Προς το περιεχόμενο

Απο Cosmote σε Wind. Να το τολμήσω;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να αλλάξω τον πάροχο της σταθερής του σπιτιού, γιατί μου έκανε η Wind μια προσφορά που είναι σε όλα καλύτερη απο αυτα που εχω τωρα με σχεδον τα ίδια χρηματα (60 το μήνα απο 50 που δινω τωρα). Συγκεκριμένα fiber 100 απο vdsl50 που έχω τώρα, απεριόριστα λεπτά και data στο κινητό που τώρα ειναι καρτοκινητο και δινω τουλαχιστον 25 ευρω σε καρτες το μηνα, και ενα smartphone δωρο. 

Οικονομικά συμφέρει, αλλά δεν είχα ποτέ προβλημα με την cosmote, ενω για την wind εχω ακουσει παραπονα απο φιλους. Τι να κανω;

Επεξ/σία από fragma
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 07/01/2022 at 15:28, fragma said:

Θέλω να αλλάξω τον πάροχο της σταθερής του σπιτιού, γιατί μου έκανε η Wind μια προσφορά που είναι σε όλα καλύτερη απο αυτα που εχω τωρα με σχεδον τα ίδια χρηματα (60 το μήνα απο 50 που δινω τωρα). Συγκεκριμένα fiber 100 απο vdsl50 που έχω τώρα, απεριόριστα λεπτά και data στο κινητό που τώρα ειναι καρτοκινητο και δινω τουλαχιστον 25 ευρω σε καρτες το μηνα, και ενα smartphone δωρο. 

Οικονομικά συμφέρει, αλλά δεν είχα ποτέ προβλημα με την cosmote, ενω για την wind εχω ακουσει παραπονα απο φιλους. Τι να κανω;

Οτι παροχο και να βαλεις θα παρεις απο το ιδιο κv και απο το ιδιο dslam και απο τον ιδιο χαλκο.το μονο που αλλαζει ειναι το ρουτερ και τα pings με το εξωτερικο αφου ο καθε παροχος εχει τα δικες του γραμμες με το εξωτερικο. επισης αν καποιος παροχος δεν εχει αρκετο bandwidth με το εξωτερικο ή ακομα και με την επαρχια ναι μπορει να συγχρονιζεις το ιδιο αναμεσα σε 2 παροχους αλλα με τον εναν λογω πιταρισματος να κατεβαζεις πιο αργα.

• Like 1

3 λεπτά πριν, poulinos είπε

Οτι παροχο και να βαλεις θα παρεις απο το ιδιο κv και απο το ιδιο dslam και απο τον ιδιο χαλκο.το μονο που αλλαζει ειναι το ρουτερ .

Σορρυ για την ασχετοσύνη μου, αλλά η συνδεση fiber δεν έχει καλυτερα χαρακτηριστικά απο την συνδεση με χαλκο; 

2 minutes ago, fragma said:

Σορρυ για την ασχετοσύνη μου, αλλά η συνδεση fiber δεν έχει καλυτερα χαρακτηριστικά απο την συνδεση με χαλκο; 

προσοχη σε ενα πραγμα.

υπαρχει vdsl απο το kv και υπαρχει και fiber to the home ftth. ΟΜΩΣ πολλοι παροχοι το vdsl απο το Kv για θεματα Marketing το αναφερουν ως fiber ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ειναι fftc και οχι ftth που πιστευει ο πελατης.οποτε αν η περιοχη σου δεν εχει ftth και να εχουν γινει εργασιες τοτε απλα θα σου βαλουν vdsl απο το Kv που απλα το ονομαζουν Fiber.

• Thanks 2

Επίσης για να βάλεις ftth πρέπει να έρθει συνεργείο σπίτι σου και να σου κάνει εγκατάσταση. Δεν αλλάζεις απλά router και ξαφνικά έχεις οπτική ίνα στο σπίτι. 
Όπως και να 'χει καλό θα ήταν να ρωτήσεις κανέναν γείτονα που έχει WIND , να δεις αν έχει προβλήματα, πριν αλλάξεις. 

• Like 1

6 minutes ago, filip123go said:

Επίσης για να βάλεις ftth πρέπει να έρθει συνεργείο σπίτι σου και να σου κάνει εγκατάσταση. Δεν αλλάζεις απλά router και ξαφνικά έχεις οπτική ίνα στο σπίτι. 
Όπως και να 'χει καλό θα ήταν να ρωτήσεις κανέναν γείτονα που έχει WIND , να δεις αν έχει προβλήματα, πριν αλλάξεις. 

ο γειτονας και να εχει wind μπορει να παιρνει απο αλλο Kv και θα παιρνει και απο αλλο χαλκο οποτε μπορει ο ενας να παιζει ταπα και ο αλλος χαλια.επισης παρα πολλοι εχουν θεματα στην εσωτερικη καλωδιωση επειδη εχουν παραλληλα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

must να μην εχει καποιος bridge taps.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαμβάνεις και υπόψη εννοείται κάποια για κάποιους μικρά για άλλους σημαντικά προνόμια που έχεις στην cosmote όπως δωρεάν αντικατάσταση ρουτερ, δωρεάν επισκέψη τεχνικού κτλ. Από όσο ξέρω wind χρεώνονται. Αν όχι ας το προσθέσει κάποιος. 

Επεξ/σία από TheoAlex50

Στις 7/1/2022 στις 4:15 ΜΜ, fragma είπε

Το οτι το βαφτίζουν εκεινοι fiber δεν σημαινει και οτι ειναι πραγματικά FTTH.

Ψάξε εδώ  https://submit.sfbb.gr/EligibilityCheck.aspx   με ταχυδρομικό κωδικό οδό και αριθμό της διευθηνση σου αν σου βγάζει διαθέσιμους παροχους τοτε υπάρχει διαθέσιμο ftth στην διευθηνση σου

Διαφορετικά προσπαθούν να σου πωλήσουν vdsl από καμπινα ως fiber

7 hours ago, TheoAlex50 said:

Λαμβάνεις και υπόψη εννοείται κάποια για κάποιους μικρά για άλλους σημαντικά προνόμια που έχεις στην cosmote όπως δωρεάν αντικατάσταση ρουτερ, δωρεάν επισκέψη τεχνικού κτλ. Από όσο ξέρω wind χρεώνονται. Αν όχι ας το προσθέσει κάποιος. 

χρεωνεται αν ειναι ευθυνη πελατη.

στο χωρο σου.πχ χαλασμενο σπλιττερ,να μην εχεις βαλει φιλτρο καπου,προβλημα καλωδιωσης ,προβλημα πριζακι.

43 minutes ago, TheoAlex50 said:

Ευθύνη πελάτη ποιες περιπτώσεις περιλαμβάνει; 

αν ειναι κατανεμητη και εξω τοτε δεν πληρωνεις.δεν θυμαμαι τι ισχυει για την καθετη.

On 09/01/2022 at 13:06, wesker said:

Το οτι το βαφτίζουν εκεινοι fiber δεν σημαινει και οτι ειναι πραγματικά FTTH.

αυτο ειναι η απολυτη ξεφτιλα του Marketing για να ξεγελαστει ο καταναλωτης.

19 ώρες πριν, markon είπε

Ψάξε εδώ  https://submit.sfbb.gr/EligibilityCheck.aspx   με ταχυδρομικό κωδικό οδό και αριθμό της διευθηνση σου αν σου βγάζει διαθέσιμους παροχους τοτε υπάρχει διαθέσιμο ftth στην διευθηνση σου

Διαφορετικά προσπαθούν να σου πωλήσουν vdsl από καμπινα ως fiber

Το έψαξα και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην διευθυνση μου, ενω στο site της wind βγάζει διαθεσιμοτητα για fiber 100. Δηλαδή είναι fttc και θελουν να μου το πουλήσουν ως ftth; Υπέροχα. Μάλλον θα παρω στην κοσμοτέ και θα ζητήσω καλύτερη προσφορά γιατί είμαι παλιος πελάτης και 55 ευρω το μήνα για 50αρα vdsl, χωρίς συνδρομητική και χωρίς κινητό στο πακέτο,  εν ετει 2022 είναι ψιλοαπαράδεκτο.

• Moderators
1 ώρα πριν, fragma είπε

Το έψαξα και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην διευθυνση μου, ενω στο site της wind βγάζει διαθεσιμοτητα για fiber 100. Δηλαδή είναι fttc και θελουν να μου το πουλήσουν ως ftth; Υπέροχα. Μάλλον θα παρω στην κοσμοτέ και θα ζητήσω καλύτερη προσφορά γιατί είμαι παλιος πελάτης και 55 ευρω το μήνα για 50αρα vdsl, χωρίς συνδρομητική και χωρίς κινητό στο πακέτο,  εν ετει 2022 είναι ψιλοαπαράδεκτο.

Ολες οι εταιριες το fttc το βαφτησαν fiber

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...