greatst Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν το είχα παρατηρήσει νωρίτερα: στη συγκεκριμένη τηλεόραση (Hitachi LED 43" 4K 43HAK6150) όταν μεταβαίνω σε quick standby (δηλαδή πατάω το power off πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο) η οθόνη σβήνει κανονικά, το κόκκινο λαμπάκι κάτω αριστερά (όπως κοιτάμε) στην πρόσοψη της οθόνης ανάβει, αλλά μετά από λίγη ώρα αρχίζει να αναβοσβήνει. Η τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα (που να μπορώ εγώ να διαπιστώσω), ούτε μου εμφανίζει πουθενά κανένα μήνυμα λάθους. Από συμφορουμίτες/συμφορουμίτσισσες που έχουν παρόμοιο μοντέλο, ή από όποιον/όποια γνωρίζει: είναι φυσιολογικό αυτό; (Μπορεί και να γίνονταν πάντα και να μην το είχα προσέξει, δεν ξέρω, απλά μου έκανε εντύπωση!) επεξεργασία 2022-01-07 9:31μμ: Μετά από μερικές δοκιμές και χρονομετρήσεις, παρατήρησα ότι το λαμπάκι ξεκινάει πάντα να αναβοσβήνει στα 5 λεπτά αφού η συσκευή τεθεί σε quick standby. επεξεργασία 2022-01-09 6:41μμ: Ακολουθώντας μια από τις συμβουλές που μου δώσανε οι συμφορουμίτες στο παρόν νήμα, ξεκίνησα να βγάζω την τηλεόραση από το ρεύμα το βράδυ. Από την πρώτη φορά που το έκανα, σταμάτησε να εμφανίζεται αναβοσβήνει το επίμαχο λαμπάκι! Ίσως τελικά ήθελε απλά μια "καλή επανεκκίνηση"! Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από greatst προσθήκη πληροφοριών
achilleas1983 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Εγω εχω την 43hk5300 το κανει και εμενα καθε βραδυ για κανα λεπτο και σταματαει. 1
d3v4st4tor Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Αν το κάνει για λίγο απλά κάνει updates στα apps. Αν το κάνει συνεχόμενα δες αν υπάρχει αλληλουχία δλδ αν αναβοσβύνει κάποιες φορές, κάνει κενό και επαναλαμβάνεται. Τότε κοιτάς στο manual τι σημαίνει ο κωδικός. Αν η TV είναι made in Turkey (δεν μπόρεσα να βρω που κατασκευάζεται) από τη Vestel, τότε είναι γενικό θέμα των tv αυτών με το powerboard (αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με μία Panasonic 49αρα και την 32αρα Hitachi των γονιών μου). Στη Panasonic έβαλα μια πρίζα με WiFi και κάθε βράδυ την έκλεινα τελείως μέχρι που την αντικατέστησα με άλλη, η δε Hitachi αφού σταμάτησε να ανάβει 2 φορές (την πρώτη επισκευάστηκε σε τεχνικό με κόστος 50 ευρώ) πήγε για ανακύκλωση. Ελπίζω να βοήθησα. 1
greatst Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, achilleas1983 είπε Εγω εχω την 43hk5300 το κανει και εμενα καθε βραδυ για κανα λεπτο και σταματαει. Ευχαριστώ για την απάντηση! Εμένα βλέπω ότι όταν ξεκινήσει να αναβοσβήνει το κάνει συνεχώς! 49 λεπτά πριν, d3v4st4tor είπε Αν το κάνει για λίγο απλά κάνει updates στα apps. Αν το κάνει συνεχόμενα δες αν υπάρχει αλληλουχία δλδ αν αναβοσβύνει κάποιες φορές, κάνει κενό και επαναλαμβάνεται. Τότε κοιτάς στο manual τι σημαίνει ο κωδικός. Αν η TV είναι made in Turkey (δεν μπόρεσα να βρω που κατασκευάζεται) από τη Vestel, τότε είναι γενικό θέμα των tv αυτών με το powerboard (αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με μία Panasonic 49αρα και την 32αρα Hitachi των γονιών μου). Στη Panasonic έβαλα μια πρίζα με WiFi και κάθε βράδυ την έκλεινα τελείως μέχρι που την αντικατέστησα με άλλη, η δε Hitachi αφού σταμάτησε να ανάβει 2 φορές (την πρώτη επισκευάστηκε σε τεχνικό με κόστος 50 ευρώ) πήγε για ανακύκλωση. Ελπίζω να βοήθησα. Ευχαριστώ για την απάντηση! Το κάνει συνεχόμενα, δεν έχει κάποιο μοτίβο, απλά αναβοσβήνει. Δηλαδή, μένει το κόκκινο κανονικά σταθερό για περίπου κάνα πεντάλεπτο, και μετά αρχίζει να αναβοσβήνει! Νομίζω κάπου είδα το μοντέλο να αυτοπροσδιορίζεται στις ρυθμίσεις ως Vestel Cosmos. Για να καταλάβω, αυτό το αναβόσβημα του power led δείχνει ότι προσπαθεί να ανάψει μόνη της, άρα επιφέρει φθορά; Μήπως τότε να το κάνω αντί για quick standby (δηλαδή απλό πάτημα στο power off πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο) κανονικό standby (δηλαδή παρατεταμένο πάτημα στο power off πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο και επιβεβαίωση) όπου το κόκκινο λαμπάκι κάτω αριστερά (όπως κοιτάμε) στην πρόσοψη της οθόνης ανάβει και μένει σταθερά αναμένο;
d3v4st4tor Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Αν με παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου on-off το λαμπάκι δεν αναβοσβήνει τότε καλώς. Προτιμότερο όμως να σβήσει τελείως το λαμπάκι, δλδ να μη περνάει καθόλου ρεύμα στη συσκευή. Δυστυχώς είναι θέμα των τούρκικων συσκευών με πολλές μάρκες tv, καθώς η Vestel χρησιμοποιούσε κακής ποιότητας ανταλλακτικά (κάτι που μου επιβεβαίωσε και ο τεχνικός που επισκεύασε την Hitachi των γονιών μου). Πλέον ελάχιστες μάρκες έχουν μείνει εκεί, μεταφέροντας την παραγωγή τους αλλού. 1
greatst Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, d3v4st4tor είπε Αν με παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου on-off το λαμπάκι δεν αναβοσβήνει τότε καλώς. Προτιμότερο όμως να σβήσει τελείως το λαμπάκι, δλδ να μη περνάει καθόλου ρεύμα στη συσκευή. Δυστυχώς είναι θέμα των τούρκικων συσκευών με πολλές μάρκες tv, καθώς η Vestel χρησιμοποιούσε κακής ποιότητας ανταλλακτικά (κάτι που μου επιβεβαίωσε και ο τεχνικός που επισκεύασε την Hitachi των γονιών μου). Πλέον ελάχιστες μάρκες έχουν μείνει εκεί, μεταφέροντας την παραγωγή τους αλλού. Σε ευχαριστώ και για τη νέα σου απάντηση! Οπότε, για να είμαι σίγουρος, το βράδυ απλά ας κλείνω το πολύμπριζο στο οποίο έχω την τηλεόραση! Αν και ακριβώς αυτή η διαφορά στο blinking μεταξύ quick standby και standby, με έκανε αρχικά να ψυλιαστώ software θέμα!
achilleas1983 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Εγω εχω κλειστο το wifi πριν κλεισεις την tv κλεισε το wifi και δες 1
greatst Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, achilleas1983 είπε Εγω εχω κλειστο το wifi πριν κλεισεις την tv κλεισε το wifi και δες Ευχαριστώ για την απάντηση! Εγώ την έχω με ethernet. Λες να κάνει διαφορά ε; Θα το δω και αυτό! Καλή ιδέα: θα βγάλω το καλώδιο δικτύου να δω εάν αλλάξει κάτι!
achilleas1983 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Στις σκοτεινες σκηνες σε ταινιες πως ειναι εμενα πιξελιαζει λιγο
greatst Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, achilleas1983 είπε Στις σκοτεινες σκηνες σε ταινιες πως ειναι εμενα πιξελιαζει λιγο Δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο, όχι! Αλλά θα έχω το νου μου να το τσεκάρω ξανά! Έχω να ξέρεις την τυπική ρύθμιση εικόνας, όπως ήρθε προρυθμισμένη! Εάν έχεις ακριβώς το ίδιο μοντέλο, κάνε μια δοκιμή εάν θέλεις: μόλις παρατήρησα ότι αυτό με το κόκκινο λαμπάκι που αναβοσβήνει το κάνει στα 5 λεπτά (και κάτι δεπτερόλεπτα...) αφού η τηλεόραση μπει σε quick standby (το δοκίμασα πάνω από μία φορά)! Εάν θέλεις, έχοντας και το WiFi ανοικτό (ώστε να "βλέπει" διαδίκτυο η τηλεόραση) πάτα μια φορά το On/Off στο τηλεχειριστήριο, και δες εάν μετά την πάροδο 5 λεπτών αρχίζει να αναβοσβήνει και σε εσένα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
greatst Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Ακολουθώντας μια από τις συμβουλές που μου δώσανε οι συμφορουμίτες στο παρόν νήμα, ξεκίνησα να βγάζω την τηλεόραση από το ρεύμα το βράδυ. Από την πρώτη φορά που το έκανα, σταμάτησε να εμφανίζεται αναβοσβήνει το επίμαχο λαμπάκι! Ίσως τελικά ήθελε απλά μια "καλή επανεκκίνηση"!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα