PL8596 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Γεια χαρά σε όλους. Πέρασα στο Spotify Premium με κυριότερο κριτήριο την υποστήριξη δημιουργών - καλλιτεχνών. Δε γνωρίζω απολύτως τίποτα όσον αφορά το μηχανισμό αμοιβής τους. Η απορία μου είναι η εξής: Μεταβαίνοντας στο Premium, αρκεί μόνο αυτό για την αμοιβή των καλλιτεχνών ή επιβάλλεται και η ακρόαση των τραγουδιών τους μέσω Spotify; Κάπου βιαστικά διάβασα ότι στις ΗΠΑ, για να κερδίσει 1 δολάριο ένας καλλιτέχνης θα πρέπει το τραγούδι του να αναπαραχθεί 263 φορές. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η United Musicians and Allied Workers Union. Υποθέτω ότι το πράγμα είναι σαφώς πιο πολυσύνθετο, με αρκετές παραμέτρους και δεν με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες. Για να το κάνω ακόμα πιο απλό...αν επί μία εβδομάδα, 24 ώρες κάθε μέρα, αφήσω τον υπολογιστή μου ανοιχτό και βάλω στο repeat να παίζει ένα συγκεκριμένο άλμπουμ, βοηθάω τον δημιουργό και τους υπόλοιπους συντελεστές του από το αν το άκουγα μόνο 1-2 φορές στο ίδιο διάστημα; Ευχαριστώ πολύ.
fmarulezkd Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και με την δωρεάν εφαρμογή κερδίζουν οι καλλιτέχνες, με το prenium απ' ότι είδα ανεβαίνει η αμοιβή τους. Οι καλλιτέχνες πληρώνονται με κάθε ακρόαση του τραγουδιού, όπου ακρόαση = 30 δευτερόλεπτα playtime. Η αμοιβή επίσης διαφέρει από χώρα σε χώρα, οπότε 263 φορές στην Ελλάδα μπορεί να δίνει λιγότερο από 1$. Τέλος, εξαρτάται και από τις συμφωνίες που έχουν οι καλλιτέχνες με τις δισκογραφικές τους. Ένα κομμάτι της αμοιβής δλδ, το τσεπώνει η ταμπέλα τους, αν εχουν. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από fmarulezkd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα