μοιραζουν την οπτικη στα διαμερισματα) και απο εκει φερνουν μια "μπριζα" για την οπτικη εντος της οικιας για να δεις αν σε πιανει μπες στο https://www.sfbb.gr/ και δες αν εχεις διαθεσιμοτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonian Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Για ftth(οπτικη ινα μεχρι το σπιτι σου) γινονται εργασιες και στην οικοδομη αλλα και εντος σπιτιου , οποτε πρακτικα ακυρωνεις την παλια γραμμη του χαλκου απο τη εισοδο της οικοδομης μεχρι το σπιτι σου , και γινεται εγκατασταση οπτικης ινας μεσα στην οικοδομη (κουτια σε καθε οροφο που μοιραζουν την οπτικη στα διαμερισματα) και απο εκει φερνουν μια "μπριζα" για την οπτικη εντος της οικιας για να δεις αν σε πιανει μπες στο https://www.sfbb.gr/ και δες αν εχεις διαθεσιμοτητα Καλά αφού η εταιρία μου είχε πει ότι μπαίνει σύνδεση vsdl 50άρα και την πληρώνω 4 χρόνια τώρα, τζάμπα δηλαδή το συμβόλαιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Apollonian είπε Καλά αφού η εταιρία μου είχε πει ότι μπαίνει σύνδεση vsdl 50άρα και την πληρώνω 4 χρόνια τώρα, τζάμπα δηλαδή το συμβόλαιο? Eιναι διαφορετικο το vdsl απο το fttc ftth στο vdsl η οπτικη ινα φτανει εως το καφαο στο δρομο και απο εκει μεχρι το σπιτι παει με το παλιο δυκτιο του χαλκου Στο ftth γινεται εγκατασταση οπτικης ινας μεσα στην οικοδομη και τερματιζει εντος της οικιας Ειναι διαφορετικα πραγματα αλλα οι εταιριες βαφτιζοντας και τα προγραματα vdsl "fiber" μπερδευουν τον κοσμο Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από Inuyasha 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Just now, Inuyasha said: Eιναι διαφορετικο το vdsl απο το fttc Typo. 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonian Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Eιναι διαφορετικο το vdsl απο το fttc στο vdsl η οπτικη ινα φτανει εως το καφαο στο δρομο και απο εκει μεχρι το σπιτι παει με το παλιο δυκτιο του χαλκου Στο ftth γινεται εγκατασταση οπτικης ινας μεσα στην οικοδομη και τερματιζει εντος της οικιας Ειναι διαφορετικα πραγματα αλλα οι εταιριες βαφτιζοντας και τα προγραματα vdsl "fiber" μπερδευουν τον κοσμο Άρα δηλαδή το ftth είναι γρηγορότερο από το vdsl ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Apollonian είπε Άρα δηλαδή το ftth είναι γρηγορότερο από το vdsl ? Δεν εχεις απωλειες οτι πληρωνεις περνεις εχει σιγουρα 100/10 και 200/20 αυτη την στιγμη(δεν ξερω αν παιζει μικροτερο πακετο) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Παίζει και 50αρι αν το ζητήσεις, φέτος λογικά θα βγουν πακέτα για 300 ή 400 ή 500. Μελλοντικά θα βγουν και 1000Mbps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Apollonian είπε Τι εννοείς να έρθει συνεργείο? Να περάσει δηλαδή νέα καλωδίωση? Διότι κι εγώ πληρώνω χρόνια vdsl αλλά πέραν από τα παιδιά που μου σύνδεσαν το νέο ρουτερ δεν έχουν κάνει άλλες εργασίες. Μπορώ κάπως να το δώ μέσα από το router? Πρέπει να υπάρχει καλώδιο από τον διάδρομο της πολυκατοικίας σου στο σπίτι σου. Μπορεί να την είχε βάλει ο προηγούμενος. Είναι ξεχωριστή εγκατάσταση. Και έχεις 2 ρούτερ μέσα στο σπίτι. Ένα το κανονικό του ίντερνετ και ένα άλλο που συνδέεται στην οπτική ίνα (το δικό μου είναι ένα μικρό μαύρο). Επίσης δίπλα από τη πρίζα του τηλεφώνου, πρέπει να έχεις και ένα μικρό τετράγωνο κουτάκι στο οποίο έχει γίνει η σύνδεση της οπτικής. Αν λείπει κάτι απ' όλα αυτά, τότε δεν έχεις fiber to the home. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonian Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Πρέπει να υπάρχει καλώδιο από τον διάδρομο της πολυκατοικίας σου στο σπίτι σου. Μπορεί να την είχε βάλει ο προηγούμενος. Είναι ξεχωριστή εγκατάσταση. Και έχεις 2 ρούτερ μέσα στο σπίτι. Ένα το κανονικό του ίντερνετ και ένα άλλο που συνδέεται στην οπτική ίνα (το δικό μου είναι ένα μικρό μαύρο). Επίσης δίπλα από τη πρίζα του τηλεφώνου, πρέπει να έχεις και ένα μικρό τετράγωνο κουτάκι στο οποίο έχει γίνει η σύνδεση της οπτικής. Αν λείπει κάτι απ' όλα αυτά, τότε δεν έχεις fiber to the home. Είχα συνυφασμένα στο μυαλό μου ότι το Vdsl και το ftth είναι το ίδιο πράγμα 😢 Σ'ευχαριστώ κι εσένα για την πληροφόρηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wesker Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Στις 15/1/2022 στις 11:00 ΜΜ, Apollonian είπε Είχα συνυφασμένα στο μυαλό μου ότι το Vdsl και το ftth είναι το ίδιο πράγμα 😢 Σ'ευχαριστώ κι εσένα για την πληροφόρηση. Kαμία σχέση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 On 15/01/2022 at 23:00, Apollonian said: Είχα συνυφασμένα στο μυαλό μου ότι το Vdsl και το ftth είναι το ίδιο πράγμα 😢 Σ'ευχαριστώ κι εσένα για την πληροφόρηση. vdsl - οπτικη ινα μεχρι το κv(καφαο) εκει μεσα υπαρχει χαλκος που φτανει μεχρι εσεναhttps://www.insomnia.gr/forums/topic/685316-kvcabin-vdsl-οτε-wind-vodafoneπως-είναι-μέσατι-είναιτι-κάνει/ αλλιως θα το δεις fttc μετα παμε ftth.ινα οπτικη μεχρι μεσα το σπιτι σου κουμπωνει στο ont που το μετατρεπει ας το πουμε σε ethernet και εκει βαζεις μετα το Router.ειναι ολο οπτικο μεχρι εσενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pok0 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 On 10/01/2022 at 13:25, fragma said: Το έψαξα και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην διευθυνση μου, ενω στο site της wind βγάζει διαθεσιμοτητα για fiber 100. Δηλαδή είναι fttc και θελουν να μου το πουλήσουν ως ftth; Υπέροχα. Μάλλον θα παρω στην κοσμοτέ και θα ζητήσω καλύτερη προσφορά γιατί είμαι παλιος πελάτης και 55 ευρω το μήνα για 50αρα vdsl, χωρίς συνδρομητική και χωρίς κινητό στο πακέτο, εν ετει 2022 είναι ψιλοαπαράδεκτο. Επειδή και γω παλιος πελατης του ΟΤΕ ειμαι και σκεφτομουν να παω σε wind αλλα τελικα αποφασισα να κατσω στα αυγα μου. Αναρωτιεμαι με ποιον τροπο μπορω να εξασφαλησω καλυτερη τιμη για τη γραμμη που εχω τωρα (VDSL 50). Να παω σε ενα Γερμανο να καλεσω στο 11888 η να μην ασχοληθω καθολου και να ανανεωσω μεσω της εφαρμογης στο κινητο. Το συμβολαιο μου εχει ληξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα