paris555 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Γεια σας, κάποιος ο οποίος έχει τελειώσει ήδη μια σχολή και κάνει διδακτορικό, μπορεί να σπουδάσει παράλληλα και σε άλλη σχολή σε προπτυχιακό πρόγραμμα? Με εισαγωγή μέσω πανελλαδικών ή κατατακτήριων.
Dark_panel Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Nαι φυσικα, δεν το απαγορευει καποιος νομος. Ο νομος απαγορευει ΜΟΝΟ 2 προπτυχιακα ταυτοχρονα. Οποιοσδηποτε αλλος συνδυασμος ειναι επιτρεπτος. 2
paris555 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών πόσο είναι πλέον? Έχω μείνει πίσω...
Dark_panel Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, paris555 είπε Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών πόσο είναι πλέον? Έχω μείνει πίσω... Πραγματικα δεν εχω ιδεα..εχω να κανω σπουδες σε συμβατικο πανεπ, προπτυχιακου επιπεδου, απ το 2011..στο ΕΑΠ που ειμαι τωρα, ειναι εντελως διαφορετικα τα πραγματα.
velociraptoras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Στις 7/1/2022 στις 11:41 ΠΜ, paris555 είπε Γεια σας, κάποιος ο οποίος έχει τελειώσει ήδη μια σχολή και κάνει διδακτορικό, μπορεί να σπουδάσει παράλληλα και σε άλλη σχολή σε προπτυχιακό πρόγραμμα? Με εισαγωγή μέσω πανελλαδικών ή κατατακτήριων. ναι. μπορεις ενω κανεις μεταπτυχιακό ή διδακτορικό να κάνεις παράλληλα και δευτερη σχολή σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. το θέμα ειναι αν προλαβαίνεις γιατι το διδακτορικό σου τρωει παρα πολύ χρόνο. Τωρα για το χρόνο ολοκλήρωσης σπουδων, υποτίθεται ισχύει το ν+2 αλλά γενικά ισχύει οτι δικαιωματα για βιβλία εχεις σε δευτερη σχολή μεχρι το ν+2, σε τριτη δε δικαιούσαι, και σε πρωτο πτυχιο δικαιωματα για φοιτητικό εισιτήριο εχεις πάλι μεχρι ν+2.
nitsa21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Το διδακτορικο ειναι full time απασχοληση.Ουσιαστικα η διαφορα απο το μεταπτυχιακο ειναι οτι μεσω της ερευνας παραγεις εσυ γνωση και δεν αρκεισαι στο να εμπεδωσεις σε βαθος την γνωση που δημιουργησαν αλλοι.Το διδακτορικο ειναι το τυπικο τερμα του μαθησιακου ταξιδιου και δεν ξερω εαν καποιος που πλεον εφτασε εκει εχει την διαθεση να ξαναρχισειΕιναι σαν ενας πρωταθλητης ιστιοπλοος ανοικτης θαλασσης αποφασιζει να αγορασει φουσκωτο βαρκακι πισινας.Αλλαγη ενδιαφεροντων ισως,απογοητευση απο την ερευνα μπορει,νεες ανησυχιες πιθανον αλλα ταυτοχρονη συνεχεια ερευνητικου εργου και προπτυχιακου δεν μου ταιριαζει στο νου.
paris555 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Πάντως δεν έχω βρει έως τώρα ένα νόμο να το απαγορεύει ή να το επιτρέπει....έχει βγάλει κανείς κάποια άκρη? Το θέμα είναι πως αφιερώνεις χρήμα (βιβλία, φροντιστήρια) και χρόνο για μια τέτοια κίνηση (μέσω πανελλαδικών ή κατατακτήριων) και καλό θα ήταν να μπορούσε κάποιος να πάρει από κάπου επίσημη απάντηση...
V.I.Smirnov Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Αναμφισβήτητα μπορείς, το έχει κάνει φίλος μου. Φίλος μου πολ. μηχανικός ΕΜΠ, όντας υπ. διδάκτορας πέρασε με κατατακτήριες στο μαθηματικό ΕΚΠΑ και το έκανε παράλληλα με το phD του. Tο τέλειωσε περίπου έναν χρόνο μετά την λήψη του phD. Και δεν μιλάμε για το απώτερο παρελθόν αλλά για ένα-δυο χρόνια που έχει τελειώσει. Το ζήτημα είναι ότι ο συνήθης κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοια σενάρια. Κι εγώ τέλειωσα ένα μπσ παράλληλα με το phD και ξέρω ότι δεν είναι εύκολη κίνηση. Ελάχιστοι έχουν το κουράγιο και τις δυνάμεις να φέρουν σε πέρας τέτοιες επιδιώξεις, ειδικά αν πρόκειται για τομείς όπου η κουλτούρα τους είναι ξένη με το υπόβαθρο που ήδη έχουν. - Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov
yanis13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 59 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Αναμφισβήτητα μπορείς, το έχει κάνει φίλος μου. Φίλος μου πολ. μηχανικός ΕΜΠ, όντας υπ. διδάκτορας πέρασε με κατατακτήριες στο μαθηματικό ΕΚΠΑ και το έκανε παράλληλα με το phD του. Tο τέλειωσε περίπου έναν χρόνο μετά την λήψη του phD. Και δεν μιλάμε για το απώτερο παρελθόν αλλά για ένα-δυο χρόνια που έχει τελειώσει. Το ζήτημα είναι ότι ο συνήθης κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοια σενάρια. Κι εγώ τέλειωσα ένα μπσ παράλληλα με το phD και ξέρω ότι δεν είναι εύκολη κίνηση. Ελάχιστοι έχουν το κουράγιο και τις δυνάμεις να φέρουν σε πέρας τέτοιες επιδιώξεις - ειδικά αν πρόκειται για τομείς όπου η κουλτούρα τους είναι ξένη με το υπόβαθρο που ήδη έχουν. - Αναλογα και τη μεταξυ τους συσχετιση βεβαια. Μια φιλη μου χημικος MSc, εκανε κατατακτηριες για Ιατρικη και περασε. Παραλληλα θελησε να ξεκινησει PhD στο Χημικο και ο καθηγητης την απετρεψε εντονα, οριακα το χαρακτηρισε "αστειο" εγχειρημα. Βεβαια προκειται για κλαδο που απαιτει συνεχη παρουσια σε εργαστηριο, γι αυτο και τετοια η αντιδραση του καθηγητη. Αν ανοιξεις εντελως νεο πεδιο με τις καινουριες προπτυχιακες σου σπουδες, ποιος νοιαζεται για το PhD σου στον αλλον τομεα;
V.I.Smirnov Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μηχανικός και μαθηματικός ή φυσικός έχουν διαφορετική κουλτούρα αλλά δεν είναι παντελώς ξένοι. Δεν είναι το ίδιο με χημεία vs ιατρική. - 1
velociraptoras Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 16 ώρες πριν, yanis13 είπε Αναλογα και τη μεταξυ τους συσχετιση βεβαια. Μια φιλη μου χημικος MSc, εκανε κατατακτηριες για Ιατρικη και περασε. Παραλληλα θελησε να ξεκινησει PhD στο Χημικο και ο καθηγητης την απετρεψε εντονα, οριακα το χαρακτηρισε "αστειο" εγχειρημα. Βεβαια προκειται για κλαδο που απαιτει συνεχη παρουσια σε εργαστηριο, γι αυτο και τετοια η αντιδραση του καθηγητη. Αν ανοιξεις εντελως νεο πεδιο με τις καινουριες προπτυχιακες σου σπουδες, ποιος νοιαζεται για το PhD σου στον αλλον τομεα; η ιατρική ειναι γενικά απαιτητική σχολή και γι αυτό ισως την απέτρεψε. εκανα μεταπτυχιακό σε χημικό και πολλοι συμφοιτητές μου ή υδ που προερχονταν από αλλα τμηματα πχ φυσικοί, βιολόγοι, μηχανικοί περιβάλλοντος κλπ εδιναν κατατακτήριες για το προπτυχιακό του τμήματος. απο την άλλη συμφοιτητης ιατρος οσο περίμενε να ανοιξει ειδικότητα εκανε μεταπτυχιακό και μαζί μας οπου και κατοχύρωσε πατέντα για φαρμακευτική ενωση και σε αλλο πανεπιστημιο σε αντικείμενο σχετικό με γεννετική μηχανική. κυριολεκτικά δεν προλάβαινε να κοιμηθεί και δεν είχε αλλες υποχρεώσεις μονο τα 2 μεταπτυχιακά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα