Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι η κατάλληλη ηλικία στα 27 για μετανάστευση για λόγους εργασίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία;;

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αρκετά καλή ηλικία 

Ενδεχόμενος να βγάλεις και σύνταξη σε ένα σοβαρό κρατος

Στο δικό μας απλά θα ψάχνεις για δουλειά μέχρι την ηλικία σύνταξης 

• Like 2
Δημοσ.

Η ηλικία δεν παίζει ρόλο αλλά πως θα πας δηλαδή κατέχοντας κάποια εξειδίκευση και εύρεση εργασίας στο αντικείμενο σου ή απλά ότι κάτσει γιατί αν είναι το δεύτερο ας τα να πάνε καλύτερα,βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις που μπορεί να κάτσει κάτι καλό αλλά αν δεν υπάρχει εξειδίκευση είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όχι ότι δεν θα βρεις δουλειά θα βρεις απλά θα είναι αγγαρειοδουλιες 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 ώρες πριν, tollisth είπε

Η ηλικία δεν παίζει ρόλο αλλά πως θα πας δηλαδή κατέχοντας κάποια εξειδίκευση και εύρεση εργασίας στο αντικείμενο σου ή απλά ότι κάτσει γιατί αν είναι το δεύτερο ας τα να πάνε καλύτερα,βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις που μπορεί να κάτσει κάτι καλό αλλά αν δεν υπάρχει εξειδίκευση είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όχι ότι δεν θα βρεις δουλειά θα βρεις απλά θα είναι αγγαρειοδουλιες 

Γεωπόνος έχω τελειώσει αλλά δεν ξέρω τι προοπτικές υπάρχουν για αρχη

Επεξ/σία από Ioannissa
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ioannissa είπε

Γεωπόνος έχω τελείωση αλλά δεν ξέρω τι προοπτικές υπάρχουν για αρχή

Γεωπόνος έχω τελείωση αλλά δεν ξέρω τι προοπτικές υπάρχουν για αρχη

Ωραία αυτό πρέπει να το κοιτάξεις εσύ από εδώ προτού πας,να κάνεις την έρευνα σου για θέσεις εργασίας στο αντικείμενο σου και να έρθεις και σε επαφή μέσω email π.χ για να ξέρεις τι να περιμένεις κάτι σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω είναι η γνώση  της γλώσσας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο εφόσον θέλεις να βρεις πάνω στο αντικείμενο σου ξεκινά μάθηματα από τώρα αν δεν έχεις ιδέα είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tollisth είπε

Ωραία αυτό πρέπει να το κοιτάξεις εσύ από εδώ προτού πας,να κάνεις την έρευνα σου για θέσεις εργασίας στο αντικείμενο σου και να έρθεις και σε επαφή μέσω email π.χ για να ξέρεις τι να περιμένεις κάτι σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω είναι η γνώση  της γλώσσας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο εφόσον θέλεις να βρεις πάνω στο αντικείμενο σου ξεκινά μάθηματα από τώρα αν δεν έχεις ιδέα είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις 

Έχω ξεκινήσει τα μαθήματα γλώσσας αλλά δεν νομίζω ότι θα φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο άμεσα για να μπορώ να συνομιλήσω

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Ioannissa είπε

Έχω ξεκινήσει τα μαθήματα γλώσσας αλλά δεν νομίζω ότι θα φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο άμεσα για να μπορώ να συνομιλήσω

Σημασία εχει οτι ξεκίνησες κανεις δεν μαθαινει απο την μια μερα στην αλλη  

Δημοσ.

η ηλικια , εκτος και αν μιλαμε για ατομο που ειναι ηδη στο τελευταιο περιπου τριτο της εργασιακης του πορειας, δεν παιζει καποιο ρολο. Να πω οτι ησουν 55, οκ εκει ειναι πιο συνθετο μιας και μπαινεις σε μια νεα αγορα εργασιας σε μια δυσκολη ηλικια. Φυσικα οσο νωριτερα τοσο πιο ευκολο να μπεις μιας και υπαρχουν δυνατοτητες internships κλπ.

Το μονο σημαντικο σε αυτα ειναι αν εχεις καποιες υποχρεωσεις που καθιστουν την μεταναστευση πιο δυσκολη π.χ. 3 παιδια που ανεβαζουν το κοστος/ρισκο μιας μεταναστευσης πολυ.

Κατα τα αλλα ψαξε πρωτα τι ζητηση εχει ο τομεας σου και α) σε ποια χωρα και β) ποιες περιοχες της χωρας. Εχεις επαγγελματικη εμπειρια; αν οχι προσπαθησε να μαζεψεις.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ioannissa είπε

Λόγω φίλων που υπάρχουν στην Γερμανία 

Πληροφορίες για τις συνθήκες και τις ευκαιρίες εργασίας μπορούν να σου δώσουν οι φίλοι σου!

Αλλά το κυριότερο είναι η γλώσσα. Κάνε εντατικά μαθήματα και αφιέρωσε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς για να εξοικειωθείς με τη γλώσσα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ioannissa είπε

Λόγω φίλων που υπάρχουν στην Γερμανία 

Ίσως (;) ξέρουν κάτι για την αγορά εργασίας αλλά κι εσύ καλό θα ήταν να κατασταλλάξεις προς τα που θες να κινηθείς. Φαντάζομαι είσαι από φυτική παραγωγή (ΑΕΙ ή ΤΕΙ;), το τι σου αρέσει είναι δικό σου θέμα. Θες να δουλέψεις σε μαγαζί/εταιρεία ως πωλητής; Θες να δουλέψεις σε ερευνητικό κέντρο; Σε μεγάλη πολυεθνική τύπου Syngenta, BASF; Σε γραφείο τύπου λόμπυ/παροχή υπηρεσιών; Στο πεδίο/αγρό;

Δημοσ.

Άμα έχεις σπίτι να μείνεις και χρήματα για τα πρώτα έξοδα για 2 μήνες, φεύγα και μην το σκέφτεσαι. Άμα βουτήξεις στα βαθιά, θα κολυμπήσεις και θα μάθεις.

Για την ηλικία, ο καθένας μας ξέρει κάποιον από 18 μέχρι 50+ που έφυγε και πιάστηκε και κάποιον που τα σκάτωσε και γύρισε. Άμα σε τρώει να φύγεις και δεν φοβάσαι να τρέξεις και να δουλέψεις, θα γίνεις στατιστικό (όπως εμείς) στην 1η κατηγορία. 

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tollisth είπε

και ας αρχισει με τα Ελληνικα: τελειωσει και οχι τελειωση

(μαλλον ο γεωπονος δε βλεπει αφου επιλεξει τον ορθογραφο)

• Confused 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...